!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:24
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:11 Ισια όλα.
Μόλις φοβάστε λίγο γίνεστε υπερασπιστές της κρατικής πολιτικής και ζητάτε τιμωρία της "απείθειας"
Το επόμενο στάδιο είναι να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και να ζητάς αύξηση μισθούς για τους αστυνομικούς γιατί επιβάλουν την καραντίνα με 800 ευρω + επιδόματα και με οικογένεια να θρέψουν στο σπίτι :a040: :a040: :a040:
Η κρατική πολιτική και οι δυνάμεις ασφαλείας όταν αξιοποιούνται για την προστασία του πολίτη σωστά δεν έχω λόγο να είμαι ενάντια . Όταν αξιοποιείται καταχρηστικά είμαι κατά και βγάζει τα μαντροσκυλα για τσαμπουκάδες είμαι κατά. Ο διαχωρισμός θεωρώ είναι εμφανής.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:29 Η κρατική πολιτική και οι δυνάμεις ασφαλείας όταν αξιοποιούνται για την προστασία του πολίτη σωστά δεν έχω λόγο να είμαι ενάντια . Όταν αξιοποιείται καταχρηστικά είμαι κατά και βγάζει τα μαντροσκυλα για τσαμπουκάδες είμαι κατά. Ο διαχωρισμός θεωρώ είναι εμφανής.
Έτσι. Τσαμπουκάδες στους "αγώνες" του λαού είναι αλητεία.
Τσαμπουκάδες στο γέρο με το ποδήλατο είναι προστασία του κοινωνικού συνόλου
Όλα είναι θέμα οπτικής και συγκυριών
Όλοι μαζί μπορείτε που σας είπε και η Γιάννα :blm:
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:32
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:29 Η κρατική πολιτική και οι δυνάμεις ασφαλείας όταν αξιοποιούνται για την προστασία του πολίτη σωστά δεν έχω λόγο να είμαι ενάντια . Όταν αξιοποιείται καταχρηστικά είμαι κατά και βγάζει τα μαντροσκυλα για τσαμπουκάδες είμαι κατά. Ο διαχωρισμός θεωρώ είναι εμφανής.
Αν δεν διακρίνεις τις διαφορές δεν μπορώ να βοηθήσω.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:29
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:11 Ισια όλα.
Μόλις φοβάστε λίγο γίνεστε υπερασπιστές της κρατικής πολιτικής και ζητάτε τιμωρία της "απείθειας"
Το επόμενο στάδιο είναι να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και να ζητάς αύξηση μισθούς για τους αστυνομικούς γιατί επιβάλουν την καραντίνα με 800 ευρω + επιδόματα και με οικογένεια να θρέψουν στο σπίτι :a040: :a040: :a040:
Η κρατική πολιτική και οι δυνάμεις ασφαλείας όταν αξιοποιούνται για την προστασία του πολίτη σωστά δεν έχω λόγο να είμαι ενάντια . Όταν αξιοποιείται καταχρηστικά είμαι κατά και βγάζει τα μαντροσκυλα για τσαμπουκάδες είμαι κατά. Ο διαχωρισμός θεωρώ είναι εμφανής.
Κυρ Παντελού η τύπισσα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Veni Vidi Vici έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:26
aljawn έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:19 Όποιος κοιτάζει τα στατιστικά, είμαστε ήδη στην 24 θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε νεκρούς.
Χάλια μαύρα με τον Κούλη.
Με ΣΥΡΙΖΑ θα ήμασταν τουλάχιστον 5οι.
Ναι αλλά ο Πολάκης
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius

Feindflug έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:39 Κυρ Παντελού η τύπισσα.
:smt005: Ακριβώς αυτό
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Feindflug έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:39
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:29
Κυρ Παντελού η τύπισσα.
Εγω δεν μίλησα καν για καταστολή φιλαρακι. Για πρόστιμα μίλησα.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 21:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:33
Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 20:25 Νομίζω ότι πρέπει να πάρει πιο δραστικά μέτρα και για τα νοσοκομεία. Αν χρειαστεί να επιταξει κάθε γιατρό ιδιώτη, εργαζόμενους σε ιδιωτικά και να επιταξει ιδιωτικά νοσοκομεία χθες.
Mα έχουν ήδη αναφέρει το ότι σε περίπτωση ανάγκης θα χρησιμοποιηθούν οι ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών. Από εκεί και πέρα, το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιήσει είναι άδεια κρεββάτια. Πόσες χιλιάδες κενά κρεβάτια νομίζεις ότι υπάρχουν σε ιδιωτικές κλινικές;

Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα που ανακοίνωσε ο Τσιοδρας, το 19% των επιβεβαιωμενων κρουσμάτων θα χρειαστούν νοσηλεία και το 18% όσων νοσηλεύονται θα χρειαστούν φροντίδα ΜΕΘ. (530 κρούσματα, 100 νοσηλευόμενοι και 18 διασωληνωμενοι οι απόλυτοι αριθμοι).

Τα κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι 605 στα δημόσια νοσοκομεία και άλλα 350 στα ιδιωτικά. Ας υποθέσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν τα μισά από αυτά αποκλειστικά για τον ιό, καθώς χρειαζόμαστε τα άλλα για την φροντίδα των υπολοίπων σοβαρών περιστατικών (εμφράγματα, εγκεφαλικά κλπ).

(Υπενθυμίζω ότι πριν δύο μέρες ο υφυπουργός είχε πει ότι υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή 120 κρεβάτια ΜΕΘ μόνο για τον ιο).

Έχουμε λοιπόν 480 κρεβάτια ΜΕΘ. Αν κάνουμε μια απλοϊκή αναγωγή με βάση τα σημερινά δεδομένα, όταν φτάσουμε στα 14000 επιβεβαιωμένα κρουσματα θα έχουμε 2700 νοσηλευόμενους και όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ πιασμένα.

Αυτή είναι μια κατάσταση απόλυτης ασφυξίας βέβαια . Όταν φτάσουμε εκεί σημαίνει πρακτικά πως για κάθε νέο κρούσμα που χρειάζεται ΜΕΘ θα υπάρχει ένας θάνατος (είτε του νέου κρούσματος είτε αυτού που θα βγάλουμε από τα τιγκαρισμενα κρεβάτια των ΜΕΘ για να πάρει τη θέση του το νέο κρούσμα).

Αυτή είναι πάνω κάτω η χωρητικότητα του συστήματος μας σήμερα.

Θυμίζω ότι η Ιταλία έχει αυτή τη στιγμή 53 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Αυτη θα ειναι η κατασταση αν αρχισει να ανεβαινει εκθετικά για 21 μερες που δυστυχως με τα σημερινα δεδομενα και παρολα τα μετρα βαδιζουμε γι αυτο το σεναριο. Ας ελπισουμε να παιξουν θετικο ρολο επιμερους παραγοντες και να μην εχουμε ολες τις συγκυριες μαζι που γονατισαν την Λομβαρδια.
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici »

aljawn έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:41
Veni Vidi Vici έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:26
aljawn έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:19 Όποιος κοιτάζει τα στατιστικά, είμαστε ήδη στην 24 θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε νεκρούς.
Χάλια μαύρα με τον Κούλη.
Με ΣΥΡΙΖΑ θα ήμασταν τουλάχιστον 5οι.
Ναι αλλά ο Πολάκης
Δίνει τη μάχη, ως εντατικολόγος, στη πρώτη γραμμή...
Αlea jacta est
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Lestat έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:42
Αυτη θα ειναι η κατασταση αν αρχισει να ανεβαινει εκθετικά για 21 μερες που δυστυχως με τα σημερινα δεδομενα και παρολα τα μετρα βαδιζουμε γι αυτο το σεναριο. Ας ελπισουμε να παιξουν θετικο ρολο επιμερους παραγοντες και να μην εχουμε ολες τις συγκυριες μαζι που γονατισαν την Λομβαρδια.
Ίσως και η εύρεση θεραπείας να ήταν κάτι που θα ανακόψει τουλάχιστον την πορεία των θανάτων.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:32
Ο κορονοϊός είναι ένα υπερταξικό πρόβλημα. Συνεπώς δε μπορείς να στέκεσαι απέναντί στην κρατική βία με τον ίδιο τρόπο που την αντιμετωπίζεις απέναντι σε ταξικούς αγώνες.

Συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης το λέμε εμείς τα κοθμοθνια αλλά ποιός έχασε τη λογική του για να τη βρείτε ορισμένοι ελβετόψυχοι;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius

Είπαμε. Το γράμμα του Ζαχαριάδη λείπει για να βγείτε από τις φυλακές (τα σπίτια σας) και να "πολεμήσετε" στο μέτωπο. :lol:
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

Naida έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:47
Lestat έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:42
Ίσως και η εύρεση θεραπείας να ήταν κάτι που θα ανακόψει τουλάχιστον την πορεία των θανάτων.
Με την ιδιομορφια που εχει ο ιος, στην πρωτη του φαση δρα ανεξελεγκτος, δηλαδη δεν υπαρχει σημερα που μιλαμε καποιο φαρμακο που θα ανεκοπτε ως ενα σημειο την πορεια του, οπως για παραδειγμα το tamiflu για την γριπη. Επιπλεον, μιας και ανεφερα το tamiflu, η χορηγηση του εχει νοημα στις 2 πρωτες μερες της ιωσης. Ακομη δηλαδη και αν ειχαμε σημερα ενα φαρμακο για το πρωτο σταδιο, πιθανοτατα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων που καταληγουν να νοσηλευονται, δεν θα προλαβαιναμε να γινει η χορηγηση του για δυο λογους : α) σε πολλα ατομα ξεκιναει χωρις ιδιαιτερα συμπτωματα πριν να εχει μια ξαφνικη escalation, επομενως δεν θα ειχε νοημα το φαρμακο αυτο που θα προοριζοταν να μπλοκαρει δρασεις του ιου στα αρχικα σταδια και β) επειδη η διαγνωση του με το επιχρισμα χρειαζεται εως και 48 ωρες, δηλαδη παμε στις 72 ωρες αν υπολογισουμε οτι ο ασθενης αιτηθει το τεστ μετα απο μια ημερα, τοτε παλι το φαρμακο θα ηταν αχρηστο.
Η πρωτη φαση της πανδημιας μας εχει βρει απροστατευτους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lestat την 21 Μαρ 2020, 22:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Papa John έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:27
Namrail έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:02
Δεν με φοβίζει ο ιός σε προσωπικό επίπεδο.
Και να προσθέσω κάτι επάνω σ'αυτό : είναι η φράση που έχει γραφτεί άπειρες φορές,σε άπειρα φόρα,από άπειρα άτομα σε όλον τον κόσμο.
Και,προσωπικά,συγχώρεσέ με κιόλας,δεν σε πιστεύω.
Σε προσωπικό επίπεδο σε φοβίζει ο ιός,και σένα,και μένα,και τον δίπλα και τον παραδίπλα.
Δεν είμαστε τόσο γενναίοι όσο φανταζόμαστε,αλλά χρησιμοποιώντας τη φράση αυτή,νιώθουμε γενναίοι.
Τον θάνατο τρέμουμε όλοι μας και το τι θα απογίνει ο κόσμος χωρίς την εκπληκτική ύπαρξή μας.
Δεν υπάρχει κανείς που να μη φοβάται το θάνατο. Κάνετε χαζες νουθεσίες απλά και μόνο για να πείτε τετριμμένα πράγματα;

Απλά λέω ότι η αντίδραση μου στον ιό είναι πολύ ηπιότερη από πολλούς εδώ μέσα.

Επιπλέον πάτε να πατροναρετε χωρίς να ξέρετε σε ποιον απευθύνεστε. Το δικό μου ένστικτο αυτοσυντήρησης είναι πολύ χαμηλό και έτσι ήταν από πάντα.

Τις ακρότητες που έχω κάνει εγώ πάνω στον εαυτό μου έτσι για την πλάκα και για την παρόρμηση της στιγμής δεν τις έχει ονειρευτεί ο μέσος φορουμιτης που τολμάει τώρα να κρίνει πίσω από την ανωνυμία μιας οθόνης.

Δεν είναι προς τιμή μου φυσικά όλα αυτά, απλά τα αναφέρω επειδή έχει ανοίξει πάλι το κουτί με τις μαλακιες. Δεν ξέρετε σε ποιον απευθύνεστε αλλά εκεί, η διάθεση πατροναρισματος και τα επί προσωπικού δεν λείπουν.

Απευθύνομαι σε εσένα αλλά τα περισσότερα πάνε στο άλλο το τρυφερό παλικάρι που ξέρει καλά από μπριζόλες αλλά λίγα για όλα τα υπόλοιπα.

Κάποιοι εδώ μέσα μοιάζουν με κατινες επιπέδου κυρά Τατιάνας, κάνουν κρίσεις και βγάζουν συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν έχουν δει ποτέ.

Σε ένα νήμα που αφορά μια πανδημία. Τι λέει αυτό για εκείνους;
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

The Age of Aquarius έγραψε: 21 Μαρ 2020, 22:53 Είπαμε. Το γράμμα του Ζαχαριάδη λείπει για να βγείτε από τις φυλακές (τα σπίτια σας) και να "πολεμήσετε" στο μέτωπο. :lol:
Περισσεύει το ιατρικό προσωπικό; Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεις να πεις επαναλαμβάνοντας αυτη την ατάκα.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”