!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Υδράργυρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:02
Ερμής έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:45 Μια ερώτηση προς γνώστες γιατί εγω δε ξέρω.
Πάει το παιδί σου σχολείο. Του την πέφτει μονίμως κάποιος και πολλές φορές τον δέρνει κιόλας.
Δε σταματάει παρά τις συστάσεις και στον ίδιο και στους καθηγητές.
Τι κάνεις;
Αφήνεις να δέρνουν το παιδί σου;
Δε γίνονται αυτά, ειδικά στα 12χρονα. Είναι τελείως υποθετική η ερώτηση.
Συμβαίνουν. Μου συνέβη. 8 χρονών. Οι γονείς μου πήγαιναν στον διευθυντή που δεν έδινε σημασία.
Της κατέβασα τη μούρη στο πάτωμα και πάνω στον καυγά κατά λάθος της έσκισα την μπλούζα. Ήρθε η μάνα της ούρλιαζε, τα άλλα παιδιά είπαν πως μου έκλεβε γόμες και μολύβια και με είχε χτυπήσει, η μάνα της είπε ναι αλλά εγώ την χτύπησα πολύ άσχημα και, άκου λέει, την άφησα γυμνή.
Μετά με άφησε ήσυχη.
Δεν ξέρω, εγώ ποτέ δεν ένιωσα να θέλω να επιβληθώ στα πιο αδύναμα παιδάκια. Πιο πολύ με ενοχλούσε όταν τις έτρωγαν επειδή ήταν πιο μικροκαμωμένα ή ντροπαλά και ήθελα να τα υπερασπιστώ. Όπως έχει μάθει ο καθένας στο σπίτι του.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:08
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:57 Δεν θα είχε υποψία ρατσισμού. Θα ήταν ένα απλό μάλωμα.
οπότε υποβαθμίζεται ένα αντικειμενικό περιστατικό επειδή δεν είχε ρατσιστικό κίνητρο;
Ποινικά ναι.
Δηλαδή, για να σου το εξηγήσω, αν πλακώσεις κάποιον στο ξύλο υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
- να τον πλακώσεις απλά στο ξύλο για οποιονδήποτε άλλο λόγο
- να τον πλακώσεις στο ξύλο από ρατσιστικά κίνητρα

Η πρώτη περίπτωση είναι σαφώς ελαφρύτερη της δεύτερης, εφόσον τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ξυλοδαρμού παραμένουν ίδια.
Δεν είναι επομένως θέμα της συζήτησης που "υποβαθμίζει" το ένα θέμα. Είναι ζήτημα Ποινικού Δικαίου που "αναβαθμίζει" το άλλο σε βαρύ έγκλημα.

Πχ. αν ο ΓΓ πλακώσει στις μπάτσες τον Hellegennes για θέμα που αφορά τα Lidl, πιθανότατα θα δικαστεί για ρατσιστικό έγκλημα δεδομένου ότι οι μινιμαρκετάδες αποτελούν μειοψηφία στο χώρο του εμπορίου και ταυτόχρονα ο ΓΓ έχει ιστορικό χρήσης μέσων αρμάτων σε αστικές περιοχές, κι άρα βρίσκεται σε θέση ισχύος. :smt047
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 23 Ιουν 2020, 12:15, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf »

Σενέκας έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:10
plouf έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:04 Θα απαντησω εγω!Δεν εχω χωραφια εχω προβατα.
φαίνεται

Οτι πεις εσυ κυρατσα των βορειων προατειων. :smt047
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Σ΄αυτά δεν ξέρεις τι προϊστορία υπάρχει.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Juno

plouf έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:56
Ερμής έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:47
plouf έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:47

Πες μας τι θα εκανες εσυ προσωπικα κι ασε τις ερωτησεις στους αλλους.
Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ώς γνώστης και πολιτικλι κορεκτ. Αυτούς ρωτάω γιατί μπορεί όντως να έχουν κάποια λύση που δε την ξέρω.
Ok λοιπον σεβαστο και κατανοητο.Τι λες γι αυτη την εναλλακτικη λυση;Ειναι μονο 4 λεπτα πο το χρονο σου.

Ωραίο!
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Υδράργυρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:02
Ερμής έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:45 Μια ερώτηση προς γνώστες γιατί εγω δε ξέρω.
Πάει το παιδί σου σχολείο. Του την πέφτει μονίμως κάποιος και πολλές φορές τον δέρνει κιόλας.
Δε σταματάει παρά τις συστάσεις και στον ίδιο και στους καθηγητές.
Τι κάνεις;
Αφήνεις να δέρνουν το παιδί σου;
Δε γίνονται αυτά, ειδικά στα 12χρονα. Είναι τελείως υποθετική η ερώτηση.
Ποια ακριβώς δε γίνονται;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Juno

plouf έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:13
Σενέκας έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:10
plouf έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:04 Θα απαντησω εγω!Δεν εχω χωραφια εχω προβατα.
φαίνεται

Οτι πεις εσυ κυρατσα των βορειων προατειων. :smt047
Λαρσινός είναι.
Από πεποιθήσεις ούτε αυτός ξέρει τι είναι, μία το ένα, μια το άλλο. Λείπει μήνες και δεν ξέρουμε ποια είναι η καλοκαιρινή του collection για το 2020, περιμένουμε να μας την παρουσιάσει.
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf »

Juno έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:14
plouf έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:56
Ερμής έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:47

Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ώς γνώστης και πολιτικλι κορεκτ. Αυτούς ρωτάω γιατί μπορεί όντως να έχουν κάποια λύση που δε την ξέρω.
Ok λοιπον σεβαστο και κατανοητο.Τι λες γι αυτη την εναλλακτικη λυση;Ειναι μονο 4 λεπτα πο το χρονο σου.

Ωραίο!

Ωραιο ωραιο.Αν βεβαια το παιδακχι ηταν αραπακχι και ο πατερας αραπης ολοι θα σκιζαν
τα καλτσον τους και θα φωναζαν ολοι αχ καλεεεεεεεε βοηθειααααααααα τι εκανε ο ρατζιζντηηηηηηηηης. :a040:
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Juno έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:11

Συμβαίνουν. Μου συνέβη. 8 χρονών.
Εντάξει μη συγκρίνεις τι γινόταν πριν 50 χρόνια οταν εσύ ήσουν 8 χρονων :c020:
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:12
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:57 Δεν θα είχε υποψία ρατσισμού. Θα ήταν ένα απλό μάλωμα.
οπότε υποβαθμίζεται ένα αντικειμενικό περιστατικό επειδή δεν είχε ρατσιστικό κίνητρο;
Ποινικά ναι.
Δηλαδή, για να σου το εξηγήσω, αν πλακώσεις κάποιον στο ξύλο υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

Η πρώτη περίπτωση είναι σαφώς ελαφρύτερη της δεύτερης, εφόσον τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ξυλοδαρμού παραμένουν ίδια.
Δεν είναι επομένως θέμα της συζήτησης που "υποβαθμίζει" το ένα θέμα. Είναι ζήτημα Ποινικού Δικαίου που "αναβαθμίζει" το άλλο σε βαρύ έγκλημα.
ναι, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τύπος χτύπησε το παιδί επειδή ενοχλούσε το γιο του, όχι επειδή είχε ξένη καταγωγή, οπότε γιατί μιλάμε για ρατσισμό;
εκτός και αν από εδώ και πέρα οποτεδήποτε ένας Έλληνας τσακώνεται με κάποιον ξένο, θα θεωρούμε ότι λόγο καταγωγής των εμπλεκομένων είναι εξ'ορισμού ρατσιστικός τσακωμός/έγκλημα, ανεξαρτήτως των αιτιών
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Cavaliere έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:13 Σ΄αυτά δεν ξέρεις τι προϊστορία υπάρχει.
Δεινόσαυροι ή να πάμε και πιο παλιά; :smt047
Η ερώτησή σου μπορεί να γίνει κι ως εξής:

"Σ΄αυτά δεν ξέρεις τι προϊστορία προυπάρχει πριν το συμβάν."
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 23 Ιουν 2020, 12:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Υδράργυρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:21
Juno έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:11

Συμβαίνουν. Μου συνέβη. 8 χρονών.
Εντάξει μη συγκρίνεις τι γινόταν πριν 50 χρόνια οταν εσύ ήσουν 8 χρονων :c020:
Οτι δηλαδή παλιά έπαιζαν τέτοια και δε παίζουν τώρα;
Αυτό μας λες;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:22
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:12
Ποινικά ναι.

ναι, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τύπος χτύπησε το παιδί επειδή ενοχλούσε το γιο του, όχι επειδή είχε ξένη καταγωγή, οπότε γιατί μιλάμε για ρατσισμό;
Για το κόκκινο πώς μπορείς να είσαι βέβαιος από τη δική σου πλευρά;
Ξέρεις την περίπτωση; Έκανες κάποια έρευνα που να δείχνει τις προθέσεις;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 23 Ιουν 2020, 12:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Ερμής έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:23

Οτι δηλαδή παλιά έπαιζαν τέτοια και δε παίζουν τώρα;
Αυτό μας λες;
Καθηγητές και γονείς είανι πιο φοβισμένοι.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 12:22Δεινόσαυροι ή να πάμε και πιο παλιά; :smt047
Η ερώτησή σου μπορεί να γίνει κι ως εξής:

"Σ΄αυτά δεν ξέρεις τι προϊστορία προυπάρχει πριν το συμβάν."
Έχουν δει πολλά τα μάθια μου, και κρατάω μικρό καλάθι. Αν δεν ξέρω, δεν πιστεύω κανέναν.
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”