!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

under έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:29
Arisvilla έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:27
under έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:24 Ανοσια της αγελης εχεις οταν φτασεις σε ενα ποσοστο ανω του 70%.
Ουτε η Ιταλια δεν εχει τετοιο ποσοστο (εχει πολυ χαμηλο).
Για τετοιο ποσοστο δεν φτανουν 1200 κλινες ΜΕΘ ουτε για ζητω.
Από τις λίγες φορές που συμφωνούμε απόλυτα.
Μονο που εγω τα γραφω γιατι μου φαινονται αδιανοητες πιπες οι ισχυρισμοι οτι παμε τωρα σε ανοσια της αγελης επειδη θα εχουμε περισσοτερες κλινες ΜΕΘ και θα την αντιμετωπισουμε υπο καλυτερες συνθηκες.
Και εγώ αυτό πιστεύω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αποτελεί στρατηγική ενός κράτους να "επιλέξει" πότε θα νοσήσει.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

nick έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:28
under έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:24 Ανοσια της αγελης εχεις οταν φτασεις σε ενα ποσοστο ανω του 70%.
Ουτε η Ιταλια δεν εχει τετοιο ποσοστο (εχει πολυ χαμηλο).
Για τετοιο ποσοστο δεν φτανουν 1200 κλινες ΜΕΘ ουτε για ζητω.
Βλεπε Σουηδία σε λίγες βδομάδες
Τι να δω ; Βλεπω και τωρα τι γινεται.
Αν εμεις πηγαιναμε σε ανοσια της αγελης,λογω κουλτουρας και life style θα ειχαμε δεκαπλασια κρουσματα και νεκρους.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Arisvilla έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:24
Σουβλίτσα έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:15 Και τέλος πάντων, ο Τσιόδρας το είχε πει από την αρχή: θα νοσήσουμε όλοι
Φυσικά δεν το είχε πει αυτό από την αρχή. Τώρα τα αλλάζει. Αλλά αν θέλει να νοσήσει αυτός εγώ δεν έχω κανένα θέμα. Απλώς για τον εαυτό μου και για τους γύρω εγώ θα προσπαθήσω στο μέτρο του δυνατού να μην νοσήσω. Το ίδιο θα πρότεινα για όλους σας.
Εγώ θυμάμαι να το έχουν πει από αρκετά αρχή, τεσπα.

Μα, κανείς δεν θέλει να νοσήσει, πόσο μάλλον όσοι είμαστε ή έχουμε δικούς μας σε ευπαθείς ομάδες.
Αλλά χωρίς να υπάρχει θεραπεία, πώς θα το κάνουμε? Δεν βγαίνει κυρίως οικονομικά.
Και επιπλέον, για κάποιες ομάδες ανθρώπων (ανοικούς, αυτιστικούς, παιδιά κτλ) το συνεχές λοκνταουν είναι δίκοπο μαχαίρι.
Για λόγους που αν δεν τους έχει ζήσει κανείς δεν μπορεί να φανταστεί καν τί σημαίνει.
Καλό θα ήταν να άνοιγε ένα νήμα, να συζητιούνται και τέτοια πράγματα γιατί έχουμε μεσάνυχτα και ως κοινωνία.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
sloopy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sloopy »

Η εντολή στα αστικά ΜΜΕ και στα κανάλια είναι σιγά σιγά οι ειδήσεις για τον κορονοιο να περνούν προς τις τελευταίες θέσεις ....
Ωραία ..το εμπεδώσαμε το θέμα ..
Hang on sloopy :smt023
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Jack Shephard έγραψε: 05 Μάιος 2020, 18:58 Το ιδανικό θα είναι πάντως να πάνε τα πράγματα τόσο καλά ώστε ήδη από τα μέσα Ιουνίου να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τουρίστες από βαλκανικές χώρες, που μπορούν να έλθουν και οδικώς.
:smt023
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

under έγραψε: 05 Μάιος 2020, 21:39 Αν εμεις πηγαιναμε σε ανοσια της αγελης,λογω κουλτουρας και life style θα ειχαμε δεκαπλασια κρουσματα και νεκρους.
Συμφωνώ. Πολλοί φαίνεται να μην το έχουν καταλάβει αυτό. Νομίζουν ότι και χωρίς μέτρα θα το περνάγαμε το ίδιο ελαφρά.
Καμία από τις Ευρωπαϊκές χώρες που χτυπήθηκαν άσχημα δεν εμφανίζει γράφημα σαν της Αγγλίας που ακόμα δεν έχει πάρει σαφή καθοδική πορεία.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

jimdenin έγραψε: 06 Μάιος 2020, 15:07 https://www.defence-point.gr/news/quot- ... metra-quot
Μάλιστα. Πάντως και μόνο που αποκαλεί τον άλλο Αϊνστάιν της επιδημιολογίας, γίνομαι επιφυλακτικός. Μπορεί να είναι πολύ καλός επιστήμονας αλλά έχει γίνει σημαία αυτών που εναντιώθηκαν στα μέτρα και δεν ξέρω αν θα το ήθελε και ο ίδιος. Θα ήθελα πολύ να ερωτηθεί ο Ιωαννίδης ποιος είναι εκείνος ο αριθμός θανάτων από τον οποίο και μετά θεωρεί ότι δεν επαληθεύεται η μελέτη του.

Εν τω μεταξύ αυτό για τους θανάτους ατόμων με κορωνοϊό που πιθανόν κατέληξαν από άλλη αιτία μου μοιάζει αστείο και που συζητιέται. Αφού τους είπε 2 φορές ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά. Μεμονωμένα τι πάει να πει; 3-4 ή 50-60 περιπτώσεις; Εγώ καταλαβαίνω ότι πρόκειται για πολύ λίγες. Οπότε τι ακριβώς θα άλλαζε αν αντί για 140 θανάτους είχαμε 135; Τι συζητάμε;
Άβαταρ μέλους
under

Τα 1200 τεστ που πηραν τις τελευταιες ημερες οι κινητες μοναδες ειναι ολα αρνητικα.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ωχ στο στρατο 11 κρουσματα; σε ποιο στρατοπεδο;
Άβαταρ μέλους
under

21 νεα κρουσματα
36 διασωληνωμενοι
82 βγηκαν απο ΜΕΘ
1 νεκρος (147 συνολικα)

87052 δειγματα μεχρι τωρα.Αρα τα νεα κρουσματα αντιστοιχουν σε 3302 δειγματα ( 83750 ηταν τα δειγματα μεχρι χθες)
Άβαταρ μέλους
under

Συμπερασμα : αυξανονται συνεχως τα τεστς (οπως οντως ελεγε ο Τσιοδρας οταν τον κατηγορουσαν οτι δεν γινονται τεστς) αλλα το ποσοστο των κρουσματων παραμενει πολυ πολυ χαμηλο.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ναι παμε πολυ καλα
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

21 θετικοί σε 3300 τεστ, όταν πριν ένα μήνα είχαμε 80 θετικούς σε 1000 τεστ. Βέβαια τώρα γίνονται μαζικά τεστ σε ασυμπτωματικούς. Όπως και να έχει η επιδημία έχει σχεδόν τελειώσει. Αν δηλαδή στο peak υπήρχαν 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα τώρα είναι 10 με 15 φορές λιγότερα. Αλλά πάλι υπάρχουν κάποιες λίγες χιλιάδες (δύο, τρεις, τέσσερις) από τα οποία ένα ποσοστό 20 με 30% είναι ασυμπτωματικοί. Ακόμα υπάρχει κίνδυνος δηλαδή. Μακάρι με τη χαλάρωση των μέτρων να μην έχουμε πάλι τα ίδια. Αλλά έξω βλέπω ένα κλίμα χαβαλέ, τη μάσκα οι περισσότεροι τη φορούν στο πηγούνι (όσοι την φορούν. Μακάρι να μην μας στοιχίσει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”