Οπότε εάν γίνει μια παρτούζα, θα πρέπει να υπάρχει η συναίνεση όλων των συμμετεχόντων ;Ζενίθεδρος έγραψε: 17 Ιαν 2020, 18:19 Για αυτό, καλό είναι, εκτός από την φίλη της φίλης, να έχουμε και έναν κολλητό μας μαζί, για να έχουμε και εμείς έναν μάρτυρα υπεράσπισης.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Αυτό λέω κι εγώ.stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2020, 18:52Σύμφωνα με τον ΠΚ είναι. Εφόσον πρόκειται για απόπειρα ή και τέλεση ερωτικής πράξης χωρίς συναίνεση ή και με απειλή ή χρήση βίας ή εκβιασμό κλπ. μιλάμε για βιασμό. Είναι ενιαίος ο χαρακτηρισμός με κλιμακούμενες ποινές ανάλογα με το χαρακτήρα της προσβολής.Airman68 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 17:32Σωστά τα λες.stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2020, 17:30
Το λάθος που γίνεται είναι ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η κατηγορία του εγκλήματος στις περιπτώσεις που αναφέρονται. Δεν είναι όλοι οι βιασμοί ίδιοι, ούτε έχουν την ίδια βαρύτητα στην ποινική διαδικασία. Οι βιασμοί που προκαλούν σωματικές βλάβες, ή φέρονται με βία ή με απειλή, είναι βαρύτατες μορφές βιασμού σύμφωνα με το άρθρο του ποινικού κώδικα. Οι βιασμοί που δεν φέρουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά προκύπτουν ως κάποια υπέρβαση της ελευθερίας του ατόμου στην αυτοδιάθεση, είναι μεν εγκλήματα, αλλά όχι όπως τα πρώτα. Γι' αυτό και τα πρώτα τιμωρούνται με φυλάκιση άνω των 10 ετών (ως και ισόβια σε βαριές περιπτώσεις), ενώ τα δεύτερα με κάθειρξη ως και 10 ετών.
Μη νομίζεις δηλαδή ότι οι περιπτώσεις όλες θα δικάζονται με τον ίδιο τρόπο και θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ανάλογα της βαρύτητας των πράξεων ή της αμέλειας για συναίνεση, θα κλιμακώνονται και οι ποινές.
Η διαφωνία μου είναι ότι δεν είναι όλα "βιασμοί"...
Τα δύο παραδείγματα που ανέφερα παραπάνω θα τα λέμε βιασμό, επειδή έτσι αποφάσισε η κοπελιά εκ των υστέρων και μετά από πολλή σκέψη...
Yippie Kay Yay
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Εννοείται. Απ ότι φαίνεται, μόνο σε παρτουζες θα γίνεται πλέον σεξ στο μέλλον. Είναι η φυσιολογικη κατάληξη όλων των πολιτισμών.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 19:08Οπότε εάν γίνει μια παρτούζα, θα πρέπει να υπάρχει η συναίνεση όλων των συμμετεχόντων ;Ζενίθεδρος έγραψε: 17 Ιαν 2020, 18:19 Για αυτό, καλό είναι, εκτός από την φίλη της φίλης, να έχουμε και έναν κολλητό μας μαζί, για να έχουμε και εμείς έναν μάρτυρα υπεράσπισης.![]()
![]()
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Μια απορία
Εάν εκβιασω μια γυναίκα να κάνει σεξ μαζί μου με την απειλή ότι αν δεν μου κάτσει δεν θα κεράσω μπουκάλι ουίσκι στα μπουζούκια η δεν θα την πάω βόλτα με το γιώτ μου
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως βιασμός ;
Εάν εκβιασω μια γυναίκα να κάνει σεξ μαζί μου με την απειλή ότι αν δεν μου κάτσει δεν θα κεράσω μπουκάλι ουίσκι στα μπουζούκια η δεν θα την πάω βόλτα με το γιώτ μου
Σαφώς και δεν βρίσκεται.Alien666 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 18:01 Εντωμεταξύ το άρθρο αν κατάλαβα καλά, δεν βρίσκεται στην ελληνική νομοθεσία.
Το τι αντιλαμβάνεται η ελληνική νομοθεσία ως βιασμό είναι ξεκάθαρο.
Aναφορικά πάντως με τη συναίνεση , ισχύει αυτό.
α. Η ανάγκη για εξωτερίκευση της αντίθετης βούλησης
Η αντίθετη βούληση ενός προσώπου συνιστά μία κατάσταση του εσωτερικού κόσμου και, όπως όλες οι καταστάσεις του εσωτερικού κόσμου, δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή, εάν δεν εξωτερικευτεί. Έτσι, η αντίθετη βούληση απαιτείται να έχει εξωτερικευτεί, και επιπλέον, όπως γίνεται δεκτό στη νομολογία, να έχει καταστεί εμφανής στο δράστη.
Με ποιον τρόπο, όμως, μπορεί να εξωτερικευτεί η αντίθετη βούληση ενός προσώπου σε ορισμένη πράξη, παράλειψη ή ανοχή;
Η αντίθετη βούληση θα πρέπει να συνάγεται από την εν γένει στάση του θύματος και μπορεί να εκφραστεί με δύο συνολικά τρόπους: είτε με μυϊκές ενέργειες (αντίσταση), είτε λεκτικά, π.χ. προσπάθεια αποτροπής, παρακλήσεις προς τον δράστη, φωνές, κλήση σε βοήθεια.
Προβληματική εμφανίζεται, ωστόσο, η περίπτωση στην οποία εκφέρονται αντιφατικά μηνύματα ή συνάγεται αναποφασιστικότητα από πλευράς του θύματος. Σε αυτή την περίπτωση δεν στοιχειοθετείται το έγκλημα του βιασμού, καθώς η αντίθετη βούληση του θύματος, ακόμη και αν υπάρχει ως εσωτερική κατάσταση, ωστόσο, δεν έχει καταστεί εμφανής στο δράστη. Στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε και όταν το θύμα είχε τη δυνατότητα να αποκρούσει (π.χ. απωθώντας τον δράστη με ένα απλό σπρώξιμο) ή να αποφύγει (π.χ. βάζοντάς το στα πόδια) την επίθεση. Τότε εύλογα ο δράστης θεωρεί ότι το θύμα συναινεί ή τουλάχιστον δεν αντιστέκεται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Όχι. Οι εκβιασμοί αυτού του τύπου παίζουν στο άρθρο 337.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 20:08 Μια απορία
Αφορούν δηλαδή στις περιπτώσεις, που αναφέρουμε ως σεξουαλική παρενόχληση.Άρθρο 337
Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας
4. Όποιος προβαίνει σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα ή διατυπώνει προτάσεις για τέλεση γενετήσιων πράξεων σε πρόσωπο που εξαρτάται εργασιακά από αυτόν ή εκμεταλλευόμενος την ανάγκη ενός προσώπου να εργαστεί, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Οι τραλαλά θεωρίες γενικώς, είναι για ποιητικές βραδιές και όχι για δικαστικές αίθουσες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αν εκβιάζω μια γυναίκα στην οποία έχω ενοικιάσεις ακίνητο και μου δεν μου πληρώνει τα ενοίκια ότι εάν δεν μου κάτσει θα της κάνω έξωση ;ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2020, 20:29Όχι. Οι εκβιασμοί αυτού του τύπου παίζουν στο άρθρο 337.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 20:08 Μια απορία
Αφορούν δηλαδή στις περιπτώσεις, που αναφέρουμε ως σεξουαλική παρενόχληση.Άρθρο 337
Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας
4. Όποιος προβαίνει σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα ή διατυπώνει προτάσεις για τέλεση γενετήσιων πράξεων σε πρόσωπο που εξαρτάται εργασιακά από αυτόν ή εκμεταλλευόμενος την ανάγκη ενός προσώπου να εργαστεί, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.
Όχι σου λέει είναι βιασμός γιατί δεν υπήρξε συναίνεση.Airman68 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 19:24Αυτό λέω κι εγώ.stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2020, 18:52Σύμφωνα με τον ΠΚ είναι. Εφόσον πρόκειται για απόπειρα ή και τέλεση ερωτικής πράξης χωρίς συναίνεση ή και με απειλή ή χρήση βίας ή εκβιασμό κλπ. μιλάμε για βιασμό. Είναι ενιαίος ο χαρακτηρισμός με κλιμακούμενες ποινές ανάλογα με το χαρακτήρα της προσβολής.Airman68 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 17:32
Σωστά τα λες.
Τα δύο παραδείγματα που ανέφερα παραπάνω θα τα λέμε βιασμό, επειδή έτσι αποφάσισε η κοπελιά εκ των υστέρων και μετά από πολλή σκέψη...
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Γενικά, όλες οι ψεύτικες ιστορίες της ηλίθιας, βγαλμένες από κακό άρλεκιν, δείχνουν εμφανώς το αντίθετο απ' αυτά που ισχυρίζεται ότι συνέβαιναν. Δηλαδή η ίδια η γελοία αφήγησή της την προδίδει.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2020, 17:31Από τη στιγμή που ο κύριος λόγος παραμονής ήταν το νοίκι και όχι ο φόβος ή οτιδήποτε άλλο, η συγκεκριμένη σχέση παραπέμπει περισσότερο σε συνειδητή πορνεία και όχι υποταγή λόγω θυματοποίησης κλπgeorgebi έγραψε: 17 Ιαν 2020, 14:41 Σ’ εκείνη τη φάση, ήθελα να τον αφήσω, αλλά με τρόμαζε το γεγονός να έχω να πληρώνω όλο το νοίκι μόνη μου για το διαμέρισμά μας στο Λονδίνο. Επίσης, μου έβαζε εμπόδια. Απείλησε να αυτοκτονήσει, που ήξερα ότι το φοβόμουν πολύ, επειδή μια από τις πιο στενές μου φίλες είχε αυτοκτονήσει, όταν πήγαινα πανεπιστήμιο. Τσακωνόμασταν και αυτός πήγαινε και στεκόταν στην άκρη μιας γέφυρας.Στο τέλος, τον απάτησα με έναν 19χρονο από τη δουλειά. Παρόλο που ζούσαμε μαζί, πλέον δεν μιλούσαμε σχεδόν καθόλου και η κακοποίηση ήταν τόσο φρικτή, που ένιωθα άθλια, όταν ήμουν μαζί του. Με αυτήν τη ζωή –να κοιμάμαι με κάποιον που ήταν γλυκός και μικρός και χαζούλης– ένιωθα πιο χαρούμενη. Αυτή η σύντομη περιπέτεια μου έδωσε δύναμη. Την ένιωσα σαν μια μικρή εκδίκηση.
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον ακτιβισμό και ίδρυσα με κάποιες άλλες γυναίκες μια φεμινιστική ομάδα. Το ότι μπόρεσα να δημιουργήσω μια ξεχωριστή ζωή και ταυτότητα –και να γνωρίσω ανθρώπους που νοιάζονταν για την ασφάλειά μου- με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι έπρεπε να δώσω ένα τέλος. Του είπα ότι ήθελα να ζήσουμε χωριστά, όταν έληγε το συμβόλαιο για το σπίτι μας.
Γιατί η συνειδητοποίηση ήρθε πολύ πιο νωρίς από τη λήξη του συμβόλαιου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μάλιστα...stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2020, 17:23Και υποθέτεις ότι θα τον ρωτήσει έτσι, για να κουτσομπολέψει την υπόθεση;stargazer έγραψε: 17 Ιαν 2020, 14:19Ως εκ τούτου, ο ορισμός του βιασμού πρέπει να περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εξαναγκαστικών περιστάσεων, όπου η συναίνεση δεν μπορεί να δοθεί ελεύθερα. Ταυτόχρονα, εκτός τέτοιων περιστάσεων, ενώ το βάρος της απόδειξης παραμένει στον/στην κατήγορο, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να ερωτηθεί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξασφάλισε τη συναίνεση του καταγγέλλοντα.hellegennes έγραψε: 17 Ιαν 2020, 14:02
Καλό μου παιδί, δεν συμβαίνει αυτό και δεν μπορεί να συμβεί. Γιατί προσπαθείς να μας πείσεις με παραδείγματα όταν ΔΕΝ ισχύει. Άλλο τι θα ήθελες κι άλλο τι ισχύει.
