!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Υπαρχουν οτι σκευη θελουμε απο ανοξειδωτο ατσαλι 18/10 - ανθρακουχο ατσαλι - μαντεμι.
Δεν βλεπω κανενα λογο να αγορασω οτιδηποτε αλλο κ προτιμω να περιμενω μεχρι να ζεσταθει το ανοξειδωτο η να μου κολλησει το αυγο παρα να το φτιαχνω σε αλουμινιου η τεφαλ .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

Naida έγραψε: 08 Μάιος 2020, 08:38 Και μάστορα να φέρουμε στο σπίτι προσφέρουμε καφέ, νερό, γλυκό κι άμα έχει φάει όλη την μέρα σπίτι μας και τον βρει εκεί μεσημέρι και φαγητό. Δεν θέλω όμως να σε σοκαρω. Στενοχωριέμαι.
Έτσι, άμα έρθει συνεργείο να βάψει το σπίτι κρατάς στο να χέρι το παστίτσιο και στο άλλο τη Beretta ώστε σε περίπτωση που πέσει κάποιος από τη σκάλα να τον αποτελειώσεις να μην πονάει :lol:
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

The Age of Aquarius έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:53
Naida έγραψε: 08 Μάιος 2020, 08:38 Και μάστορα να φέρουμε στο σπίτι προσφέρουμε καφέ, νερό, γλυκό κι άμα έχει φάει όλη την μέρα σπίτι μας και τον βρει εκεί μεσημέρι και φαγητό. Δεν θέλω όμως να σε σοκαρω. Στενοχωριέμαι.
Έτσι, άμα έρθει συνεργείο να βάψει το σπίτι κρατάς στο να χέρι το παστίτσιο και στο άλλο τη Beretta ώστε σε περίπτωση που πέσει κάποιος από τη σκάλα να τον αποτελειώσεις να μην πονάει :lol:
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

The Age of Aquarius έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:53
Το ανέκδοτο με τον νταλικέρη :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Naida έγραψε: 08 Μάιος 2020, 08:39
Cavaliere έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:06
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 08 Μάιος 2020, 02:00σωστα ειναι και ο ψιπασμος και η καλομαθεια :102:
Καθένας μας έχει τα χούγια και τα κολλήματά του. Η Naida δεν κρατάει κακίες, και είναι ευχάριστο παιδί, μιλάς ωραία μαζί της. Κι είναι αυθεντική. Δεν φοβάται μην την πω χαζογκόμενα, και αν το πω, θα μου κάνει μια χαζομάρα να με πειράξει, και δεν θα χαλαστούμε. Έχει μια πριμιτίφ φεμινιστική τάση, πιο πολύ ως ένστικτο και λιγότερο ως ιδεολογική πόζα. Θα την πειράξουμε για τα βραστά, θα μας την πει για τα φαλλοκρατικά, αυτό. Και για τη Niki, δεν έχω να πω κάτι κακό. Μου φαίνονται γραφικά ορισμένα, αυτό. Αλλά και ωραία πιάτα μας έχει δείξει, και ιδέες θα πει, και ανθρώπινη κι ευγενική είναι. Δεν πρέπει να συμφωνούμε σε όλα. Κι εγώ να γράψω πως έκανα παστίτσο για 15 δίμετρες Τσέχες, θα φάω δούλεμα.
Και πατριάρχης είσαι.
Βρε ας είμαι κι αρχιεπίσκοπος.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

The Age of Aquarius έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:53Έτσι, άμα έρθει συνεργείο να βάψει το σπίτι κρατάς στο να χέρι το παστίτσιο και στο άλλο τη Beretta ώστε σε περίπτωση που πέσει κάποιος από τη σκάλα να τον αποτελειώσεις να μην πονάει
:lol:
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

παψτε ρε μλκς, εντάξει την κάνατε την καζούρα. :lol:
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vagabondo έγραψε: 07 Μάιος 2020, 21:45
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μάιος 2020, 21:35 Και μια άλλη ερώτηση. Ελιές έχω στη γειτονιά μου, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα φύλλα πρέπει να ξεραθούν φυσικά ή μπορώ να τα βάλω στο φούρνο;
Οι ελιες στην γειτονιά σου έχουν καυσαέρια πάνω στα φύλλα.
Έριξα μια ματιά σε ερασιτεχνικούς τρόπους καπνίσματος χωρίς τα κατάλληλα σκεύη και ο πιο συνηθισμένος είναι φλούδες ξύλου.
Σε μια παραλλαγή, έχει τις φλούδες ξύλου με κόκκους πιπεριού και μπαχάρια, αυτό φαίνεται όντως ενδιαφέρον.

Υποθέτω ότι το πιο πρακτικό είναι να δοκιμάσω την δημιουργία καπνού με ξερά φύλλα δάφνης (που έχω πρόχειρα) σε μια μικρή πήλινη κούπα και να ξεκινήσω με μερικές φέτες ζαμπόν και τυριού. Μετά βλέπουμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Μάιος 2020, 14:42
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Μάιος 2020, 21:35 Και μια άλλη ερώτηση. Ελιές έχω στη γειτονιά μου, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα φύλλα πρέπει να ξεραθούν φυσικά ή μπορώ να τα βάλω στο φούρνο;
Έριξα μια ματιά σε ερασιτεχνικούς τρόπους καπνίσματος χωρίς τα κατάλληλα σκεύη και ο πιο συνηθισμένος είναι φλούδες ξύλου.
Σε μια παραλλαγή, έχει τις φλούδες ξύλου με κόκκους πιπεριού και μπαχάρια, αυτό φαίνεται όντως ενδιαφέρον.

