Η οποιαδηποτε κρατικη μη ιδιωτικη μεριμνα βασιζεται στην δυνατοτητα του ιδιωτη να συμμετασχει στο συγκεκριμενο εγχειρημα.stavmanr έγραψε: 18 Δεκ 2019, 11:03Μάλλον εσύ φταις που δεν καταλαβαίνεις ότι το δίκιο είναι δίκιο καί για τους δύο.axilmar έγραψε: 18 Δεκ 2019, 10:44Εγω φταιω που δεν καταλαβαινεις οτι το δικιο του ενος μπορει να προσκρουει στο δικιο του αλλου;stavmanr έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:40
![]()
Δεν βγάζεις κανένα νόημα...
Αν τους αναγνωρίζουμε ότι έχουν δίκιο να αισθάνονται αδικημένοι, είναι αδύνατον να μην τους αναγνωρίζουμε ότι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία και το δίκιο. Γι' αυτό και οι έλληνες ενστερνιστήκαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που λένε ότι καθένας έχει δικαίωμα να τα διεκδικεί παντού.
Ζεις στην Ελλάδα ή κάπου αλλού;
Κάμπου μπερδεύεσαι, χάνεις το νόημα, και προφανώς από εκεί προκύπτει το λάθος παράδειγμα.αντε να σου δωσω ενα παραδειγμα, διοτι μαλλον δεν τα πιανεις.
Πες οτι εγω ειμαι ενας πεινασμενος, που εχω να φαω μερες, αστεγος.
Πες εσυ οτι εχεις λεφτα, αλλα επειδη ειναι τελος το μηνα δεν σου εχουνε μεινει και πρεπει να πληρωσεις την δοση του δανειου, αλλιως σου παιρνουνε το σπιτι.
Ερχομαι τωρα εγω και σου λεω 'δικαιουμαι να μου δωσεις να φαω γιατι εσυ εχεις και εγω οχι'.
Ναι αλλα αμα μου δωσεις να φαω, θα χασεις το σπιτι σου επειδη δεν θα μπορεσεις να πληρωσεις την δοση του δανειου σου!!!
Δικαιουσαι ή οχι να μου αρνηθεις να μου δωσεις να φαω;
Εγω λεω 'ναι'.
Ως ιδιώτης, δεν έχεις καμία υποχρέωση να ταΐζεις άλλους. Γι' αυτό και δεν θα σου πω ποτέ σε προσωπικό επίπεδο "πάρε έναν μετανάστη στο σπίτι σου" όπως συνήθως κάνουν οι μεταναστοφάγοι.
Το Δίκαιο, δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά Πολιτειακή. Η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόζει όσα εμείς της λέμε να εφαρμόσει μέσα από τη νομοθετική δραστηριότητα, ως πολίτες της.
Επιστρέφουμε: αν εσύ δεν έχεις να πληρώσεις το σπίτι σου, και κινδυνεύεις να το χάσεις μπαίνεις στο ίδιο πλαίσιο με τον μετανάστη: είστε δυνάμει άστεγοι. Δεν είστε ανταγωνιστές. Είστε δύο άνθρωποι των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα ενεργοποιούν δικλείδες ασφαλείας της ζωής και υγείας τους.
Αν, τώρα με τα νέα δεδομένα, ρωτάς, αν αυτός που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα οφείλει να συμμετέχει στα κοινά, στην φροντίδα των μη εχόντων και μη προνομιούχων, τότε και μόνο η ερώτηση αυτή με κάνει να αναρωτιέμαι αν ξέρεις σε ποια χώρα ζεις και ποιες οι υποχρεώσεις των πολιτών της.
Εαν ο ιδιωτης δεν δυναται να συμμετασχει, για τον οποιοδηποτε λογο, η μεριμνα δεν ειναι δυνατον να πραγματοποιηθει, οποτε το αιτημα του μεταναστη δεν μπορει να ικανοποιηθει.
Δλδ το δικαιωμα του μεταναστη για μια καλυτερη ζωη αναγνωριζεται, δεν μπορουν ομως να ικανοποιηθουν τα αιτηματα του γιατι προσκρουουν στα δικαιωματα των υπολοιπων, τα οποια δεν μπορουν να αγνοηθουν.