!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Puma έγραψε: 06 Δεκ 2022, 09:58 Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. έλεγχο κάρτας δακτυλίου ή απλή εξακρίβωση στοιχείων) κάνει σήμα η αστυνομία σε κάποιον να σταματήσει και εκείνος δεν το κάνει, πάλι καταδίωξη δε θα γίνει; Και υποθέτω η καταδίωξη δε γίνεται μόνο για τον έλεγχο της κάρτας ή τα 20 ευρώ αλλά γιατί ο καταδιωκόμενος μπορεί να κουβαλάει ένα σωρό ακόμα κατηγορίες. Για αυτό το λόγο γίνεται και η εξακρίβωση στοιχείων.

Επίσης, δε νομίζω ότι πυροβόλησαν για τα 20 ευρώ αλλά επειδή βρισκόταν σε κίνδυνο η ζωή τους.

Κοίταξε να δεις.
Καλές οι εξυπνάδες αλλά η ουσία έχει ως εξής:
Αν εγώ κυνηγώ έναν εγκληματία με ζήλο, με μοτοσικλέτα να θέλω να εγκλωβίσω ένα βαν, προφανώς κάποια στιγμή μπορεί να κινδυνέψω.
Αλλά εγώ προκαλώ τον επιπλέον κίνδυνο.
Αυτό που λες που θυμίζει επομένως τον Τσάρλς Μπρόνσον σε μία ταινία.
Επειδή ήθελε να πυροβολήσει τον Παλιάτσο(κακοποιός), και δεν έβρισκε αφορμή, αγόρασε μία φωτογραφική μηχανή και την κρέμασε επιδεικτικά στον ώμο του.
Ο Παλιάτσος, τσαντάκιας και κλέφτης εκτός των άλλων, τσίμπησε το δόλωμα. Έτρεξε, άρπαξε την μηχανή και ο Μπρόνσον πυροβόλησε.

Επί του προκειμένου λοιπόν όταν ο εγκληματίας δεν σταματά, ειδάλλως δεν θα ήταν εγκληματίας,
Πότε θα δικαιολογείτο πυροβολισμός; Αν ο εγκληματίας έτσι και αλλιώς, πήγαινε να σκοτώσει κόσμο.

Τι κάνεις; Με μηχανές κιόλας εύκολο;
Συνεχίζεις την καταδίωξη και με ενδοεπικοινωνία υπάρχει ενημέρωση για το που κινείται ο δράστης. Μετά, ακόμα και ο δράστης κάποια στιγμή αναγκαίως θα κόψει ταχύτητα, όχι γιατί ενδιαφέρεται για τους άλλους αλλά ενστικτωδώς για τον εαυτό του, ώστε να γίνει ο,τι γίνει.

Τώρα χαίρω πολύ, αν κολλήσω εγώ την μηχανή στο όχημα του δράστη, μετά μπορεί να έχω πάτημα να σηκώσω όπλο.
Όπως και αν πάω και βρίσω τον Μαρινάκη και μου επιτεθούν οι μπράβοι, έχω δικαιώμα να τους πυροβολήσω.
Το θέμα είναι πως αυτή η κλιμάκωση που ξεκίνησε αρχικά με τον εγκληματία, αλλά είπαμε αν δεν ήταν εγκληματίας δεν θα είχαμε καταδίωξη(όπερ άτοπο), συνεχίστηκε από την αστυνομία.
Δηλαδή τι περιμένει κάποιος;
Να πειθαρχήσει ο τσιγγάνος; Όχι.
Τον αφήνουμε να κάνει ο,τι γουστάρει; Όχι.
Αλλά δεν κάνουμε κάτι που προσθέτει και κίνδυνο, ενδεχομένως και για τρίτους, από την δική μας δράση.

