!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ποιος ήταν ο Σωκράτης.
Ποιος ήταν ο Σωκράτης.
Στο νήμα αυτό viewtopic.php?f=9&t=57087 βρέθηκαν διάφοροι που αμφισβητούν τη σοφία του Σωκράτη, Ένας είπε μάλιστα ότι ήταν ένας παλιάτσος που γελάγανε μαζί του. Αν ήταν έτσι ας μου πει κάποιος γιατί τον καταδίκασαν σε θάνατο. Τους πείραξε τόσο πολύ η παλιατσοσύνη του;
όπως και να χει δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο, ειδικά όσοι δεν ξέρετε τίποτα για τον Σωκράτη.
όπως και να χει δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο, ειδικά όσοι δεν ξέρετε τίποτα για τον Σωκράτη.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Re: Ποιος ήταν ο Σωκράτης.
Ειναι στα ΣΟΣ μπρο ή μας παιδευεις τζαμπα;
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
viewtopic.php?f=9&t=57087&p=3702352#p3702352
Κάτι σε υποχρεώνει μέσα σου να ειρωνευτείς. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις τεράστια πίεση.
- kongrosian
τί θα έλεγε για τη βίτσα στα σκολεία ο σωκράτης; :/
- Ανδροπαραδίνομαι
- Phorum.gr user: Λατ
Εσύ ρωτήθηκες. Γιατί αποφεύγεις να τοποθετηθείς;
Ρωτάω τι θα έλεγε και αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρω. Δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο.Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 12 Οκτ 2024, 23:02Εσύ ρωτήθηκες. Γιατί αποφεύγεις να τοποθετηθείς;
Γιατί τον καταδίκασαν σε θάνατο; Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Με τα δεδομένα της σημερινής εποχής κάτι τέτοιο είναι απλώς αδιανόητο. Κάποιον δηλαδή που γυρνάει όλη μέρη και πιάνει κουβέντα με όλο τον κόσμο , φιλοσοφεί να τον σκοτώσουμε ασύλληπτο. Δεν μπορούμε να κρίνουμε την εποχη εκείνη με βάση τα σημερινά δεδομένα αλλά υπάρχει και το κριτήριο της ανθρωπιάς. Πως γίνεται να καταδικαστεί κάποιος σε θάνατο από την στιγμή που δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα ούτε σε συνάνθρωπο του ούτε και στην πολιτεία;marabou έγραψε: 12 Οκτ 2024, 18:55 Στο νήμα αυτό viewtopic.php?f=9&t=57087 βρέθηκαν διάφοροι που αμφισβητούν τη σοφία του Σωκράτη, Ένας είπε μάλιστα ότι ήταν ένας παλιάτσος που γελάγανε μαζί του. Αν ήταν έτσι ας μου πει κάποιος γιατί τον καταδίκασαν σε θάνατο. Τους πείραξε τόσο πολύ η παλιατσ
Αν είναι έτσι , τότε δεν την θέλω την άμεση δημοκρατία .Αν είναι να καταδικάζεται ένας αθώος άνθρωπος απλά και μόνο επειδή δεν τον γουστάρει ο κόσμος ανάθεμα την δημοκρατία.
