Puma έγραψε: 06 Δεκ 2022, 09:58 Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. έλεγχο κάρτας δακτυλίου ή απλή εξακρίβωση στοιχείων) κάνει σήμα η αστυνομία σε κάποιον να σταματήσει και εκείνος δεν το κάνει, πάλι καταδίωξη δε θα γίνει; Και υποθέτω η καταδίωξη δε γίνεται μόνο για τον έλεγχο της κάρτας ή τα 20 ευρώ αλλά γιατί ο καταδιωκόμενος μπορεί να κουβαλάει ένα σωρό ακόμα κατηγορίες. Για αυτό το λόγο γίνεται και η εξακρίβωση στοιχείων.
Επίσης, δε νομίζω ότι πυροβόλησαν για τα 20 ευρώ αλλά επειδή βρισκόταν σε κίνδυνο η ζωή τους.
Κοίταξε να δεις.
Καλές οι εξυπνάδες αλλά η ουσία έχει ως εξής:
Αν εγώ κυνηγώ έναν εγκληματία με ζήλο, με μοτοσικλέτα να θέλω να εγκλωβίσω ένα βαν, προφανώς κάποια στιγμή μπορεί να κινδυνέψω.
Αλλά εγώ προκαλώ τον επιπλέον κίνδυνο.
Αυτό που λες που θυμίζει επομένως τον Τσάρλς Μπρόνσον σε μία ταινία.
Επειδή ήθελε να πυροβολήσει τον Παλιάτσο(κακοποιός), και δεν έβρισκε αφορμή, αγόρασε μία φωτογραφική μηχανή και την κρέμασε επιδεικτικά στον ώμο του.
Ο Παλιάτσος, τσαντάκιας και κλέφτης εκτός των άλλων, τσίμπησε το δόλωμα. Έτρεξε, άρπαξε την μηχανή και ο Μπρόνσον πυροβόλησε.
Επί του προκειμένου λοιπόν όταν ο εγκληματίας δεν σταματά, ειδάλλως δεν θα ήταν εγκληματίας,
Πότε θα δικαιολογείτο πυροβολισμός; Αν ο εγκληματίας έτσι και αλλιώς, πήγαινε να σκοτώσει κόσμο.
Τι κάνεις; Με μηχανές κιόλας εύκολο;
Συνεχίζεις την καταδίωξη και με ενδοεπικοινωνία υπάρχει ενημέρωση για το που κινείται ο δράστης. Μετά, ακόμα και ο δράστης κάποια στιγμή αναγκαίως θα κόψει ταχύτητα, όχι γιατί ενδιαφέρεται για τους άλλους αλλά ενστικτωδώς για τον εαυτό του, ώστε να γίνει ο,τι γίνει.
Τώρα χαίρω πολύ, αν κολλήσω εγώ την μηχανή στο όχημα του δράστη, μετά μπορεί να έχω πάτημα να σηκώσω όπλο.
Όπως και αν πάω και βρίσω τον Μαρινάκη και μου επιτεθούν οι μπράβοι, έχω δικαιώμα να τους πυροβολήσω.
Το θέμα είναι πως αυτή η κλιμάκωση που ξεκίνησε αρχικά με τον εγκληματία, αλλά είπαμε αν δεν ήταν εγκληματίας δεν θα είχαμε καταδίωξη(όπερ άτοπο), συνεχίστηκε από την αστυνομία.
Δηλαδή τι περιμένει κάποιος;
Να πειθαρχήσει ο τσιγγάνος; Όχι.
Τον αφήνουμε να κάνει ο,τι γουστάρει; Όχι.
Αλλά δεν κάνουμε κάτι που προσθέτει και κίνδυνο, ενδεχομένως και για τρίτους, από την δική μας δράση.
Όλα τα άλλα είναι απλώς γελοία.