!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο δεκαήμερο δεν είναι απλώς περισσότερα τα κρούσματα αλλά και μοιάζει πιο επιθετικός ο ιός. Θυμάμαι όταν κουβεντιάζαμε μετά το Πάσχα τις εκτιμήσεις των ειδικών που έλεγαν ότι τα αποτελέσματα του συνωστισμού μπορεί να φανούν από 2 εβδομάδες έως και κάποιους μήνες μετά.
Τώρα λίγες μέρες μετά από ένα γάμο έχουμε 16 μαζεμένα κρούσματα συνδεδεμένα με αυτόν και ίσως να βρεθούν και άλλα τις επόμενες μέρες.
Μήπως έχουμε να κάνουμε με κάποιο πιο ζόρικο στέλεχος;
Τώρα λίγες μέρες μετά από ένα γάμο έχουμε 16 μαζεμένα κρούσματα συνδεδεμένα με αυτόν και ίσως να βρεθούν και άλλα τις επόμενες μέρες.
-
Εμπεδοκλής
Εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας με μάσκα στο σαγόνι στο Παγκράτι.kameron έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 22:15 Θα συμφωνήσω πάντως ότι κάποιες συμβολικές κινήσεις έπρεπε να γίνουν και οι κυβερνητικοί έπρεπε να εμφανίζονται με μάσκα από τα τέλη Ιουνίου.
Παίδες, είναι πολύ εύκολο να προτείνει κάποιος πρακτικές όταν είναι καλυμμένος ο δικός του κώλος.
Το ζητούμενο είναι μια στοιχειώδης ισορροπία και να τελειώσει το καλοκαίρι, με κάποιο ισορροπημένο ισοζύγιο, ώστε από το Σεπτέμβρη να αρχίσει να κυλάει το πράγμα προς αυτό που έχουμε συνηθίσει να αναφέρουμε ως "κανονικότητα*". Γιατί μετά μένουν μόνον δύο μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο.
Και για κάποιες επιχειρήσεις, τόσο η περίοδος διακοπών όσο και οι εορταστικές δεν είναι κερδοφόρες αλλά "νεκρές".
*Δεν συμπαθώ τη λέξη, απλώς την αναφέρω ως συνοπτική περιγραφή.
Το ζητούμενο είναι μια στοιχειώδης ισορροπία και να τελειώσει το καλοκαίρι, με κάποιο ισορροπημένο ισοζύγιο, ώστε από το Σεπτέμβρη να αρχίσει να κυλάει το πράγμα προς αυτό που έχουμε συνηθίσει να αναφέρουμε ως "κανονικότητα*". Γιατί μετά μένουν μόνον δύο μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο.
Και για κάποιες επιχειρήσεις, τόσο η περίοδος διακοπών όσο και οι εορταστικές δεν είναι κερδοφόρες αλλά "νεκρές".
*Δεν συμπαθώ τη λέξη, απλώς την αναφέρω ως συνοπτική περιγραφή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν είμαι ειδική, αλλά μου φαίνεται απολύτως φυσιολογική η αύξηση των κρουσμάτων. Θα έλεγα ότι σε συνδυασμό με την είσοδο τουριστών από χώρες με περισσότερα κρούσματα και την σχεδόν αφελή συμπεριφορά των Ελλήνων μετά το τέλος του λοκντάουν, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μικρότερος από αυτόν που θα περίμενα. Πράγμα που δεν με παραπέμπει στην ενδυνάμωση του ιού. Ή παραμένει ο ίδιος ή όντως έχει εξασθενήσει.ST48410 έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:21 Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο δεκαήμερο δεν είναι απλώς περισσότερα τα κρούσματα αλλά και μοιάζει πιο επιθετικός ο ιός. Θυμάμαι όταν κουβεντιάζαμε μετά το Πάσχα τις εκτιμήσεις των ειδικών που έλεγαν ότι τα αποτελέσματα του συνωστισμού μπορεί να φανούν από 2 εβδομάδες έως και κάποιους μήνες μετά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κάτι άλλο λέω. Και πριν 2 μήνες είχες γάμους. Αλλά δεν έβλεπες μετά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων συνδεδεμένο με ένα κοσμικό γεγονός. Αυτό το έβλεπες πιο πολύ στην αρχή με το γεύμα στα βόρεια προάστια.ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:38Δεν είμαι ειδική, αλλά μου φαίνεται απολύτως φυσιολογική η αύξηση των κρουσμάτων. Θα έλεγα ότι σε συνδυασμό με την είσοδο τουριστών από χώρες με περισσότερα κρούσματα και την σχεδόν αφελή συμπεριφορά των Ελλήνων μετά το τέλος του λοκντάουν, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μικρότερος από αυτόν που θα περίμενα. Πράγμα που δεν με παραπέμπει στην ενδυνάμωση του ιού. Ή παραμένει ο ίδιος ή όντως έχει εξασθενήσει.ST48410 έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:21 Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο δεκαήμερο δεν είναι απλώς περισσότερα τα κρούσματα αλλά και μοιάζει πιο επιθετικός ο ιός. Θυμάμαι όταν κουβεντιάζαμε μετά το Πάσχα τις εκτιμήσεις των ειδικών που έλεγαν ότι τα αποτελέσματα του συνωστισμού μπορεί να φανούν από 2 εβδομάδες έως και κάποιους μήνες μετά.
Μήπως έχουμε να κάνουμε με κάποιο πιο ζόρικο στέλεχος;![]()
- hellegennes
Αυτό θα ίσχυε αν η κακή χρήση δεν ενείχε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την μη χρήση· που ενέχει.Yochanan έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 19:42δεν ειναι θεμα απολυτη προστασια ή καθόλου προστασια. μερικη προστασια εστω και δουλευει πολυ καλυτερα απο τη μηδενικηPlanis έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 19:41Ούτε οι μάσκες είναι της προκοπής ούτε σωστή χρήση γίνεται. Εκτός αν πιστεύει κάποιος στα σοβαρά ότι μπορεί κάποιος π.χ. σερβιτόρος ή γενικά υπάλληλος να βγάλει οκτάωρη βάρδια με μία μάσκα και να τηρήσει όλα τα μέτρα ή κάποιος να είναι καλοκαιριάτικα δυο ώρες στην εκκλησία με μάσκα και να μην την αγγίξει ούτε μία φορά ή να την βγάλει για λίγη ώρα ώστε να αναπνεύσει σαν άνθρωπος. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, μιλούμε για στυγνή δικτατορία διεστραμμένων μυαλών.Κόκκορας έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 19:38 μια χαρα προστατευει αρκει να ειναι μια μασκα της προκοπης και φυσικα να γινεται σωστη χρηση
δεν ειναι και τοσο ζορικο
Προσωπικά, την όποια αύξηση κρουσμάτων εγώ θα την αποδίδω στις μάσκες, γιατί ακριβώς αυτό δείχνει η κατάσταση. Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται καλοκαιριάτικα, χωρίς λόγο, όταν επιβλήθηκαν ξανά αυστηρότερα μέτρα μάσκας. Μέχρι πρότινος ήταν σταθερότερη η κατάσταση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μπορεί να οφείλεται στο ότι φοράς μάσκα, την πιάνεις συνέχεια και σκορπάς παντού τα μικρόβιά σου. Βασικά όχι «μπορεί», η όποια αύξηση αποκλειστικά σ' αυτό οφείλεται.foscilis έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 20:48 Ωστόσο εγώ αναφερομουν πιο συγκεκριμένα στο μικρό κομμάτι του ελληνισμού που μας παπαριαζει με τα επιδημιολογικά του feats ήτοι τονε Χελληγενη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είναι εύκολο να το αποδώσεις εκεί. Βρέθηκα σε τελετή και είχα μάσκα εγώ και άλλοι 2 για 250-300 άτομα. Και σου έτειναν όλοι το χέρι και οι αγκαλιές έπαιρναν και έδιναν.hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:46 Προσωπικά, την όποια αύξηση κρουσμάτων εγώ θα την αποδίδω στις μάσκες, γιατί ακριβώς αυτό δείχνει η κατάσταση. Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται καλοκαιριάτικα, χωρίς λόγο, όταν επιβλήθηκαν ξανά αυστηρότερα μέτρα μάσκας. Μέχρι πρότινος ήταν σταθερότερη η κατάσταση.
Ας πούμε στο γάμο της περασμένης εβδομάδας πόσοι να φόραγαν μάσκα και είχαμε τέτοια διάδοση;
Την κακή χρήση που λες τη βλέπω κι εγώ καθημερινά. Και όχι απλώς κακή. Απαράδεκτη.
- omg kai 3 lol
hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:46Αυτό θα ίσχυε αν η κακή χρήση δεν ενείχε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την μη χρήση· που ενέχει.Yochanan έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 19:42δεν ειναι θεμα απολυτη προστασια ή καθόλου προστασια. μερικη προστασια εστω και δουλευει πολυ καλυτερα απο τη μηδενικηPlanis έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 19:41
Ούτε οι μάσκες είναι της προκοπής ούτε σωστή χρήση γίνεται. Εκτός αν πιστεύει κάποιος στα σοβαρά ότι μπορεί κάποιος π.χ. σερβιτόρος ή γενικά υπάλληλος να βγάλει οκτάωρη βάρδια με μία μάσκα και να τηρήσει όλα τα μέτρα ή κάποιος να είναι καλοκαιριάτικα δυο ώρες στην εκκλησία με μάσκα και να μην την αγγίξει ούτε μία φορά ή να την βγάλει για λίγη ώρα ώστε να αναπνεύσει σαν άνθρωπος. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, μιλούμε για στυγνή δικτατορία διεστραμμένων μυαλών.
Προσωπικά, την όποια αύξηση κρουσμάτων εγώ θα την αποδίδω στις μάσκες, γιατί ακριβώς αυτό δείχνει η κατάσταση. Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται καλοκαιριάτικα, χωρίς λόγο, όταν επιβλήθηκαν ξανά αυστηρότερα μέτρα μάσκας. Μέχρι πρότινος ήταν σταθερότερη η κατάσταση.
flatearther logic
- hellegennes
Μπορώ πανεύκολα να το αποδώσω εκεί, γιατί τόσο καιρό που το μέτρο ήταν ανύπαρκτο δεν υπήρχε καμμιά αυξητική τάση. Λίγες μέρες μετά την εκ νέου επιβολή μάσκας, τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται. Δεδομένου ότι η επώαση του ιού είναι 5 μέρες και όχι ένας μήνας, θα πρέπει να εξηγήσεις πώς και γιατί ήταν για έναν μήνα σταθερή η κατάσταση και πώς και γιατί εκτροχιάστηκε ξαφνικά μερικές μέρες μετά την εκ νέου επιβολή μάσκας. Είναι σύμπτωση;ST48410 έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:57Δεν είναι εύκολο να το αποδώσεις εκεί. Βρέθηκα σε τελετή και είχα μάσκα εγώ και άλλοι 2 για 250-300 άτομα. Και σου έτειναν όλοι το χέρι και οι αγκαλιές έπαιρναν και έδιναν.hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:46 Προσωπικά, την όποια αύξηση κρουσμάτων εγώ θα την αποδίδω στις μάσκες, γιατί ακριβώς αυτό δείχνει η κατάσταση. Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται καλοκαιριάτικα, χωρίς λόγο, όταν επιβλήθηκαν ξανά αυστηρότερα μέτρα μάσκας. Μέχρι πρότινος ήταν σταθερότερη η κατάσταση.
Ας πούμε στο γάμο της περασμένης εβδομάδας πόσοι να φόραγαν μάσκα και είχαμε τέτοια διάδοση;
Την κακή χρήση που λες τη βλέπω κι εγώ καθημερινά. Και όχι απλώς κακή. Απαράδεκτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Επιστημονική άποψη του ΠΟΥ, του CDC, του ECDC, κτλ.omg kai 3 lol έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:58hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:46Αυτό θα ίσχυε αν η κακή χρήση δεν ενείχε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την μη χρήση· που ενέχει.Yochanan έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 19:42
δεν ειναι θεμα απολυτη προστασια ή καθόλου προστασια. μερικη προστασια εστω και δουλευει πολυ καλυτερα απο τη μηδενικη
flatearther logic
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- omg kai 3 lol
hellegennes έγραψε: 01 Αύγ 2020, 00:05Επιστημονική άποψη του ΠΟΥ, του CDC, του ECDC, κτλ.omg kai 3 lol έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:58hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 23:46
Αυτό θα ίσχυε αν η κακή χρήση δεν ενείχε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την μη χρήση· που ενέχει.
flatearther logic
πες καλυτερα οτι σου κρυβει την ομορφαδα και χανεις πελατες αν θες να γινεις πιο πιστευτος
εναλλακτικα μπορεις να εκτυπωσεις τη φωτο του αβαταρ και να τη κολλησεις στον τοιχο απο πισω σου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 01 Αύγ 2020, 00:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- NewModelArmy
Ξερεις τα κρουσματα που ανακοινωνουν σημερα δεν κολλησαν χτες τον ιο..Αλλα 10 μερες πριν και παραπανω οταν δεν φορουσε κανενας μασκες.
- hellegennes
Η μέση επώαση είναι 5 μέρες, όχι 10 ούτε 15 ούτε 25. Μπορεί να είναι μέχρι και 15 μέρες αλλά αυτό είναι όριο, όχι μέσος όρος. Τα κρούσματα εξαρτώνται από τον μέσο όρο.NewModelArmy έγραψε: 01 Αύγ 2020, 00:09 Ξερεις τα κρουσματα που ανακοινωνουν σημερα δεν κολλησαν χτες τον ιο..Αλλα 10 μερες πριν και παραπανω οταν δεν φορουσε κανενας μασκες.
Ωστόσο, την μάσκα την επέβαλαν εκ νέου στα ΣΜ 10 μέρες πριν αρχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα. Σύμπτωση θα είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1697 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις