!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Καταργεί η Cosmote το πακέτο των 8.5 ευρώ
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: Καταργεί η Cosmote το πακέτο των 8.5 ευρώ
Δεν εχει 10 ευρω το καρτοκινητο στην βουλγαρια
- SuperRogue
- Phorum.gr user: SuperRogue
Τεχνικά πρωτόκολλα και νομικοί περιορισμοί εφαρμόζονται καθολικά σε όλο το εύρος των πελατών. Τι φταίω εγώ με την καρτούλα μου και το νουμεράκι μου?foscilis έγραψε: 11 Ιουν 2020, 11:19
Καλά μιλάμε για επικά ελληνικό νήμα, λίγες σελίδες πριν ο άλλος έλυσε το θέμα του προϋπολογισμού της Κοσμοτέ σε τρεις γραμμές, εσύ προφανώς λύνεις το ίδιο εύκολα το θέμα της λειτουργίας ενός δικτύου κινητής μαζί με παραμέτρους του πραγματικού κόσμου όπως το SOX compliance, το GDPR compliance, τη διασφάλιση του απορρήτου και της ακρίβειας των χρώσεων κλπ
foscilis έγραψε: 11 Ιουν 2020, 11:19Ας πάρουμε πρώτα απ' όλα κάτι πάρα πολύ απλό που έχω παρατηρήσει πως είναι γενικά δύσκολο στον απλό άνθρωπο να συνειδητοποιήσει. Πας αγοράζεις την πρώτη κάρτα. Ένας υπάλληλος σε εξυπηρετεί για δέκα λεπτά να διαλέξεις. Μετά για άλλα δέκα λεπτά να δώσεις φωτοτυπία ταυτότητας που τη βάζει σε ένα συρτάρι κι εσύ δεν το βλέπεις αλλά κάποιος άλλος υπάλληλος στο τέλος της ημέρας τη σκανάρει και τη στέλνει στα κεντρικά όπου ένας τρίτος υπάλληλος περνά τα δεδομένα σου στα συστήματα χρέωσης και καταγραφής συνδρομητών, ενώ τα φυσικά αντίγραφα φορτώνονται λίγο αργότερα για αποθήκευση σε ασφαλή χώρο. Δύο λεπτά στο ταμείο, πέντε γιατί πλήρωσες με 50ευρω και ψάχνονται για ρέστα (καλά λίγο σπάνιο για καρτοκινητό αλλά λέμε). Σύνολο 27 ανθρωπολεπτά κι αν νομίζεις ότι είναι "τίποτα" αυτός που τα πληρώνει σε μισθούς (και σε νοίκια για το μαγαζί και σε χαρτί για το φωτοτυπικό και σε βενζίνη για το φορτηγό που κουβαλάει τα χαρτιά και σε αποθηκευτικό χώρο) δεν το νομίζει καθόλου.
Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει πως η Cosmote έχει λόγο να ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΊ να με χρεώνει κάθε δεύτερο μήνα απλά για να κρατάω έναν αριθμό. Που δεν χρησιμοποιεί bandwidth, το "αγαθό" το οποίο το κράτος που του έχει δώσει άδεια να διανέμει. Μην μου πως μερικά bytes των packet request μπρος πίσω για να κρατηθεί μία συσκευή στο δίκτυο είναι ικανό "bandwidth" για να με χρεώσει η Cosmote.
Γύφτικος πρόλογος για "επικό ελληνικό νήμα" ενώ εσύ είσαι ο τύπος που νομίζεις ότι πετώντας μερικά πρωτόκολλα θα ψαρώσουμε για κάτι άκυρα 12ευρά μόνο και μόνο για να κρατήσουμε το νούμερο. Το ότι το δικό κινητό μου επικοινωνεί αυτοματοποιημένα συνέχεια μέσω imei με την κάθε κυψέλη δεν καταλαβαίνω γιατί έχει επιπρόσθετο κόστος στο δίκτυο είτε σε επίπεδο συντήρησης είτε σε επίπεδο χρήσης bandwidth. Εξήγησε μου γιατί το κόστος είναι διαφορετικό με 100000 χιλιάδες χρήστες και με 120000 χρήστες για να σου πω, ναι εγώ με την καρτούλα μου βάζω μέσα την επιχείρηση.foscilis έγραψε: 11 Ιουν 2020, 11:19Δεύτερον και κυριότερο φαντάζεσαι ότι κοστίζει κάτι στον πάροχο όταν σε παίρνουν επιτέλους τηλέφωνο στην κάρτα σου; Αντιθέτως αυτή είναι η μόνη στιγμή που βγάζει κάποια λεφτά από εσένα (ή έστω από κάποιον άλλον λόγω εσένα). Όλη την υπόλοιπη ώρα που το κινητό σου είναι ανοιχτό μεταδίδει πληροφορία στις κοντινότερες κυψέλες οι οποίες επικοινωνούν με το δίκτυο σε πραγματικό χρόνο για να του πουν "εδώ είναι αυτό το ΙΜΕΙ", ακριβώς για να ξέρει πού στο διάολο θα στείλει την κλήση όταν σε πάρουν τηλέφωνο. Ταυτόχρονα το δίκτυο επικοινωνεί με τη χρέωση για να ξέρει ότι είσαι έγκυρος συνδρομητής που δικαιούται (ή δεν δικαιούται) τόσα λεπτά, τόσα ΣΜΣ, τόσα ντάτα. Αυτός ο συνδυασμός πληροφοριών θέσης και ταυτότητας όχι μόνο στοιχίζει να τηρείται σε πραγματικό χρόνο (με την έννοια ότι τα συστήματα που είναι υπεύθυνα για όλο αυτό δεν είναι ακριβώς παιχνιδοκονσόλες αλλά εξαιρετικά πολύπλοκα και πανάκριβα στην υλοποίηση και τη λειτουργία τους τέρατα) αλλά πρέπει και να καταγράφεται για νομικούς λόγους και για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Άλλος γύφτικος πρόλογος. Τα δεδομένα είναι καταγραφή της καθεαυτής συνομιλίας (που με το ζόρι ανταπεξέρχεται η NSA) που δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσω ή απλά καταγραφή των "συμβάντων" επικοινωνίας, μεταξύ ποιου, πότε και γιατί. Γιατί το δεύτερο κοστίζει ελάχιστα σε θέμα αποθήκευσης. Ξανά, όλα αυτά είναι αυτοματοποιημένα. Η υποδομή υπάρχει, πως εγώ με την καρτούλα μου βάζω μέσα την επιχείρηση? Επειδή θα καταγράψει πως την Δευτέρα 2 το μεσημέρι με πήρε courier?foscilis έγραψε: 11 Ιουν 2020, 11:19Επειδή πρόκειται όπως καταλαβαίνεις για εξαιρετικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που ταυτόχρονα διασφαλίζουν τόσο εσένα όσο και τον πάροχο σε διαφωνίες ως προς τη χρέωση έχουμε την κλασική απαίτηση να πρέπει να τηρούνται με απόλυτη βεβαιότηα ότι δε θα χαθούν και ταυτόχρονα απόλυτη βεβαιότητα ότι δε θα τα διαβάσει κάποιος μη εξουσιοδοτημένος. Η καταγραφή λοιπόν δε γίνεται στο στικάκι που έφερε ο Βαγγέλης (άλλωστε αυτό θα γινόταν ατμός σε λίγα δευτερόλεπτα από τον όγκο των εισερχόμενων δεδομένων) αλλά σε οχταπλά αντίγραμμένα μέσα αποθήκευσης με κρυπτογράφηση κατά τη μετάδοση και κατά τη στάση, με συγκεκριμένους κύκλους ζωής και κανόνες ("τα περνάμε σε λιγότερο γρήγορη αποθήκευση στους έξι μήνες") που ο πάροχος όχι μόνο πρέπει να έχει σχεδιάσει και να τηρεί διαρκώς ενήμερους αλλά πρέπει και να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να αποδείξει στον εαυτό του και στις αρχές ότι υλοποιούνται κατά προβλεπέ τρόπο. Που σημαίνει ότι όλα αυτά τα κάνει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που χρησιμοποιεί άλλα συστήματα που παρακολουθούν και επικοινωνούν τα κυρίως συστήματα του δικτύου και τυπικά έχεις ένα δεύτερο σύστημα που παρακολουθεί το πρώτο κι ένα τρίτο που παρακολουθεί το δεύτερο και από εκεί ξεκινάει το εξειδικευμένο τμήμα του παρόχου να απαντά σε ερωτήματα της ΑΔΑΕ όπως "τι ακριβώς μπορεί να δει η τάδε που είναι απλή υπάλληλος του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών μέσα στο σύστημα που τηρεί τα συμβόλαια" ή "στις 18/5 που ο διαχειριστής αντικατέστησε τον τέταρτο δίσκο του βοηθητικού μηχανήματος χρέωσης είχε αιτιολογία που το έκανε;".
