!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νέα έρευνα: "Όχι κυρίως οικονομικοί οι λόγοι μετανάστευσης των ελλήνων"

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Νέα έρευνα: "Όχι κυρίως οικονομικοί οι λόγοι μετανάστευσης των ελλήνων"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Antares έγραψε: 12 Δεκ 2019, 16:32
stavmanr έγραψε: 12 Δεκ 2019, 16:19
Δηλαδή, τους αναγνωρίζουμε ότι έχουν δίκιο να θεωρούν ότι τους αξίζει μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν τους αναγνωρίζουμε το δίκιο να τη διεκδικήσουν.
O μουσουλμάνος με τα 15 παιδιά και τις τρεις γυναίκες θεωρεί ότι του αξίζει καλύτερη ζωή σε μια χώρα όπου μια οικογένεια μπορεί να μεγαλώσει αξιοπρεπώς ένα ή δύο παιδιά με την δεδομένη οικονομική κατάσταση και με τους πόρους που έχει. Ας έρθουν όλοι εδώ να πάμε εμείς εκεί. Κρατάμε και τους χριστιανούς των χωρών τους.
Εξάλλου και εγώ σύμφωνα με κάποιους άλλους δεν αξίζω την ζωή που ζουν αυτοί (παρόλο που δουλεύουμε στην ίδια εταιρεία και έχουν λιγότερα προσόντα). Δεν έχω τα ίδια δικαιώματα με αυτούς (μέσα στην χώρα μου). Είμαι υπάνθρωπος.
Εσύ έχεις το δικαίωμα να αλλάξεις εργασία, να ανοίξεις δική σου επιχείρηση κλπ., μέχρι να βρεις αυτό που θεωρείς ότι σου αξίζει.
Ο μετανάστης δεν πρέπει να έχει το ίδιο δικαίωμα;
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

stavmanr έγραψε: 13 Δεκ 2019, 07:53
Εσύ έχεις το δικαίωμα να αλλάξεις εργασία, να ανοίξεις δική σου επιχείρηση κλπ., μέχρι να βρεις αυτό που θεωρείς ότι σου αξίζει.
Ο νόμιμος μετανάστης και με νόμιμους τρόπους. Ναι έχω όλα αυτά τα δικαιώματα στα χαρτιά, στην ουσία όμως όχι.
Αν είναι έτσι να αιτηθώ και εγώ άσυλο σε μια χώρα που μου αρέσει και να μου παρέχουν διάφορα μέχρι να τακτοποιηθώ, γιατί αυτή την στιγμή ούτε για τα εισιτήρια δεν έχω χρήματα.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Σωστη η δημοσκοπηση συμοψιζει οτι ο βασικος λογος μεταναστευση ειναι η αναγκη να ξεφυγουνε απο το μπουρδελο. Τετοιο μπουρδελο κομματικων, κολλητων, αχρηστων να λυμαινονται τηον δημοσιο βιο, πουθεναδων να κυριαρχουνε στα δημοσια αξιωματα και τετοιο γρεφιοκρατικο και κρατικιστικο χαος δεν υπαρχει (σε συνδυασμο) πουθενα αλλου.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Antares έγραψε: 13 Δεκ 2019, 10:02
stavmanr έγραψε: 13 Δεκ 2019, 07:53
Ο νόμιμος μετανάστης και με νόμιμους τρόπους.
Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος μετανάστευσης πέρα από τη δική μας βούληση να νομιμοποιήσουμε τους μετανάστες.

Δημιουργείς κυκλικό επιχείρημα κι εκ φύσεως φαύλο:
- ο μετανάστης έχει δικαιώματα όταν είναι νόμιμος
- ο μετανάστης είναι νόμιμος μόνο όταν το αποφασίζω εγώ
- άρα ο μετανάστης δεν έχει δικαιώματα αν δεν το αποφασίσω εγω.

που είναι επιχειρηματολογία απάνθρωπη κι εντελώς εκτός του πνεύματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν εξαρτώνται από κανέναν άλλο πέραν από το φορέα τους.
Έτσι, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πέφτουν σε αυτή τη λούμπα: όλοι οι άνθρωποι έχουν θεμελιώδη δικαιώματα, ανεξάρτητα αν εσύ θα τους δώσεις ή όχι άσυλο, υπηκοότητα ή οτιδήποτε άλλο.

Και είναι τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα που εμείς οι έλληνες έχουμε ενστερνιστεί στον πολιτισμό και το Σύνταγμά μας, παρά το γεγονός ότι κάποιοι μεταξύ μας τα υπονομεύουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 14 Δεκ 2019, 16:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Antares

stavmanr έγραψε: 14 Δεκ 2019, 16:55
Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος μετανάστευσης πέρα από τη δική μας βούληση να νομιμοποιήσουμε τους μετανάστες.

που είναι επιχειρηματολογία απάνθρωπη κι εντελώς εκτός του πνεύματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν εξαρτώνται από κανέναν άλλο πέραν από το φορέα τους.
Αν είναι έτσι θέλω και εγώ να μεταναστεύσω, γιατί εδώ, στην χώρα της οποίας είμαι πολίτης, καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά μου. Δεν βρίσκω όμως κάποιον τρόπο να το κάνω, δεν με βοηθάει καμία ΜΚΟ.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Antares έγραψε: 14 Δεκ 2019, 16:59
stavmanr έγραψε: 14 Δεκ 2019, 16:55

Αν είναι έτσι θέλω και εγώ να μεταναστεύσω, γιατί εδώ, στην χώρα της οποίας είμαι πολίτης, καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά μου. Δεν βρίσκω όμως κάποιον τρόπο να το κάνω, δεν με βοηθάει καμία ΜΚΟ.
Αφού, λοιπόν, κάποιοι βρίσκετε ότι είναι απλό κι εύκολο πράγμα η μετανάστευση, αρκεί να πάρεις κι εσύ το κινητό σου και τις βαλίτσες σου και να οδεύσεις προς άγνωστα μέρη, με τους εθνικιστές να θέλουν το κεφάλι σου.
Άβαταρ μέλους
Antares

stavmanr έγραψε: 14 Δεκ 2019, 17:01
Αφού, λοιπόν, κάποιοι βρίσκετε ότι είναι απλό κι εύκολο πράγμα η μετανάστευση, αρκεί να πάρεις κι εσύ το κινητό σου και τις βαλίτσες σου και να οδεύσεις προς άγνωστα μέρη, με τους εθνικιστές να θέλουν το κεφάλι σου.
Δεν μπορώ να το συζητήσω αυτό το θέμα, υπάρχουν πολλές απόψεις. Ας φροντίσουν κατ' αρχάς να μην καταπατώνται τα δικαιώματά τους στην χώρα τους, πράγμα που θα έπρεπε κανονικά να κάνουμε και εμείς και όχι να φεύγουμε κακήν κακώς αν δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρό θέμα επιβίωσης.
Επίσης όταν εγκαθίστανται, πόσο μάλλον όταν αρχίζουν να αυξάνονται και να αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη, αρχίζουν να διεκδικούν δικαιώματα που καταπατούν τους νόμους, τα συντάγματα και τα δικαιώματα των γηγενών κατοίκων της χώρας μετανάστευσης.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Antares έγραψε: 14 Δεκ 2019, 17:12
stavmanr έγραψε: 14 Δεκ 2019, 17:01
Δεν μπορώ να το συζητήσω αυτό το θέμα, υπάρχουν πολλές απόψεις. Ας φροντίσουν κατ' αρχάς να μην καταπατώνται τα δικαιώματά τους στην χώρα τους (...)
Το πρόβλημα είναι ότι τα δικαιώματά τους καταπατώνται ή τουλάχιστον κάποιοι προσππαθούν να δημιουργήσουν πλαίσιο καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη δική μου χώρα.
Δηλαδή, αυτοί που μέμφονται το κάθε Πακιστάν, έχουν στο μυαλό τους να κάνουν την Ελλάδα Πακιστάν, όπου δεν θα εφαρμόζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Northern Spirit έγραψε: 13 Δεκ 2019, 10:21 Σωστη η δημοσκοπηση συμοψιζει οτι ο βασικος λογος μεταναστευση ειναι η αναγκη να ξεφυγουνε απο το μπουρδελο. Τετοιο μπουρδελο κομματικων, κολλητων, αχρηστων να λυμαινονται τηον δημοσιο βιο, πουθεναδων να κυριαρχουνε στα δημοσια αξιωματα και τετοιο γρεφιοκρατικο και κρατικιστικο χαος δεν υπαρχει (σε συνδυασμο) πουθενα αλλου.
Υπάρχουν χειρότερα μπουρδέλα. Οι περισσότερες χώρες είναι σε χειρότερη κατάσταση. Υπάρχουν 6 δις άνθρωποι που έχουν περισσότερους λόγους για να μεταναστεύσουν. Ο μαλάκας ο Ελληνάρας το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κατηγορεί τους άλλους.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Bipsco έγραψε: 14 Δεκ 2019, 21:04
Northern Spirit έγραψε: 13 Δεκ 2019, 10:21 Σωστη η δημοσκοπηση συμοψιζει οτι ο βασικος λογος μεταναστευση ειναι η αναγκη να ξεφυγουνε απο το μπουρδελο. Τετοιο μπουρδελο κομματικων, κολλητων, αχρηστων να λυμαινονται τηον δημοσιο βιο, πουθεναδων να κυριαρχουνε στα δημοσια αξιωματα και τετοιο γρεφιοκρατικο και κρατικιστικο χαος δεν υπαρχει (σε συνδυασμο) πουθενα αλλου.
Υπάρχουν χειρότερα μπουρδέλα. Οι περισσότερες χώρες είναι σε χειρότερη κατάσταση. Υπάρχουν 6 δις άνθρωποι που έχουν περισσότερους λόγους για να μεταναστεύσουν. Ο μαλάκας ο Ελληνάρας το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κατηγορεί τους άλλους.
Εννονεις οτι απο αυτες τις χειροτερες χωρες δεν μεταναστευουνε;

ΟΙ ΗΠΑ εχουνε γεμισει ΛατινοΑμερικανους που παλευουνε να ξεφυγουνε απο την ανεχεια της Λατινικης Αμερικης η Ευρωπη εχει γεμισει με Ασιατες και Αφρικανους.

Γι'αυτο υπαρχει παντοτε μεταναστευση...

Οσο για τον ελληνα δεν νομιζω οτι φυγανε και πολλοι τις τελευταιες δεκαετιες...Ο λογος ειναι οι μαζικοι διορισμοι στο δημοψιο κολλητων και φιλων..
Πιο πριν που δεν υπηρχανε αυτοι οι διορισμοι φευγανε μαζικα για Γερμανια, ΗΠΑ, Αυστραλια..
Με την κριση κοπηκαν οι διορισμοι και φυγανε αρκετοι...Τωρα προσπαθει η ΝΔ να ξαναστησει τη φαμπρικα διορισμων για να επιστρεψουνε..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Northern Spirit έγραψε: 14 Δεκ 2019, 21:14
Bipsco έγραψε: 14 Δεκ 2019, 21:04
Εννονεις οτι απο αυτες τις χειροτερες χωρες δεν μεταναστευουνε;

ΟΙ ΗΠΑ εχουνε γεμισει ΛατινοΑμερικανους που παλευουνε να ξεφυγουνε απο την ανεχεια της Λατινικης Αμερικης η Ευρωπη εχει γεμισει με Ασιατες και Αφρικανους.

Γι'αυτο υπαρχει παντοτε μεταναστευση...

Οσο για τον ελληνα δεν νομιζω οτι φυγανε και πολλοι τις τελευταιες δεκαετιες...Ο λογος ειναι οι μαζικοι διορισμοι στο δημοψιο κολλητων και φιλων..
Πιο πριν που δεν υπηρχανε αυτοι οι διορισμοι φευγανε μαζικα για Γερμανια, ΗΠΑ, Αυστραλια..
Με την κριση κοπηκαν οι διορισμοι και φυγανε αρκετοι...Τωρα προσπαθει η ΝΔ να ξαναστησει τη φαμπρικα διορισμων για να επιστρεψουνε..
Ποτέ δεν είπα ότι δεν μεταναστευουν από τις φτωχές χώρες. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν αυτοί βρίζουν την χώρα τους γιατί μια "μαγική" οντότητα δεν τους προσφέρει αυτά που νομίζουν πως αξιζουν ή αν αντιλαμβάνονται το δικό τους μερίδιο ευθύνης
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

axilmar έγραψε: 12 Δεκ 2019, 10:05
stavmanr έγραψε: 09 Δεκ 2019, 21:53
Επομένως, συμφωνείς ότι έχουν δίκιο να θεωρούν ότι απαξιώνεται η ζωή τους όταν δεν έχουν τουλάχιστον τα βασικά από εκείνα που πιστεύουν ότι τους αξίζουν.
Αυτό είναι το νόημα της μεταναστευτικής δραστηριότητας από τότε που υπάρχει άνθρωπος...
Το ειπα αυτο ηδη, 3 φορες τουλαχιστον.

Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει/μπορει να γινει πραγματικοτητα η αξιωση τους με αυτον τον τροπο.
Δηλαδή, τους αναγνωρίζουμε ότι έχουν δίκιο να θεωρούν ότι τους αξίζει μία καλύτερη ζωή, αλλά δεν τους αναγνωρίζουμε το δίκιο να τη διεκδικήσουν.
Φυσικα και τους αναγνωριζουμε το δικιο να το διεκδικησουν.

Δεν τους αναγνωριζουμε την αποδοχη των αιτηματων τους οσον αφορα εμας. Να πανε αλλου να βρουν το δικιο τους.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

axilmar έγραψε: 17 Δεκ 2019, 12:38
axilmar έγραψε: 12 Δεκ 2019, 10:05

Το ειπα αυτο ηδη, 3 φορες τουλαχιστον.

Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει/μπορει να γινει πραγματικοτητα η αξιωση τους με αυτον τον τροπο.

Δεν τους αναγνωριζουμε την αποδοχη των αιτηματων τους οσον αφορα εμας. Να πανε αλλου να βρουν το δικιο τους.
:smt017
Δεν βγάζεις κανένα νόημα...
Αν τους αναγνωρίζουμε ότι έχουν δίκιο να αισθάνονται αδικημένοι, είναι αδύνατον να μην τους αναγνωρίζουμε ότι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία και το δίκιο. Γι' αυτό και οι έλληνες ενστερνιστήκαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που λένε ότι καθένας έχει δικαίωμα να τα διεκδικεί παντού.

Ζεις στην Ελλάδα ή κάπου αλλού;
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

stavmanr έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:40

Αν τους αναγνωρίζουμε ότι έχουν δίκιο να αισθάνονται αδικημένοι, είναι αδύνατον να μην τους αναγνωρίζουμε ότι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία και το δίκιο. Γι' αυτό και οι έλληνες ενστερνιστήκαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που λένε ότι καθένας έχει δικαίωμα να τα διεκδικεί παντού.

Εγω φταιω που δεν καταλαβαινεις οτι το δικιο του ενος μπορει να προσκρουει στο δικιο του αλλου;

αντε να σου δωσω ενα παραδειγμα, διοτι μαλλον δεν τα πιανεις.

