!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:37
Αυτό που λες θα ήταν αυτοκαταστροφικό. Πιο φρόνιμο θα ήταν να κλείσει τελείως τον τουρισμό. Γιατί οι μεγαλύτερης ηλικίας, πιο ευκατάστατοι τουρίστες, έχουν πολύ μικρότερη πρεμούρα να κάνουν διακοπές και θα έλεγαν «αν είναι έτσι, θα το αναβάλλουμε για του χρόνου». Δεν θα έλεγαν «έχει αυστηρότερα μέτρα, είναι πιο ασφαλής», θα έλεγαν «προειδοποιούν ότι σαφώς υπάρχει ακόμα κίνδυνος και δεν θα το ρισκάρω». Επίσης είναι αμφίβολο ότι αυτό θα απέτρεπε την πιτσιρικαρία να έρθει, που δεν δίνει σημασία σε κορωνοϊούς. Θα είχες ακόμα μικρότερη κίνηση με το ίδιο επίπεδο ρίσκου.
Αν θυμάσαι τις σχετικές συζητήσεις πόνταρα σε παρατεταμένη τουριστική σεζόν που με τη βοήθεια του καιρού θα μπορούσε να φτάσει μέχρι αρχές Νοεμβρίου. Αυτό μόνο με τις μεγαλύτερες ηλικίες μπορείς να το έχεις γιατί οι μικροί ξεκινούν σχολείο ήδη από Σεπτέμβριο*. Η σοβαρή προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν να περάσεις με επιτυχία το τέστ των πρώτων μηνών. Να δείξεις δηλαδή ότι δεν γεμίζεις κρούσματα και ότι διαχειρίζεσαι με ασφάλεια τα λίγα που θα εμφανιστούν και τα απομονώνεις άμεσα.

* Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ρόδος που από μέσα Σεπτεμβρίου αλλάζει δραστικά το ηλικιακό προφίλ.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Θα της κάνω καταγγελία γιατί τα 120 τα πλήρωσα μέσω τράπεζας και έχω γραπτά μηνύματα για το πόσες μέρες θα μείνουμε και την τελευταία που είπε θα έρθει ο γιος μου να τον πληρώσετε. Άλλωστε θα ζήταγα και την απόδειξη απλώς ήρθε αυτός ο μαλάκας 9 το βράδυ, τον πλήρωσα, αμέσως μετά φάγαμε κοιμηθήκαμε φύγαμε 6 το πρωί και αναρωτήθηκα για την απόδειξη 2 μέρες μετά. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι αυτή η κατηγορία μικρών επιχειρηματιών συνολικά είναι λαμόγια. Κάποιος άλλος θα κόλωνε να μην κόψει απόδειξη για 420 ευρώ (όχι 40 ή 50 αλλά 420).
Άβαταρ μέλους
ST48410

foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:40 Εκ των πραγμάτων λοιπόν και όχι εκ των προθέσεων ή των κρυφών σκέψεων του καθενός προκύπτει πως όλο το "κεφάλαιο" που μαζέψαμε με την πανδημία ξοδεύτηκε για να δουλέψει ο μαζικός εποχικός τουρισμός. Που εντελώς αυθαίρετα θεωρήθηκε το σημαντικότερο πράγμα σε όλη τη χώρα. Πιο σημαντικό από το να μπορεί να λειτουργήσει με μια στοιχειώδη κανονικότητα η χώρα όλο το χειμώνα. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο μαζικός εποχικός τουρισμός ΑΠΕΤΥΧΕ να δουλέψει.
Νομίζω ότι δικαίως δόθηκε προτεραιότητα στον τουρισμό και όχι στον επόμενο χειμώνα. Αν πας να δεις την γενική αίσθηση 2-3 μήνες πριν, θα διαπιστώσεις πως περιμέναμε μια κάποια λύση από φάρμακο (όχι εμβόλιο). Οπότε δεν είχες λόγο να χάσεις το καλοκαίρι προετοιμαζόμενος για το επόμενο χειμώνα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:46 Θα της κάνω καταγγελία γιατί τα 120 τα πλήρωσα μέσω τράπεζας και έχω γραπτά μηνύματα για το πόσες μέρες θα μείνουμε και την τελευταία που είπε θα έρθει ο γιος μου να τον πληρώσετε. Άλλωστε θα ζήταγα και την απόδειξη απλώς ήρθε αυτός ο μαλάκας 9 το βράδυ, τον πλήρωσα, αμέσως μετά φάγαμε κοιμηθήκαμε φύγαμε 6 το πρωί και αναρωτήθηκα για την απόδειξη 2 μέρες μετά. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι αυτή η κατηγορία μικρών επιχειρηματιών συνολικά είναι λαμόγια. Κάποιος άλλος θα κόλωνε να μην κόψει απόδειξη για 420 ευρώ (όχι 40 ή 50 αλλά 420).
Αν έφυγες πρωί πως ξέρεις ότι δεν την έκοψε; Ζήτα την πρώτα και μετά προχώρα σε καταγγελία. Ένα φεγγάρι που δούλεψα στο χώρο θυμάμαι ότι ήταν πολύ μεγάλα τα πρόστιμα, τόσο που δεν συνέφερε να πιαστείς σε έλεγχο. Επίσης υπήρχε βιβλίο που έγραφε το ποιος είναι μέσα σε κάθε δωμάτιο κάθε βράδυ για να το διαπιστώσει τυχαίος έλεγχος. Αυτή εκτός από την απόδειξη θα έπρεπε να σβήσει και τις καταχωρήσεις σου στο βιβλίο.
Άβαταρ μέλους
foscilis