Σου χρεώνουν αυτές τις υλοποιήσεις με τον όγκο των χρηστών που διαχειρίζονται?foscilis έγραψε: 11 Ιουν 2020, 11:19Περιττό να πω ότι όλα αυτά τα συστήματα δεν είναι τίποτα εφαρμογούλες στο κινητό. Μιλάμε για πράγματα που η άδεια χρήσης ξεκινά από εκατόν πενήντα χιλιάρικα και σου δίνει μια Oracle δώρο (τη δεύτερη και την τρίτη που απαιτεί το σύστημα πρέπει να τις πληρώσεις). Δε χρησιμοποιείς τη λέξη "εγκατάσταση" για αυτά αλλά τη λέξη "υλοποίηση". Έχω δουλέψει εγώ ο ίδιος 7 χρόνια στην υλοποίηση και λειτουργία τέτοιων συστημάτων. Πάντα ήταν κανας χρόνος υπόθεση μόνο να δημοπρατηθεί το έργο, άλλο τόσο η υλοποίηση, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συνολικό κόστος μαζί με το λογισμικό και τους σέρβερ κι όλα αυτά ήταν παπάρια λεφτά για εμάς, πρακτικά μπαίναμε μέσα χρεώνοντας 500 χιλιάρικα γιατί αυτό που μας ένοιαζε ήταν τα πολύ περισσότερα λεφτά που θα βγάζαμε στη συνέχεια από τη συντήρηση και επέκταση του έργου. Κάθε φορά που με φωνάζανε έστω και για μία ώρα για να προσθέσω το τάδε πεδίο στη φόρμα που ελέγχει τη δείνα μαλακία, αυτό ήταν 300-500 ευρώ για την εταιρεία μου.
Είσαι ο αυτοκράτορας του γύφτικου προλόγου που νομίζεις ότι όλοι στους οποίους μιλάς είναι τεχνολογικά αστοιχείωτοι. Και μιλάς για "επικό ελληνικό νήμα".foscilis έγραψε: 11 Ιουν 2020, 11:19Έχω εγκαταστήσει σε μηχανήματα του billing (κάτι κτήνη που στοιχίζουν όσο ένα μέσο οικοδομικό τετράγωνο btw) σύστημα καταγραφής των system calls. Σε περίπτωση που δεν έχεις υπόψη τι σημαίνει system calls, τώρα που πάτησες Start->Chrome->www.phorum.com.gr->(κλικ στην ειδοποίηση ότι ο foscilis σου απάντησε) ο υπολογιστής σου για όλα αυτά έκανε γύρω στα δεκαπέντε χιλιάδες system calls....
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Γιατί οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι καλύτερα από εμάς ;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- SuperRogue
- Phorum.gr user: SuperRogue
DELETE THIS.
- NKVD_SMERSH
Έχω 100 mbps, δεν με πιάνει..
“He who controls the spice controls the universe.”
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
The business man whose master plan controls the world each day,
Ελα σκασε επιτελους και μαλακιες λες και μας κουρασες.Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιουν 2020, 09:43Ρε τους αλήτες, να σε αναγκάζουν να βάζεις κάρτα κάθε 2μηνοSpiros252 έγραψε: 09 Ιουν 2020, 02:45Έχεις καταλάβει ότι κόβουν τη σύνδεση αν δε βάλεις κάρτα στο δίμηνο;Δημοκράτης έγραψε: 08 Ιουν 2020, 21:40
Τα sm που λαμβάνεις είναι δωρεάν
Κοίτα μη το κουράζουμε με τις μπαρούφες στις επόμενες εκλογές ψήφισε το κόμμα που θα προτείνει δια τιμήσεις
Αν είναι δυνατόν
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
Δημοκράτης
Στα τέτοια μουNostalgia έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:14Ελα σκασε επιτελους και μαλακιες λες και μας κουρασες.Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιουν 2020, 09:43Ρε τους αλήτες, να σε αναγκάζουν να βάζεις κάρτα κάθε 2μηνοSpiros252 έγραψε: 09 Ιουν 2020, 02:45
Έχεις καταλάβει ότι κόβουν τη σύνδεση αν δε βάλεις κάρτα στο δίμηνο;
Αν είναι δυνατόν
Σκασε εθελοδουλε!Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:19Στα τέτοια μουNostalgia έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:14Ελα σκασε επιτελους και μαλακιες λες και μας κουρασες.Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιουν 2020, 09:43
Ρε τους αλήτες, να σε αναγκάζουν να βάζεις κάρτα κάθε 2μηνο
Αν είναι δυνατόν
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
Δημοκράτης
Αν για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι θα κάνω ότι λες να σε ενημερώσω ότι σε έχω γραμμένη κανονικάNostalgia έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:21Σκασε εθελοδουλε!
- hellegennes
Άντρας είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Σκασε επιτελους, δεν μεγαλωσαμε ολοι σαν πουτανακια να την βρισκουμε με νταβατζιλικια, οπως εσυ....Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:22Αν για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι θα κάνω ότι λες να σε ενημερώσω ότι σε έχω γραμμένη κανονικά
Γεια σου Χελι, ελπιζω να εισαι καλα!
-
Δημοκράτης
Όχι δεν σκάω τι θα κάνεις;Nostalgia έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:45Σκασε επιτελους, δεν μεγαλωσαμε ολοι σαν πουτανακια να την βρισκουμε με νταβατζιλικια, οπως εσυ....Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:22Αν για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι θα κάνω ότι λες να σε ενημερώσω ότι σε έχω γραμμένη κανονικά
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 173 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
-
- 1 Απαντήσεις