Καλά, δεν ξέρω από πού προκύπτουν αυτά, αλλά σίγουρα δεν ισχύει. Πολύ σπάνια ξοδεύω τα MB μου, αλλά μια ματιά που ρίχνω στον τιμοκατάλογο της Cosmote δίνει 2.8 ευρώ/μήνα το GB και φυσικά έχει εξειδικευμένα πακέτα για streaming ή social media που είναι φθηνότερα ή φθηνά πακέτα για 24 ώρες, ΠΣΚ ή εβδομάδα.
Αυτά χώρια από τα extra και τα δώρα που σου δίνουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
enterprise-psi έγραψε: 06 Ιουν 2020, 11:17
Το θέμα δεν είναι μόνο τα λεφτά αλλά και η διάρκεια της κάρτας . Από ένα χρόνο πόσο έχει φτάσει ένα δύο μήνες ; Δηλαδή και να μην έχεις χαλάσει μονάδες , πρέπει να βάλεις νέες , για να κρατήσεις το νούμερο .
Χρόνια γίνεται αυτό , κανείς δεν κάνει τίποτα , αλλά λογικό αφού όλες οι κυβερνήσεις είναι εξίσου άχρηστες .
Αυτό είναι υπαρκτό θέμα όπως και το ότι οι εταιρείες στην Ελλάδα είναι καραμπάμ καρτέλ και κανείς δεν κάνει τίποτα ούτε εδώ ούτε στην Ευρώπη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Για να τα λάβω θα πρέπει να έχω αριθμό. Για να έχω αριθμό θα πρέπει να πληρώνω κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Δεν μπορώ να διατηρήσω τον αριθμό αν δεν πληρώνω κάποιο πάγιο. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Το πρόβλημα σου είναι ότι θα πρέπει να βάζεις μια κάρτα των 10 τον χρόνο ώστε να έχεις αριθμό; αυτό είναι το μεγάλο σου πρόβλημα που πρέπει να σου λύσει η ελληνική κυβέρνηση με διατιμηση;
Καλά, εντάξει. Ο κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν έχεις ιδέα ούτε για το πόσο υποχρεωτική είναι η κατοχή αριθμού κινητού τηλεφώνου, ούτε την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών του κλάδου. Δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση μαζί σου. Για να υπάρχει συζήτηση θα πρέπει να υπάρχει η ελάχιστη γνώση του θέματος για το οποίο συζητάμε.
Ο κάθε άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν πας καλά. Λέμε στην χώρα που πληρώνεις όσα πληρώνεις σε φόρους για να έχεις θέρμανση η για να βάλεις βενζίνη την πληρώνεις διπλή τιμή το πρόβλημα σου είναι το αν θα βάλεις κάρτα κάθε 2μηνο
Όχι νταξει έχεις στερεή αντίληψη του τι πάει να πει ιεραρχία προβλημάτων
Δημοκράτης έγραψε: 08 Ιουν 2020, 21:40
Τα sm που λαμβάνεις είναι δωρεάν
Κοίτα μη το κουράζουμε με τις μπαρούφες στις επόμενες εκλογές ψήφισε το κόμμα που θα προτείνει δια τιμήσεις
Έχεις καταλάβει ότι κόβουν τη σύνδεση αν δε βάλεις κάρτα στο δίμηνο;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking
Πράγματι λόγω της οικονομικής κρίσης πάρα πολλοί χρήστες κινητής έκοψαν τα συμβόλαια και το γύρισαν σε καρτοκινητό.
Λόγω του ανταγωνισμού οι εταιρείες συμβιβάστηκαν αλλά σιγά σιγά επιχειρούν να κάνουν το καρτοκινητό συμβόλαιο.
Ξεκίνησαν από παλιά βέβαια, καταργώντας αρχικά τις κάρτες ανανέωσης 3€ μετά των 5€ και τώρα τελευταία κατήργησαν και των 10€
κάνοντας την μικρότερη 12€
Παράλληλα επειδή δεν ήθελαν να δίνουν από τα κέρδη τους στα περίπτερα και στα μίνι μάρκετ επέβαλαν επιπλέον κόστος 0,50€ στις κάρτες περιπτέρου το οποίο το παίρνει το κατάστημα αντί προμήθειας.
Κάποιες εταιρείες επίσης κρατούν και 0,30€ ανά ανανέωση για τα έξοδα τους (wind, q).
