Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Maspoli έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 22:09
δεν έβαλε από την αρχή ως όρο το αρνητικό τεστ κτλ. Πάνω απ όλα όμως ευθύνεται για την απερίγραπτη χαλάρωση που άφησε να επικρατήσει παντού τριγύρω μας υποκύπτοντας σε πιέσεις μικρών και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το αρνητικό τεστ κόπηκε σε κεντρικό επίπεδο Ε.Ε., ουδεμία χώρα το εφαρμόζει. Άλλωστε για να είμαστε σοβαροί, είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο θα περιόριζε πολύ περισσότερο τις εισροές τουριστών, οι Βούλγαροι όταν τους το βάλαμε έπεσε η ροή κατά 80-90%.
Η χαλάρωση ήταν αναπόφευκτη σε μεγάλο βαθμό μετά από καραντίνα δυο μηνών. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με δεδομένες κλιματολογικές συνθήκες. Θα συμφωνήσω πάντως ότι κάποιες συμβολικές κινήσεις έπρεπε να γίνουν και οι κυβερνητικοί έπρεπε να εμφανίζονται με μάσκα από τα τέλη Ιουνίου.
Maspoli έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 22:09
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη νηφαλιότητα και τη λογική μας, η απόφαση να μην απαγορευτεί ο τουρισμός δεν ήταν λάθος. Καμία κυβέρνηση δε θα έπαιρνε άλλη απόφαση. Καθα πόρος που κερδίζουμε στην οικονομία, θα μας χρειαστεί στη μάχη ενάντια στην πανδημία.
Οι βαριές ευθύνες της κυβέρνησης εντοπίζονται στο ότι πχ δεν έβαλε από την αρχή ως όρο το αρνητικό τεστ κτλ. Πάνω απ όλα όμως ευθύνεται για την απερίγραπτη χαλάρωση που άφησε να επικρατήσει παντού τριγύρω μας υποκύπτοντας σε πιέσεις μικρών και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
ετσι ειναι, αλλα το χειροτερο απολα ειναι οτι απο το Σεπτεμβρη θα εχεις το κοσμο να εχει επιστρεψει απο τις φετινες ανεκδοτες διακοπες, χωρις να εχει χαλαρωσει, να ειναι ηδη σκασμενος σε φαση του να χρειαζεται πραγματικες διακοπες, να εχει ακομα τον κορονοιο και ολη τη συσσωρευμενη κουραση των προηγουμενων μηνων, χωρις η καθημερινοτητα του να εχει ξαναμπει σε φυσιολογικα πλαισια, ουτε γηπεδο θα μπορει να παει ουτε αθλητικα ουτε εξοδοι και αποδρασεις, κι αυτο θα παει για τουλαχιστον μεχρι την ανοιξη μεχρι νεοτερας..
αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα για ολους
το καλο ειναι οτι οι αντιπολιτευομενοι που προσπαθουν να εκμεταλλευτουν αυτη τη κατασταση ειναι χειροτεροι απ οτους διαχειριστες της αφου εξακολουθουν να χρησιμοποιουν την ιδια ξυλινη γλωσσα που χρησιμοποιουσαν χρονια τωρα, στις πυρκαγιες στις πλυμμηρες κλπ οποτε και δε τους παιρνει κανεις στα σοβαρα
NewModelArmy έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 21:49
Ολη η Ευρωπη πηγαινει προς λογικη Αμερικης-Σουηδιας-Μπολσοναρου.Τα κρουσματα αυξανονται παντου,λοκντανουν νεο δεν αντεχει κανενας να κανει.Συγχρονως ο ψεκασμος και η συνωμοσιολογια εχει εισχωρησει τοσο σε μεγαλο μερος του πληθυσμου που η ολικη αποδοχη μασκας-αποστασεων ειναι αδυνατη.Με λιγα λογια η κατασταση ειναι "ο σωζων εαυτον σωθητο".
Γιατί στη Σουηδία ποιος φοράει μάσκα; μέχρι στιγμής βέβαια σκατα τα πάνε ακόμα, πρέπει να εκτιναχθουν πολύ οι άλλοι για να πέσει από τις πρώτες θέσεις. Όσο για αποστάσεις για νησιά κλαμπ μπαρ καλοκαίρι σε ανοιχτή τουριστική σαιζον, αυτά απλά είναι γραφικότητες.
Στη Σουηδία έχουν πόλους νεκρούς, λόγω ψωλαρμενιστικης λογικής.
Μέχρι στιγμής η Σλοβακία σκίζει για κάποιον περίεργο λόγο. Βέβαια όπως έχω πει εξ αρχής, στο τέλος θα φανεί ποιος έκανε την καλύτερη πολιτική, και σε οικονομικό πεδίο, και στα θύματα. Αν η Σουηδία παγώσει και οι άλλοι εκτιναχθουν και την ξεπεράσουν, βλέπουμε. Οι δικοί μας εδώ σίγουρα κάνουν σαν υστερικοι, είναι αλλοπρόσαλλοι, και τρέχουν από εδώ κι από εκεί σαν ακεφαλα κοτόπουλα. Ουδεμία Σοβαρότητα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Fluffy έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 21:44
Ο Κάμερον το είπε παραπίσω, αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διασφαλίσει την δημόσια υγεία παράλληλα με ένα ελάχιστο επίπεδο ζωής του λαού. Κάνουν κρα για τα έσοδα από τον τουρισμό και ρισκάρουν την υγεία μας για αυτά.
με μολις 200 νεκρους σε 7 μηνες και με το 96% αυτων να εχει μεσο ορο ηλικιας τα 76 ετη δεν ισχυει τιποτα απο τα παραπανω
τα στοιχεια αυτα περισσοτερο προκαλουν τους ψεκασμενους αρνητες παρα το συναφι σου που ειναι στην αντιπερα οχθη
Έχεις αντιληφθει γιατί είχαμε μόνο 202 νεκρούς μέχρι τώρα και τους επικαλήσαι;; Ή ακόμα τίποτα; Για πε,γιατί είχαμε μόνο τόσους νεκρούς;
ο αλλος λεει οτι η κυβερνηση μας σκοτωνει κι εγω ανταπαντω οτι ειχαμε μονο 200 νεκρους της τριτης ηλικιας επι το πλειστο και η ενσταση σου ειναι στα δικα μου λογια κι οχι στου κομμι ντραμα;
με μολις 200 νεκρους σε 7 μηνες και με το 96% αυτων να εχει μεσο ορο ηλικιας τα 76 ετη δεν ισχυει τιποτα απο τα παραπανω
τα στοιχεια αυτα περισσοτερο προκαλουν τους ψεκασμενους αρνητες παρα το συναφι σου που ειναι στην αντιπερα οχθη
Έχεις αντιληφθει γιατί είχαμε μόνο 202 νεκρούς μέχρι τώρα και τους επικαλήσαι;; Ή ακόμα τίποτα; Για πε,γιατί είχαμε μόνο τόσους νεκρούς;
ο αλλος λεει οτι η κυβερνηση μας σκοτωνει κι εγω ανταπαντω οτι ειχαμε μονο 200 νεκρους της τριτης ηλικιας επι το πλειστο και η ενσταση σου ειναι στα δικα μου λογια κι οχι στου κομμι ντραμα;
για πε, τινος εισαι συ;
Των γονιών μου είμαι, βασικά ούτε καν.Του εαυτού μου.
Αλλά, απλά ψιλιάζομαι που το πας γιατί παραέχει γίνει το κακό με το ότι δεν υπάρχει ο κορονοιός ή ότι είναι μια γριπούλα και απο τη γρίπη πεθαίνουν περισσότεροι.Δεν έχω διαβάσει καθόλου το νήμα, ούτε κατάλαβα για ποιόν λες διότι όταν ακούω κάτι τέτοια λυπάμαι πολύ για το μυαλό που κουβαλούν κάποιοι.
Οπότε σόρυ, δεν σε έχω παρακολουθίσει για αυτό και ρωτάω ευθέως.Πιστέυεις ότι ο κορονοιός είναι μούφα ή ότι είναι σαν την γριπούλα;
Και δεν κατάλαβα καθόλου το τίνος είμαι.Μήπως φανερώνει ότι εσύ είσαι ''κάποιων'' ;
Τουρισμός χωρίς χαλάρωση, δε γίνεται. Ο άλλος τώρα για μια εβδομάδα θα ρθει, ζμπουτσα του. Άλλωστε στην Ελλάδα για διασκέδαση έρχονται αρκετοί και σίγουρα αν είσαι νέος , σιγά μην το σκεφτείς να κάνεις διακοπές λόγω κορωνοιου. Το θέμα είναι βέβαια να είχες προετοιμάσει τον κόσμο κι εσύ ο ιδιος πως θα ανέβαιναν τα κρούσματα αφού και άνοιξες τα σύνορα, και κάνεις τεστ. Αυτά που γίνονται είναι υστερικες γελοιότητες , επειδή αποφάσισαν πλέον να συνδυασουν αυστηρό προφίλ με μπατε σκύλοι αλέστε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Κρουσμα στα Αγραφα Ευρυτανιας,στου διαολου τη μανα.80χρονη που την επισκεφτηκαν συγγενεις απο την Αθηνα.Εχουν να διασπειρουν ιο οι Αθηναιοι ολο τον Αυγουστο στα χωρια.
NewModelArmy έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 22:31
Κρουσμα στα Αγραφα Ευρυτανιας,στου διαολου τη μανα.80χρονη που την επισκεφτηκαν συγγενεις απο την Αθηνα.Εχουν να διασπειρουν ιο οι Αθηναιοι ολο τον Αυγουστο στα χωρια.
Γάμησε τα. Και έχω τους γονείς μου στο χωριό στα ορεινά. Μου λένε οτι όταν έρχεται κανένας από Αθήνα τον έχουν στα πέντε μέτρα απόσταση. Αλλά τους φοβάμαι πολύ, εγώ δεν ήθελα να πάνε στο χωριό αλλά ο πατέρας μου επέμενε δεν μπορούσε χωρίς αυτό, 85 χρόνια τα καλοκαίρια του εκεί τα περνάει.
για πε, τινος εισαι συ;
Αλλά, απλά ψιλιάζομαι που το πας γιατί παραέχει γίνει το κακό με το ότι δεν υπάρχει ο κορονοιός ή ότι είναι μια γριπούλα και απο τη γρίπη πεθαίνουν περισσότεροι.Δεν έχω διαβάσει καθόλου το νήμα, ούτε κατάλαβα για ποιόν λες διότι όταν ακούω κάτι τέτοια λυπάμαι πολύ για το μυαλό που κουβαλούν κάποιοι.
Οπότε σόρυ, δεν σε έχω παρακολουθίσει για αυτό και ρωτάω ευθέως.Πιστέυεις ότι ο κορονοιός είναι μούφα ή ότι είναι σαν την γριπούλα;
Και δεν κατάλαβα καθόλου το τίνος είμαι.Μήπως φανερώνει ότι εσύ είσαι ''κάποιων'' ;
και να μην εχεις διαβασει οοολα τα προηγουμενα η φραση κλειδι βρισκεται στη παραθεση μεσα στη παραθεση:
omg kai 3 lol έγραψε:
NewModelArmy έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 22:31
Ναι,αυτό θα γίνει είναι σίγουρο.Γάμισε τα.Σκούρα τα πράγματα.Και σε κάποια χωριά η πρόσβαση δεν είναι εύκολη σε νοσοκομεία,ακόμα χειρότερα σε κάποια νησιά ειδικά με μπορφόρ.
για πε, τινος εισαι συ;
και να μην εχεις διαβασει οοολα τα προηγουμενα η φραση κλειδι βρισκεται στη παραθεση μεσα στη παραθεση:
omg kai 3 lol έγραψε:
Ναι,θα μου απαντήσεις τελικά ή να πάω για ύπνο;Τι πιστεύεις;
Myrsini έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 22:24
omg kai 3 lol έγραψε:
ως προφυρογεννητη που λες οτι εισαι καλυτερα να το βρεις μονη σου
οχι τιποτ' αλλο αλλα για να εχεις κι εναν ησυχο υπνο
[/b]
Πορφυρογέννητη; Που είπα γω κάτι τέτοιο;
Και παραισθήσεις;
Νταξ σε καταλάβαμε κουκλίτσα,βασικά ακριβώς επειδή σε κατάλαβα, για αυτό και σου έκανα παράθεση και σου έγραψα αυτό.
Μα επειδή το βρήκα, για αυτό και σου απάντησα.Είδες που είχα δίκαιο;
Κρίμα να υπάρχουν τέτοια μυαλά.
Όχι για αυτούς.
Για όλους τους υπόλοιπους.Διότι είναι επικίνδυνοι.
Θα έλεγα δεν πειράζει,καλή καρδιά,αλλά εδώ το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το πληρώνουν άλλοι.Την ανοησία και την ανευθυνότητα αυτών των ''μυαλών'' την πληρώνουν άλλοι.
Myrsini έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 22:47
Πορφυρογέννητη; Που είπα γω κάτι τέτοιο;
Και παραισθήσεις;
Νταξ σε καταλάβαμε κουκλίτσα,βασικά ακριβώς επειδή σε κατάλαβα, για αυτό και σου έκανα παράθεση και σου έγραψα αυτό.
Μα επειδή το βρήκα, για αυτό και σου απάντησα.Είδες που είχα δίκαιο;
Κρίμα να υπάρχουν τέτοια μυαλά.
Όχι για αυτούς.
Για όλους τους υπόλοιπους.Διότι είναι επικίνδυνοι.
Θα έλεγα δεν πειράζει,καλή καρδιά,αλλά εδώ το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το πληρώνουν άλλοι.Την ανοησία και την ανευθυνότητα αυτών των ''μυαλών'' την πληρώνουν άλλοι.
Σου εύχομαι να μην την πληρώσει δικός σου.
και κατακρινεις βιαστικα και ταυτοχρονα βαριεσαι να διαβασεις δυο αραδες πιο πανω να δεις τι παιζεται..
αυτο ξερεις πως λεγεται ή θελεις να στο πω κι αυτο εγω μηπως;