!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Καdy έγραψε: 20 Αύγ 2021, 10:40
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 09:10
Καdy έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:42 pandemrix
Ναι, τι; Δύο χρόνια μετά τους εμβολιασμούς κατάλαβαν τις παρενέργειες;
In October 2009, the US National Institutes of Health infectious diseases chief, Anthony Fauci, appeared on YouTube to reassure Americans about the safety of the “swine flu” vaccine . “The track record for serious adverse events is very good. It’s very, very, very rare that you ever see anything that’s associated with the vaccine that’s a serious event,”1 he said.
Eight years after the pandemic influenza outbreak, a lawsuit alleging that GlaxoSmithKline’s Pandemrix vaccine caused narcolepsy has unearthed internal reports suggesting problems with the vaccine’s safety. Peter Doshi asks what this means for the future of transparency during public health emergencies
:c020: :c020: :c020:
1 με 2 χρονια αρχισαν να εμφανιζονται τα ναρκολεπσι

https://www.bmj.com/content/362/bmj.k3948.full
Κοίτα να δείς, γίνονται αυτά τα πράγματα; Anticipating a severe influenza pandemic, governments around the world had made various logistical and legal arrangements to shorten the time between recognition of a pandemic virus and the production of a vaccine and administration of that vaccine in the population. και Four months earlier, the World Health Organization had declared H1N1 influenza a pandemic, and by October 2009 the new vaccines were being rolled out across the world

Κι'εγώ νόμιζα πως ΟΛΑ τα εμβόλια προηγουμένως τα τεστάριζαν γιά 2-3 χρόνια, περνούσε η πανδημία και μετά τα έδιναν στον πληθυσμό, just in case. (Μην τα πιστεύετε όλα: τα πρώτα εμβόλια γιά τον Εμπολα δεν πέρασαν κάν από αξιολόγηση 3ης φάσης).

Και βέβαια, η ναρκοληψία δεν εμφανίσθηκε 1 με 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό, αλλά 1 με 2 μήνες. Ο λόγος που δεν εμφανίσθηκαν στις δοκιμές, δεν ήταν ότι αυτές δεν κράτησαν αρκετό χρόνο, αλλά ότι το δείγμα δεν ήταν αρκετό γιά να τις πιάσει. Οπως και το δείγμα γιά τα εμβόλια του Covid-19 δεν ήταν αρκετά μεγάλο γιά να πιάσει τις θρομβώσεις.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Green Dragon έγραψε: 20 Αύγ 2021, 08:06Νέα στοιχεία λοιπόν από το Ισραήλ (να ναι καλά οι άνθρωποι για την οργάνωσή τους και την ενημέρωση που μας εξασφαλίζουν). Το συμπέρασμα από αυτά είναι ότι η μειωμένη αποτελεσματικότητα απέναντι στην Δέλτα οφείλεται στην μειωμένη χημική συγγένεια των παλιών αντισωμάτων για αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι τους πρώτους μήνες που έχεις πολλά αντισώματα, ακόμα και αν έχουν μειωμένη χημική συγγένεια θα κάνουν δουλειά λόγω ποσότητας ενώ μετά που μένεις με την ανοσία μνήμης και ένα μικρότερο ποσό κυκλοφορούντων αντισωμάτων γίνεται αβέβαιο (η υπόθεση θεώρησε ότι το ανοσοποιητικό όλων δημιουργεί πανομοιότυπα αντισώματα που φυσικά δεν ισχύει αλλά σαν μέσος όρος είναι σωστή για την εξαγωγή συμπερασμάτων). Με βάση αυτό, η επόμενη μετάλλαξη που θα προκύψει από την Δέλτα σαν παρακλάδι θα απέχει περισσότερο δομικά από τον αρχικό ιό κάνοντας ακόμα λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια.

Τελικό συμπέρασμα: Ο κορωνοϊός είναι πιο γρήγορος από εμάς, ο Θεός βοηθός!
Μάλλον έτσι που τα λες είναι, αλλά αυτό είναι καλό νέο και όχι κακό. Σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε νέο εμβόλιο γιά την Δ μετάλλαξη, αλλά απλώς ένα μπούστερ.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Καdy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καdy »

Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 12:02
Κι'εγώ νόμιζα πως ΟΛΑ τα εμβόλια προηγουμένως τα τεστάριζαν γιά 2-3 χρόνια, περνούσε η πανδημία και μετά τα έδιναν στον πληθυσμό, just in case. (Μην τα πιστεύετε όλα: τα πρώτα εμβόλια γιά τον Εμπολα δεν πέρασαν κάν από αξιολόγηση 3ης φάσης).

Και βέβαια, η ναρκοληψία δεν εμφανίσθηκε 1 με 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό, αλλά 1 με 2 μήνες. Ο λόγος που δεν εμφανίσθηκαν στις δοκιμές, δεν ήταν ότι αυτές δεν κράτησαν αρκετό χρόνο, αλλά ότι το δείγμα δεν ήταν αρκετό γιά να τις πιάσει. Οπως και το δείγμα γιά τα εμβόλια του Covid-19 δεν ήταν αρκετά μεγάλο γιά να πιάσει τις θρομβώσεις.
η ιστορια επαναλαμβανεται
εχουμε και παλι προχειροφτιαγμενα εμβολια που ολοι αρχικα διαβεβαιωναν πως ειναι ασφαλη και μετα εμφαβιστηκαν σοβαρες παρενεργειες :c020:
τουλαχιστον το παντεμριξ αποσυρθηκε,τα εμπολια κοβιντ ειναι ακομα αγιοποιημενα,μεχρι να σκοτωσουν/αφησουν αναπηρους τοσους που να μην μπορει να κρυφτει πλεον :smt047
Άβαταρ μέλους
Leporello

Καdy έγραψε: 20 Αύγ 2021, 13:44

εχουμε και παλι προχειροφτιαγμενα εμβολια που ολοι αρχικα διαβεβαιωναν πως ειναι ασφαλη και μετα εμφαβιστηκαν σοβαρες παρενεργειες :c020:
τουλαχιστον το παντεμριξ αποσυρθηκε,τα εμπολια κοβιντ ειναι ακομα αγιοποιημενα,μεχρι να σκοτωσουν/αφησουν αναπηρους τοσους που να μην μπορει να κρυφτει πλεον :smt047
Τελικά επαναλαμβάνεται, ή αυτό που έγινε με τον Covid είναι πρωτοφανές; Αποφασίστε εσείς οι ψέκες.

Κατά τα άλλα, ακόμη δεν μου βρήκες κάποιο εμβόλιο που να εμφάνισε γιά πρώτη φορά παρενέργειες δύο χρόνια μετά τον εμβολιασμό.
1.
Καdy

Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 13:53
Καdy έγραψε: 20 Αύγ 2021, 13:44

Τελικά επαναλαμβάνεται, ή αυτό που έγινε με τον Covid είναι πρωτοφανές; Αποφασίστε εσείς οι ψέκες.

Κατά τα άλλα, ακόμη δεν μου βρήκες κάποιο εμβόλιο που να εμφάνισε γιά πρώτη φορά παρενέργειες δύο χρόνια μετά τον εμβολιασμό.
επαναλαμβανεται αλλα σε μεγαλυτερη κλιμακα
ειναι πρωτοφανες που εμπολια με τετοιες σοβαρες παρενεργειες δεν εχουν αποσυρυρθει ακομα :c020:
Καdy

https://www.washingtonpost.com/health/2 ... ocarditis/
Federal health officials are investigating emerging reports that the Moderna coronavirus vaccine may be associated with a higher risk of a heart condition called myocarditis in younger adults than previously believed, according to two people familiar with the review who emphasized the side effect still probably remains uncommon
.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 08:43
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:37
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:11 Ξαναρωτώ: εχεις υπ'όψη κάποιο εμβόλιου του οποίου οι παρενέργειες εμφανίσθηκαν μόνο μετά από 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό;
Υπάρχουν 1-2 παραδείγματα, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι πόσα απ' αυτά που έχουν κυκλοφορήσει είχαν παρενέργειες 2 χρόνια μετά, αλλά πόσα απ' αυτά που δοκιμάστηκαν είχαν παρενέργειες 2 χρόνια μετά. Γιατί δεν νομίζω να πιστεύεις ότι κάθε εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ έχει κυκλοφορήσει.
Καλός ελιγμός. Επειδή δεν έχουμε στοιχεία γιά το αν τέτοιες περιπτώσεις γιά τα εμβόλια που δεν κυκλοφόρησαν, μπορείς να ισχυρισθείς ό,τι θέλεις. Αυτό βέβαια δεν στηρίζει τον ισχυρισμό σου. Πρέπει να βρείς ένα παράδειγμα, είτε κυκλοφόρησε το εμβόλιο, είτε δεν κυκλοφόρησε. Κάπου θα υπάρχουν και τα στοιχεία γιά τις έρευνες που απέτυχαν.
Υπάρχουν εκατοντάδες εμβόλια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Δεν υπάρχει πουθενά κάποια βάση ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό για να δω παρενέργειες. Μου ζητάς δηλαδή κάτι που θα μπορούσε να απαντήσει μόνο ο FDA, ο EMA και οι υπόλοιποι αρμόδιοι οργανισμοί.

Το θέμα, που παρακάμπτεις, και ονομάζεις ελιγμό, είναι ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι κατά βάση ασφαλή ακριβώς γιατί ολοκλήρωσαν πολύχρονες δοκιμές και, όχι, ο λόγος δεν ήταν ότι δεν έβρισκαν εθελοντές και άλλες πίπες. Πριν δοθεί έκτακτη αδειοδότηση στα εμβόλια, πέρυσι τον χειμώνα, όλες οι εταιρείες είχαν χρονοδιάγραμμα λήξης των μελετών όχι πριν το 2022.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 09:08Ακριβέστερα, εκείνοι που μεταδίδουν δεν είναι τα καταγεγραμμένα ενεργά κρούσματα (γιατί αυτοί μπαίνουν σε καραντίνα), αλλά όσοι απέχουν 3-5 μέρες πριν να γίνουν ενεργά κρούσματα.
48 ώρες λένε πλέον όλοι οι οργανισμοί και οι μελέτες. Δεν ξέρω πού τις βρήκες τις 3-5 μέρες.
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 09:08Απέχουμε πολύ από εκείνο το σημείο, το οποίο συνιστά ουσιαστικά την ανοσία αγέλης.
Ανοσία αγέλης επιτυγχάνεται μόνο σε ιούς που περιορίζονται εύκολα και αποκτά ανοσία ταυτόχρονα ή μακροπρόθεσμα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Η διακοπή της μετάδοσης δεν συμβαίνει από ανοσία αγέλης στους υπόλοιπους ιούς, π.χ. στην γρίπη. Συμβαίνει από διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης μετά από κάποιο σχετικά μικρό ποσοστό (επί του συνόλου του πληθυσμού) μολύνσεων. Δηλαδή ο ιός κάνει έναν κύκλο και μετά βρίσκει σε τοίχος μερικής ανοσίας και ξεδοντιασμένη αλυσίδα μετάδοσης.

Ίσως δεν καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί η πληθυσμιακή κίνηση. Αν από τις 10.000 άμεσες και έμμεσες επαφές μου οι 1.000 έχουν μολυνθεί, η αλυσίδα μετάδοσης αποκτά κενά.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων μπορεί να μην πέφτει γιατί η ίωση εξαπλώνεται σταδιακά σε άλλες περιοχές και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, αλλά αυτό δεν επηρεάζει άμεσα εμένα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Αύγ 2021, 10:04 Δεν ξέρω γιατί κοιμάται ο κτηνίατρος αλλά οι Κινέζοι άρχισαν δοκιμές για Delta-specific εμβόλιο. Θα αργήσει βέβαια λίγους μήνες οπότε μέχρι τότε μπορεί να έχει έρθει η επόμενη.
Γιατί έχει να ξεπουλήσει πρώτα αυτά που έχει κατασκευάσει ήδη.
Otto Weininger έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:04 Έχεις υπόψιν σου βέβαια ότι οι Σουηδοί χωρίς lockdown ήταν πολύ λιγότερο έξω και συγκεντρωμένοι από ότι οι Έλληνες με "lockdown" που ήταν κυριολεκτικά ολοι έξω σαν τα τσαμπιά σε παγκάκια, παρκα, πλατείες, πεζόδρομους ή εξω απο τα χιλιάδες take away καφέ που υπάρχουν κάθε 5 μέρα.
Όχι, δεν έχω υπόψη τέτοιο πράγμα, παρότι επαναλαμβάνεται σαν καραμέλα.

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:10
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 09:08Ακριβέστερα, εκείνοι που μεταδίδουν δεν είναι τα καταγεγραμμένα ενεργά κρούσματα (γιατί αυτοί μπαίνουν σε καραντίνα), αλλά όσοι απέχουν 3-5 μέρες πριν να γίνουν ενεργά κρούσματα.
48 ώρες λένε πλέον όλοι οι οργανισμοί και οι μελέτες. Δεν ξέρω πού τις βρήκες τις 3-5 μέρες.
Το βάζω γεμάτα - γεμάτα γιά να πιάσω και εκείνους που δεν δίνουν σημασία στα πρώτα κρούσματα. Δεν έχει σημασία όμως. Θέλεις να πούμε ότι μεταδίδουν εκείνοι που είναι 48 ώρες πριν γίνουν ενεργά κρούσματα; Πάλι το καλύτερο proxy γι'αυτό, είναι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:10
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 09:08Απέχουμε πολύ από εκείνο το σημείο, το οποίο συνιστά ουσιαστικά την ανοσία αγέλης.
Ανοσία αγέλης επιτυγχάνεται μόνο σε ιούς που περιορίζονται εύκολα και αποκτά ανοσία ταυτόχρονα ή μακροπρόθεσμα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Η διακοπή της μετάδοσης δεν συμβαίνει από ανοσία αγέλης στους υπόλοιπους ιούς, π.χ. στην γρίπη. Συμβαίνει από διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης μετά από κάποιο σχετικά μικρό ποσοστό (επί του συνόλου του πληθυσμού) μολύνσεων. Δηλαδή ο ιός κάνει έναν κύκλο και μετά βρίσκει σε τοίχος μερικής ανοσίας και ξεδοντιασμένη αλυσίδα μετάδοσης.

Ίσως δεν καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί η πληθυσμιακή κίνηση. Αν από τις 10.000 άμεσες και έμμεσες επαφές μου οι 1.000 έχουν μολυνθεί, η αλυσίδα μετάδοσης αποκτά κενά.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων μπορεί να μην πέφτει γιατί η ίωση εξαπλώνεται σταδιακά σε άλλες περιοχές και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, αλλά αυτό δεν επηρεάζει άμεσα εμένα.
Αλλος ένας ισχυρισμός που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Αναγκαστικά θα πρέπει να δεχθούμε ότι όσο τα κρούσματα στην κοινότητα αυξάνονται, οι πιθανότητες να μολυνθείς ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, δεν μειώνονται. Το τι κάνουν οι επαφές σου, δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε ή να το αποδείξουμε.
1.
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:03
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 08:43
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:37Υπάρχουν 1-2 παραδείγματα, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι πόσα απ' αυτά που έχουν κυκλοφορήσει είχαν παρενέργειες 2 χρόνια μετά, αλλά πόσα απ' αυτά που δοκιμάστηκαν είχαν παρενέργειες 2 χρόνια μετά. Γιατί δεν νομίζω να πιστεύεις ότι κάθε εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ έχει κυκλοφορήσει.
Καλός ελιγμός. Επειδή δεν έχουμε στοιχεία γιά το αν τέτοιες περιπτώσεις γιά τα εμβόλια που δεν κυκλοφόρησαν, μπορείς να ισχυρισθείς ό,τι θέλεις. Αυτό βέβαια δεν στηρίζει τον ισχυρισμό σου. Πρέπει να βρείς ένα παράδειγμα, είτε κυκλοφόρησε το εμβόλιο, είτε δεν κυκλοφόρησε. Κάπου θα υπάρχουν και τα στοιχεία γιά τις έρευνες που απέτυχαν.
Υπάρχουν εκατοντάδες εμβόλια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Δεν υπάρχει πουθενά κάποια βάση ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό για να δω παρενέργειες. Μου ζητάς δηλαδή κάτι που θα μπορούσε να απαντήσει μόνο ο FDA, ο EMA και οι υπόλοιποι αρμόδιοι οργανισμοί.

Το θέμα, που παρακάμπτεις, και ονομάζεις ελιγμό, είναι ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι κατά βάση ασφαλή ακριβώς γιατί ολοκλήρωσαν πολύχρονες δοκιμές και, όχι, ο λόγος δεν ήταν ότι δεν έβρισκαν εθελοντές και άλλες πίπες. Πριν δοθεί έκτακτη αδειοδότηση στα εμβόλια, πέρυσι τον χειμώνα, όλες οι εταιρείες είχαν χρονοδιάγραμμα λήξης των μελετών όχι πριν το 2022.
Αρα, κάνεις έναν ισχυρισμό που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Εστω, έχεις κάποιο άρθρο που να λέει ότι σταμάτησαν ένα εμβόλιο γιατί 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό των εθελοντών εμφανίστηκαν παρενέργειες;
1.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:22 Αλλος ένας ισχυρισμός που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Αναγκαστικά θα πρέπει να δεχθούμε ότι όσο τα κρούσματα στην κοινότητα αυξάνονται, οι πιθανότητες να μολυνθείς ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, δεν μειώνονται. Το τι κάνουν οι επαφές σου, δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε ή να το αποδείξουμε.
Να το έλεγες αυτό πριν 10 χρόνια θα το δεχόμουν. Σήμερα, που δημοσιεύονται τα στοιχεία για κρούσματα ανά πόλη, νομίζω είναι λίγο αστείο να λες ότι δεν ελέγχεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:16
Otto Weininger έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:04 Έχεις υπόψιν σου βέβαια ότι οι Σουηδοί χωρίς lockdown ήταν πολύ λιγότερο έξω και συγκεντρωμένοι από ότι οι Έλληνες με "lockdown" που ήταν κυριολεκτικά ολοι έξω σαν τα τσαμπιά σε παγκάκια, παρκα, πλατείες, πεζόδρομους ή εξω απο τα χιλιάδες take away καφέ που υπάρχουν κάθε 5 μέρα.
Όχι, δεν έχω υπόψη τέτοιο πράγμα, παρότι επαναλαμβάνεται σαν καραμέλα.

Εικόνα
Σωστά.

Βlack Friday σε Γκέτεμποργκ και Αθήνα ως αντιπαραβολή.

Εικόνα

Εικόνα
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:24 Αρα, κάνεις έναν ισχυρισμό που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Εστω, έχεις κάποιο άρθρο που να λέει ότι σταμάτησαν ένα εμβόλιο γιατί 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό των εθελοντών εμφανίστηκαν παρενέργειες;
Τι δεν καταλαβαίνεις από το ότι δεν δημοσιεύουν -και καλά κάνουν- τέτοια στοιχεία;

Βρήκα πάντως αυτό, που αναφέρεται σε αλλαγές που έχουν γίνει μεταξύ 1996-2015, για εμβόλια που είχαν εγκριθεί:

Within the 20-year window, analyses found:

58 postapproval safety-related label modifications associated with 25 vaccines (49 warnings and precautions, 8 contraindications, and 1 safety-related withdrawal)
55 modifications (95%) included additional safety information, and 3 (5%) pertained to the removal of prior warnings and precautions
Median time from vaccine approval to safety modifications was 5 years (IQR, 3-9 years)
The number of safety modifications published each year remained stable over time
Initial approval trial characteristics were similar in vaccines with and without a postmarketing safety-related label modification
The most common safety issue triggering label modifications (n = 21 [36%]) was expansion of population restrictions, including immunocompromised patients, those with specific pre-existing medical conditions, premature infants, and pregnant women
The second most common safety issue triggering label modification was allergies (n = 13 [22%]), mostly due to changes in latex-containing packaging (n = 12 of 13 [92%])
The most common source of safety data was postmarketing surveillance (n = 28 of 58 [48%])

Πρόσεξε εκείνο το 5 χρόνια διάμεσος για μεταβολές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:45
Leporello έγραψε: 20 Αύγ 2021, 15:24 Αρα, κάνεις έναν ισχυρισμό που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Εστω, έχεις κάποιο άρθρο που να λέει ότι σταμάτησαν ένα εμβόλιο γιατί 2 χρόνια μετά τον εμβολιασμό των εθελοντών εμφανίστηκαν παρενέργειες;
Τι δεν καταλαβαίνεις από το ότι δεν δημοσιεύουν -και καλά κάνουν- τέτοια στοιχεία;

Βρήκα πάντως αυτό, που αναφέρεται σε αλλαγές που έχουν γίνει μεταξύ 1996-2015, για εμβόλια που είχαν εγκριθεί:

Within the 20-year window, analyses found:

58 postapproval safety-related label modifications associated with 25 vaccines (49 warnings and precautions, 8 contraindications, and 1 safety-related withdrawal)
55 modifications (95%) included additional safety information, and 3 (5%) pertained to the removal of prior warnings and precautions
Median time from vaccine approval to safety modifications was 5 years (IQR, 3-9 years)
The number of safety modifications published each year remained stable over time
Initial approval trial characteristics were similar in vaccines with and without a postmarketing safety-related label modification
The most common safety issue triggering label modifications (n = 21 [36%]) was expansion of population restrictions, including immunocompromised patients, those with specific pre-existing medical conditions, premature infants, and pregnant women
The second most common safety issue triggering label modification was allergies (n = 13 [22%]), mostly due to changes in latex-containing packaging (n = 12 of 13 [92%])
The most common source of safety data was postmarketing surveillance (n = 28 of 58 [48%])

Πρόσεξε εκείνο το 5 χρόνια διάμεσος για μεταβολές.
Ναι, αλλά αυτό δεν διευκρινίζει αν οι παρενέργειες εμφανίσθηκαν επειδή υπήρχε χρόνος "ωρίμανσης" ή επειδή τα δείγματα που έγιναν οι δοκιμές ήταν μικρά και δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τις σπάνιες παρενέργειες. Και ειδικά σε αυτά τα εμβόλια που αναφέρονται, τα δείγματα ήταν ιδιαίτερα μικρά με διάμεσο μετεχόντων 4.161.
1.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”