!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
mpiftekopoiimeno burger

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mpiftekopoiimeno burger »

Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:28
mpiftekopoiimeno burger έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:27
Cavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 16:50 Ναι, τα μανιτάρια μάλλον είναι κονσέρβας, δεν πρέπει. Αλλά το πουλί είναι καλό. Για το πιπέρι που λες, εγώ είμαι του κόκκινου πιπεριού.
μπράβο νάιδα, μπορεί να χώρισες αλλά το πουλί το περιποιείσαι ακόμα

Βασικό! (που θα λεγε και μια ψυχή)
Δε χώρισα και στο πουλί έχω ιδιαίτερη αδυναμία.
εννοούσα χώρισες τους παρισταμένους του τόπικ σε 2 στρατόπεδα μωρέ :bored:
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 23:04ο πελάτης είναι παθητικός και ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα χέρια του και κάποια εργαλεία της δουλειάς, τα οποία μπορούν πανεύκολα να απολυμανθούν μετά τη χρήση
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:22
stergiosbik έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:18

Και η βυσσιναδα εχει ανθρακικο.
Πως και δεν εβαλες;
Δεν πίνω βυσσινάδα. Αλλά ωραία ιδέα θα ήταν πολύ ωραία σαν σάλτσα βυσσινάδα( χωρίς ανθρακικό) για καραμελωμενα κρεμμύδια συνοδεια στο μπέργκερ το σκέτο.
Σου προτεινω αυτη.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Είναι προφανές πως Αγις, Cavaliere κλπ. ξέρουν πάρα πολλά πράγματα περί μαγειρικής και φαγητών και μαθαίνουμε ενδιαφέροντα πράγματα.
Αυτά με τις τοξίνες και τα βουβάλια μου ακούστηκαν κάπως όπως και για το μπιφτέκι ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρχει κάποια βάση σε μεμονωμένες περιπτώσεις σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί ότι και η Niki έχει δώσει επίσης χρήσιμες πληροφορίες ή έχει γράψει εξόχως ενδιαφέροντα πράγματα όπως και άλλος κόσμος.

Αυτό είναι και το καλό. Κατατίθενται απόψεις και προτάσεις και καλό είναι πέρα από το πείραγμα να υπάρχει θετικό κλίμα και ο καθένας αξιολογεί.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
mpiftekopoiimeno burger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mpiftekopoiimeno burger »

θέλω να ανεβάσω την μπριτζόλα (σταβλίσια εννοείται)
που έφαγα σήμερα στον στάβλο σιμά
αλλά φοβάμαι ότι θα μου την πέσουν και από τα δύο στρατόπεδα

πάντως η μία εκ των μπριζολών που με το σωστό κόψιμο είχε το περίφημο λιπάκι-κρέας-λιπάκι-κρέας-κοκκαλάκι-άσπρο τραγανό ήταν όντως όλα τα λεφτά και φτύνοντας το τυχερό κοκκαλάκι, θυμήθηκα την Niki και θα σφίξω το χέρι του χασάπη μου από βδομάδα

θα έφερνα την λευκή σημαία να την κουνήσουμε όλοι μαζί πέρα δώθε αλλά βαρυστομάχιασα βραδιάτικο
υγιαίνετε τύποι μου
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 23:04ο πελάτης είναι παθητικός και ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα χέρια του και κάποια εργαλεία της δουλειάς, τα οποία μπορούν πανεύκολα να απολυμανθούν μετά τη χρήση
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:24
Cavaliere έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:20
Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:13Εγώ στο USA όπου έφαγα μπιφτέκι ήταν σκέτο κρέας. Και όταν ρώτησα μου ειπαν σκέτο αλάτι πιπέρι. Και το τόνισαν, τίποτα άλλο μέσα. Μια εκδοχή που μου είπε Έλληνας με εστιατόριο είναι να προσθέτουν κρεμμύδι σε σκόνη, αλλά το γνήσιο αμερικανικό μπέργκερ είναι σκέτο.
Αυτά.
Εγώ, στην Αμερική δεν έζησα. Μπορεί να έχεις δίκιο. Ζω στο Αμβούργο, όπου υποτίθεται περηφανεύονται για την Ιστορία του χάμπουργκερ στέικ, που έδωσε στην Αμερική το μπέργκερ. Σου έδωσα και την Wikipedia. Προσωπικά, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Φτιαξ το όπως θες, αλλά μπιφτέκι από κεφτέ, ξέρω να ξεχωρίζω. Όπως ξέρω να ξεχωρίζω ελληνικό μουσακά από άλλον. Με τάισαν μουσακά Τούρκοι, ε, ήταν άλλο. Έτσι στην ελληνική κουζίνα κεφτέδες είναι αυτό που σου είπα.
Κεφτέδες εγώ έμαθα τους τηγανητούς. Τα άλλα τα ψητά τα ξέρω μπιφτέκια και τα κοκκινιστά με κύμινο κτλ για σουτζουκάκια. Τεσπα περί ορεξεως όπως λες κι εσύ.
Τα σουτζουκάκια δεν είναι απαραίτητα κοκκινιστά. Στην Περαία Θεσσαλονίκης τα τρώγαμε το 1995 σκέτα, από Πρόσφυγες.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

οι σμυρνιοι τα καναν μπομπα με κυμινο σαλτσες ιστοριες

ετρωγες και γινοσουν δρακος

νοστιμοτατα βεβαια!
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Αρχέλαος έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:38 Είναι προφανές πως Αγις, Cavaliere κλπ. ξέρουν πάρα πολλά πράγματα περί μαγειρικής και φαγητών και μαθαίνουμε ενδιαφέροντα πράγματα.
Αυτά με τις τοξίνες και τα βουβάλια μου ακούστηκαν κάπως όπως και για το μπιφτέκι ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρχει κάποια βάση σε μεμονωμένες περιπτώσεις σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί ότι και η Niki έχει δώσει επίσης χρήσιμες πληροφορίες ή έχει γράψει εξόχως ενδιαφέροντα πράγματα όπως και άλλος κόσμος.

Αυτό είναι και το καλό. Κατατίθενται απόψεις και προτάσεις και καλό είναι πέρα από το πείραγμα να υπάρχει θετικό κλίμα και ο καθένας αξιολογεί.
Εγώ, δεν ξέρω πολλά.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Κόκκορας έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:54 οι σμυρνιοι τα καναν μπομπα με κυμινο σαλτσες ιστοριες

ετρωγες και γινοσουν δρακος

νοστιμοτατα βεβαια!
Είχα έναν, εκεί Περαία, που τα έκανε καλά, αλλά χωρίς σάλτσα. Πηγαίναμε και μας τάιζαν, ωραία χρόνια.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

εγω δενμπορω αλλο,με ξετιναξε το σοι!

τωρα πως ακους αλλους!ρε εχεις τα κοτσια εβγα εξω...

για μενα ειναι,ελα φαε σμυρνεικα σουτζουκακια αν σου βασταει
και δεν μου βασταει

τετοιο πραμα :oops:
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

mpiftekopoiimeno burger έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:42 θέλω να ανεβάσω την μπριτζόλα ([i]σταβλίσια[/i] εννοείται)
που έφαγα σήμερα στον στάβλο σιμά
αλλά φοβάμαι ότι θα μου την πέσουν και από τα δύο στρατόπεδα

πάντως η μία εκ των μπριζολών που με το σωστό κόψιμο είχε το περίφημο λιπάκι-κρέας-λιπάκι-κρέας-κοκκαλάκι-άσπρο τραγανό ήταν όντως όλα τα λεφτά και φτύνοντας το τυχερό κοκκαλάκι, θυμήθηκα την Niki και θα σφίξω το χέρι του χασάπη μου από βδομάδα

θα έφερνα την λευκή σημαία να την κουνήσουμε όλοι μαζί πέρα δώθε αλλά βαρυστομάχιασα βραδιάτικο
υγιαίνετε τύποι μου
:smt126
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις

Τωρα απολαμβανω την τυροστεφανωμενη μακαροναδα μου - κουφαλα cavaliere επρεπε να βαλουμε στοιχημα θα σε ειχα 3 μηνες με φωτογραφια μουρλια .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Διαβάζω ρόλο και κάνω τα φασόλια για αύριο. Ταυτόχρονα ακούω τη Λειτουργία των Μυροφόρων.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Αγις έγραψε: 04 Μάιος 2020, 01:45 Τωρα απολαμβανω την τυροστεφανωμενη μακαροναδα μου - κουφαλα cavaliere επρεπε να βαλουμε στοιχημα θα σε ειχα 3 μηνες με φωτογραφια μουρλια .
Σιγά μην πέσω στη φάκα. Είσαι ικανός.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Cavaliere έγραψε: 04 Μάιος 2020, 01:46 Διαβάζω ρόλο και κάνω τα φασόλια για αύριο. Ταυτόχρονα ακούω τη Λειτουργία των Μυροφόρων.
:smt038

διαβαζω ενα αρθρακι μιας μαθηματικου

και επ αφορμη

:)

δεν μαγειρευω τιποτα :lol: ειμαι εκτος θεματος :lol:
Άβαταρ μέλους
Αγις

Cavaliere έγραψε: 04 Μάιος 2020, 01:46
Αγις έγραψε: 04 Μάιος 2020, 01:45 Τωρα απολαμβανω την τυροστεφανωμενη μακαροναδα μου - κουφαλα cavaliere επρεπε να βαλουμε στοιχημα θα σε ειχα 3 μηνες με φωτογραφια μουρλια .
Σιγά μην πέσω στη φάκα. Είσαι ικανός.
Μπορει να μπλοφαρω οτι τρωω τη μακαροναδα τωρα... ευκαιρια

θα σου στειλω σε πμ ονομασια απο θεικο τυρι - οταν κατεβεις δοκιμασε το .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”