τι λέει ο Ξενοφών στα Ελληνικά χωρίο 3.2.17; Λέει τα εξής:Antipnevma έγραψε: 27 Ιούλ 2020, 18:58Είμαι αθεϊστής και ανεξίθρησκος. Μη κάνεις ότι δεν το ξέρεις. Το χωρίο λέει ότι ένα μέρος των Σπαρτιατών του Δερκυλίδα στη Μικρά Ασία προτίμησαν να την κοπανήσουν σαν σκυλιά πάρα να πολεμήσουν τους Πέρσες. Ρόμποκοπ του κώλου. Διάβασε σε παρακαλώ λίγο το από κάτω και πες μου τι κατάλαβες. Τελικά είχαν οι Πέρσες ιππείς τόξα ή όχι; Γιατί κάποια ξεφτέρια λένε ότι δεν είχαν. Δεν σημαίνει ότι μπορούσαν να ρίξουν εν κινήσει όπως οι Σκύθες αλλά είχαν και τόξα και λόγχες.Nandros έγραψε: 27 Ιούλ 2020, 18:32Τα βιβλία μου είναι σωσμένα στο pc που το έχω τώρα για επισκευή.Antipnevma έγραψε: 27 Ιούλ 2020, 18:17
Μιλάει για ημιμάθεια κάποιος που πιστεύει ότι οι μοναχοί τα ξύνανε και έπεσε η πόλη![]()
Για ρίξε μια ματιά να δεις τι λέει ο Ξενοφών στα Ελληνικά χωρίο 3.2.17![]()
Για πες μας, τί λέει ο Ξενοφών που μειώνει την τεράστια υπεροχή της οπλιτικής φάλαγγας εκείνη την εποχή;
Και ΝΑΙ, οι σκατοκαλόγεροι τα έξυναν όταν έπεσε η πόλη και στο απέδειξα με στοιχεία. Δεν λυπάμαι που σε ξυπνάω από τον χριστιανικό σου λήθαργο!
.
. . ..
[3.2.17] Ενώ όμως οι Πελοποννήσιοι στρατιώτες ετοιμάζονταν ήρεμα να πολεμήσουν, από τους άλλους —όσοι ήταν από την Πριήνη, το Αχίλλειο, τα νησιά και τις ιωνικές πόλεις— μερικοί το ᾽βαλαν στα πόδια πετώντας τα όπλα τους μέσα στα στάχυα (και το στάρι φυτρώνει ψηλό στην πεδιάδα του Μαιάνδρου), αλλά κι εκείνοι που έμεναν στις θέσεις τους έδειχναν φανερά πως δεν θα ᾽μεναν για πολύ.
http://www.greek-language.gr/digitalRes ... 32&page=25
Γιατί ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ τους Σπαρτιάτες, αποκαλώντας τους επιπλέον Ρόμποκοπ του κώλου; Έχεις κάτι να κερδίσεις;
Δεν με ενδιαφέρει το τί λέει ο κάθε παπάρας εδώ μέσα.
Ξέρω ότι στον Μαραθώνα οι οπλίτες διέσχισαν ΔΡΟΜΑΙΩΣ το κενό μεταξύ των παρατάξεων, για να μειώσουν τον χρόνο έκθεσής τους στα Περσικά βέλη.
.