Υποθέτω ότι το πιο πρακτικό είναι να δοκιμάσω την δημιουργία καπνού με ξερά φύλλα δάφνης (που έχω πρόχειρα) σε μια μικρή πήλινη κούπα και να ξεκινήσω με μερικές φέτες ζαμπόν και τυριού. Μετά βλέπουμε.
Το πολύ-πολύ, αν δεν πιάσει, να μας πεις το ριζικό μας, ως Πυθία.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Υποθέτω ότι το πιο πρακτικό είναι να δοκιμάσω την δημιουργία καπνού με ξερά φύλλα δάφνης .
Κανε καφε , θα ερθω να μου πεις το μέλλον.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Αγις έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:16
stergiosbik έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:00
Αγις έγραψε: 08 Μάιος 2020, 12:21

ακριβως + παρκισον + σκληρυνση κατα πλακας + οσο πιο λεπτο ειναι τοσο χειροτερα + σωστα για τις αντιδρασεις με οξινα

μακρια κ απο τεφαλ
Εδω το λαθος ειναι οτι ολες σχεδον οι νοικοκυρες χρησιμοποιουν μεταλλικα αντικειμενα (κουταλια,πηρουνια) και γδερνουν το υλικο.
Αν χρησιμοποιουν ξυλινες κουταλες δεν υπαρχει θεμα.
υπαρχει θεμα - ανα διαστηματα πρεπει να τα αποσυρεις ακομα κ αν δειχνουν οκ
Και τα τάπερ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

vagabondo έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:50
Μηχανικός έγραψε: 08 Μάιος 2020, 13:41
don't speak έγραψε: 08 Μάιος 2020, 12:13 Το αλουμίνιο κατηγορείται για άνοια, αλτσχάιμερ όχι για καρκίνους.
Και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του φαγητού που έρχεται σε επαφή με το αλουμίνιο τόσο περισσότερο αλουμίνιο μεταφέρεται στην τροφή. Νομίζω και στα όξινα και στα φαγητά με τη ντομάτα υπάρχει πρόβλημα αν έρθουν σε επαφή με το αλουμίνιο.
Είχα μια μακαρονάδα που πάνω είχε με σάλτσα ντομάτας.
Την έβαλα να την ζεστάνω σκεπασμένη με το αλουμινόχαρτο όπως ήταν στο ψυγείο.
Το αλουμινόχαρτο γέμισε πολύ μικρές τρύπες σαν από καρφίτσες και τα ρινίσματα του αλουμινίου είχαν πέσει πάνω στην μακαρονάδα.

Αν είχα πρεσβυωπία, δεν θα τα έβλεπα και θα τα είχα φάει. :D
Τι μάρκα ήταν το αλουμινόχαρτο;
Του σούπερ μάρκετ ΑΒ.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cavaliere έγραψε: 08 Μάιος 2020, 14:45

Το πολύ-πολύ, αν δεν πιάσει, να μας πεις το ριζικό μας, ως Πυθία.
Αν πιάσει όμως, θα σας ταράξω στους γκουρμέ τίτλους. Φιλέτο κοτόπουλου καπνισμένου με δάφνη Δελφών και κόκκους πράσινου πιπεριού, πανσέτα καπνισμένη με σανταλόξυλο και πορτοκάλι, μέχρι και βλογημένα με λιβάνι θα κάνω. :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Μάιος 2020, 14:57Αν πιάσει όμως, θα σας ταράξω στους γκουρμέ τίτλους. Φιλέτο κοτόπουλου καπνισμένου με δάφνη Δελφών και κόκκους πράσινου πιπεριού, πανσέτα καπνισμένη με σανταλόξυλο και πορτοκάλι, μέχρι και βλογημένα με λιβάνι θα κάνω.
Ναι, εννοείται, μη χάσουμε κανά δίφραγκο. Αλλιώς δεν βγαίνει.
:)
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Δεν κατααβαίνω γιατί σας φαίνεται παράξενο που έγραψα ότι μαγειρεύω για τους μαστόρους.
Χτές τους έφτιαξα κρασάτο χοιρινό στην γάστρα.
Σήμερα τρώνε ψάρι αγοραστό κατεψυγμένο κοκκινόψαρο στον φούρνο με πατάτες.
Δεν έχω ίδια ποσότητα ψάρι για όλους στον καταψύκτη μου.
Εμείς δεν βάζουμε ψάρια στον καταψύκτη ή τα πουλάμε ή τα χαρίζουμε ή τα τρώμε.
Εξαιρούνται κάτι , Ξιφίες τόνοι ροφοί , στείρες γενικά μεγάλα ψάρια.Την εποχή τους.
Αλλά είμαστε λειψοί αυτήν την εποχή σε ποσότητα.
Όμως έπρεπε να τους φτιάξω ένα ωραίο ψαράκι.
Ετσί τους φτιάχνω το κοκκινόψαρο.
Γιατί σας φαίνεται παράξενο που μαγειρεύω για τους μαστόρους; :o
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”