!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Καλύτεροι πολεμιστές; ΧΑ! Από ΤΥΧΗ κέρδισαν
- Antipnevma
Re: Καλύτεροι πολεμιστές; ΧΑ! Από ΤΥΧΗ κέρδισαν
Δεν μου λέτε σαΐνια γιατί ο πατριώτης πλην χαμηλής αντίληψης Πλούταρχος θεωρούσε τον Ηρόδοτο "φιλοβάρβαρο"; Είστε σίγουροι ότι ο Ηρόδοτος κάνει για μασκότ του ελληνιάρικου σας κρετινισμού;
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη
Ήταν μόνο 1/4* , οι Πέρσες περίμεναν λιγότερους και σκιάχτηκανChainis έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 02:06 Κι αυτή η κωλοφαρδία μας όμως στις Πλαταιές ε;....
Απίστευτη!!!!!
* 30 -35 χιλιάδες έναντι 100 -120 χιλιάδων.
Οι πεζοναύτες ή επιβάτες σε μια τριήρη ήταν άντρες οπλισμένοι με σπαθί ασπίδα και κράνος, χωρίς θώρακα και περικνημίδες για να μπορούν να πετάξουν τον οπλισμό τους και να κολυμπήσουν αν βρίσκονταν στην θάλασσα
Στην Σαλαμίνα κάθε τριήρης είχε 14-16 πεζοναύτες.
Ο ρόλος τους ήταν ή να καταλάβουν εχθρικά πλοία αν πλεύριζαν πολύ κοντά ή να αμυνθούν αν δέχονταν επίθεση στο δικό τους.
Ο Ξέρξης στην Σαλαμίνα έβγαλε ένα σώμα Περσών γύρω στους 1.500 στην Ψυττάλεια που ο σκοπός τους ήταν όσοι Έλληνες ναυαγοί από τα κατεστραμμένα Ελληνικά πλοία θα έβγαιναν στο νησάκι να τους σκοτώνουν επι τόπου.
Όταν η ναυμαχία είχε κριθεί από τύχη υπέρ των Ελλήνων ο Αριστείδης πήρε τους πεζοναύτες από μερικές τριήρεις, βγήκαν στο νησί και δεν άφησαν ούτε έναν Πέρση ζωντανό.
Πως τώρα οι άσχετοι Αθηναίοι που ήταν και αθωράκιστοι και ξυπόλητοι επάνω στα πλοία κατάφεραν να βγουν στο νησάκι και δεν τους έσφαξαν σαν κατσίκια στην παραλία οι Πέρσες ή δεν τους ξέκαναν από μακριά με βέλη;
Προφανώς τεράστια τύχη, κωλοφαρδία λαίμαι δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση.
Στην Σαλαμίνα κάθε τριήρης είχε 14-16 πεζοναύτες.
Ο ρόλος τους ήταν ή να καταλάβουν εχθρικά πλοία αν πλεύριζαν πολύ κοντά ή να αμυνθούν αν δέχονταν επίθεση στο δικό τους.
Ο Ξέρξης στην Σαλαμίνα έβγαλε ένα σώμα Περσών γύρω στους 1.500 στην Ψυττάλεια που ο σκοπός τους ήταν όσοι Έλληνες ναυαγοί από τα κατεστραμμένα Ελληνικά πλοία θα έβγαιναν στο νησάκι να τους σκοτώνουν επι τόπου.
Όταν η ναυμαχία είχε κριθεί από τύχη υπέρ των Ελλήνων ο Αριστείδης πήρε τους πεζοναύτες από μερικές τριήρεις, βγήκαν στο νησί και δεν άφησαν ούτε έναν Πέρση ζωντανό.
Πως τώρα οι άσχετοι Αθηναίοι που ήταν και αθωράκιστοι και ξυπόλητοι επάνω στα πλοία κατάφεραν να βγουν στο νησάκι και δεν τους έσφαξαν σαν κατσίκια στην παραλία οι Πέρσες ή δεν τους ξέκαναν από μακριά με βέλη;
Προφανώς τεράστια τύχη, κωλοφαρδία λαίμαι δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chainis την 28 Ιούλ 2020, 02:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
........
Διπλό ποστ
Διπλό ποστ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chainis την 28 Ιούλ 2020, 02:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Ο γλείφτης υποτακτικός των Ρωμαίων είπε τον Ηρόδοτο φιλοβάρβαρο και πρέπει να χάσω τον ύπνο μου τώραAntipnevma έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 02:17 Δεν μου λέτε σαΐνια γιατί ο πατριώτης πλην χαμηλής αντίληψης Πλούταρχος θεωρούσε τον Ηρόδοτο "φιλοβάρβαρο"; Είστε σίγουροι ότι ο Ηρόδοτος κάνει για μασκότ του ελληνιάρικου σας κρετινισμού;
Μπορεί να άργησε κι ο εφοδιασμός και να μην είχαν βέλη να κάνουν τις ασπίδες και τους θώρακες τρυπητά.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
- hellegennes
Σου είναι τόσο δυσκολοχώνευτο που η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού που δεν μπορείς να ασχοληθείς με τίποτα άλλο; Τόσο πολύ σε ενοχλεί που οι επιστήμες, οι τέχνες, τα πολιτικά μοντέλα και η φιλοσοφία του σύγχρονου κόσμου οφείλουν τα μέγιστα στους Έλληνες;Antipnevma έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 02:17 Δεν μου λέτε σαΐνια γιατί ο πατριώτης πλην χαμηλής αντίληψης Πλούταρχος θεωρούσε τον Ηρόδοτο "φιλοβάρβαρο"; Είστε σίγουροι ότι ο Ηρόδοτος κάνει για μασκότ του ελληνιάρικου σας κρετινισμού;
Σε τι κάνει ζημιά αυτό στην ζωή σου και σε κάνει τόσο θυμωμένο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ο Πλούταρχος ήταν περιηγητής κατά κύριο λόγο και βιογράφος, όχι ιστορικός. Ο Θουκυδίδης που ήταν και είναι ο κατεξοχήν επιστήμονας ιστορικός ,δε νομίζω ,πλην ελαχίστων αναφορών και κριτικής στα παλαιότερα πεπραγμένα, να έχει "θάψει" τον Ηρόδοτο.Antipnevma έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 02:17 Δεν μου λέτε σαΐνια γιατί ο πατριώτης πλην χαμηλής αντίληψης Πλούταρχος θεωρούσε τον Ηρόδοτο "φιλοβάρβαρο"; Είστε σίγουροι ότι ο Ηρόδοτος κάνει για μασκότ του ελληνιάρικου σας κρετινισμού;
Στα διάλα μαλάκες ,με "κολλήσατε" ,πάω για αποτοξίνωση.
-
Gouerino 4
Περιηγητης ηταν ο Παυσανίας ,οχι ο ΠλούταρχοςΣτύγιος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 03:16Ο Πλούταρχος ήταν περιηγητής κατά κύριο λόγο και βιογράφος, όχι ιστορικός. Ο Θουκυδίδης που ήταν και είναι ο κατεξοχήν επιστήμονας ιστορικός ,δε νομίζω ,πλην ελαχίστων αναφορών και κριτικής στα παλαιότερα πεπραγμένα, να έχει "θάψει" τον Ηρόδοτο.Antipnevma έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 02:17 Δεν μου λέτε σαΐνια γιατί ο πατριώτης πλην χαμηλής αντίληψης Πλούταρχος θεωρούσε τον Ηρόδοτο "φιλοβάρβαρο"; Είστε σίγουροι ότι ο Ηρόδοτος κάνει για μασκότ του ελληνιάρικου σας κρετινισμού;
Και ο ΠλούταρχοςGouerino 4 έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 03:25Περιηγητης ηταν ο Παυσανίας ,οχι ο ΠλούταρχοςΣτύγιος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 03:16Ο Πλούταρχος ήταν περιηγητής κατά κύριο λόγο και βιογράφος, όχι ιστορικός. Ο Θουκυδίδης που ήταν και είναι ο κατεξοχήν επιστήμονας ιστορικός ,δε νομίζω ,πλην ελαχίστων αναφορών και κριτικής στα παλαιότερα πεπραγμένα, να έχει "θάψει" τον Ηρόδοτο.Antipnevma έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 02:17 Δεν μου λέτε σαΐνια γιατί ο πατριώτης πλην χαμηλής αντίληψης Πλούταρχος θεωρούσε τον Ηρόδοτο "φιλοβάρβαρο"; Είστε σίγουροι ότι ο Ηρόδοτος κάνει για μασκότ του ελληνιάρικου σας κρετινισμού;
- Ομελέτιος Δανιμαρκίας
Ο Περιηγητής, ο Αφηγητής και ο Σπασαρχιδιστής. Ένα έπος 47 σελίδων, σε μουσική Έννιο Μορικόνε.
Though this be madness, yet there is method in 't
Κι ο πούτσος μου ο ξενύχτης σε φα μείζονα για φαγκότο και τρομπόνι.Ομελέτιος Δανιμαρκίας έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 03:44 Ο Περιηγητής, ο Αφηγητής και ο Σπασαρχιδιστής. Ένα έπος 47 σελίδων, σε μουσική Έννιο Μορικόνε.
Γιατί δεν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τί έγραφε ο ιστορικός;Πρετεντέρης έγραψε: 27 Ιούλ 2020, 22:55Η εξήγηση που δίνεις στο 1 είναι παράλογη και αυθαίρετη. Στο λένε όλοι ότι στο τέλος της διαδρομής έτρεξαν με όλη τους τη δύναμη. Φαντάσου τους βαριά οπλισμένους οπλίτες να πέφτουν τρέχοντας με ορμή πάνω στους ελαφρά οπλισμένους και στατικούς Πέρσες. Πρέπει να ποδοπατήθηκαν, για αυτό λένε οι ιστορικοί ότι η περσική γραμμή διασπάστηκε γρήγορα. Δεν έγινε πολύωρη μαχη, αρα οι ελληνικές απώλειες ήταν μικρές.stavmanr έγραψε: 27 Ιούλ 2020, 20:181. Δέχτηκαν και βέλη λοιπόν.Πρετεντέρης έγραψε: 27 Ιούλ 2020, 11:29 Από το Γεδεών (επιμ.), Τεχνικές Μάχης στον Αρχαίο Κόσμο, 2002, σ. 22-28, :
1. Οι σύγχρονοι ιστορικοί συμφωνούν ότι οι Αθηναίοι έκαναν σταθερό τροχασμό και επιταχυναν, όταν δεχτηκαν βέλη στα τελευταία 200-300 μ.
2. Οι νεκροί Πέρσες (6400) ήταν το 1/3 της δύναμής τους περίπου.
3.Μια από τις αιτίες της ελληνικής νίκης ήταν η διαφορά του οπλιτικού τρόπου μάχης κρούσης από τον αντίστοιχο περσικό.
Ας δούμε κι αυτή την εξήγηση:
Ένας στρατός κάνει σταθερό τροχασμό (δηλαδή τρέξιμο) επί πάνω από 1300 μέτρα, έπειτα κάνει "ντου" για τα υπόλοιπα 200 μέτρα απέναντι σε βροχή βελών, στη συνέχεια συγκρούεται μαζί του σε πολύωρες μάχες σώμα με σώμα και σκοτώνονται μόλις 192 έλληνες...
Λογικό!
2. Επομένως, οι σύγχρονοι ιστορικοί βρίσκουν τα 110.000 των περσών της περιγραφής του Ηρόδοτου τελείως παραμύθι. Δεν δέχονται πάνω από 25000 πέρσες.
Μήπως ξέρεις την αντίστοιχη εκτίμηση για το στρατό των περσών στις Θερμοπύλες, που ο Ηρόδοτος βρήκε 1,7 εκατομμύρια;
3. Οι άλλες αιτίες ποιες είναι;
"Ηρόδοτος 6.113. Η μάχη στον Μαραθώνα είχε μεγάλη διάρκεια"
Υπεραπίζεστε μεν τον ιστορικό αλλά τον γράφετε συστηματικά, και φαντάζεστε τα δικά σας.
Φυσικά κι έκανε προπαγάνδα. Αυτό εξηγώ από την αρχή του νήματος. Και δεν είναι ο μόνος. Όλοι σχεδόν οι μεγάλοι έλληνες ιστορικοί ήταν ακόμα πιο τραγικοί στην προπαγάνδα τους. Να σκεφτείς μόνο ότι τα 1,7 εκατ. περσών στις Θερμοπύλες είναι το μικρότερο νούμερο ίσως που γράφτηκε από τότε ιστορικό μας.Οι 20000 Πέρσες ήταν οι μάχιμοι. Ο Ηρόδοτος υπερβάλλει στους αριθμούς και κάνει προπαγάνδα ίσως, αλλά τουλάχιστον στις περιγραφές των χωρών θεωρείται γενικά αξιόπιστος. Δεν ξέρω τι λένε για τις Θερμοπύλες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 28 Ιούλ 2020, 08:05, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Δεν το βλέπω στα ποστς σου (και της υπόλοιπης παρέας) που είναι σκέτη βαρβαρότητα ...hellegennes έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 03:00Σου είναι τόσο δυσκολοχώνευτο που η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού (...)
Μιλάμε για τρολάρισμα και συστηματική καταστροφή συζήτησης 45 σελίδων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 28 Ιούλ 2020, 08:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 228 Απαντήσεις
- 4952 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
-
- 120 Απαντήσεις