Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να έχω άποψη σ' αυτά που αναφέρεις. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, επειδή δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις, εμπιστεύομαι εκείνους που τις έχουν και που η (εκάστοτε) κυβέρνηση διορίζει σε επιτροπές για να προτείνουν τα αναγκαία κάθε φορά μέτρα.Δημοκράτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:50Ναύτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:41Την μάσκα, σε περίοδο πανδημίας, την φοράς πρωτίστως για να προστατεύσεις τον άλλον, όχι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Αν φοράνε μάσκα και οι δυο, προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Αν φοράνε μάσκες όλοι, και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρμόδιοι επιστήμονες, προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο και περιορίζεται η θνητότητα. Πολίτης σημαίνει ασκώ τα δικαιώματά μου και παράλληλα τηρώ τις εκ του νόμου υποχρεώσεις μου είτε μ' αρέσουν είτε δεν μ' αρέσουν.ik_90 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:35 Σε όλη τη διάρκεια του κόβιντ, φίμωτρο φόρεσα μόνο σε καταστάσεις που, αν δεν το έκανα, θα είχα είτε θέματα με πρόστιμο είτε με τη δουλειά. Προφανώς και δεν έβαλα ποτέ σε εξωτερικό χώρο (ό,τι πιο ηλίθιο, πραγματικά) και αν ήταν στο χέρι μου δεν θα έβαζα ποτέ, πάρα μόνο αν ερχόμουν σε επαφή με άτομο με κόβιντ. Έχω να φορέσω σχεδόν χρόνο και ελπίζω να μην μας αναγκάσουν να φορέσουμε ποτέ ξανά.![]()
Αλλά η μάσκα σε ανοιχτούς χώρους ήταν παράνοια δεν υπήρχε ίχνος λογικής
Αν και το πιο αντιεπιστημονικο πράγμα που έγινε ήταν ότι πίεσαν για καθολικό εμβολιασμό ενώ ούτε χρειαζόταν στους κάτω των 60 και γνωρίζουμε ότι μόνιμη ανοσία στους κορωναίους δεν υπάρχει
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι μάσκες τελικά δεν δουλεύουν. Τι έκπληξη!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Οι μάσκες τελικά δεν δουλεύουν. Τι έκπληξη!
Πως δεν υπάρχει; Σταμάτησαν το μέτρο της υποχρεωτικότητας και ακόμα υπάρχει κόσμος που φοράει. Και δεν μιλάω μόνο για ηλικιωμένους, αλλά για νέα παιδιά. Πρόσφατα είδα σε ΚΤΕΛ ένα ζευγάρι φοιτητές με ΑΚ 47 (αυτή την περίεργη, πως διάολο τη λένε).Φραγμένος_Τελεστής έγραψε: 27 Μαρ 2023, 01:41 Γιατί υπάρχει άνθρωπος που ακόμα φοράει μάσκες; Έχω μήνες να δω κάποιον. Αλλά θα μου πεις, εγώ ζω εξωτερικό, και στο θέμα κόβιντ, κανενός λαού οι πολίτες δεν ήταν τόσο κλασομπανιέρες όσο οι Έλληνες μενουμεσπίτηδες.
Όπως και να' χει, στην περίοδο της πανδημίας γίναμε μάρτυρες πολλών φαινομένων. Ένα από αυτά ήταν οι λεγόμενοι «ψεκασμένοι», οι οποίοι προβλήθηκαν πολύ. Αυτοί που δεν προβλήθηκαν, ωστόσο, ήταν κάτι αντικοινωνικά και μίζερα ανθρωπάκια, που καταχάρηκαν με την κοινωνική απομόνωση των πανδημιών και παρακαλούσαν να συνεχιστεί εσαεί. Οι λεγόμενοι «καραντινάκηδες». «κορωνόπληκτοι», «τετραπλομασκάκηδες», που είδαν για πρώτη φορά τους υπόλοιπους ανθρώπους να βιώνουν τη μίζερη καθημερινότητά τους.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Δημοκράτης να συμπληρώσω ότι ήμουν και παραμένω κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Δεν μπορείς να υποχρεώνεις κάποιον να υποστεί μια ιατρική πράξη παρά τη θέλησή του. Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, κατά τη γνώμη μου έπρεπε να υποχρεωθούν σε τακτικούς (δυο φορές την εβδομάδα) ελέγχους rapid test.