Σε χώρες με νόμους που βασίζονται στη συναίνεση, η ευθύνη εξακολουθεί να είναι στην πλευρά του κατηγόρου (δηλαδή του θύματος), να αποδείξει πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι η σεξουαλική πράξη δεν ήταν συναινετική και αν ο βιασμός διαπράχθηκε εκ προθέσεως, απερίσκεπτα ή εξ αμελείας. Το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της έρευνας και των δικαστικών διαδικασιών, ο κατηγορούμενος μπορεί να ερωτηθεί σχετικά με τα μέτρα που έλαβε για να διαπιστώσει εάν το άλλο συναινεί, δεν σημαίνει ότι θεωρείται ένοχος.
https://www.amnesty.gr/en/node/22080
Είναι απ το λινκ που παρέθεσε ο ίδιος χρήστης πίσω.
Ουσιαστικά η καινοτομία είναι ότι ο δικαστής θα ρωτήσει πως εξασφάλισε ο κατηγορούμενος την συναίνεση και όχι ότι θα πρέπει να αποδείξει κάτι.![]()
Το πράγμα είναι απλό: όταν το θύμα υποστηρίξει ότι δεν συναίνεσε, ότι πάγωσε ή ότι έδινε δείγματα δυσφορίας, ο θύτης θα πρέπει να αντικρούσει τον ισχυρισμό του θύματος. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να αποδείξει τη δική του πλευρά, δηλαδή να τεκμηριώσει τη συναίνεση, όπως εκείνος την αντιλήφθηκε.
Η διαδικασία θα προσπαθήσει να κατανοήσει το βαθμό στον οποίο ο ένας προσπαθούσε να δείξει τη δυσφορία του, κι ο άλλος εισέπραττε συναίνεση.
Μην μπερδεύετε το τεκμήριο της αθωότητας με την υποχρέωση να αντικρούσει τον ισχυρισμό του κατηγόρου που τον βάζει σε θέση υπόλογου δεδομένου ότι τα αντικειμενικά κριτήρια της συναίνεσης είναι περιορισμένα κι όλα στηρίζονται στην περιγραφή της κατάστασης από τα δύο μέρη.
Και αφού είναι μόνο οι δυο τους, πόσο δύσκολο είναι να αντικρούσει τον ισχυρισμό της άλλης;
Αφού δεν υπάρχουν ούτε μάρτυρες ούτε ιατροδικαστικά ευρήματα
Πρέπει να είναι εντελώς ηλίθιος δηλαδή για να μην τα καταφέρει.
Επειδή ο ποινικός κώδικας είναι αρκετά μεγάλος μπορείς να πεις και το νούμερο του άρθρου;
Οι ορολογίες είναι νομικές και προβλέπουν δικαστικές αποφάσεις. Εφόσον προκύψει δικαστική απόφαση, δεν θα είναι επειδή η κάθε κοπελιά σκέφτηκε κάτι.Airman68 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 19:24Αυτό λέω κι εγώ.stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2020, 18:52Σύμφωνα με τον ΠΚ είναι. Εφόσον πρόκειται για απόπειρα ή και τέλεση ερωτικής πράξης χωρίς συναίνεση ή και με απειλή ή χρήση βίας ή εκβιασμό κλπ. μιλάμε για βιασμό. Είναι ενιαίος ο χαρακτηρισμός με κλιμακούμενες ποινές ανάλογα με το χαρακτήρα της προσβολής.Airman68 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 17:32
Σωστά τα λες.
Σκέψου το καί λογικά:
Υπάρχει περίπτωση να συνευρέθηκες με κοπέλα που δεν ήθελε τη συνεύρεση και να μην τη βίασες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 18 Ιαν 2020, 09:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απλά και καθαρά.Naida έγραψε: 17 Ιαν 2020, 22:17Όχι σου λέει είναι βιασμός γιατί δεν υπήρξε συναίνεση.Airman68 έγραψε: 17 Ιαν 2020, 19:24Αυτό λέω κι εγώ.stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2020, 18:52
Σύμφωνα με τον ΠΚ είναι. Εφόσον πρόκειται για απόπειρα ή και τέλεση ερωτικής πράξης χωρίς συναίνεση ή και με απειλή ή χρήση βίας ή εκβιασμό κλπ. μιλάμε για βιασμό. Είναι ενιαίος ο χαρακτηρισμός με κλιμακούμενες ποινές ανάλογα με το χαρακτήρα της προσβολής.
Φαντάζεσαι δηλαδή ότι η ανακριτική και ακροαματική διαδικασία είναιstargazer έγραψε: 18 Ιαν 2020, 01:17Μάλιστα...stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2020, 17:23Και υποθέτεις ότι θα τον ρωτήσει έτσι, για να κουτσομπολέψει την υπόθεση;stargazer έγραψε: 17 Ιαν 2020, 14:19
Ως εκ τούτου, ο ορισμός του βιασμού πρέπει να περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εξαναγκαστικών περιστάσεων, όπου η συναίνεση δεν μπορεί να δοθεί ελεύθερα. Ταυτόχρονα, εκτός τέτοιων περιστάσεων, ενώ το βάρος της απόδειξης παραμένει στον/στην κατήγορο, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να ερωτηθεί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξασφάλισε τη συναίνεση του καταγγέλλοντα.
Σε χώρες με νόμους που βασίζονται στη συναίνεση, η ευθύνη εξακολουθεί να είναι στην πλευρά του κατηγόρου (δηλαδή του θύματος), να αποδείξει πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι η σεξουαλική πράξη δεν ήταν συναινετική και αν ο βιασμός διαπράχθηκε εκ προθέσεως, απερίσκεπτα ή εξ αμελείας. Το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της έρευνας και των δικαστικών διαδικασιών, ο κατηγορούμενος μπορεί να ερωτηθεί σχετικά με τα μέτρα που έλαβε για να διαπιστώσει εάν το άλλο συναινεί, δεν σημαίνει ότι θεωρείται ένοχος.
https://www.amnesty.gr/en/node/22080
Είναι απ το λινκ που παρέθεσε ο ίδιος χρήστης πίσω.
Ουσιαστικά η καινοτομία είναι ότι ο δικαστής θα ρωτήσει πως εξασφάλισε ο κατηγορούμενος την συναίνεση και όχι ότι θα πρέπει να αποδείξει κάτι.![]()
Το πράγμα είναι απλό: όταν το θύμα υποστηρίξει ότι δεν συναίνεσε, ότι πάγωσε ή ότι έδινε δείγματα δυσφορίας, ο θύτης θα πρέπει να αντικρούσει τον ισχυρισμό του θύματος. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να αποδείξει τη δική του πλευρά, δηλαδή να τεκμηριώσει τη συναίνεση, όπως εκείνος την αντιλήφθηκε.
Η διαδικασία θα προσπαθήσει να κατανοήσει το βαθμό στον οποίο ο ένας προσπαθούσε να δείξει τη δυσφορία του, κι ο άλλος εισέπραττε συναίνεση.
Μην μπερδεύετε το τεκμήριο της αθωότητας με την υποχρέωση να αντικρούσει τον ισχυρισμό του κατηγόρου που τον βάζει σε θέση υπόλογου δεδομένου ότι τα αντικειμενικά κριτήρια της συναίνεσης είναι περιορισμένα κι όλα στηρίζονται στην περιγραφή της κατάστασης από τα δύο μέρη.
Και αφού είναι μόνο οι δυο τους, πόσο δύσκολο είναι να αντικρούσει τον ισχυρισμό της άλλης;
Αφού δεν υπάρχουν ούτε μάρτυρες ούτε ιατροδικαστικά ευρήματα
Πρέπει να είναι εντελώς ηλίθιος δηλαδή για να μην τα καταφέρει.
- Συμφωνείς κε Χ ότι δεν συναίνεσε;
- Όχι.
- Αθώος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 45 Απαντήσεις
- 1062 Προβολές
-