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:48
foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:40 Εκ των πραγμάτων λοιπόν και όχι εκ των προθέσεων ή των κρυφών σκέψεων του καθενός προκύπτει πως όλο το "κεφάλαιο" που μαζέψαμε με την πανδημία ξοδεύτηκε για να δουλέψει ο μαζικός εποχικός τουρισμός. Που εντελώς αυθαίρετα θεωρήθηκε το σημαντικότερο πράγμα σε όλη τη χώρα. Πιο σημαντικό από το να μπορεί να λειτουργήσει με μια στοιχειώδη κανονικότητα η χώρα όλο το χειμώνα. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο μαζικός εποχικός τουρισμός ΑΠΕΤΥΧΕ να δουλέψει.
Νομίζω ότι δικαίως δόθηκε προτεραιότητα στον τουρισμό και όχι στον επόμενο χειμώνα. Αν πας να δεις την γενική αίσθηση 2-3 μήνες πριν, θα διαπιστώσεις πως περιμέναμε μια κάποια λύση από φάρμακο (όχι εμβόλιο). Οπότε δεν είχες λόγο να χάσεις το καλοκαίρι προετοιμαζόμενος για το επόμενο χειμώνα.
Τελικά χάσαμε και το καλοκαίρι και το χειμώνα οπότε η λέξη "δικαίως" πολύ απλά δεν κολλάει.
Άβαταρ μέλους
foscilis

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:52
foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:46 Θα της κάνω καταγγελία γιατί τα 120 τα πλήρωσα μέσω τράπεζας και έχω γραπτά μηνύματα για το πόσες μέρες θα μείνουμε και την τελευταία που είπε θα έρθει ο γιος μου να τον πληρώσετε. Άλλωστε θα ζήταγα και την απόδειξη απλώς ήρθε αυτός ο μαλάκας 9 το βράδυ, τον πλήρωσα, αμέσως μετά φάγαμε κοιμηθήκαμε φύγαμε 6 το πρωί και αναρωτήθηκα για την απόδειξη 2 μέρες μετά. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι αυτή η κατηγορία μικρών επιχειρηματιών συνολικά είναι λαμόγια. Κάποιος άλλος θα κόλωνε να μην κόψει απόδειξη για 420 ευρώ (όχι 40 ή 50 αλλά 420).
Αν έφυγες πρωί πως ξέρεις ότι δεν την έκοψε;
Γιατί μένει τέσσερα τετράγωνα από εμένα και εξαφανίστηκε τελείως από το Viber.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:40 Οι δε τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι μικρές είχαν τα λιγότερα προσκόμματα. Πιο αυστηρά ήταν (και παρέμεναν μέχρι προχθές) τα πράγματα στην καθημερινότητα ενός μπαρμπέρη που κουρεύει τη γειτονιά παρά ενός ρουμτουλέ στη Ζάκυνθο.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις ελέγχθηκαν από το κράτος και δεν πήραν όλες άδεια να λειτουργήσουν.
foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:40Που εντελώς αυθαίρετα θεωρήθηκε το σημαντικότερο πράγμα σε όλη τη χώρα. Πιο σημαντικό από το να μπορεί να λειτουργήσει με μια στοιχειώδη κανονικότητα η χώρα όλο το χειμώνα.
Φυσικά είναι το σημαντικότερο πράγμα, γιατί είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος τομέας του ΑΕΠ. Από την στιγμή που το ρίσκο να χρειαστεί να ξανακλείσουμε τον χειμώνα ήταν ΕΤΣΙ κι αλλιώς ορατό, η στοιχειώδης κανονικότητα της λειτουργίας της χώρας τον χειμώνα εξαρτιόταν από το πώς θα πήγαινε ο τουρισμός την περίοδο που εκτιμούσαν οι ειδικοί ότι θα υποχωρήσει ο ιός όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Οι αποφάσεις πρέπει να κρίνονται με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του κανείς όταν τις παίρνει.

Γενικώς αυτή η πανδημία απαιτεί πολύ καλή οργάνωση και μεγάλη πειθαρχία και ως εκ τούτου παίζουμε εκτός έδρας.
Άβαταρ μέλους
foscilis

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:55 Οι αποφάσεις πρέπει να κρίνονται με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του κανείς όταν τις παίρνει.
Η φήμη ότι ίσως υπάρξει φάρμακο δεν είναι δεδομένο.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ εκείνη τη στιγμή ήταν ότι σε τουλάχιστον πέντε χώρες πέθαινε κόσμος σαν τα κοτόπουλα.

Να μια πιο απλή εξήγηση: οι νεοδημοκράτες είναι μαλάκες. Το γρήγορο lockdown όντως μας έσωσε αλλά τελικά δεν είχε και καμιά πολυπλοκότητα: κλείνεις τα πάντα, ΟΚ, ο ιός δε μεταδίδεται. Η εφαρμογή λιγότερο δραστικών μέτρων είναι πολύ πιο δύσκολο πρόβλημα και σε αυτό απέτυχαν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 13 Αύγ 2020, 02:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Να επιλέγεις σοβαρότερες επιχειρήσεις, μεγαλύτερες, που δεν είναι λαμόγια. Εγώ γιατί δεν έχει συμβεί να πέσω ποτέ σε τέτοια λαμόγια; Ειδικά από την στιγμή που το πιστεύεις αυτό, είναι τελείως αψυχολόγητη η επιλογή σου να μην πας σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και να ενισχύσεις αυτόν που θεωρείς σοβαρότερο.

Εμένα ο αδερφός μου έριξε τις τιμές 30% και είχε φέτος πληρότητα στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Εσύ γιατί επέλεξες να μείνεις σε επιχείρηση που θεωρείς ότι ανήκει στην κατηγορία λαμόγιου;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:01 Εσύ γιατί επέλεξες να μείνεις σε επιχείρηση που θεωρείς ότι ανήκει στην κατηγορία λαμόγιου;
:) Ρε σεις μη μαλώσετε και για αυτό. Θα τον εγκαλέσεις τώρα γιατί δεν έκοψε από τη φάτσα τον ξενοχόδο αν είναι λαμόγιο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 13 Αύγ 2020, 02:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:19 Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η κυβέρνηση πέτυχε απίστευτα πράγματα και ακόμα και αυτό το άνοιγμα των σχολείων έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα μπράβο που όντως τα άξιζαν τους έκαναν να χαλαρώσουν σε υπερβολικό βαθμό και οι μετέπειτα χειρισμοί είναι μνημείο αυτοκτονικής βλακείας. Είναι απορίας άξιο πως οι ίδιοι άνθρωποι που κατάφεραν να χειριστούν εξαιρετικά την πρώτη φάση κάναν τόσες ανοησίες μαζεμένες. Εκτός και αν δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι. Αν δηλαδή έκαναν στην άκρη τους ειδικούς και πήραν αποφάσεις με πολιτικά κριτήρια.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες και αποτελεσματικές λύσεις εδώ που φτάσαμε. Ούτε lockdown μπορεί να εφαρμοστεί με τη χώρα γεμάτη τουρίστες, ούτε ημίμετρα του κλεισίματος νωρίτερα των νυκτερινών μαγαζιών θα πετύχουν κάτι. Τώρα υπάρχει επιτακτική ανάγκη να συμμορφωθούν και να βοηθήσουν οι πολίτες. Αλλά εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η χαλάρωση του Ιουνίου έκανε τους αρνητές και τους διαφόρων θεωριών ψεκασμένους να αναθαρρήσουν και τώρα δεν τους μαζεύεις με τίποτα. Μου μιλούν με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά ότι ο ιός είναι πρόφαση και υπάρχει άλλη ατζέντα, ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν η υγεία των πολιτών, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις νέες ηλικίες κλπ κλπ Και όλα αυτά από τα μέσα Ιουνίου που έβλεπαν τα κυβερνητικά στελέχη να κυκλοφορούν χωρίς μάσκες και να συνωστίζονται.

Εν τω μεταξύ τα διάφορα μέτρα αντιμετωπίζονται πολύ εχθρικά από τους καταστηματάρχες. Αρκετοί μου είπαν ότι θα προτιμούσαν να τους είχε κλείσει υποχρεωτικά παρά να τους αναγκάζει να λειτουργούν με τρόπο που γράφουν ζημιές.

Πραγματικά ασκήστε όσοι επιρροή έχετε σε άτομα της οικογένειας και φίλους σας να φερθούν υπεύθυνα και να επηρεάσουν με τη σειρά τους όσους μπορούν.
Δεν πρόλαβα ακόμα λόγω μίας εργασίας να διαβάσω τα παρακάτω σχόλια, για τα παραπάνω αναφέρω κάποια πράγματα.

Ισχύει το εξής απλό όπως και το γράφαμε.
Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε γρήγορα και επιτυχώς, ιδίως ο Χαρδαλιάς ως επιτελικός αν και μεταγενέστερα νομίζω δεν μας τα λέει καλά..
Οι λόγοι ήσαν δύο:
α) Μεγάλο απόθεμα τόσο στην κεντρική κυβέρνηση όσο και με μορφή δανεισμού από ΟΤΑ κλπ.(ρεπος) που μπορούσαν κάποια ως διαθέσιμα να χρησιμοποιηθούν και μελλοντικά να επιστραφούν.
Το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την υπερφορολόγηση και τη αφαίρεση της ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα δημιούργησε ένα αποθεματικό που έδινε περιθώρια για λοκνταουν.
Φυσικά αν είχε προηγηθεί μία κυβέρνηση το 2012-19 πιο πετυχημένη και απόθεμα θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερο και καλύτερη διάρθρωση της οικονομίας αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Αλλά όσοι ανερμάτιστοι μιλούσαν για καταστροφή θα έπρεπε να μας πουν πως προέκυψε τόσο ρευστό.

β) Η Ελλάς Ιανουάριο-Μάρτιο δεν ήταν διεθνής κόμβος. Τα έχουμε βάλει σε άλλα νήματα τα στοιχεία διάσπαρτα, να τονίσω μόνο πως οι ταξιδιώτες στην Ισπανία ήσαν σε αυτό το διάστημα επταπλάσιοι με δεκαπλάσιοι.
Αρκετές χώρες καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα όπως κάναμε εμείς αντίστοιχα το καλοκαίρι, στην λογική τότε πως μπορεί να την σκαπουλάρουν.
Δεν γνώριζαν πως ο ιός σε μερικά μεγάλα κράτη κυκλοφορούσε νωρίς.
Για να το πω απλά, αν το κύμα πανδημίας ξεκινούσε τον Ιούλιο αντί τον Μάρτιο τα μέτρα θα ήταν πιο αργά ή λιγότερο τολμηρά.
Το βλέπουμε και τώρα που παίζουμε κατενάτσιο.

Τα αποθέματα και πως για την Ελλάδα ήταν περίοδο μη τουριστική και μη κόμβου διεθνώς, επέτρεψαν να εφαρμοστούν εγκαίρως μέτρα.
Για αυτό κιόλας τέτοια μέτρα πήραν κυρίως Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και ενδεχομένως και πιο αυστηρά.
Δεν ήταν οι ξένοι ανάλγητοι απλώς στο δικό τους χρονικό σημείο είχαν να ζυγίσουν αντίστοιχες καταστάσεις.
Εξαίρεση η Σουηδία που λόγω μίας δημοκρατικής κουλτούρας όπως την εννοούν εκεί, δηλαδή όχι επίσημες απαγορεύσεις, εφάρμοσε άτυπα περιοριστικά μέτρα.
Πάντως και και κάποια άλλα κράτη της κεντρικής ευρώπης πήραν μάλλον έγκαιρα μέτρα όπως η Αυστρία.

Συμφωνώ με την κατακλείδα, χρειάζεται σύνεση από τους πολίτες.
Προσωπικά φορουσα μάσκα και σε ΚΕΠ μήνα Ιούνιο και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο ενώ είχαν ανοιχτό το κλιματιστικό και ένας νεαρός πιο δίπλα έλεγε χαριτολογώντας πως μάσκα βάζει μόνο όταν κάνει τον Ζορό στο καρνβάλι.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
foscilis

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:03
hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:01 Εσύ γιατί επέλεξες να μείνεις σε επιχείρηση που θεωρείς ότι ανήκει στην κατηγορία λαμόγιου;
:) Ρε σεις μη μαλώστε και για αυτό. Θα τον εγκαλέσεις τώρα γιατί δεν έκοψε από τη φάτσα τον ξενοχόδο αν είναι λαμόγιο;
Δεν έχεις καταλάβει. Θα με εγκαλεί για τα πάντα για τα επόμενα 30 χρόνια. Αν με ρωτήσουν πόσο κάνει 6 φορές το 8 και απαντήσω 48 θα βρει κάποιο λόγο να γκρινιάξει.

Εγώ φυσικά ξέρω ότι αυτό το κάνει επειδή έχει λυσσάξει που τον ξεφτιλίζω και αν προσέξεις η συνολική στάση μου είναι τέτοια που να τον τσιγκλάει συνέχεια. :)
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

εγώ διακρίνω ερωτικά βάιμπς μεταξύ σας (όχι σαρκικά)
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
foscilis

elchav έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:10 εγώ διακρίνω ερωτικά βάιμπς μεταξύ σας (όχι σαρκικά)
κακώς.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”