Προσωπικώς, συνέχισα να την έχω μαζί μου και να τη φοράω σε σ/μ ακόμη και μετά την κατάργηση της.
Αυτό πάντως που παρατήρησα από τις καθημερινές μου επαφές με κόσμο, τον καιρό της... σκλαβιάς ήταν ότι εκτός από τα νέα παιδιά, όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί ήταν οι πιο φοβικοί απ' όλους και κρατούσαν περισσότερα μέτρα ασφάλειας.
Και αναρωτιέμαι γιατί.
Ισχύει και για πχορουμίτες.
Αυτό πάντως που παρατήρησα από τις καθημερινές μου επαφές με κόσμο, τον καιρό της... σκλαβιάς ήταν ότι εκτός από τα νέα παιδιά, όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί ήταν οι πιο φοβικοί απ' όλους και κρατούσαν περισσότερα μέτρα ασφάλειας.
Και αναρωτιέμαι γιατί.
Ισχύει και για πχορουμίτες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν μου λες, αριστερός δεν έχεις δηλώσει εσύ; Για το κίνημα των «δεν πληρώνω» και άλλα παρεμφερή παράνομα, τι έχεις να πεις;Ναύτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:49 Όχι βέβαια, αυτό έλειπε να τίθεται υπό τη διακριτική ευχέρεια των πολιτών η εφαρμογή των νόμων.
Παράνοια είναι να μη θέλει κάποιος να φορά μάσκα, εκεί όπου οι επιστήμονες λένε ότι επιβάλλεται, σε περίοδο πανδημίας. Και δείγμα εξαιρετικής ανευθυνότητας, να προσθέσω.
Εγώ ξέρω, ότι όταν μια κυβέρνηση ή ένας νόμος είναι αντισυνταγματικοί, αντιδημοκρατικοί κ.ο.κ. ο πολίτης οφείλει να αντισταθεί.
Εσύ μπορεί, αν γινόταν στ' αλήθεια εκείνο το fake που είχε βγει στην αρχή του κόβιντ, το self test απ' τον κώλο, να το έκανες κι αυτό γιατί δεν είναι στην διακριτική ευχέρειά σου η εφαρμογή του νόμου. Ε, ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι.
Ήμουν κατά του: "δεν πληρώνω", άσε που βρήκαν τον μπελά τους όλοι αυτοί οι τραχανάδες και μάλιστα εντόκως.ik_90 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 11:19Δεν μου λες, αριστερός δεν έχεις δηλώσει εσύ; Για το κίνημα των «δεν πληρώνω» και άλλα παρεμφερή παράνομα, τι έχεις να πεις;Ναύτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:49 Όχι βέβαια, αυτό έλειπε να τίθεται υπό τη διακριτική ευχέρεια των πολιτών η εφαρμογή των νόμων.
Παράνοια είναι να μη θέλει κάποιος να φορά μάσκα, εκεί όπου οι επιστήμονες λένε ότι επιβάλλεται, σε περίοδο πανδημίας. Και δείγμα εξαιρετικής ανευθυνότητας, να προσθέσω.
Εγώ ξέρω, ότι όταν μια κυβέρνηση ή ένας νόμος είναι αντισυνταγματικοί, αντιδημοκρατικοί κ.ο.κ. ο πολίτης οφείλει να αντισταθεί.
