Αντε βρε που καθεσαι και σκας με ολους αυτους.
Κανε ενα μιγμα για ολα εσυ (να μην ξεχασεις να βαζεις μεσα παντα κετσαπ) και μαγειρεψε το οπως γουσταρεις.
Φουρνο,τηγανι,καρβουνο,ωμό.
Αντε βρε που καθεσαι και σκας με ολους αυτους.

Το μπέργκερ το κλασικό έχει μόνο, μονο αλατι πιπερι.
Εσύ άποψη έχεις έχεις εκτός του λινκ;
Εγώ έτσι κάνω καμάρι μου. Στα μπιφτέκια στον φούρνο βάζω ενίοτε κετσαπ και μουστάρδα.stergiosbik έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:56Αντε βρε που καθεσαι και σκας με ολους αυτους.
Κανε ενα μιγμα για ολα εσυ (να μην ξεχασεις να βαζεις μεσα παντα κετσαπ) και μεγειρεψε το οπως γουσταρεις.
Φουρνο,τηγανι,καρβουνο,ωμό.![]()
Preparation
Ειδες;Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:00Εγώ έτσι κάνω καμάρι μου. Στα μπιφτέκια στον φούρνο βάζω ενίοτε κετσαπ και μουστάρδα.stergiosbik έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:56Αντε βρε που καθεσαι και σκας με ολους αυτους.
Κανε ενα μιγμα για ολα εσυ (να μην ξεχασεις να βαζεις μεσα παντα κετσαπ) και μεγειρεψε το οπως γουσταρεις.
Μια φορά είχα βάλει πορτοκαλάδα με ανθρακικό. Δεν ξέρω πως μου ήρθε.
stergiosbik έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:56Αντε βρε που καθεσαι και σκας με ολους αυτους.
Εγώ στο USA όπου έφαγα μπιφτέκι ήταν σκέτο κρέας. Και όταν ρώτησα μου ειπαν σκέτο αλάτι πιπέρι. Και το τόνισαν, τίποτα άλλο μέσα. Μια εκδοχή που μου είπε Έλληνας με εστιατόριο είναι να προσθέτουν κρεμμύδι σε σκόνη, αλλά το γνήσιο αμερικανικό μπέργκερ είναι σκέτο.Cavaliere έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:01Preparation
Hamburg steak is made from beef which is finely chopped, ground (American English), or minced (British English).[23] Seasoning, egg, breadcrumb, onion and milk may be combined with the meat,[23] which is then formed into patties and cooked, by frying, roasting, or smoking.[24]
Ξαναλέω, το αν θα κάνεις κεφτέ ή μπιφτέκι θα το πει το αποτέλεσμα.
Για την ακρίβεια χρησιμοποιείται η σόδα στα μπιφτέκια που θεωρώ δεν είχες ιδέα. Ήθελα να το δοκιμάσω, δεν είχα και εβαλα πορτοκαλάδα.stergiosbik έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:03Ειδες;Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:00Εγώ έτσι κάνω καμάρι μου. Στα μπιφτέκια στον φούρνο βάζω ενίοτε κετσαπ και μουστάρδα.stergiosbik έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:56 Αντε βρε που καθεσαι και σκας με ολους αυτους.
Μια φορά είχα βάλει πορτοκαλάδα με ανθρακικό. Δεν ξέρω πως μου ήρθε.
Οταν αφηνεσαι ελευθερη εχεις μεγαλες εμπνευσεις.
Το ενστικτο σου σε οδηγησε να βαλεις πορτοκαλαδα με ανθρακικο αντι χωρις,γιατι το ανθρακικο θα βοηθουσε στην χωνεψη μετα το φαγωμα των μπιφτεκιων.![]()
Για την ακρίβεια χρησιμοποιείται η σόδα στα μπιφτέκια που θεωρώ δεν είχες ιδέα. Ήθελα να το δοκιμάσω, δεν είχα και εβαλα πορτοκαλάδα.Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:13
Ειδες;
Οταν αφηνεσαι ελευθερη εχεις μεγαλες εμπνευσεις.
Το ενστικτο σου σε οδηγησε να βαλεις πορτοκαλαδα με ανθρακικο αντι χωρις,γιατι το ανθρακικο θα βοηθουσε στην χωνεψη μετα το φαγωμα των μπιφτεκιων.![]()
Εγώ, στην Αμερική δεν έζησα. Μπορεί να έχεις δίκιο. Ζω στο Αμβούργο, όπου υποτίθεται περηφανεύονται για την Ιστορία του χάμπουργκερ στέικ, που έδωσε στην Αμερική το μπέργκερ. Σου έδωσα και την Wikipedia. Προσωπικά, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Φτιαξ το όπως θες, αλλά μπιφτέκι από κεφτέ, ξέρω να ξεχωρίζω. Όπως ξέρω να ξεχωρίζω ελληνικό μουσακά από άλλον. Με τάισαν μουσακά Τούρκοι, ε, ήταν άλλο. Έτσι στην ελληνική κουζίνα κεφτέδες είναι αυτό που σου είπα.Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:13Εγώ στο USA όπου έφαγα μπιφτέκι ήταν σκέτο κρέας. Και όταν ρώτησα μου ειπαν σκέτο αλάτι πιπέρι. Και το τόνισαν, τίποτα άλλο μέσα. Μια εκδοχή που μου είπε Έλληνας με εστιατόριο είναι να προσθέτουν κρεμμύδι σε σκόνη, αλλά το γνήσιο αμερικανικό μπέργκερ είναι σκέτο.
Αυτά.
Δεν πίνω βυσσινάδα. Αλλά ωραία ιδέα θα ήταν πολύ ωραία σαν σάλτσα βυσσινάδα( χωρίς ανθρακικό) για καραμελωμενα κρεμμύδια συνοδεια στο μπέργκερ το σκέτο.
Κεφτέδες εγώ έμαθα τους τηγανητούς. Τα άλλα τα ψητά τα ξέρω μπιφτέκια και τα κοκκινιστά με κύμινο κτλ για σουτζουκάκια. Τεσπα περί ορεξεως όπως λες κι εσύ.Cavaliere έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:20Εγώ, στην Αμερική δεν έζησα. Μπορεί να έχεις δίκιο. Ζω στο Αμβούργο, όπου υποτίθεται περηφανεύονται για την Ιστορία του χάμπουργκερ στέικ, που έδωσε στην Αμερική το μπέργκερ. Σου έδωσα και την Wikipedia. Προσωπικά, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Φτιαξ το όπως θες, αλλά μπιφτέκι από κεφτέ, ξέρω να ξεχωρίζω. Όπως ξέρω να ξεχωρίζω ελληνικό μουσακά από άλλον. Με τάισαν μουσακά Τούρκοι, ε, ήταν άλλο. Έτσι στην ελληνική κουζίνα κεφτέδες είναι αυτό που σου είπα.Naida έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:13Εγώ στο USA όπου έφαγα μπιφτέκι ήταν σκέτο κρέας. Και όταν ρώτησα μου ειπαν σκέτο αλάτι πιπέρι. Και το τόνισαν, τίποτα άλλο μέσα. Μια εκδοχή που μου είπε Έλληνας με εστιατόριο είναι να προσθέτουν κρεμμύδι σε σκόνη, αλλά το γνήσιο αμερικανικό μπέργκερ είναι σκέτο.
Αυτά.
μπράβο νάιδα, μπορεί να χώρισες αλλά το πουλί το περιποιείσαι ακόμαCavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 16:50Ναι, τα μανιτάρια μάλλον είναι κονσέρβας, δεν πρέπει. Αλλά το πουλί είναι καλό. Για το πιπέρι που λες, εγώ είμαι του κόκκινου πιπεριού.
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 23:04ο πελάτης είναι παθητικός και ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα χέρια του και κάποια εργαλεία της δουλειάς, τα οποία μπορούν πανεύκολα να απολυμανθούν μετά τη χρήση
Δε χώρισα και στο πουλί έχω ιδιαίτερη αδυναμία.mpiftekopoiimeno burger έγραψε: 04 Μάιος 2020, 00:27μπράβο νάιδα, μπορεί να χώρισες αλλά το πουλί το περιποιείσαι ακόμαCavaliere έγραψε: 03 Μάιος 2020, 16:50Ναι, τα μανιτάρια μάλλον είναι κονσέρβας, δεν πρέπει. Αλλά το πουλί είναι καλό. Για το πιπέρι που λες, εγώ είμαι του κόκκινου πιπεριού.Naida έγραψε: 03 Μάιος 2020, 16:45
Και τι δεν σου αρεσει ας πούμε; τα παντζάρια είναι πολύ κόκκινα; τα μανιτάρια δεν είναι άγρια από τα βουνά;
Βασικό! (που θα λεγε και μια ψυχή)
δεν είπε χορτοφαγικό, ό,τι βγάζει γη είπεdon't speak έγραψε: 03 Μάιος 2020, 16:56Κάτω από τα μανιτάρια τι χορτοφαγικό έχεις βάλει;Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 03 Μάιος 2020, 16:37 Σήμερα τιμώντας την Εβραική θεότητα Λίλιθ τρώμε μόνο ότι βγάζει η γη.
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 23:04ο πελάτης είναι παθητικός και ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα χέρια του και κάποια εργαλεία της δουλειάς, τα οποία μπορούν πανεύκολα να απολυμανθούν μετά τη χρήση