Στο στρατό είχα έναν ναύτη που ήξερε όλα τα παιχνίδια στο τάβλι...και παίζαμε με τις ώρες...
Όμως τα χρόνια περάσαν και εγώ τα ξέχασα...
Μήπως γνωρίζεται πόσα και ποια είναι τα παιχνίδια στο τάβλι ;
Αυτά που θυμάμαι είναι :
Φεύγα
Πόρτες
Πλακωτό
....
Μήπως τον λέγανε Αλέξη και έπαιζε και νταούλι;tanipteros έγραψε: 25 Μαρ 2024, 16:33 Στο στρατό είχα έναν ναύτη που ήξερε όλα τα παιχνίδια στο τάβλι...και παίζαμε με τις ώρες...
χαχαχα ... όχι βρε !GoBzi έγραψε: 25 Μαρ 2024, 16:36Μήπως τον λέγανε Αλέξη και έπαιζε και νταούλι;tanipteros έγραψε: 25 Μαρ 2024, 16:33 Στο στρατό είχα έναν ναύτη που ήξερε όλα τα παιχνίδια στο τάβλι...και παίζαμε με τις ώρες...
https://www.tavliinfo.gr/tavlimain/tavl ... index.htmlΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τρία είναι τα βασικά παιχνίδια στο τάβλι... οι πόρτες, το πλακωτό και το φεύγα (μουλτεζίμ).
Υπάρχουν και κάποιες παραλλαγές αυτών που είναι το γκιουλ και το ασσόδυο, καθώς και τα παιδικά παιχνίδια που παίζονται με το τάβλι (πλακωτό, βατραχάκια, βαρελάκια, εύρηκα, ανέβα-κατέβα)
αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ένα παιχνίδι που το όνομα του είναι τούρκικη λέξη και αρχίζει από Κ...xioni έγραψε: 25 Μαρ 2024, 16:47 Πόρτες, πλακωτό, φεύγα, γκιουλ. Αυτά σε όλα τα βαλκάνια και έκλεισε η κουβέντα.
tanipteros έγραψε: 25 Μαρ 2024, 16:51![]()
πολύ μου αρέσουν τα βατραχάκια...
... είναι αυτό το παιχνίδι που συγκρούονται τα πούλια και πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και προσπαθείς να τα συλλέξεις χωρίς να κουνήσεις τα πούλια από τον αντίπαλο;![]()
![]()
α ναι ...stella έγραψε: 25 Μαρ 2024, 16:58tanipteros έγραψε: 25 Μαρ 2024, 16:51![]()
πολύ μου αρέσουν τα βατραχάκια...
... είναι αυτό το παιχνίδι που συγκρούονται τα πούλια και πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και προσπαθείς να τα συλλέξεις χωρίς να κουνήσεις τα πούλια από τον αντίπαλο;![]()
![]()
ναιxioni έγραψε: 25 Μαρ 2024, 17:01 Δηλαδή μου λέτε ότι μετράτε σαν παιχνίδι στο τάβλι κάτι που δεν εμπεριέχει ζάρια;
Περαστικά τότε, περιμένω να δω τι θα πει κι η Στέλλα.tanipteros έγραψε: 25 Μαρ 2024, 17:02ναιxioni έγραψε: 25 Μαρ 2024, 17:01 Δηλαδή μου λέτε ότι μετράτε σαν παιχνίδι στο τάβλι κάτι που δεν εμπεριέχει ζάρια;
tanipteros έγραψε: 25 Μαρ 2024, 16:33 Γεια σας απανταχού ταβλαδόροι και ταβλαδόρησες !!!
Στο στρατό είχα έναν ναύτη που ήξερε όλα τα παιχνίδια στο τάβλι...και παίζαμε με τις ώρες...
Όμως τα χρόνια περάσαν και εγώ τα ξέχασα...
Μήπως γνωρίζεται πόσα και ποια είναι τα παιχνίδια στο τάβλι ;
Αυτά που θυμάμαι είναι :
Φεύγα
Πόρτες
Πλακωτό
....
![]()