Εσύ μπορεί, αν γινόταν στ' αλήθεια εκείνο το fake που είχε βγει στην αρχή του κόβιντ, το self test απ' τον κώλο, να το έκανες κι αυτό γιατί δεν είναι στην διακριτική ευχέρειά σου η εφαρμογή του νόμου. Ε, ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι.
Το αν κάποιος νόμος είναι αντισυνταγματικός ή όχι το κρίνει το ΣτΕ, όχι ο κάθε πολίτης.
Δημοκρατία σημαίνει δικαιώματα και υποχρεώσεις. Υπάρχει συνταγματικός και νόμιμος τρόπος διαμαρτυρίας. Διαφορετικά καταλήγουμε στην ασυδοσία.
Προσωπικά για θέματα ιατρικής ακούω κι εμπιστεύομαι τους ειδικούς επιστήμονες κι όχι τον κάθε αγγελοχτυπημένο ψέκα του διαδικτύου. Καλό θα ήταν να κάνεις κι εσύ το ίδιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ναύτης την 27 Μαρ 2023, 11:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δουλευουν οι μασκες, αλλα οχι 100%. Εφοσον περναει αερας στο αναπνευστικο, σιγουρα δεν ειναι στο 100%. Αλλα σιγουρα προστετευουνε, ως εναν βαθμο.
Την αντισυνταγματικότητα ενός νόμου την κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όχι εμείς οι πολίτες.ik_90 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 11:19Δεν μου λες, αριστερός δεν έχεις δηλώσει εσύ; Για το κίνημα των «δεν πληρώνω» και άλλα παρεμφερή παράνομα, τι έχεις να πεις;Ναύτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:49 Όχι βέβαια, αυτό έλειπε να τίθεται υπό τη διακριτική ευχέρεια των πολιτών η εφαρμογή των νόμων.
Οπότε, ακόμα και αν εγώ έχω την άποψη πως ένας νόμος είναι αντισυναγματικός και αρνηθώ να τον "υπακούσω" προβάλλοντας αντίσταση, όπως λες, τότε θα με μπουζουριάσουν. Νομίζω είναι κατανοητό.
Αλλά πως και ποιος κρίνει την αντισυνταγματικότητα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης;
Το ΣΤΕ πχ έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών. Όπως και να' χει, εγώ μίλησα για τη μάσκα και η ποινή για τη μάσκα ήταν χρηματικό πρόστιμο, όχι μπουζούριασμα. Ε, όποιος θέλει να αντισταθεί σε κάτι, προφανώς θα περιμένει και τις συνέπειες.Λοξίας έγραψε: 27 Μαρ 2023, 12:00 Την αντισυνταγματικότητα ενός νόμου την κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όχι εμείς οι πολίτες.
Οπότε, ακόμα και αν εγώ έχω την άποψη πως ένας νόμος είναι αντισυναγματικός και αρνηθώ να τον "υπακούσω" προβάλλοντας αντίσταση, όπως λες, τότε θα με μπουζουριάσουν. Νομίζω είναι κατανοητό.
Πάντως, επειδή μου γράφετε για το ΣΤΕ, έχετε υπόψη σας πως υπάρχει πολύς κόσμος που δεν εμπιστεύεται ούτε το ΣΤΕ, έτσι;
Δεν ετέθη ζήτημα αντισυνταγματικότητας κυβέρνησης, αλλά νόμων. Το ότι μια κυβέρνηση είναι εκλεγμένη δεν σημαίνει ότι θα κάνει ό,τι γουστάρει (γενικά μιλάω, για την όποια κυβέρνηση).Λοξίας έγραψε: 27 Μαρ 2023, 12:00 Αλλά πως και ποιος κρίνει την αντισυνταγματικότητα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης;![]()
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
πριν μερικούς μήνες το αφήγημα ήταν ότι οι ελ είναι ψεκ και δεν φοράνε μάσκες/δεν εμβολιάζονται και τα ρέσταΦραγμένος_Τελεστής έγραψε: 27 Μαρ 2023, 01:41 Γιατί υπάρχει άνθρωπος που ακόμα φοράει μάσκες; Έχω μήνες να δω κάποιον. Αλλά θα μου πεις, εγώ ζω εξωτερικό, και στο θέμα κόβιντ, κανενός λαού οι πολίτες δεν ήταν τόσο κλασομπανιέρες όσο οι Έλληνες μενουμεσπίτηδες.
τι έγινε, τώρα που αποδείχθηκε ότι όλο αυτό ήταν φιάσκο αλλάξατε το αφήγημα;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Otto Weininger
Δεν ήταν φιάσκο και το αφήγημα παραμένει. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων είναι ψέκες. Αν αυτό το συνδυάσεις με τον ελληνικό σταρχιδισμό, τότε εύλογα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε κρίσιμες φάσεις θέλουμε μεθόδους Κίνας για να στρώσουν χαρακτήρα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 27 Μαρ 2023, 12:20πριν μερικούς μήνες το αφήγημα ήταν ότι οι ελ είναι ψεκ και δεν φοράνε μάσκες/δεν εμβολιάζονται και τα ρέσταΦραγμένος_Τελεστής έγραψε: 27 Μαρ 2023, 01:41 Γιατί υπάρχει άνθρωπος που ακόμα φοράει μάσκες; Έχω μήνες να δω κάποιον. Αλλά θα μου πεις, εγώ ζω εξωτερικό, και στο θέμα κόβιντ, κανενός λαού οι πολίτες δεν ήταν τόσο κλασομπανιέρες όσο οι Έλληνες μενουμεσπίτηδες.
Η Δημοκρατία, απαιτεί παιδεία και στοιχειώδη μόρφωση.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Συγγνώμη, αλλά χρησιμοποιείς "σχήμα πρωθύστερον"!ik_90 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 12:10Το ΣΤΕ πχ έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών. Όπως και να' χει, εγώ μίλησα για τη μάσκα και η ποινή για τη μάσκα ήταν χρηματικό πρόστιμο, όχι μπουζούριασμα. Ε, όποιος θέλει να αντισταθεί σε κάτι, προφανώς θα περιμένει και τις συνέπειες.Λοξίας έγραψε: 27 Μαρ 2023, 12:00 Την αντισυνταγματικότητα ενός νόμου την κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όχι εμείς οι πολίτες.
Πάντως, επειδή μου γράφετε για το ΣΤΕ, έχετε υπόψη σας πως υπάρχει πολύς κόσμος που δεν εμπιστεύεται ούτε το ΣΤΕ, έτσι;
Όταν ψηφιστεί (από την βουλή) ένας νόμος, αυτός είναι (νομικά) εξοπλισμένος με ένα τεκμήριο συνταγματικότητας, δηλαδή ισχύει και εφαρμόζεται υποχρεωτικά.
Οπότε, εσύ και εγώ, ΔΕΝ μπορούμε να "προβάλλουμε αντίσταση", διότι θα μας μπουζουριάσουν,όπως έχει γίνει εκατοντάδες φορές με αρνητές των νόμων.
Και δεν έχει σημασία, αν το "μπουζούρισμα" είναι φυλακή ή πρόστιμο.
Όσο ο νόμος για την υποχρεωτική εφαρμογή μάσκας δεν είχε κριθεί αντισυνταγματικός, το πρόστμο θα έπεφτε διότι, πολύ απλά, δεν μπορούσες να αρνηθείς την εφαρμογή του νόμου.
Εσύ όμως τώρα, επιχειρηματολογείς πάνω σε έναν νόμο που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικός. Κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε καν. Νόμος που έχει κριθεί αντισυνταγματικός, είναι ανενεργός.
Και δεν έχει καμία σημασία το πόσοι δεν εμπιστεύονται το ΣτΕ (μεταξύ αυτών και εγώ)...
Δεν μπορείς να αρνηθείς έναν ισχύοντα νόμο επειδή δεν εμπιστεύεσαι το ΣτΕ!
Μιλάμε για το αυτονόητο!
Στάσου γιατί με μπέρδεψες τώρα...ik_90 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 12:10Δεν ετέθη ζήτημα αντισυνταγματικότητας κυβέρνησης, αλλά νόμων. Το ότι μια κυβέρνηση είναι εκλεγμένη δεν σημαίνει ότι θα κάνει ό,τι γουστάρει (γενικά μιλάω, για την όποια κυβέρνηση).Λοξίας έγραψε: 27 Μαρ 2023, 12:00 Αλλά πως και ποιος κρίνει την αντισυνταγματικότητα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης;![]()
Εσύ έγραψες: "Εγώ ξέρω, ότι όταν μια κυβέρνηση ή ένας νόμος είναι αντισυνταγματικοί, αντιδημοκρατικοί κ.ο.κ. ο πολίτης οφείλει να αντισταθεί." Σωστά;
Δεν λες πως όταν μια κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, ο πολίτης οφείλει να αντισταθεί; Το λες...
Γιατί λες τώρα πως δεν ετέθη ζήτημα αντισυνταγματικότητας (της όποιας) κυβέρνησης;
Ετέθη από εσένα!
Αυτό ρωτάω λοιπόν: Ποιος και πως θα κρίνει την αντισυνταγματικότητα της όποιας εκλεγμένης κυβέρνησης;
Τι σημαίνει αντισυνταγματική κυβέρνηση; Πως και από που ορίζεται μία τέτοια ιδιότητα μιας κυβέρνησης;
Υπάρχει κάποιο θεσμικό όργανο που μπορεί να κάνει ένα τέτοιο πράγμα;
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Τα αγόρασε τα καράβια ή τα κληρονόμησε; Υπάρχει διαφορά και μεγάλη.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Otto Weininger έγραψε: 27 Μαρ 2023, 14:12Δεν ήταν φιάσκο και το αφήγημα παραμένει. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων είναι ψέκες. Αν αυτό το συνδυάσεις με τον ελληνικό σταρχιδισμό, τότε εύλογα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε κρίσιμες φάσεις θέλουμε μεθόδους Κίνας για να στρώσουν χαρακτήρα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 27 Μαρ 2023, 12:20πριν μερικούς μήνες το αφήγημα ήταν ότι οι ελ είναι ψεκ και δεν φοράνε μάσκες/δεν εμβολιάζονται και τα ρέσταΦραγμένος_Τελεστής έγραψε: 27 Μαρ 2023, 01:41 Γιατί υπάρχει άνθρωπος που ακόμα φοράει μάσκες; Έχω μήνες να δω κάποιον. Αλλά θα μου πεις, εγώ ζω εξωτερικό, και στο θέμα κόβιντ, κανενός λαού οι πολίτες δεν ήταν τόσο κλασομπανιέρες όσο οι Έλληνες μενουμεσπίτηδες.
Η Δημοκρατία, απαιτεί παιδεία και στοιχειώδη μόρφωση.
Παρατηρητής...
Φραγμένος_Τελεστής έγραψε: 27 Μαρ 2023, 01:41 Γιατί υπάρχει άνθρωπος που ακόμα φοράει μάσκες; Έχω μήνες να δω κάποιον. Αλλά θα μου πεις, εγώ ζω εξωτερικό, και στο θέμα κόβιντ, κανενός λαού οι πολίτες δεν ήταν τόσο κλασομπανιέρες όσο οι Έλληνες μενουμεσπίτηδες.
Αν είναι αλήθεια όσα ισχυρίζεται ο ψεκ νηματοθέτης (εξ ορισμού εφόσον αμφισβητεί την επιστήμη) όοοοολοι αυτοί που οδηγούν μόνοι φορώντας μάσκα πως πρέπει να νιώσουν ?
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 390 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nostromos
-
- 95 Απαντήσεις