!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Ιταλία συζητά τη θέσπιση άδειας περιόδου για τις εργαζόμενες γυναίκες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- metaxoskolikas
Η Ιταλία συζητά τη θέσπιση άδειας περιόδου για τις εργαζόμενες γυναίκες
Η Ιταλία πιθανότατα να γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ αλλά και του δυτικού κόσμου στην οποία θα προβλέπεται δια νόμου η χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εργαζόμενες γυναίκες που κατά τις ημέρες της περιόδου έχουν έντονους πόνους.
Το σχετικό νομοσχέδιο ήδη συζητείται και κατά πληροφορίες θα επιτρέπει τρεις ημέρες το μήνα αποχή από την εργασία και η χορήγηση της άδειας-κατόπιν αιτήσεως- θα είναι δεσμευτική για όλες τους εργοδότες.
Η είδηση έγινε δεκτή στα κοινωνικά δίκτυα με πολλά θετικά σχόλια αφού αποτιμάται ως ένα θετικό βήμα για τις γυναίκες που υποφέρουν από κράμπες ή άλλα δυσάρεστα συμπτώματα που συνοδεύουν την έμμηνο ρήση και βιώνονται «μεγεθυμένα» όταν οι γυναίκες πρέπει παράλληλα να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Δεν έλειψαν όμως και τα αρνητικά σχόλια ακόμη και από τις ίδιες τις γυναίκες που θα ευεργετούνταν εάν ένας τέτοιος νόμος περνούσε.
Αυτό καθώς πολλές ανησυχούν πως η επιβολή μιας τέτοιας νομοθεσίας ίσως αποβεί μπούμερανγκ για τις ίδιες αφού η μετ’ αποδοχών άδεια κάθε μήνα θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών και έτσι να προτιμούνται οι άνδρες.
Αυτό μάλιστα σε μια χώρα όπου εργάζεται το 65% των γυναικών έναντι του 72% που είναι ο μέσος όρος μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
Το νομοσχέδιο μάλιστα έχει διχάσει και τα ΜΜΕ με γυναικεία περιοδικά όπως πχ την ιταλική έκδοση του Marie Claire να τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ και το Donna Moderna να εγείρει τον προβληματισμό που εξέφρασαν ήδη πολλές γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται πως «στα χαρτιά» τουλάχιστον η Ιταλία έχει αρκετούς νόμους προς στήριξη των εργαζόμενων γυναικών όπως υποχρεωτική χορήγηση άδειας μητρότητας μετ’ αποδοχών (80% του μισθού με το κόστος να βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα) για 5 μήνες.
Υπάρχει επιπροσθέτως η δυνατότητα χορήγησης και επιπλέον έξι μηνών – και στα δύο φύλα- γονικής άδειας αλλά η αμοιβή είναι μειώνεται στο 30% του μισθού.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική αφού πολλές Ιταλίδες είτε δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, επειδή προτιμούνται οι άντρες, είτε χάνουν τη δουλειά τους αφού γίνουν μητέρες αφού σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας μια στις τέσσερις γυναίκες απολύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό και μάλιστα παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο συνιστά παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
https://www.newsone.gr/ellada/i-italia- ... s-gynekes/
Το σχετικό νομοσχέδιο ήδη συζητείται και κατά πληροφορίες θα επιτρέπει τρεις ημέρες το μήνα αποχή από την εργασία και η χορήγηση της άδειας-κατόπιν αιτήσεως- θα είναι δεσμευτική για όλες τους εργοδότες.
Η είδηση έγινε δεκτή στα κοινωνικά δίκτυα με πολλά θετικά σχόλια αφού αποτιμάται ως ένα θετικό βήμα για τις γυναίκες που υποφέρουν από κράμπες ή άλλα δυσάρεστα συμπτώματα που συνοδεύουν την έμμηνο ρήση και βιώνονται «μεγεθυμένα» όταν οι γυναίκες πρέπει παράλληλα να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Δεν έλειψαν όμως και τα αρνητικά σχόλια ακόμη και από τις ίδιες τις γυναίκες που θα ευεργετούνταν εάν ένας τέτοιος νόμος περνούσε.
Αυτό καθώς πολλές ανησυχούν πως η επιβολή μιας τέτοιας νομοθεσίας ίσως αποβεί μπούμερανγκ για τις ίδιες αφού η μετ’ αποδοχών άδεια κάθε μήνα θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών και έτσι να προτιμούνται οι άνδρες.
Αυτό μάλιστα σε μια χώρα όπου εργάζεται το 65% των γυναικών έναντι του 72% που είναι ο μέσος όρος μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
Το νομοσχέδιο μάλιστα έχει διχάσει και τα ΜΜΕ με γυναικεία περιοδικά όπως πχ την ιταλική έκδοση του Marie Claire να τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ και το Donna Moderna να εγείρει τον προβληματισμό που εξέφρασαν ήδη πολλές γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται πως «στα χαρτιά» τουλάχιστον η Ιταλία έχει αρκετούς νόμους προς στήριξη των εργαζόμενων γυναικών όπως υποχρεωτική χορήγηση άδειας μητρότητας μετ’ αποδοχών (80% του μισθού με το κόστος να βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα) για 5 μήνες.
Υπάρχει επιπροσθέτως η δυνατότητα χορήγησης και επιπλέον έξι μηνών – και στα δύο φύλα- γονικής άδειας αλλά η αμοιβή είναι μειώνεται στο 30% του μισθού.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική αφού πολλές Ιταλίδες είτε δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, επειδή προτιμούνται οι άντρες, είτε χάνουν τη δουλειά τους αφού γίνουν μητέρες αφού σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας μια στις τέσσερις γυναίκες απολύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό και μάλιστα παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο συνιστά παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
https://www.newsone.gr/ellada/i-italia- ... s-gynekes/
Re: Η Ιταλία συζητά τη θέσπιση άδειας περιόδου για τις εργαζόμενες γυναίκες
Τις πρόλαβαν τις καλπάζουσες σουηδέζες, πολύ προχώ.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
όλες θα έχουνmetaxoskolikas έγραψε: 30 Σεπ 2018, 12:42 Η Ιταλία πιθανότατα να γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ αλλά και του δυτικού κόσμου στην οποία θα προβλέπεται δια νόμου η χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εργαζόμενες γυναίκες που κατά τις ημέρες της περιόδου έχουν έντονους πόνους.
...................
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Έτσι ακριβώς. Από την άλλη, ποιος μπορεί να διαπιστώσει αν η γυναίκα σε φάση περιόδου υποφέρει όντως από πραγματικές κράμπεςΑυτό καθώς πολλές ανησυχούν πως η επιβολή μιας τέτοιας νομοθεσίας ίσως αποβεί μπούμερανγκ για τις ίδιες αφού η μετ’ αποδοχών άδεια κάθε μήνα θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών και έτσι να προτιμούνται οι άνδρες.
( έτσι λέγονται οι πόνοι από τις συσπάσεις της μήτρας), ή προσποιείται για να πάρει την άδεια;
Θυμάμαι από τα σχολικά μου χρόνια, πολλές υποκρίνονταν για να αποφύγουν τη...γυμναστική (μια φορά κι εγώ
)ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Cecily Anne
Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά υπάρχουν κοπέλες που έχουν τρομερό πρόβλημα δυσμηνόρροιας και αναγκάζονται να κάνουν ενέσεις, για να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.
Ξέρω κοπέλα που έχασε μάθημα στις πανελλήνιες έτσι. Ξέρω κοπέλα που έχει φύγει από τη δουλειά με φορείο, διότι δεν την πίστευαν και κάλεσαν ασθενοφόρο.
Μην τα κατεδαφίζουμε όλα, ντροπή πια. Ναι προφανώς δεν συμβαίνει σε όλες μας, εγώ είμαι 100% λειτουργική για παράδειγμα, αλλά έλεος πια με το να κοροϊδεύουμε και να εξισώνουμε τα πάντα.
Ξέρω κοπέλα που έχασε μάθημα στις πανελλήνιες έτσι. Ξέρω κοπέλα που έχει φύγει από τη δουλειά με φορείο, διότι δεν την πίστευαν και κάλεσαν ασθενοφόρο.
Μην τα κατεδαφίζουμε όλα, ντροπή πια. Ναι προφανώς δεν συμβαίνει σε όλες μας, εγώ είμαι 100% λειτουργική για παράδειγμα, αλλά έλεος πια με το να κοροϊδεύουμε και να εξισώνουμε τα πάντα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Μας προειδοποιούσε ο Εθνι αλλά τον θεωρούσαμε υπερβολικό.
Του οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη .
Του οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Σωστό. Υπάρχουν γυναίκες που σφαδάζουν από πόνους που είναι πραγματικοί κι όχι αστεία.Cecily Anne έγραψε: 02 Οκτ 2018, 13:42 Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά υπάρχουν κοπέλες που έχουν τρομερό πρόβλημα δυσμηνόρροιας και αναγκάζονται να κάνουν ενέσεις, για να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.
Δυστυχώς όμως οι ψευταρούδες χαλάνε την πιάτσα.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Cecily Anne
Επειδή το έχω δει μπροστά μου να εξελίσσεται, πίστεψέ με δεν είναι εύκολα αντιγράψιμο. Ξαναλέω, καλέσαμε ασθενοφόρο, διότι φαινόταν σοβαρότερο, ενώ η ίδια εξηγούσε ότι είναι δυσμηνόρροια. Μιλάμε έναν άνθρωπο διπλωμένο στο πάτωμα να τρέμει, να ιδρώνει, να του κόβεται η ανάσα, εγώ τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί.aLiCat έγραψε: 02 Οκτ 2018, 13:46
Σωστό. Υπάρχουν γυναίκες που σφαδάζουν από πόνους που είναι πραγματικοί κι όχι αστεία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Και η εμμηνόπαυση θα έρχεται στα 67 πλέονAthos έγραψε: 02 Οκτ 2018, 13:37όλες θα έχουνmetaxoskolikas έγραψε: 30 Σεπ 2018, 12:42 Η Ιταλία πιθανότατα να γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ αλλά και του δυτικού κόσμου στην οποία θα προβλέπεται δια νόμου η χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εργαζόμενες γυναίκες που κατά τις ημέρες της περιόδου έχουν έντονους πόνους.
...................
Μα δεν διαφωνώ, στο ελάχιστο!Cecily Anne έγραψε: 02 Οκτ 2018, 13:48Επειδή το έχω δει μπροστά μου να εξελίσσεται, πίστεψέ με δεν είναι εύκολα αντιγράψιμο. Ξαναλέω, καλέσαμε ασθενοφόρο, διότι φαινόταν σοβαρότερο, ενώ η ίδια εξηγούσε ότι είναι δυσμηνόρροια. Μιλάμε έναν άνθρωπο διπλωμένο στο πάτωμα να τρέμει, να ιδρώνει, να του κόβεται η ανάσα, εγώ τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί.aLiCat έγραψε: 02 Οκτ 2018, 13:46
Σωστό. Υπάρχουν γυναίκες που σφαδάζουν από πόνους που είναι πραγματικοί κι όχι αστεία.
Απλώς οι περιπτώσεις αυτές είναι σχετικά σπάνιες.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Cecily Anne
Είσαι υποχρεωμένος να παρουσιάσεις χαρτί γιατρού. Αν ο γιατρός είναι καραγκιόζης, ας του κάνουν καταγγελία. Δε θα εξισώνουμε τον/την ανήθικο/η με έναν πάσχοντα. Όύτε θα κοροϊδεύουμε το πρόβλημα. Κι εγώ συμφωνώ για την σπανιότητα. Έχω πετύχει 2 περιστατικά στη ζωή μου μόνο.aLiCat έγραψε: 02 Οκτ 2018, 13:51
Μα δεν διαφωνώ, στο ελάχιστο!
Απλώς οι περιπτώσεις αυτές είναι σχετικά σπάνιες.
- Βινόσαυρος
Αυτά είναι αυτονόητα, εκτός από αυτό ποιός θέλει να δουλευει με γυναίκα στις δυσκολες της μέρες;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
προτεινω αναλογη αδεια στους ανδρες οταν οι καποια γυναικα στον ιδιο εργασιακο χωρο εχει περιοδο.Βινόσαυρος έγραψε: 02 Οκτ 2018, 14:16 Αυτά είναι αυτονόητα, εκτός από αυτό ποιός θέλει να δουλευει με γυναίκα στις δυσκολες της μέρες;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Συμφωνώ με το μέτρο. Βέβαια συνήθως, απ' όσο ξέρω από φίλες μου και 'φίλες' μου συνήθως η άσχημη μέρα είναι μία. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια που φτάνουν τις 3 απ' ότι έχω ακούσει αν και δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση.
Αν γίνει εδώ ετοιμαστείτε να διαπιστώσουμε ότι οι γυναίκες ΔΥ έχουν δυσμηνορροια σε ποσοστό 200%. (το χαρτί γιατρού θα λέει ότι κρατάει 14 μέρες η περίοδος). Ακόμα και οι εξηνταρες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση