!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:22
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:12
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:08
οπότε υποβαθμίζεται ένα αντικειμενικό περιστατικό επειδή δεν είχε ρατσιστικό κίνητρο;
Ποινικά ναι.
Δηλαδή, για να σου το εξηγήσω, αν πλακώσεις κάποιον στο ξύλο υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
- να τον πλακώσεις απλά στο ξύλο για οποιονδήποτε άλλο λόγο
- να τον πλακώσεις στο ξύλο από ρατσιστικά κίνητρα

Η πρώτη περίπτωση είναι σαφώς ελαφρύτερη της δεύτερης, εφόσον τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ξυλοδαρμού παραμένουν ίδια.
Δεν είναι επομένως θέμα της συζήτησης που "υποβαθμίζει" το ένα θέμα. Είναι ζήτημα Ποινικού Δικαίου που "αναβαθμίζει" το άλλο σε βαρύ έγκλημα.
ναι, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τύπος χτύπησε το παιδί επειδή ενοχλούσε το γιο του, όχι επειδή είχε ξένη καταγωγή, οπότε γιατί μιλάμε για ρατσισμό;
εκτός και αν από εδώ και πέρα οποτεδήποτε ένας Έλληνας τσακώνεται με κάποιον ξένο, θα θεωρούμε ότι λόγο καταγωγής των εμπλεκομένων είναι εξ'ορισμού ρατσιστικός τσακωμός/έγκλημα, ανεξαρτήτως των αιτιών
Εκεί το πάνε ξεκάθαρα . Και πριν λίγους μήνες αντίστοιχο περιστατικό πάλι ως ρατσιστικό πήγαν να το περάσουν μόνο και μόνο επειδή η αλοδαπή το είπε .

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι οι συγκρούσεις ανηλίκων. Κάνουν τα αλοδαπά συμμορίες που κλέβουν και τραμπουκίζουν είναι Τρίτη. Τυχαίνει σε κάποιο σχολείο να χει τσακαλάκια Έλληνες που οργανώνονται και ανταποδίδουν και σκάνε επιθεωρητες εκπαίδευσης και κανάλια μέχρι και αναρχικοί που πολεμάνε τον κακό ρατσισμό .Λες και όλος ο κόσμος έχει πάει σε ιδιωτικό σχολείο και δεν ξέρει τι γίνεται στα σχολεία.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Υδράργυρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:21
Juno έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:11

Συμβαίνουν. Μου συνέβη. 8 χρονών.
Εντάξει μη συγκρίνεις τι γινόταν πριν 50 χρόνια οταν εσύ ήσουν 8 χρονων :c020:
:sal9:
Τα παραλές και κάνεις κακό στο image μου. Θα αρχίσει να μου την πέφτει ο ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης. :078:
Ούτε εσύ δεν ήσουν 8 χρονών πριν 50 χρόνια.
Τώρα είναι χειρότερα. Έχουν έρθει αλλοδαποί με άγρια συμπεριφορά.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:22
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:12
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:08
οπότε υποβαθμίζεται ένα αντικειμενικό περιστατικό επειδή δεν είχε ρατσιστικό κίνητρο;
Ποινικά ναι.
Δηλαδή, για να σου το εξηγήσω, αν πλακώσεις κάποιον στο ξύλο υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
- να τον πλακώσεις απλά στο ξύλο για οποιονδήποτε άλλο λόγο
- να τον πλακώσεις στο ξύλο από ρατσιστικά κίνητρα

Η πρώτη περίπτωση είναι σαφώς ελαφρύτερη της δεύτερης, εφόσον τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ξυλοδαρμού παραμένουν ίδια.
Δεν είναι επομένως θέμα της συζήτησης που "υποβαθμίζει" το ένα θέμα. Είναι ζήτημα Ποινικού Δικαίου που "αναβαθμίζει" το άλλο σε βαρύ έγκλημα.
ναι, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τύπος χτύπησε το παιδί επειδή ενοχλούσε το γιο του, όχι επειδή είχε ξένη καταγωγή, οπότε γιατί μιλάμε για ρατσισμό;
εκτός και αν από εδώ και πέρα οποτεδήποτε ένας Έλληνας τσακώνεται με κάποιον ξένο, θα θεωρούμε ότι λόγο καταγωγής των εμπλεκομένων είναι εξ'ορισμού ρατσιστικός τσακωμός/έγκλημα, ανεξαρτήτως των αιτιών
Ρε συ προφανώς η οικογένεια είναι γνωστή με τον Κωνσταντίνου και λόγω αυτού έφτασε να είναι θέμα στα καναλια
Αλλιώς σιγά μη σπαταλουσε τηλεοπτικός σταθμός χρόνο να στέλνει ανθρώπους στο σπίτι του Αλβανού να μάθει αν ο γιος του έπεσε θύμα ρατσιστικής βιας
Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης »

Otto Weininger έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:40
Γιάννης έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:31
Otto Weininger έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:28

Όχι.
Ψεύτης είσαι γιατί λες ότι το βίντεο δείχνει να του κοπανάει το κεφάλι στο έδαφος.
Αν εσύ βλέπεις κάτι άλλο στο 0:35, δεν είναι δικό μου το πρόβλημα.
Εμ, είναι δικό σου πρόβλημα. Απλά δεν ξέρω ποια ειδικότητα γιατρου χρειάζεσαι.
Εγώ σου είπα τι βλέπω. Τώρα πες μου τι βλέπεις εσύ, να δούμε τι γατρός χρειάζεται για την δική σου περίπτωση.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Cavaliere έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:25
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:22Δεινόσαυροι ή να πάμε και πιο παλιά; :smt047
Η ερώτησή σου μπορεί να γίνει κι ως εξής:

"Σ΄αυτά δεν ξέρεις τι προϊστορία προυπάρχει πριν το συμβάν."
Έχουν δει πολλά τα μάθια μου, και κρατάω μικρό καλάθι. Αν δεν ξέρω, δεν πιστεύω κανέναν.
Και καλά κάνεις. :wink
Σολομωντολιέρε έπρεπε να λέγεσαι...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Υδράργυρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:24
Ερμής έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:23

Οτι δηλαδή παλιά έπαιζαν τέτοια και δε παίζουν τώρα;
Αυτό μας λες;
Καθηγητές και γονείς είανι πιο φοβισμένοι.
Απάντα ευθέως μια φορά. Ποια δε παίζουν τώρα; εκφοβισμοί, ξυλοδαρμοί, μπουλινγκ μεταξύ μαθητών και τέτοια;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

plouf έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:18
Juno έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:14
plouf έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:56

Ok λοιπον σεβαστο και κατανοητο.Τι λες γι αυτη την εναλλακτικη λυση;Ειναι μονο 4 λεπτα πο το χρονο σου.

Ωραίο!

Ωραιο ωραιο.Αν βεβαια το παιδακχι ηταν αραπακχι και ο πατερας αραπης ολοι θα σκιζαν
τα καλτσον τους και θα φωναζαν ολοι αχ καλεεεεεεεε βοηθειααααααααα τι εκανε ο ρατζιζντηηηηηηηηης. :a040:
Στην περίπτωση που λες, αφού τους αρέσουν τα στερεότυπα, ας πάρουν στερεότυπα, δεν θα κάτσουμε να τις τρώμε. Αστυνομία, να αυτός ο μαύρος έκλεψε το παιδί μου. Τόσο απλό. :102:
Στις ΗΠΑ ακόμα και ένα μπουκαλάκι νερό το πληρώνουν με κάρτα, φαίνεται εύκολα ποιος αγόρασε τα συλλεκτικά παπούτσια που λέει στο σενάριο. Από εκεί και πέρα το άλλο παιδί έχει μητρώο, απλώς προσθέτεις κατηγορίες κάθε φορά που σου κάνει κάτι. Και οι Νερούληδες, Γιάννηδες, Μερκούρηδες, Γιοχαυνάνες κλπ, απλώς σε αγριοκοιτάζουν από μια γωνία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Αφροαμερικανοί δεν καταλαβαίνουν πως τέτοιου είδους επιθετική υποστήριξη από τα συγκεκριμένα άτομα που τους υποστηρίζουν, θα τους κρατά μια ζωή χαμηλά και σε ανάγκη για φιλανθρωπίες και κοινωνικές παροχές. Αυτά με μία στραβή σε εθνικό επίπεδο κόβονται. Το θέμα είναι α πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Ερμής έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:33
Απάντα ευθέως μια φορά. Ποια δε παίζουν τώρα; εκφοβισμοί, ξυλοδαρμοί, μπουλινγκ μεταξύ μαθητών και τέτοια;
Είναι πιο εύκολο να βρει ένας γονέας ή ένας καθηγητής το μπελά του τώρα παρά τη δεκαετία του 80, που ίσως τοτε να θεωρούταν και μαγκιά του μαθητή που κάνει μπούλινκ. Τότε δεν ξέρανε τι είνια αυτά τα πράματα. Τώρα υπάρχουν ακόμα και κινητά που τραβάνε βίντεο. Οι καθηγητές αλλα΄και οι γονείςφοβούνται περισ΄σοτερο σήμερα από τότε
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Πάντα υπήρχαν αυτά. Όταν ήρθαν οι Ανατολικορωμυλιώτες της Θράκης , οι Μακεδόνες, έλεγαν στα παιδιά τους να μην παίζουν με τα Τουρκοσποράκια. Μαλάκες υπάρχουν πάντα και παντού. Κι εμείς έχουμε στη γειτονιά μια οικογένεια σκληρών ναζί, και όταν τα παιδιά μας παίζουν, μιλώ δυνατά με τον γιο μου ελληνικά για να τους αρρωστήσω από τα νεύρα. Εμείς στη γειτονιά ήρθαμε τον Μάρτη, τώρα βλέπω ήρθε κι ένα ζευγάρι με δύο παιδιά, ο άνδρας είναι εβραϊκού θρησκεύματος, η γυναίκα δεν ξέρω. Ο μεγάλος τους γιος παίζει μια μπάλα καταπληκτική, μαγεύει, και τα ναζάκια έχουν λυσσάξει από τη ζήλια τους.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Cavaliere έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:41 Πάντα υπήρχαν αυτά. Όταν ήρθαν οι Ανατολικορωμυλιώτες της Θράκης , οι Μακεδόνες, έλεγαν στα παιδιά τους να μην παίζουν με τα Τουρκοσποράκια. Μαλάκες υπάρχουν πάντα και παντού. Κι εμείς έχουμε στη γειτονιά μια οικογένεια σκληρών ναζί, και όταν τα παιδιά μας παίζουν, μιλώ δυνατά με τον γιο μου ελληνικά για να τους αρρωστήσω από τα νεύρα. Εμείς στη γειτονιά ήρθαμε τον Μάρτη, τώρα βλέπω ήρθε κι ένα ζευγάρι με δύο παιδιά, ο άνδρας είναι εβραϊκού θρησκεύματος, η γυναίκα δεν ξέρω. Ο μεγάλος τους γιος παίζει μια μπάλα καταπληκτική, μαγεύει, και τα ναζάκια έχουν λυσσάξει από τη ζήλια τους.
Ελα ρε φίλε το γάμησες, Εβραίος Μαραντόνα?
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

perseus έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:42Ελα ρε φίλε το γάμησες, Εβραίος Μαραντόνα?
Δεν ξέρω αν ο μικρός είναι Εβραίος, ο μπαμπάς είναι. Ο μπαμπάς από Ουκρανία, η μαμά Ρωσίδα. Ο πιτσιρίκος μαγεύει, δεν έχω δει τόσο μικρό ζωντανά, να κάνει τέτοια πράγματα. Πού τα έμαθε;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Cavaliere έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:45
perseus έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:42Ελα ρε φίλε το γάμησες, Εβραίος Μαραντόνα?
Δεν ξέρω αν ο μικρός είναι Εβραίος, ο μπαμπάς είναι. Ο μπαμπάς από Ουκρανία, η μαμά Ρωσίδα. Ο πιτσιρίκος μαγεύει, δεν έχω δει τόσο μικρό ζωντανά, να κάνει τέτοια πράγματα. Πού τα έμαθε;
Ταλέντο παιδι μου ,οπως εγω στο πιωμα εμφυτο.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Υδράργυρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:37
Είναι πιο εύκολο να βρει ένας γονέας ή ένας καθηγητής το μπελά του τώρα παρά τη δεκαετία του 80, που ίσως τοτε να θεωρούταν και μαγκιά του μαθητή που κάνει μπούλινκ. Τότε δεν ξέρανε τι είνια αυτά τα πράματα. Τώρα υπάρχουν ακόμα και κινητά που τραβάνε βίντεο. Οι καθηγητές αλλα΄και οι γονείςφοβούνται περισ΄σοτερο σήμερα από τότε
Όμορφα, αρα θεωρείς οτι παίζουν και παραπαιζουν αυτά που είπα. Έρχεται λοιπόν το παιδί σου και σου λέει(φυσικά αφου έχει φτάσει στο αμήν) οτι έχει πρόβλημα, τρώει ξύλο, κάποιος του κάνει τη ζωή μαύρη(έλληνας ή αλλοεθνής δεν έχει σημασία), πας του κάνεις σύσταση, σε γράφει στα αρχίδια του, οι καθηγητές σου λένε οτι δεν ειναι δουλειά τους. Τι κάνεις; Ευθέως, αντρική απάντηση.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

Ερμής έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:51
Υδράργυρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:37
Όμορφα, αρα θεωρείς οτι παίζουν και παραπαιζουν αυτά που είπα. Έρχεται λοιπόν το παιδί σου και σου λέει(φυσικά αφου έχει φτάσει στο αμήν) οτι έχει πρόβλημα, τρώει ξύλο, κάποιος του κάνει τη ζωή μαύρη(έλληνας ή αλλοεθνής δεν έχει σημασία), πας του κάνεις σύσταση, σε γράφει στα αρχίδια του, οι καθηγητές σου λένε οτι δεν ειναι δουλειά τους. Τι κάνεις; Ευθέως, αντρική απάντηση.
απειλείς να φωνάξεις τα κανάλια μόνο έτσι αντιδρά το σχολείο .Δεν υπάρχει επιλογή. Η άλλη είναι να αλλάξεις σχολείο εσύ το παιδί σου ή ο ταραξίας και η τελευταία αυτό που έγινε και συζητάμε .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Maejima

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maejima »

Cavaliere έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:41 Πάντα υπήρχαν αυτά. Όταν ήρθαν οι Ανατολικορωμυλιώτες της Θράκης , οι Μακεδόνες, έλεγαν στα παιδιά τους να μην παίζουν με τα Τουρκοσποράκια. Μαλάκες υπάρχουν πάντα και παντού. Κι εμείς έχουμε στη γειτονιά μια οικογένεια σκληρών ναζί, και όταν τα παιδιά μας παίζουν, μιλώ δυνατά με τον γιο μου ελληνικά για να τους αρρωστήσω από τα νεύρα. Εμείς στη γειτονιά ήρθαμε τον Μάρτη, τώρα βλέπω ήρθε κι ένα ζευγάρι με δύο παιδιά, ο άνδρας είναι εβραϊκού θρησκεύματος, η γυναίκα δεν ξέρω. Ο μεγάλος τους γιος παίζει μια μπάλα καταπληκτική, μαγεύει, και τα ναζάκια έχουν λυσσάξει από τη ζήλια τους.
:smt023
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”