Ο Αριστοφάνης σε μια κωμωδία του(Ιππείς αν θυμάμαι καλά) είχε αρνητική εικόνα για τον Σωκράτηmarabou έγραψε: 12 Οκτ 2024, 18:55 Στο νήμα αυτό viewtopic.php?f=9&t=57087 βρέθηκαν διάφοροι που αμφισβητούν τη σοφία του Σωκράτη, Ένας είπε μάλιστα ότι ήταν ένας παλιάτσος που γελάγανε μαζί του. Αν ήταν έτσι ας μου πει κάποιος γιατί τον καταδίκασαν σε θάνατο. Τους πείραξε τόσο πολύ η παλιατσοσύνη του;
Όσο για την θανατική καταδίκη του Σωκράτη, ορισμένοι από τους "μαθητές" του όπως ο Κριτίας ήταν ένας από τους τριάκοντα τυράννους που με την βοήθεια των Σπαρτιατών είχαν υπό την κατοχή τους την Αθήνα
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Ο Σωκρατης ειναι το απαραιτητο Διαβολακι
Στον ολοκληρωτικο Ιδεαλισμο του Πλατωνα
Στον ολοκληρωτικο Ιδεαλισμο του Πλατωνα
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Γιατι τον εκτελεσαν;
Γιατι θυμιζε τους Αριστοκρατικους
Και τη συμπραξη αρκετων απ' αυτους
Με τους Σπαρτιατες
Η σκεψη να τον "καθαρισουν" ηταν πολυ παλιοτερη
Του τη χαρησαν οσο ηταν νεος επειδη τον συμπαθουσαν
Και τον καταδικασαν μονο οταν δεν ειχε πια και πολλα να χασει
Τους ελαφρυνε τη συνειδηση καπως αυτο
Γιατι θυμιζε τους Αριστοκρατικους
Και τη συμπραξη αρκετων απ' αυτους
Με τους Σπαρτιατες
Η σκεψη να τον "καθαρισουν" ηταν πολυ παλιοτερη
Του τη χαρησαν οσο ηταν νεος επειδη τον συμπαθουσαν
Και τον καταδικασαν μονο οταν δεν ειχε πια και πολλα να χασει
Τους ελαφρυνε τη συνειδηση καπως αυτο
- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
η δικη του σωκρατη ειχε πολιτικο χαρακτηρα ....marabou έγραψε: 12 Οκτ 2024, 18:55 Στο νήμα αυτό viewtopic.php?f=9&t=57087 βρέθηκαν διάφοροι που αμφισβητούν τη σοφία του Σωκράτη, Ένας είπε μάλιστα ότι ήταν ένας παλιάτσος που γελάγανε μαζί του. Αν ήταν έτσι ας μου πει κάποιος γιατί τον καταδίκασαν σε θάνατο. Τους πείραξε τόσο πολύ η παλιατσοσύνη του;
ο σωκρατης ηταν συνειδητα εντελως απολιτικ,
εκανε παρεα με αριστοκρατικους,
η δε δικη εγινε απο λα.ι.κο δικαστηριο της εποχης,
κατι αντιστοιχο με τον σημερινο θεσμο των ενορκων ....
ξερετε πως ο πλατων, ο οποιος απηχει
σε μεγαλο μερος την διδασκαλια του σωκρατη,
πως χαρακτηριζε την δημοκρατια ;
δηλ. την δημοκρατια σαν πολιτευμα,
οχι την συγκεκριμενη δημοκρατια ...
..............
Πως;Αχθος Αρουρης έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:27η δικη του σωκρατη ειχε πολιτικο χαρακτηρα ....marabou έγραψε: 12 Οκτ 2024, 18:55 Στο νήμα αυτό viewtopic.php?f=9&t=57087 βρέθηκαν διάφοροι που αμφισβητούν τη σοφία του Σωκράτη, Ένας είπε μάλιστα ότι ήταν ένας παλιάτσος που γελάγανε μαζί του. Αν ήταν έτσι ας μου πει κάποιος γιατί τον καταδίκασαν σε θάνατο. Τους πείραξε τόσο πολύ η παλιατσοσύνη του;
ο σωκρατης ηταν συνειδητα εντελως απολιτικ,
εκανε παρεα με αριστοκρατικους,
η δε δικη εγινε απο λα.ι.κο δικαστηριο της εποχης,
κατι αντιστοιχο με τον σημερινο θεσμο των ενορκων ....
ξερετε πως ο πλατων, ο οποιος απηχει
σε μεγαλο μερος την διδασκαλια του σωκρατη,
πως χαρακτηριζε την δημοκρατια ;
δηλ. την δημοκρατια σαν πολιτευμα,
οχι την συγκεκριμενη δημοκρατια ...
..............
Αντικειμενικά, ξέρει κανείς τι ακριβώς έλεγε ο Σωκράτης και τι νόημα είχαν αυτά;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση