!!! DEVELOPMENT MODE !!!

GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
bluerose

Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:39
bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:32 Τηλεφωνικά το λες οτι θες να συνεχισω; Να αγοράζω απο σενα; Γιατι εχω στοιχεια σου συμφωνα με το νεο κανονισμό.

..και μπορει να τα παρουν αγνωστοι που θα μπουν στον υπολογιστη και να μαθουν διαφορα. Αυτο απο μεσα σου

Θα μαθουν ποσα κιλα φετα αγορασες απο αυτον
Έλεος
Μάλλον κάτι άλλο κατάλαβες. Να το πω αλλιώς. Πες ότι εγώ και εσύ έχουμε μαγαζιά στην ίδια γειτονιά και πουλάμε το ίδιο προϊόν. Κάνεις εσύ μια καταγγελία ότι εγώ δεν τηρώ τον GDRP. Μου έρχεται έλεγχος και τρώω πρόστιμο γιατί όπως είναι τα πράγματα αδυνατώ οικονομικά να συμμορφωθώ πλήρως.
Να συμμορφωθουμε τότε
Εκτος απο προστιμα θελουν κι αλλα λεφτα;;;;
Τι εννοεις δε μπορεις να συμμορφωθεις αδυνατεις οικονομικα.

Εδω πρεπει να αλλαχτει η ταμειακη μου έληξε

Δε με παρατανε λεω εγω
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:41
hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 15:20 Ακόμη θεωρώ ότι το Twitter και το FB είναι άχρηστες υπηρεσίες, αλλά είναι στην επιλογή του καθενός αν θα τα χρησιμοποιήσει και δεν βλέπω τι σχέση έχουν με το θέμα.
Η σχέση που έχουν με το θέμα είναι ο κοινος παρονομαστης ότι δεν αξιολογεις σωστά και δεν βλέπεις μακροπρόθεσμα. Τότε έβγαζες το Twitter άχρηστο και τώρα βλέπω προσθέτεις και το FB, και μιλάμε για τους γίγαντες της παγκόσμιας δικτύωσης και διαμόρφωσης της είδησης.

Και στο GDPR έχεις εστιάσει στο οικονομικό μέρος και δεν βλέπεις ότι, παρότι ατελές, είναι προς τη σωστη κατεύθυνση σε ότι αφορά τη διαχείρηση δεδομένων. Ο πολίτης είναι δεδομένα (προφιλ) και χρειαζεται προστασία για να αποφευχθουν κοινωνικά προβλήματα.
Αν χαθεί η μπάλα, ο μέγας κίνδυνος θα είναι οτι θα αντιμετωπίζεσαι σαν προφίλ κι όχι σαν πολίτης. Θα ξέρουν εκ των προτέρων ποιος είσαι. Οι πιο αδύνατοι θα είναι καταδικασμένοι σε κρατικό, εργασιακό, κοινωνικο κλπ επίπεδο, γιατι θα υφίστανται τις περισσότερες αδικίες πχ σε προσλήψεις/απολύσεις, δάνεια, προώθηση προτζεκτς, παραπλανητικά συμβόλαια κλπ.

Βεβαίως τα κίνητρα της ΕΕ δεν πιστεύω ότι είναι ακριβώς αυτά. Μάλλον θέλουν να εξασφαλισουν το μονοπώλιο της διαχείρησης των δεδομένων των πολιτών τους, αλλά σαν μέτρο είναι μια καλή αρχή.
Η διαμόρφωση της είδησης γίνεται από το FB; Καρα-what?

Η σωστή κατεύθυνση δεν με ενδιαφέρει. Μπορώ να εκτοξεύσω κι εγώ πύραυλο προς την κατεύθυνση του Άρη, αλλά δεν θα φτάσει ποτέ στον Άρη. Σημασία σε έναν νόμο έχει το αποτέλεσμα. Νομοθεσία για την επεξεργασία των δεδομένων υπήρχε από πριν, δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά με το GDPR. Το θέμα είναι αν λύνει περισσότερα προβλήματα απ' όσα δημιουργεί. Το συμπέρασμά μου είναι «όχι». Δεν χρειάζεται να εφαρμόζουμε κάτι ημιτελές. Δεν είναι πείραμα για να χρειαστούμε feedback για την αλλαγή του, μπορούμε να αναλύσουμε από πριν τα προβληματικά σημεία και να τα αλλάξουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Θα πρέπει ότι αρχεία τηρώ, πχ παλιά τιμολόγια, να έχω πρόβλεψη για να μην πέσουν σε λάθος χέρια ή να μην καταστραφούν.
Αίσχος! Σκοτώνουν τα όνειρά μας
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:41
Και στο GDPR έχεις εστιάσει στο οικονομικό μέρος και δεν βλέπεις ότι, παρότι ατελές, είναι προς τη σωστη κατεύθυνση σε ότι αφορά τη διαχείρηση δεδομένων. Ο πολίτης είναι δεδομένα (προφιλ) και χρειαζεται προστασία για να αποφευχθουν κοινωνικά προβλήματα.
Αν χαθεί η μπάλα, ο μέγας κίνδυνος θα είναι οτι θα αντιμετωπίζεσαι σαν προφίλ κι όχι σαν πολίτης. Θα ξέρουν εκ των προτέρων ποιος είσαι. Οι πιο αδύνατοι θα είναι καταδικασμένοι σε κρατικό, εργασιακό, κοινωνικο κλπ επίπεδο, γιατι θα υφίστανται τις περισσότερες αδικίες πχ σε προσλήψεις/απολύσεις, δάνεια, προώθηση προτζεκτς, παραπλανητικά συμβόλαια κλπ.

Βεβαίως τα κίνητρα της ΕΕ δεν πιστεύω ότι είναι ακριβώς αυτά. Μάλλον θέλουν να εξασφαλισουν το μονοπώλιο της διαχείρησης των δεδομένων των πολιτών τους, αλλά σαν μέτρο είναι μια καλή αρχή.
Εγώ συμφωνώ με τα παραπάνω. Απλά σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου ζητάμε από τον μικρό επιχειρηματία να τρέξει στην ανηφόρα. Λουκέτα
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:49
Θα πρέπει ότι αρχεία τηρώ, πχ παλιά τιμολόγια, να έχω πρόβλεψη για να μην πέσουν σε λάθος χέρια ή να μην καταστραφούν.
Αίσχος! Σκοτώνουν τα όνειρά μας
Είσαι έξυπνος άνθρωπος. Ξαναδοκίμασε

Να μιλήσουμε πρακτικά.
1. Απαγορεύεται πάνω στο γραφείο μου να έχω σημειωμένα τηλέφωνα-ονόματα πελατών γιατί πχ μπορεί να τα δει η καθαρίστρια. Μα όταν με παίρνει ο άλλος και ταυτόχρονα τρέχουν και 2-3 άλλες δουλειές το πρώτο που θα κάνω είναι να σημειώσω στοιχεία επικοινωνίας μέχρι να βρω χρόνο να τα καταχωρίσω.
2. Θα πρέπει ότι αρχεία τηρώ, πχ παλιά τιμολόγια, να έχω πρόβλεψη για να μην πέσουν σε λάθος χέρια ή να μην καταστραφούν. Πχ θα πρέπει να έχω κάποιες κλειδωμένες ντουλάπες που δεν θα βραχούν από το σύστημα πυρόσβεσης ή δεν θα καούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
3. θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ιστοσελίδα ή και στο e-shop
4. θα πρέπει να αγοράσω άλλο πρόγραμμα τιμολόγησης γιατί το παλιό που είχα δεν υποστηρίζει όσα απαιτούνται
5. Θα πρέπει να δαπανηθούν εργατοώρες για νέες φόρμες, αποστολή αυτών σε πελάτες για υπογραφή κλπ
6. Θα πρέπει για πολλές από τις διαδικασίες και τα κείμενα να ζητήσω νομική συνδρομή.

Ποιος πληρώνει τα παραπάνω;
bluerose

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:47 Να μιλήσουμε πρακτικά.
1. Απαγορεύεται πάνω στο γραφείο μου να έχω σημειωμένα τηλέφωνα-ονόματα πελατών γιατί πχ μπορεί να τα δει η καθαρίστρια. Μα όταν με παίρνει ο άλλος και ταυτόχρονα τρέχουν και 2-3 άλλες δουλειές το πρώτο που θα κάνω είναι να σημειώσω στοιχεία επικοινωνίας μέχρι να βρω χρόνο να τα καταχωρίσω.
2. Θα πρέπει ότι αρχεία τηρώ, πχ παλιά τιμολόγια, να έχω πρόβλεψη για να μην πέσουν σε λάθος χέρια ή να μην καταστραφούν. Πχ θα πρέπει να έχω κάποιες κλειδωμένες ντουλάπες που δεν θα βραχούν από το σύστημα πυρόσβεσης ή δεν θα καούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
4. θα πρέπει να αγοράσω άλλο πρόγραμμα τιμολόγησης γιατί το παλιό που είχα δεν υποστηρίζει όσα απαιτούνται
5. Θα πρέπει να δαπανηθούν εργατοώρες για νέες φόρμες, αποστολή αυτών σε πελάτες για υπογραφή κλπ

Βρε...άντε παλι τρεξιμο

1. Εγω ειμαι και η καθαρίστρια απο εδω ειμαι καλλυμενη

2.Εννοειται τα εχεις κλειδωμενα. Ευκολο αυτο

3.Ναι αν εχεις ε σοπ αλλαξε τους ορους. Ειχα δεν εχω
Στη σελιδα αφαιρεις στοιχεια αλλων αν εχεις πχ συνεργατων. Η εταιριων που σου πουλάνε βαφες

4. Εννοειται. Εδω καθονται οι ταμειακες και τις αλλαζουμε εχουν ληξη

5. Ευτυχως εχω συγκεκριμενους. Κανε κοπι πειστ και κυριως στους παλιους στελνουμε

6. Εμεις ως συνηθως

Αλλα...κι εκεινοι εχουν τα δικά μας στοιχεια

Ενας δικηγορος εδωμεσα;

Βρε τι παθαμε...
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Από τα παραπάνω τα μισά δεν ισχύουν και τα άλλα μισά αποτελούν υποχρέωσή σου σαν going concern. Πάντως μην ανησυχείτε, δεν θα αρχίσουν τους ελέγχους από εσένα και τη μπλου η οποία κοντεύει να πάθει συμφόρηση :smt005:

Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Fuerte
Phorum.gr user: petit_bourgeois

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fuerte »

Πρακτικά καμία μικρή επιχείρηση δεν πρόκειται να συμμορφωθεί πλήρως με τον GDPR, όπως δεν συμμορφώνεται πλήρως με κανέα κανονισμό και κανείς δεν θα την ελέγξει για αυτό γιατί είναι ασύμφορο και δεν αξίζει τον κόπο.

Σήμερα ασχολείστε με την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης, σε ένα μήνα δεν θα ασχολείται κανείς με τον GDPR.
Άβαταρ μέλους
ST48410

bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:55
ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:47 Να μιλήσουμε πρακτικά.

Βρε...άντε παλι τρεξιμο

1. Εγω ειμαι και η καθαρίστρια απο εδω ειμαι καλλυμενη

2.Εννοειται τα εχεις κλειδωμενα. Ευκολο αυτο

3.Ναι αν εχεις ε σοπ αλλαξε τους ορους. Ειχα δεν εχω
Στη σελιδα αφαιρεις στοιχεια αλλων αν εχεις πχ συνεργατων. Η εταιριων που σου πουλάνε βαφες

4. Εννοειται. Εδω καθονται οι ταμειακες και τις αλλαζουμε εχουν ληξη

5. Ευτυχως εχω συγκεκριμενους. Κανε κοπι πειστ και κυριως στους παλιους στελνουμε

6. Εμεις ως συνηθως

Αλλα...κι εκεινοι εχουν τα δικά μας στοιχεια

Ενας δικηγορος εδωμεσα;

Βρε τι παθαμε...
Δεν είναι τόσο εύκολα αυτά.

1. Το ότι είσαι εσύ καθαρίστρια δεν σε αποδεσμεύει από την ευθύνη του να μπορεί να μπει κάποιος και να πάρει ένα χαρτί από το γραφείο σου ενώ θα έχεις γυρισμένη την πλάτη

2. Πυράντοχη ντουλάπα με προστασία και από νερό. Για δες πόσο κάνει;

3. Αν είναι εύκολες οι αλλαγές στην σελίδα, πχ προσθήκη ενός κειμένου αποδοχής έχει καλώς. Αν χρειαστούν περισσότερες αλλαγές θέλει έξτρα χρήματα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:57 Από τα παραπάνω τα μισά δεν ισχύουν και τα άλλα μισά αποτελούν υποχρέωσή σου σαν going concern. Πάντως μην ανησυχείτε, δεν θα αρχίσουν τους ελέγχους από εσένα και τη μπλου η οποία κοντεύει να πάθει συμφόρηση :smt005:
Άρα 3 από τα 6 δεν ισχύουν. Ποια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
bluerose

Οχι βρε σ..γιατι να κουράζομαι
Δικηγορος κι οριστε. Θα πει δουλεια της ειναι τι πρεπει να κανω
Οι μικροι κινδυνευουν οι αλλοι οχι
Ναι επαθα μια εκπληξη η αληθεια και σιγα μη διαβασω το κατεβατο
Αντε παλι εξοδα
Άβαταρ μέλους
ST48410

Fuerte έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:59 Πρακτικά καμία μικρή επιχείρηση δεν πρόκειται να συμμορφωθεί πλήρως με τον GDPR, όπως δεν συμμορφώνεται πλήρως με κανέα κανονισμό και κανείς δεν θα την ελέγξει για αυτό γιατί είναι ασύμφορο και δεν αξίζει τον κόπο.

Σήμερα ασχολείστε με την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης, σε ένα μήνα δεν θα ασχολείται κανείς με τον GDPR.
Μπορεί. Εγώ βλέπω πως αρκετοί περίεργοι θα ψάχνονται με δικηγόρους για καταγγελίες
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Fuerte έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:59 Πρακτικά καμία μικρή επιχείρηση δεν πρόκειται να συμμορφωθεί πλήρως με τον GDPR, όπως δεν συμμορφώνεται πλήρως με κανέα κανονισμό και κανείς δεν θα την ελέγξει για αυτό γιατί είναι ασύμφορο και δεν αξίζει τον κόπο.

+1

Εδώ ο ST λέει τι θα γίνει με το μπλοκάκι μη το δει η καθαρίστρια και το βάζει και στα "πρακτικά θεματάκια".

Ε, μάλλον θα ρίξουν τσιμέντο από τα ελικόπτερα να σφραγίσουν το data breach όπως τον αντιδραστήρα στο Τσερνομπιλ :roll:
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Fuerte έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:59 Πρακτικά καμία μικρή επιχείρηση δεν πρόκειται να συμμορφωθεί πλήρως με τον GDPR, όπως δεν συμμορφώνεται πλήρως με κανένα κανονισμό και κανείς δεν θα την ελέγξει για αυτό γιατί είναι ασύμφορο και δεν αξίζει τον κόπο.
Α, άρα οκέι, μπορούν να παρανομούν οι μικρές επιχειρήσεις βάσει του κανονισμού, γιατί είναι μικρές και κανείς δεν θα τις ελέγξει.

Ας αρχίσουμε με το ότι κάνεις λάθος στο τελευταίο σκέλος· αυτό του ελέγχου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:57 Από τα παραπάνω τα μισά δεν ισχύουν και τα άλλα μισά αποτελούν υποχρέωσή σου σαν going concern. Πάντως μην ανησυχείτε, δεν θα αρχίσουν τους ελέγχους από εσένα και τη μπλου η οποία κοντεύει να πάθει συμφόρηση :smt005:
Αυτά μου είπαν σε σεμινάριο οι "ειδικοί" από εταιρεία που ήθελε να αναλάβει την συμμόρφωση. Τι να πω, δεν ξέρω. Αν παραπληροφορώ κατά λάθος φωτίστε
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”