Όλα τα άλλα είναι απλώς γελοία.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Θεσσαλονίκη :Βλήμενος στο κεφάλι υπό αστυνομικών πυρών 16χρονος ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 14:51
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 06 Δεκ 2022, 14:44
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 14:41
Α επειδή δεν μπορείς να συλλάβεις κάποιον μέσα στον καταυλισμό όπου πηγαίνουν κλεμμένα αυτοκίνητα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, τους σκοτώνεις για ένα 20αρικο.νομος και ταξις αλά κουλης.
δηλαδή πες μου ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι ο μπάτσος έβγαλε το όπλο και τον πυροβόλησε για να τον τιμωρήσει για το 20αρικό;
ρε μλκες υποτιμάτε τον εαυτό σας με αυτά τα "λογικά" άλματα
εγώ θυμάμαι στην υπόθεση σαμπανη για κλεμμένο αυτοκίνητο τους είπαν απο τα κεντρικά οι υπεύθυνοι να σταματήσουν την καταδίωξη γιατί υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους. εδώ αυτοί από μόνοι τους αποφάσισαν αυτό το ρίσκο για ένα 20αρικο. ειναι καθαρά πρακτικές κράτους μπουρδελου, Κολομβία και ελ Σαλβαδόρ. επειδή δεν έχουν κάνα σοβαρό σχέδιο αστυνόμευσης, να υπάρξει πάταξη της σοβαρής εγκληματικότητας, κάνει ο καθείς ότι του καυλώσει.
στην υπόθεση πέρυσι η εντολή ήταν λάθος γι'αυτό υπήρξαν και κυρώσεις σε αυτόν που την έδωσε
γενικά δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά οι αστυνομικοί σε όλα τα κράτη του πλανήτη όταν βλέπουν μια παρανομία να συμβαίνει μπροστά τους επεμβαίνουν αυτοβούλως, δεν το αναφέρουν πρώτα στο κέντρο, περιγράφοντας λεπτομερώς το συμβάν έτσι ώστε στο κέντρο να επεξεργαστούν όλα τα δεδομένα και να βγάλουν πόρισμα έτσι ώστε να δώσουν το ελεύθερο ή όχι για να επέμβουν οι αστυνομικοί
αυτά που γράφετε σε αυτό το νήμα υπερβαίνουν κάθε λογική
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

για μεγάλο κίνημα Ρομά φιλειρηνικό ακούω. μακάρι να γίνει, να υπάρξει συζήτηση για όλα τα προβλήματα, να βρούμε άκρη μέσω διαλόγου, όπως μια πολιτισμένη κοινωνία.
Το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχει συσπειρώσει την κοινότητα των Ρομά σε ολόκληρη τη χώρα.
Συγγενείς του 16χρονου απηύθυναν κάλεσμα μέσω social media σε τσιγγάνους από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, σήμερα (6/12) ξεκίνησαν οικογένειες ρομά από τους Σοφάδες, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα και το Βόλο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
«Το κάλεσμα είναι για ειρηνικές διαμαρτυρίες. Δεν θα επιτρέψουμε να προκληθούν φθορές σε περιουσίες του κόσμου» δήλωσε στο thestival.gr ο γγ της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος», Νικηφόρος Σαμπάνης.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 06 Δεκ 2022, 14:56
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 14:51

δηλαδή πες μου ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι ο μπάτσος έβγαλε το όπλο και τον πυροβόλησε για να τον τιμωρήσει για το 20αρικό;
εγώ θυμάμαι στην υπόθεση σαμπανη για κλεμμένο αυτοκίνητο τους είπαν απο τα κεντρικά οι υπεύθυνοι να σταματήσουν την καταδίωξη γιατί υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους. εδώ αυτοί από μόνοι τους αποφάσισαν αυτό το ρίσκο για ένα 20αρικο. ειναι καθαρά πρακτικές κράτους μπουρδελου, Κολομβία και ελ Σαλβαδόρ. επειδή δεν έχουν κάνα σοβαρό σχέδιο αστυνόμευσης, να υπάρξει πάταξη της σοβαρής εγκληματικότητας, κάνει ο καθείς ότι του καυλώσει.
στην υπόθεση πέρυσι η εντολή ήταν λάθος γι'αυτό υπήρξαν και κυρώσεις σε αυτόν που την έδωσε
γενικά δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά οι αστυνομικοί σε όλα τα κράτη του πλανήτη όταν βλέπουν μια παρανομία να συμβαίνει μπροστά τους επεμβαίνουν αυτοβούλως, δεν το αναφέρουν πρώτα στο κέντρο, περιγράφοντας λεπτομερώς το συμβάν έτσι ώστε στο κέντρο να επεξεργαστούν όλα τα δεδομένα και να βγάλουν πόρισμα έτσι ώστε να δώσουν το ελεύθερο ή όχι για να επέμβουν οι αστυνομικοί
αυτά που γράφετε σε αυτό το νήμα υπερβαίνουν κάθε λογική
Ε ναι αυτός ο μπάτσος έκανε λάθος, ο άλλος που πυροβολεί στα κεφάλια, κάνει σωστά. ότι μας συμφέρει δηλαδή το ακροδεξιά μας αλά death wish 3 αφήγημα.
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Οι Ρομα ειναι η μονη ώριμη κοινωνικη δυναμη που μπορει να δωσει ειρηνικο τελος στο κρεσεντο κρατικης καταστολης και βιας
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 14:41
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 06 Δεκ 2022, 14:40

ναι ρε παιδιά
άστον να φύγει και μπαίνεις την επόμενη μέρα στον καταυλισμό με ένταλμα σύλληψης και τον συλλαμβάνεις όμορφα και ήσυχα
πολιτισμένα πράγματα

ρε μλκες τα πιστεύετε αυτά που γράφετε ή τα γράφετε απλά για να την συμφωνήσετε με τους λογικούς;
Α επειδή δεν μπορείς να συλλάβεις κάποιον μέσα στον καταυλισμό όπου πηγαίνουν κλεμμένα αυτοκίνητα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, τους σκοτώνεις για ένα 20αρικο.νομος και ταξις αλά κουλης.
Θα στο πω αλλιώς, διότι δεν είσαι γαλαζαίος.
Αν εγώ ως αστυνομικός, με μηχανή, κυνηγήσω έναν έμπορο ναρκωτικών, αυτός προφανώς δεν θα σταματήσει.
Ξέρει ότι θα έχει θέμα και θα προσπαθήσει να ξεγλιστρήσει, πιθανώς δε να οδηγεί όχημα με πλαστές πινακίδες.
Αν λοιπόν, πρόσεξε πολύ καλά, εγώ τον καταδιώκω σε σημείο τέτοιο που εκείνος να με ανατρέψει, έχω θεωρητικά δικαίωμα να πυροβολήσω.
Αλλά τον κίνδυνο εγώ τον προκάλεσα, δεν μου απαγόρευσε κανείς να τον καταδιώξω σε μία εύλογη απόσταση ενημερώνοντας και το κέντρο.

Επειδή αρκετοί δεν τα ξέρετε, ας πούμε και κάτι άλλο, ως μεγάλη παρένθεση..
Ξέρετε γιατί η αυτοάμυνα στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τον Ποινικό Κώδικα με περίσκεψη;
Γιατί εγώ μπορεί να τσακωθώ με κάποιον στο δρόμο, να βγάλουμε μαχαίρια και μετά να τον σύρω στο σπίτι μου και να πω ότι ήμουν σε αυτοάμυνα.
Θα δουν οι άλλοι ότι με χτύπησε λίγο, το μαχαίρι θα έχει δακτυλικά αποτυπώματα, άρα ο τυπάς μπήκε και καλά να με κλέψει.
Και άντε να βγάλει άκρη το εγκληματολογικό.

Απλώς, στην ακαλλιέργητη αδέξια λογική και όχι δεξιά, νομίζουν κάποιοι ότι τα πράγματα είναι γραμμικά.

Είμαι από εκείνους που αντιπαθούν αρκετούς τσιγγάνους, μάλιστα έχω παίξει μία φορά μόνο ξύλο και αυτή με τσιγγάνο που πουλούσε τσαμπουκά σε ψιλικατζίδικο και ήθελε να πάρει τζαμπα πράγματα, διότι ο ψιλικατζής έλειπε για μισή ώρα και στο ταμείο βρισκόταν μία κοπελίτσα.
Βλέποντας π.χ. άτομα με άλλη κουλτούρα, όπως οι πακιστανοί, να είναι σε πολλές περιπτώσεις προσαρμοστικοί, νομοταγείς, χωρίς θράσος.
Και οι τσιγγάνοι να έχουν σε μεγάλο βαθμό τον τσαμπουκά και την αυθαιρεσία.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα το κάνουμε φαρ ουεστ.
Η βία πρέπει να ασκείται αναλογικά και με σύνεση.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

Ασέβαστος έγραψε: 06 Δεκ 2022, 13:18
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Δεκ 2022, 12:44
πατησιωτης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 10:59

Οι νοικοκυραίοι αποδεχόμεθα την πρόκληση του κοινωνικού πολέμου και ζητάμε από κυβέρνηση και αστυνομία βαράτε τους αλήτες και τους αλληλέγγυους.Άντε να δούμε τι θα γίνει.Ψήφο στον Θεοδωρικάκο και τον Χρυσοχοίδη.
Έχεις κόψει καπίστρι, ρε γέρο. Τράβα να παίξεις καμιά πρέφα και άσε τα τσαμπουκαλίκια.
πολυ ντροπιαστικο ποστ.
:+1:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Οι νοικοκυραίοι αποδεχόμεθα την πρόκληση του κοινωνικού πολέμου και ζητάμε από κυβέρνηση και αστυνομία βαράτε τους αλήτες και τους αλληλέγγυους.Άντε να δούμε τι θα γίνει.Ψήφο στον Θεοδωρικάκο και τον Χρυσοχοίδη.
Έχεις κόψει καπίστρι, ρε γέρο. Τράβα να παίξεις καμιά πρέφα και άσε τα τσαμπουκαλίκια.
πολυ ντροπιαστικο ποστ.
Αγενής η απάντηση, αλλά εδώ ο Πατησιωτης έχει το λάθος.
Γιατί καλεί σε ξύλο,βία όχι μόνο ταραξιών, αλλά και τρίτων.
Δεν καλεί στο να εφαρμοστεί ο νόμος.
Επίσης μιλάμε εξ'ονόματος άλλων, λες και συμφωνούν μαζί του.
Δεν συμφωνούν, άλλωστε και ο Μητσοτάκης εκλέχθηκε από πολλούς κεντρώους που θέλουν νόμο και τάξη αλλά όχι τις πατησιωτικες υπερβολές.
Over and out.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Bill Hicks έγραψε: 06 Δεκ 2022, 15:03

πολυ ντροπιαστικο ποστ.
δίκαιο. ο πατησιωτης έχει ξεφύγει με τον εκφασισμό του. όπως μιλάει του απαντανε
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Αρχέλαος έγραψε: 06 Δεκ 2022, 15:03 Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα το κάνουμε φαρ ουεστ.
Όλοι συμφωνούμε. Στα παραδείγματα που έδωσες παραπάνω έμοιαζε να γνωρίζεις το τι είναι αυτός που καταδιώκεις κάθε φορά. Μπορεί όμως και να μην ξέρεις. Και βλέποντας κάποιον να αγνοεί υποδείξεις αστυνομικών και να αναπτύσσει ταχύτητα, μπορεί να είναι οτιδήποτε από απλό κλεφτρόνι ή μεθυσμένος έως διακινητής ναρκωτικών, όπλων ή κλοπιμαίων.

Πάμε στην πράξη. Είσαι με τη μηχανή, ενημερώνεις το κέντρο και ακολουθείς από απόσταση και με ασφάλεια. Ο ρομά μπαίνει στον καταυλισμό, το αυτοκίνητο εξαφανίζεται και μαζί του και τα όποια πιθανόν αποδεικτικά στοιχεία αν υποτεθεί ότι κουβαλούσε κάτι παράνομο ή ό,τι το ίδιο ήταν κλεμμένο.

Μετά τι; Έφοδο στον καταυλισμό; Με πιθανόν νεκρούς αστυνομικούς;

Και σας το έγραψα και παραπάνω. Έτσι και μαθευτεί πως η διαταγή είναι να μην προσπαθούν να τους σταματήσουν αν αναπτύσσουν ταχύτητα, θα γίνει τρομερή κατάχρηση αυτής της πρακτικής με ό,τι συνεπάγεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 06 Δεκ 2022, 15:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 15:13 δίκαιο. ο πατησιωτης έχει ξεφύγει με τον εκφασισμό του. όπως μιλάει του απαντανε
Ο πατησιωτης δεν καταφεύγει σε ευθείες προσβολές των συνομιλητών του.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

:o :o
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 06 Δεκ 2022, 15:13
Bill Hicks έγραψε: 06 Δεκ 2022, 15:03

πολυ ντροπιαστικο ποστ.
δίκαιο. ο πατησιωτης έχει ξεφύγει με τον εκφασισμό του. όπως μιλάει του απαντανε
πίπες. δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

ST48410 έγραψε: 06 Δεκ 2022, 15:17
Αρχέλαος έγραψε: 06 Δεκ 2022, 15:03 Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα το κάνουμε φαρ ουεστ.
Όλοι συμφωνούμε. Στα παραδείγματα που έδωσες παραπάνω έμοιαζε να γνωρίζεις το τι είναι αυτός που καταδιώκεις κάθε φορά. Μπορεί όμως και να μην ξέρεις. Και βλέποντας κάποιον να αγνοεί υποδείξεις αστυνομικών και να αναπτύσσει ταχύτητα, μπορεί να είναι οτιδήποτε από απλό κλεφτρόνι ή μεθυσμένος έως διακινητής ναρκωτικών, όπλων ή κλοπιμαίων.

Πάμε στην πράξη. Είσαι με τη μηχανή, ενημερώνεις το κέντρο και ακολουθείς από απόσταση και με ασφάλεια. Ο ρομά μπαίνει στον καταυλισμό, το αυτοκίνητο εξαφανίζεται και μαζί του και τα όποια πιθανόν αποδεικτικά στοιχεία αν υποτεθεί ότι κουβαλούσε κάτι παράνομο ή ό,τι το ίδιο ήταν κλεμμένο.

Μετά τι; Έφοδο στον καταυλισμό; Με πιθανόν νεκρούς αστυνομικούς;

Και σας το έγραψα και παραπάνω. Έτσι και μαθευτεί πως η διαταγή είναι να μην προσπαθούν να τους σταματήσουν αν αναπτύσσουν ταχύτητα, θα γίνει τρομερή κατάχρηση αυτής της πρακτικής με ό,τι συνεπάγεται.
Κάποια στιγμή αναγκαίως ο εγκληματίας θα κόψει ταχύτητα και θα μπορεί να ακινητοποιηθεί ή να γίνει μπλόκο κλπ.
Επίσης με μηχανές να πηγαίνουν με 100-150, κινδυνεύω εγώ που οδηγώ ή είμαι πεζος όχι μόνο από τον τσιγγάνο οδηγό, αλλά και από τις μηχανές.

Aς πάμε σε παλαιότερη ιστορία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε άμυνα αλλά υπερέβησαν εκ προθέσεως το αναγκαίο μέτρο. Ειδικότερα η εισαγγελέας δέχεται πως όταν ξεκίνησε η καταδίωξη οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι στο όχημα επέβαιναν τρία νεαρά άτομα, πιθανόν της κοινότητας Ρομά. Στην καταδίωξη συμμετείχαν αστυνομικοί ΔΙΑΣ από τις Ομάδες Πειραιά, Ρέντη, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, οι οποίες είχαν αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, που ξεπερνούσε τα 100 χλμ./ώρα, προκειμένου να διατηρούν οπτική επαφή με το καταδιωκόμενο όχημα.

Λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα της καταδίωξης ο διοικητής της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης Αττικής δίνει επανειλημμένως εντολή να σταματήσουν όλοι οι σταθμοί να καταδιώκουν το όχημα με σκοπό να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, των επιβαινόντων στο αυτοκίνητο και διερχόμενων πολιτών.
Οι πυροβολισμοί

Η εισαγγελέας δέχεται αρκετούς από τους ισχυρισμούς των αστυνομικών, όπως ότι ο Νίκος Σαμπάνης ήταν οδηγός του αυτοκινήτου και φυσικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον τους μέσω των επικίνδυνων ελιγμών του. Και κρίνει ότι οι συνεπιβάτες του αυτοκινήτου ήταν συνεργοί στην απόπειρα ανθρωποκτονίας των αστυνομικών. Υποστηρίζει όμως ότι οι αστυνομικοί έπρεπε να λάβουν υπόψη τους το σημείο από το οποίο πυροβολούσαν με ημιαυτόματα όπλα και την κατηφορική κλίση του εδάφους και να διενεργήσουν λιγότερους πυροβολισμούς ακινητοποίησης του οχήματος με στόχευση αποκλειστικά τα λάστιχα και όχι, όπως αποτυπώνεται στη βαλλιστική έκθεση του οχήματος, στο ύψος των επιβατών, καθώς αυτό αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί είχαν αποδεχτεί το ενδεχόμενο να πληγούν ζωτικά σημεία του σώματος των νεαρών Ρομά.

https://left.gr/news/sto-edolio-epta-as ... ia-sampani
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”