!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:37 Ο Χελληγενης νομιζει ότι είμαστε χουβαρνταδες με λεφτά των αλλων ενώ οι τεράστιες θυσίες που έχουμε κανει πήγαν στο βροντο
Συγγνώμη, ρε συ. Σε παρεξήγησα. Ίσως είναι από την συσσωρευμένη κούραση, γιατί όσο εσύ θυσιαζόσουν δουλεύοντας από το σπίτι σου, εγώ χτυπούσα 12ωρα 7 μέρες την εβδομάδα, με κόσμο να μπαινοβγαίνει συνέχεια στην δουλειά μου και με ιστορικό χρόνιας βρογχίτιδας.

Να με συγχωρείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

nik_killthemall έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:41 ο φόβος της πανδημίας είτε μειώσεις μισθούς είτε όχι, θα προκαλέσει έτσι κι αλλιώς ύφεση. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως η πανδημία (ανεξαρτήτως λοκντάουν) είναι αίτιο ύφεσης και φτώχειας κι όχι αίτιο ανάπτυξης και ευημερίας.

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα πτώση ρεκόρ άνω του 8% του ΑΕΠ της στο δεύτερο τρίμηνο, ακόμα κι αν η χώρα αυτή επέλεξε να μην επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της μπροστά στην επιδημία Covid-19.
5 Αυγ 2018
Πρέπει να το ποστάρεις κάθε μέρα μπας και πάρει χαμπάρι κανείς. Όλοι θέλουν ένα κράτος που θα φροντίσει να περάσει η πανδημία χωρίς να θιχτούν στο παραμικρό.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nik_killthemall έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:41
hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:20 Να πω ότι δεν έχω πάρει σαφή απάντηση ακόμα από arisvilla, dwarven blacksmith και foscilis για το αν δέχονται να πέσει ο μισθός τους στο όριο του κατώτατου για να βοηθηθεί η οικονομία.

Γιατί κι απ' τους τρεις βλέπω μεγάλα χουβαρντιλίκια με το «η υγεία είναι πάνω απ' την οικονομία», όταν δεν αφορά τα δικά τους οικονομικά.
Αν πέσει ο μισθός τους ΔΕΝ θα βοηθηθεί η οικονομία αλλά το αντίστροφο γιατί θα έχουν μικρότερη αγοραστική δύναμη, εκτός ΜΟΝΟ κι αν εννοείς πως το υπόλοιπο του μισθού τους θα ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ από το κράτος και θα εθνικοποιηθεί, τότε ναι η οικονομία θα βοηθηθεί γιατί το κράτος θα εξοικονομήσει χρήματα που έχασε.
Όχι, εννοώ πως θα αναδιανεμηθεί σε όσους πλήττονται και ο μισθός τους έπεσε στα 0 ευρώ τον μήνα. Αντί λοιπόν ο Νάνος να έχει 1000 ευρώ και ο σερβιτόρος 0, θα έχει ο Νάνος 500 ευρώ και ο σερβιτόρος άλλα 500.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:45 Όχι, εννοώ πως θα αναδιανεμηθεί σε όσους πλήττονται και ο μισθός τους έπεσε στα 0 ευρώ τον μήνα. Αντί λοιπόν ο Νάνος να έχει 1000 ευρώ και ο σερβιτόρος 0, θα έχει ο Νάνος 500 ευρώ και ο σερβιτόρος άλλα 500.
Προσωπικά είμαι μέσα αν η μόνη εναλλακτική είναι να ζήσουμε καταστάσεις Β. Ιταλίας.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:41
Arisvilla έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:36
elchav έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:29 δεν μου πάει η καρδιά, μας έχεις βάλει τα γυαλιά αγαπητέ χρήστη ArisSyriza
Η λογική σας έχει βάλει τα γυαλιά αλλά είστε τόσο φανατισμένοι που δεν το παραδέχεστε. Οχι τόσο εσύ βέβαια που παραδέχεσαι τα λάθη του κόμματος σου. Πίστευαν οτι θα ανοίξουν τα πάντα και τον τουρισμό και δεν θα έχουμε δεύτερο κύμα το καλοκαίρι και θα έχουμε και το 25 με 30% του περσινού τουρισμού. Γιατί η ζέστη τον σκοτώνει τον ιό και οι τουρίστες θα ελέγχονται (lol)Και τώρα πανικόβλητοι πάνε να τα ρίξουν στον κόσμο.
Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι δεδομένες. Ωστόσο δεν είναι σωστό να περνάει η άποψη ότι δεν φταίει ο κόσμος. Σαφώς και υπάρχει προσωπική ευθύνη και πρέπει να τονίζεται. Δεν γίνεται να σου λέει το επίσημο κράτος σου κλείνω τα μαγαζιά μετά τις 12 για να περιορίσω τη μετάδοση και να πηγαίνεις να κάνεις πάρτι σε πλατείες και παραλίες. Πρέπει να είσαι χαζός και αφελής και ωχαδερφιστής μαζί (όχι εσύ) για να μην παίρνεις το μήνυμα. Για να κλείνει κάποιος καταστήματα σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Μην δικαιολογείται την ατομική ηλιθιότητα. Οι ηλίθιοι είναι πολλοί και το κακό που δημιουργείται αθροιστικά, μεγάλο.
Δεν τη δικαιολογώ αλλά το κράτος ξέρει πολύ καλά οτι με το μέτρο που πήραν θα πήγαιναν να κάνουν παρτι σε πλατείες και παραλίες. Εδώ τον Μαιο μας έλεγαν και καλά οτι ανοίγουν πιο γρήγορα την εστίαση γιατί πήγαιναν και έκαναν πάρτι και δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Και τώρα κάνουν το αντίθετο? Και οσον αφορά τα άλλα μέτρα που δεν τηρούνται. Υπάρχει καμιά απαγόρευση στους νέους να πάνε διακοπές και στα μπιτς μπαρ? Αντίθετα αυτοί έκαναν καμπάνια να πάνε όλοι διακοπές στα ασφαλή νησιά μας. Υπάρχει καμιά απαγόρευση συνάθροισης? Και οσον αφορά τη μη χρήση μάσκας ή την κακή χρήση μάσκας υπήρχε καμιά καμπάνια για το πώς να τη φοράμε? Πριν 20 μέρες έκαναν όλοι από την κυβέρνηση βόλτες χωρίς μάσκες. Ετσι έδιναν το καλό παράδειγμα? Παρόλα αυτά θεωρώ οτι υπάρχουν πάρα πολλοί χαζοί, ψεκασμένοι και ατομιστές που δεν τους καίγεται καρφάκι για την υγεία των άλλων και σίγουρα είναι και αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά στη συγκεκριμένη φάση που βρισκόμαστε η κύρια ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων είναι της κυβέρνησης.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:47
hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:45 Όχι, εννοώ πως θα αναδιανεμηθεί σε όσους πλήττονται και ο μισθός τους έπεσε στα 0 ευρώ τον μήνα. Αντί λοιπόν ο Νάνος να έχει 1000 ευρώ και ο σερβιτόρος 0, θα έχει ο Νάνος 500 ευρώ και ο σερβιτόρος άλλα 500.
Προσωπικά είμαι μέσα αν η μόνη εναλλακτική είναι να ζήσουμε καταστάσεις Β. Ιταλίας.
Καλά, μη σκορπάς τα λεφτά σου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:45
nik_killthemall έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:41 ο φόβος της πανδημίας είτε μειώσεις μισθούς είτε όχι, θα προκαλέσει έτσι κι αλλιώς ύφεση. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως η πανδημία (ανεξαρτήτως λοκντάουν) είναι αίτιο ύφεσης και φτώχειας κι όχι αίτιο ανάπτυξης και ευημερίας.

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα πτώση ρεκόρ άνω του 8% του ΑΕΠ της στο δεύτερο τρίμηνο, ακόμα κι αν η χώρα αυτή επέλεξε να μην επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της μπροστά στην επιδημία Covid-19.
5 Αυγ 2018
Πρέπει να το ποστάρεις κάθε μέρα μπας και πάρει χαμπάρι κανείς. Όλοι θέλουν ένα κράτος που θα φροντίσει να περάσει η πανδημία χωρίς να θιχτούν στο παραμικρό.
Εγώ πρώτος απ' όλους είπα ότι η Σουηδία θα γαμηθεί έτσι κι αλλιώς και κακώς επέλεξε να μην κλείσει την άνοιξη όπως όλοι οι υπόλοιποι. Φαντάζομαι να το θυμάσαι:
hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 22:49
ST48410 έγραψε: 06 Μάιος 2020, 22:33
hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 11:00 Η Σουηδία πήρε μέτρα απλά δεν έκλεισε τις επιχειρήσεις και τα σχολεία. Εις μάτην βέβαια, γιατί οικονομική πούτσα θα φαέι στο ίδιο ύψος με τους άλλους.
Αυτό είναι κάτι που το έχεις γράψει 1-2 φορές. Το να μη βγει αλώβητη είναι κάτι αναμενόμενο. Το ίδιος ύψος μου φαίνεται υπερβολικό. Τι παράγουν/ εξάγουν; Ποιος τομέας τους θα χτυπηθεί τόσο πολύ;
Οι εκτιμήσεις λένε ότι το ΑΕΠ τους θα συρρικνωθεί κατά 7% με 10%, με την ανεργία να φτάνει ως και το 14%.
Τι είπα; 7-10% του ΑΕΠ συρρίκνωση. 8% ανακοινώθηκε. Spot on.

Από εκεί και πέρα, κανείς υγιώς σκεπτόμενος δεν θα έπρεπε να περιμένει η χώρα του να βγει οικονομικά αλώβητη δεδομένων των αναταράξεων στην διακίνηση ατόμων, υπηρεσιών και προϊόντων.

Άλλο αυτό και άλλο να παίρνεις ασύμμετρα μέτρα για το μέγεθος της απειλής, όπως αποτυπώνεται σε διαφορετικές περιόδους. Άλλη η απειλή την άνοιξη και άλλη το καλοκαίρι. Η δε θεραπεία πρέπει να είναι ανάλογη της νόσου, όχι να την υπερβαίνει κατά κλίμακες ολόκληρες. Εκτός κι αν έχεις την οικονομική πολυτέλεια σαν κράτος να το παίξεις μάγκας και να κλείσεις τα πάντα και να μοιράζεις σε όλους δημόσιο μισθό. Εμείς ξεκάθαρα τέτοια δυνατότητα δεν έχουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

Arisvilla έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:49 Δεν τη δικαιολογώ αλλά το κράτος ξέρει πολύ καλά οτι με το μέτρο που πήραν θα πήγαιναν να κάνουν παρτι σε πλατείες και παραλίες. Εδώ τον Μαιο μας έλεγαν και καλά οτι ανοίγουν πιο γρήγορα την εστίαση γιατί πήγαιναν και έκαναν πάρτι και δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Και τώρα κάνουν το αντίθετο? Και οσον αφορά τα άλλα μέτρα που δεν τηρούνται. Υπάρχει καμιά απαγόρευση στους νέους να πάνε διακοπές και στα μπιτς μπαρ? Αντίθετα αυτοί έκαναν καμπάνια να πάνε όλοι διακοπές στα ασφαλή νησιά μας. Υπάρχει καμιά απαγόρευση συνάθροισης? Και οσον αφορά τη μη χρήση μάσκας ή την κακή χρήση μάσκας υπήρχε καμιά καμπάνια για το πώς να τη φοράμε? Πριν 20 μέρες έκαναν όλοι από την κυβέρνηση βόλτες χωρίς μάσκες. Ετσι έδιναν το καλό παράδειγμα? Παρόλα αυτά θεωρώ οτι υπάρχουν πάρα πολλοί χαζοί, ψεκασμένοι και ατομιστές που δεν τους καίγεται καρφάκι για την υγεία των άλλων και σίγουρα είναι και αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά στη συγκεκριμένη φάση που βρισκόμαστε η κύρια ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων είναι της κυβέρνησης.
Δεν με ενδιαφέρει να δώσω ποσοστά, 40% ο ένας 60% ο άλλος. Εδώ που φτάσαμε σημασία έχει να πείσουμε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας να συμπεριφερθεί πιο υπεύθυνα. Από κει και πέρα όταν ξαναγίνουν εκλογές ψηφίστε ότι καταλαβαίνετε. Δεν είναι τώρα η ώρα ούτε το κατάλληλο θέμα για πολιτικές ρεβάνς. Πεθαίνει κόσμος.

Ο Σύψας σήμερα αναφέρθηκε σε αυτό τον προβληματισμό. Του αν είναι δηλαδή καλύτερο να έχεις ανοικτά τα μαγαζιά και να διασκεδάζει εκεί ο κόσμος ελεγχόμενα ή να τα κλείνεις νωρίτερα και να κάνουν ότι γουστάρουν σε ανοικτούς χώρους. Και αυτό που τόνισε αρκετές φορές είναι ότι έχει σημασία να συμμορφωθεί και να προσέχει ο κόσμος αλλιώς θα πάρουν μέτρα περιορισμένου αριθμού ατόμων σε δημόσιους χώρους, που και αυτό δεν το βλέπει εύκολα εφαρμόσιμο αν δεν βοηθήσουν οι πολίτες. Γενικώς αυτή την πανδημία δεν την περνάς χωρίς απώλειες αν οι ενήλικες δεν φερθούν ως τέτοιοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 13 Αύγ 2020, 00:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Θα λέμε ότι καταστράφηκαν όλες οι επιχειρήσεις που έπληξε το πρώτο lockdown, μια γενιά παιδιών που απ' ό,τι φαίνεται θα κάνει κανα χρόνο να ξαναπάει σχολείο, όλοι όσοι έχουν επιχειρήσεις που βασίζονται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό χωρίς να είναι μαζικός τουρισμός των 5 ευρώ τη μέρα, κι ότι όλο αυτό έγινε επειδή κάποιοι φωστήρες αποφάσισαν να τα ποντάρουμε όλα ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΝΕ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δηλαδή μιλάμε δε χάσαμε ευκαιρία να χάσουμε ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Το αστείο είναι ότι εγώ δεν έχω θέμα. Είμαι εξαιρετικά λιτός στον τρόπο ζωής μου, δεν θα είχα πρόβλημα να ζω και με 400 ευρώ τον μήνα. Και αν υπήρχε αληθινή ανάγκη δεν θα με ενοχλούσε να μου έπαιρνε το κράτος το 100% των εσόδων μου πάνω από τα 400 ευρώ για να τα μοιράσει σε άτομα που βγήκαν σε αναγκαστική αργία.

Αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι κάποιοι άλλοι που θέλουν και σκύλους χορτάτους και πίτες ολόκληρες και μαγικές λύσεις με λεφτά που βρέχει από την Αφροδίτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:54
ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:45

5 Αυγ 2018
Εγώ πρώτος απ' όλους είπα ότι η Σουηδία θα γαμηθεί έτσι κι αλλιώς και κακώς επέλεξε να μην κλείσει την άνοιξη όπως όλοι οι υπόλοιποι. Φαντάζομαι να το θυμάσαι:
hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 22:49
ST48410 έγραψε: 06 Μάιος 2020, 22:33

Αυτό είναι κάτι που το έχεις γράψει 1-2 φορές. Το να μη βγει αλώβητη είναι κάτι αναμενόμενο. Το ίδιος ύψος μου φαίνεται υπερβολικό. Τι παράγουν/ εξάγουν; Ποιος τομέας τους θα χτυπηθεί τόσο πολύ;
Οι εκτιμήσεις λένε ότι το ΑΕΠ τους θα συρρικνωθεί κατά 7% με 10%, με την ανεργία να φτάνει ως και το 14%.
Τι είπα; 7-10% του ΑΕΠ συρρίκνωση. 8% ανακοινώθηκε. Spot on.

Από εκεί και πέρα, κανείς υγιώς σκεπτόμενος δεν θα έπρεπε να περιμένει η χώρα του να βγει οικονομικά αλώβητη δεδομένων των αναταράξεων στην διακίνηση ατόμων, υπηρεσιών και προϊόντων.

Άλλο αυτό και άλλο να παίρνεις ασύμμετρα μέτρα για το μέγεθος της απειλής, όπως αποτυπώνεται σε διαφορετικές περιόδους. Άλλη η απειλή την άνοιξη και άλλη το καλοκαίρι. Η δε θεραπεία πρέπει να είναι ανάλογη της νόσου, όχι να την υπερβαίνει κατά κλίμακες ολόκληρες. Εκτός κι αν έχεις την οικονομική πολυτέλεια σαν κράτος να το παίξεις μάγκας και να κλείσεις τα πάντα και να μοιράζεις σε όλους δημόσιο μισθό. Εμείς ξεκάθαρα τέτοια δυνατότητα δεν έχουμε.
Το θυμάμαι ότι το έλεγες για την Σουηδία.

Θεωρώ ότι υπήρξε απαράδεκτη χαλάρωση στα τέλη Ιουνίου. Και δεν σου μιλάω μόνο για την άρση μέτρων. Απλά και μόνο το γεγονός ότι έβλεπες τους πολιτικούς να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα έφτανε. Το δε άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού έπρεπε να γίνει (είχα γράψει αναλυτικά εδώ και μήνες για το πως θα το ήθελα) αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:57 Θα λέμε ότι καταστράφηκαν όλες οι επιχειρήσεις που έπληξε το πρώτο lockdown, μια γενιά παιδιών που απ' ό,τι φαίνεται θα κάνει κανα χρόνο να ξαναπάει σχολείο, όλοι όσοι έχουν επιχειρήσεις που βασίζονται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό χωρίς να είναι μαζικός τουρισμός των 5 ευρώ τη μέρα, κι ότι όλο αυτό έγινε επειδή κάποιοι φωστήρες αποφάσισαν να τα ποντάρουμε όλα ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΝΕ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δηλαδή μιλάμε δε χάσαμε ευκαιρία να χάσουμε ευκαιρία.
Θύμισέ μου... εσύ ήσουν που έλεγες πως αυτός ο κλάδος είναι μαλάκες που δεν ρίχνουν τις τιμές για να έχουν μεγαλύτερη πληρότητα -και άρα μεγαλύτερο κατ' εσέ, τώρα, πρόβλημα- ή κάποιος σωσίας σου;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:57
Το αστείο είναι ότι εγώ δεν έχω θέμα. Είμαι εξαιρετικά λιτός στον τρόπο ζωής μου, δεν θα είχα πρόβλημα να ζω και με 400 ευρώ τον μήνα. Και αν υπήρχε αληθινή ανάγκη δεν θα με ενοχλούσε να μου έπαιρνε το κράτος το 100% των εσόδων μου πάνω από τα 400 ευρώ για να τα μοιράσει σε άτομα που βγήκαν σε αναγκαστική αργία.

Αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι κάποιοι άλλοι που θέλουν και σκύλους χορτάτους και πίτες ολόκληρες και μαγικές λύσεις με λεφτά που βρέχει από την Αφροδίτη.
Εγώ θα είχα θέμα. Δεν μου περισσεύουν αν και ο δικός μου τρόπος ζωής είναι λιτός. Αλλά οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από το δικό μου βιωτικό επίπεδο.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Είναι πολύ αργά για να κάτσω να συζητήσω μαζί σου αν μια επιχείρηση που βλέπει τη ζήτηση να πέφτει δραματικά πρέπει να ρίξει τις τιμές της.

Δε γίνεται και να σε ξεφτιλισω τεταρτη φορά σε δύο μέρες, καταντάει απάνθρωπο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 01:05 Είναι πολύ αργά για να κάτσω να συζητήσω μαζί σου αν μια επιχείρηση που βλέπει τη ζήτηση να πέφτει δραματικά πρέπει να ρίξει τις τιμές της.
Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει. Υπάρχει μια δυσκολία σε τουριστικές επιχειρήσεις που πουλούν δωμάτια μέσω Booking, TUI κλπ να αλλάξουν τώρα τις επίσημες τιμές. Έχουν συμβόλαια εδώ και 1 χρόνο που εγγυώνται την χαμηλότερη τιμή προς αυτούς και έχουν πάρει προκαταβολές εδώ και πολλούς μήνες.

Το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να σου δώσουν καλύτερη τιμή τηλεφωνικά ή μέσω γνωστών τους μικρών τουριστικών πρακτορείων στην Ελλάδα. Εγώ ας πούμε έκλεισα δωμάτιο στα 2/3 της επίσημης τιμής.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”