Παράλληλα ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια να μειώνουν το "χρόνο ζωής" του αριθμού από 6 μήνες σε 4, 3, 2, με προφανή στόχο να το κάνουν 1 μήνα με πάγιο 15€, ουσιαστικά εξαναγκαστικό συμβόλαιο δηλαδή.
Τα κέρδη από τα καρτοκινητά είναι πολλαπλά. Αν τυχόν δεν πάρεις κάποιο πακέτο, οι τιμές ανά ΜΒ ή λεπτό ομιλίας είναι αστρονομικές με αποτέλεσμα μια κάρτα των 12€ να εξαφανιστεί σε μερικά λεπτά της ώρας.. Το ίδιο αν ξεχάσεις όταν λήγει το πακέτο σου και δεν αγοράσεις άλλο.
Πρόσφατα η vodafone δεν έστειλε μήνυμα λήξης πακέτου και 3 γνωστοί μου έχασαν όλο το υπόλοιπο της κάρτας τους (6€, 8€, 11€) αφού δεν κατάλαβαν έγκαιρα ότι έληξε. Μόνο αυτό δίνει κάποια εκατομμύρια κέρδους (αέρα) στην εταιρεία.
Εκτός των παραπάνω μπορώ εγώ πολύ εύκολα αν γνωρίζω το κινητό π.χ. του Γιαννοπούλου να τον "εγγράψω" σε κάποια "εταιρεία" "πολυμεσικής πληροφόρησης" και να του φάει την κάρτα ακαριαία επειδή θα του στείλει μηνύματα με χρέωση δική του (!!!) ανά εβδομάδα. Παραδόξως στην Ελλάδα επιτρέπεται να χρεώνεται κάποιος όταν του στέλνει ο άλλος SMS.
Τέλος, αν δεν κάνεις ανανέωση σε χρόνο που ορίζει η εταιρεία σου τρώει τα χρήματα που έχεις ως υπόλοιπο χρηματικό στον λογαριασμό σου. Πράγμα που παραβιάζει τη κοινή λογική των συναλλακτικών ηθών, αφού ουσιαστικά πρόκειται για πίστωση και όχι αγορά κάποιας υπηρεσίας που λήγει. Είναι σα να σου τρώει η τράπεζα το υπόλοιπο σου επειδή δεν έκανες κι άλλη κατάθεση σε ένα δίμηνο!!
Όλα αυτά είναι υπερκέρδη, αθέμιτα υπερκέρδη.
Κάτι ακόμα που ευνοεί την ελάχιστη αντίσταση του καταναλωτή είναι η αποτροπή μεταφοράς αριθμού καρτοκινητού από πάροχο σε πάροχο λόγω υπερβολικής χρέωσης ύψους 30€
Οπότε ο καταναλωτής δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί έμπρακτα σε περιπτώσεις όπως οι παραπάνω αλλάζοντας απλά πάροχο, αν δεν συντρέχει πιο σοβαρός λόγος.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking
Κοίτα μη το κουράζουμε με τις μπαρούφες στις επόμενες εκλογές ψήφισε το κόμμα που θα προτείνει δια τιμήσεις
Ρε τους αλήτες, να σε αναγκάζουν να βάζεις κάρτα κάθε 2μηνο
Αν είναι δυνατόν
Ρε τους αλήτες, να σε αναγκάζουν να βάζεις κάρτα κάθε 2μηνο
Αν είναι δυνατόν
Ρε τους αλήτες το κάνουν και οι τρείς εταιρείες ακριβώς το ίδιο.
Σύμφωνα με αυτό που ποσταρες ανανεώνεις κάθε 5 μήνες και 5 μέρες. Οπότε μάλλον για αυτό. Λέω εγώ τώρα
6μηνο είναι οι 5 μήνες και 5 ημέρες; Και περιμένεις την τελευταία ειδοποίηση, ε; Θηρίο.
Και ταυτόχρονα δεν καλείς άνθρωπο από τον 4ο μήνα γιατί έχεις ΦΡΑΓΗ, ενώ έχεις κανονικά υπόλοιπο μέσα στην κάρτα σου. Seems legit, λέω εγώ τώρα.
Σιγα μη περιμένω ειδοποίηση. Κάποια στιγμή το θυμάμαι και βάζω κάρτα. Πέρσι που το ξέχασα τους πήρα ένα τηλέφωνο την ξανά ενεργοποίησα και μου έδωσαν 1 βδομάδα να βάλω λεφτά