Πες οτι εγω ειμαι ενας πεινασμενος, που εχω να φαω μερες, αστεγος.

Πες εσυ οτι εχεις λεφτα, αλλα επειδη ειναι τελος το μηνα δεν σου εχουνε μεινει και πρεπει να πληρωσεις την δοση του δανειου, αλλιως σου παιρνουνε το σπιτι.

Ερχομαι τωρα εγω και σου λεω 'δικαιουμαι να μου δωσεις να φαω γιατι εσυ εχεις και εγω οχι'.

Ναι αλλα αμα μου δωσεις να φαω, θα χασεις το σπιτι σου επειδη δεν θα μπορεσεις να πληρωσεις την δοση του δανειου σου!!!

Δικαιουσαι ή οχι να μου αρνηθεις να μου δωσεις να φαω;

Εγω λεω 'ναι'.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

axilmar έγραψε: 18 Δεκ 2019, 10:44
stavmanr έγραψε: 17 Δεκ 2019, 20:40

Εγω φταιω που δεν καταλαβαινεις οτι το δικιο του ενος μπορει να προσκρουει στο δικιο του αλλου;
Μάλλον εσύ φταις που δεν καταλαβαίνεις ότι το δίκιο είναι δίκιο καί για τους δύο.
αντε να σου δωσω ενα παραδειγμα, διοτι μαλλον δεν τα πιανεις.

Πες οτι εγω ειμαι ενας πεινασμενος, που εχω να φαω μερες, αστεγος.

Πες εσυ οτι εχεις λεφτα, αλλα επειδη ειναι τελος το μηνα δεν σου εχουνε μεινει και πρεπει να πληρωσεις την δοση του δανειου, αλλιως σου παιρνουνε το σπιτι.

Ερχομαι τωρα εγω και σου λεω 'δικαιουμαι να μου δωσεις να φαω γιατι εσυ εχεις και εγω οχι'.

Ναι αλλα αμα μου δωσεις να φαω, θα χασεις το σπιτι σου επειδη δεν θα μπορεσεις να πληρωσεις την δοση του δανειου σου!!!

Δικαιουσαι ή οχι να μου αρνηθεις να μου δωσεις να φαω;

Εγω λεω 'ναι'.
Κάμπου μπερδεύεσαι, χάνεις το νόημα, και προφανώς από εκεί προκύπτει το λάθος παράδειγμα.
Ως ιδιώτης, δεν έχεις καμία υποχρέωση να ταΐζεις άλλους. Γι' αυτό και δεν θα σου πω ποτέ σε προσωπικό επίπεδο "πάρε έναν μετανάστη στο σπίτι σου" όπως συνήθως κάνουν οι μεταναστοφάγοι.
Το Δίκαιο, δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά Πολιτειακή. Η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόζει όσα εμείς της λέμε να εφαρμόσει μέσα από τη νομοθετική δραστηριότητα, ως πολίτες της.

Επιστρέφουμε: αν εσύ δεν έχεις να πληρώσεις το σπίτι σου, και κινδυνεύεις να το χάσεις μπαίνεις στο ίδιο πλαίσιο με τον μετανάστη: είστε δυνάμει άστεγοι. Δεν είστε ανταγωνιστές. Είστε δύο άνθρωποι των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα ενεργοποιούν δικλείδες ασφαλείας της ζωής και υγείας τους.
Αν, τώρα με τα νέα δεδομένα, ρωτάς, αν αυτός που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα οφείλει να συμμετέχει στα κοινά, στην φροντίδα των μη εχόντων και μη προνομιούχων, τότε και μόνο η ερώτηση αυτή με κάνει να αναρωτιέμαι αν ξέρεις σε ποια χώρα ζεις και ποιες οι υποχρεώσεις των πολιτών της.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”