!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι μάσκες τελικά δεν δουλεύουν. Τι έκπληξη!

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Οι μάσκες τελικά δεν δουλεύουν. Τι έκπληξη!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Otto Weininger έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:18
Αρίστος έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:14
Otto Weininger έγραψε: 27 Μαρ 2023, 08:59

Μάρτιος 2020 - Μάρτιος 2021 : ένας χρόνος πανδημία όπου η Ελλάδα είχε έστω αρχικά, πραγματικό lockdown και η Σουηδία όχι.

Πες μας σε αυτή την περίοδο πόσα κρούσματα και πόσους νεκρούς είχε η Ελλάδα και μετά πες μας και τους αντίστοιχους στην Σουηδία.

Η Σουηδια ειχε το 50% των γεροντων της σε γηροκομεια και γι' αυτο αρχικα ειχε προβλημα, σημερα ειναι τρεις κλασεις χαμηλοτερα απο την Ελλαδα στη θνησιμοτητα.

.
Ναι, ναι αυτό ήταν.
Μόλις οι ψέκες "πήραν κεφάλι" είδαμε τα αποτελέσματα. Δες και τις ψεκοπολιτείες στις ΗΠΑ πχ

Τις ειδα τις ψεκοπολιτειες, μια χαρα πηγε η Φλοριντα σε σχεση με Καλιφορνια και Νεα Υορκη.

.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Αρίστος έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:25
Otto Weininger έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:22
Αρίστος έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:20 Σοβαρεψου ρε φιλε.

Η Ελλαδα ειναι 14η χωρα στην παγκοσμια θνησιμοτητα σημερα...

και η Σουηδια που ειχε στο τιμονι τον Σουηδο που βριζεις ειναι 44η.

Επιπλεον η Σουηδια δεν στερησε τους πολιτες της απο βασικες ελευθεριες, ουτε εκλεισε την αγορα, ουτε αφησε πισω την εκπαιδευση των παιδιων της.

.
Εγώ να σοβαρευτω ;
Ξαναρωτάω: πόσα κρούσματα και πόσους νεκρούς είχαμε στην Σουηδία με την συμπλήρωση ενός έτους πανδημίας; Ποια τα αντίστοιχα νούμερα στην Ελλάδα;

Μην με κολαζεις πρωι πρωι, το τελικο αποτελεσμα μετραει, οχι οτι εγινε στα πρωτα 20 λεπτα του πρωτου ημιχρονου.

.
Άνθρωπε μου είσαι τρελός;
Υπάρχει και σύγκριση. Κάναμε σκληρό lockdown και πι Σουηδοι δεν έκαναν τίποτα.
Τι αποτελέσματα είχε αυτό;

Το ότι στην Ελλάδα μετά όλα πήγαν κατά διαόλου επειδή η κυβέρνηση έδειξε ατολμία και κάτι τύποι σαν εσένα παρέα με άλλους 14 σε ένα παγκάκι να γνωρίζουν αμασκωτοι μίλαγαν για σκληρό lockdown, απλά επιβεβαιώνει το τι θα είχε γίνει αν κάναμε από την αρχή ότι και η Σουηδία.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Kotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kotas »

Αρίστος έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:24
Kotas έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:17
Αρίστος έγραψε: 27 Μαρ 2023, 02:30 Εγω παντως φορουσα μασκες σε συνωστισμους και εξακολουθω να φοραω ακομη, μονο ομως εκει. Στο μετρό δηλαδη δεν υπαρχει περιπτωση να μπω αμασκωτος και ας καταργησε κι αυτο το μέτρο ο ανεκδιηγητος Πλευρης για εκλογικους λογους.

Παρεπιπτοντως πολλοι νεοδημοκρατες εδω μεσα φουλ υπερ της διαρκους μασκοφοριας μεχρι πριν λιγους μηνες καναν μοκο οταν ο ΠΛευρης τις καταργησε ακομη και για τα μεσα μαζικης μεταφορας.

.
δεν νομιζω οτι εχει καταργηθει η χρηση μασκας στα ΜΜΜ, οσες φορες εχω μπει σε μετρό ακουω το ηχητικο οτι ειναι υποχρεωτικη, αλλο θεμα αν στην πραξη φοραει ο ενας στους 20

Εχει καταργηθει τοσο στα μμμ οσο και στα σουπερμαρκετς, μονο στα νοσοκομεια και στις υγειονομικες δομες και γηροκομεια ειναι υποχρεωτικη πλεον.

.
σωστα ναι μολις το διαβασα, απο σημερα καταργουνται ομως

παντως καμια σημασια δεν εχει αφου στην πραξη οι πολιτες τις ειχαν καταργησει, θεωρω πως οσοι τις φορουσαν πριν το εκαναν ενσυνειδητα για την αδφαλεια τους και οχι επειδη ηταν υποχρεωτικο, αρα θα συνεχισουν και τωρα να τις φορανε οπως εσυ, μηδεν εις το πηλικον
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Αρίστος έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:27

Τις ειδα τις ψεκοπολιτειες, μια χαρα πηγε η Φλοριντα σε σχεση με Καλιφορνια και Νεα Υορκη.

.
Το βλέπουμε

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

Σε όλη τη διάρκεια του κόβιντ, φίμωτρο φόρεσα μόνο σε καταστάσεις που, αν δεν το έκανα, θα είχα είτε θέματα με πρόστιμο είτε με τη δουλειά. Προφανώς και δεν έβαλα ποτέ σε εξωτερικό χώρο (ό,τι πιο ηλίθιο, πραγματικά) και αν ήταν στο χέρι μου δεν θα έβαζα ποτέ, πάρα μόνο αν ερχόμουν σε επαφή με άτομο με κόβιντ. Έχω να φορέσω σχεδόν χρόνο και ελπίζω να μην μας αναγκάσουν να φορέσουμε ποτέ ξανά.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Otto Weininger έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:32
Αρίστος έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:27

.
Το βλέπουμε

[img]https://i.postimg.cc/q7bWTQ13/2023 ... .jpg[/img]

Θεαματικα αποτελεσματα σε βαρος σας αν σκεφτει κανεις οτι η Φλοριντα ουτε lockdown εκανε, ουτε μασκες χρησιμοποιησε, ουτε σοβαρο εμβολιαστικο ποσοστο επεδιωξε ενω ειναι και μακραν η πιο γηρασμενη πολιτεια των ΗΠΑ.

.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Otto Weininger έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:01
panos291 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 08:52
Τα λέγαμε απο την αρχη για τον τεραστιο επιστημονα Anders Tegnell του οποιου το βιογραφικο ηταν δεκαπλασιο απο ολα μαζι των πληρωμενων τηλετσαρλατανων που μας ταλαιπωρησαν επι 2 χρονια.
Τεράστιος ναι. Αν είχαμε κάνει το μοντέλο του στην Ελλάδα από την αρχή, θα είχε γίνει ολοκαύτωμα.

Αν μάλιστα τον συγκρίνεις με τους σκανδιναβους γείτονες του, γίνεται ακόμα καλύτερο.
Εγω θα σου πω οτι ολοι οι Σουηδοι που εχω μιλησει τα τελευταία 3 χρόνια, ηταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τον τροπο που η κυβέρνηση τους χειρίστηκε το θεμα.
Επισης η αποτίμηση γινεται στο τέλος. Δεν μπορουμε να απομονωσουμε ενα κομματι και να πουμε κοιτα ποσοι πεθαναν εκει τους πρώτους 6 μηνες αγνοωντας το υπολοιπο χρονικο διαστημα.
Η αλήθεια λοιπον ειναι οτι στην Ελλάδα των λοκνταουν πεθαναν υπερδιπλάσιοι απο την Σουηδία που δεν εκλεισε ουτε μια μερα. Δεν τα λεω εγω αυτα, ειναι στοιχεία επισημα.
Θυμασαι οτι οταν πεθαναν καμποσοι στην Σουηδία στην αρχη, ηταν καθε μερα στις ειδησεις? "Κοιταξτε τι γινεται στην Σουηδια", "παραδειγμα προς μιμηση η Ελλάδα", "χασαπης ο Σουηδος" κλπ? Καθε μερα ηταν αυτο.
Αρχισαν λοιπον να πέφτουν οι θανατοι στην Σουηδια μια που το περασαν ολοι και αρχισαν να ανεβαινουν εδω μια που το λοκνταουν δεν μπορουσε να κρατησει για παντα. και ξαφνικα τσουπ εξαφανιστηκε η Σουηδία απο τις ειδησεις μια που δεν βόλευε πλεον το εθνικο αφηγημα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

panos291 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:44
panos291 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 08:52
Τα λέγαμε απο την αρχη για τον τεραστιο επιστημονα Anders Tegnell του οποιου το βιογραφικο ηταν δεκαπλασιο απο ολα μαζι των πληρωμενων τηλετσαρλατανων που μας ταλαιπωρησαν επι 2 χρονια.
Τεράστιος ναι. Αν είχαμε κάνει το μοντέλο του στην Ελλάδα από την αρχή, θα είχε γίνει ολοκαύτωμα.

Αν μάλιστα τον συγκρίνεις με τους σκανδιναβους γείτονες του, γίνεται ακόμα καλύτερο.
Η αλήθεια λοιπον ειναι οτι στην Ελλάδα των λοκνταουν πεθαναν υπερδιπλάσιοι απο την Σουηδία που δεν εκλεισε ουτε μια μερα. Δεν τα λεω εγω αυτα, ειναι στοιχεία επισημα.
Επειδή δεν είσαι ο Αρίστος, σου απαντώ ξανά: στην Ελλάδα των lockdown πέθαναν ελάχιστοι και τα κρούσματα ήταν πάρα πολύ λίγα όταν στην Σουηδία του μη lockdown έγινε της πουτάνας.

Όταν στην Ελλάδα επαψαν τα lockdown (το δεύτερο ήταν κοροϊδία με κλειστά απλά τα εμπορικά μαγαζιά και περισσότερο συνωστισμό από ότι στην Σουηδία) άρχισε η κάτω βόλτα όπου μετά από 2 χρόνια τους ξεπεράσαμε.

Αν στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2020 κάναμε αυτό που θες, αυτό δηλαδή που έγινε στην Σουηδία, θα είχαμε ολοκαύτωμα.

Ευτυχώς κάποιοι δεν το έκαναν, και σήμερα χάρη σε αυτούς, έχετε την ευκαιρία να γίνεστε μετά Χριστόν προφήτες και εναλλακτικοί

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Otto Weininger έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:50

Επειδή δεν είσαι ο Αρίστος, σου απαντώ ξανά: στην Ελλάδα των lockdown πέθαναν ελάχιστοι και τα κρούσματα ήταν πάρα πολύ λίγα όταν στην Σουηδία του μη lockdown έγινε της πουτάνας.

Όταν στην Ελλάδα επαψαν τα lockdown (το δεύτερο ήταν κοροϊδία με κλειστά απλά τα εμπορικά μαγαζιά και περισσότερο συνωστισμό από ότι στην Σουηδία) άρχισε η κάτω βόλτα όπου μετά από 2 χρόνια τους ξεπεράσαμε.

Αν στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2020 κάναμε αυτό που θες, αυτό δηλαδή που έγινε στην Σουηδία, θα είχαμε ολοκαύτωμα.

Ευτυχώς κάποιοι δεν το έκαναν, και σήμερα χάρη σε αυτούς, έχετε την ευκαιρία να γίνεστε μετά Χριστόν προφήτες και εναλλακτικοί
Μα εννοείται οτι μιλαμε για ενα εναλλακτικο σενάριο αφου δεν συνεβη.
Πρέπει να ξερεις ομως οτι οι Σουηδοι δεν ειναι αντικοινωνικα οντα με την έννοια οτι μενουν σπιτι. Ναι δεν εχουν παρτιδες με πολλους, αλλα εχουν την συνηθεια να πηγαινουν σε εμπορικα κεντρα στα οποια γίνεται της πουτανας και εκει κολλησαν σχεδον ολοι.
Που βασιζεις λοιπον το οτι θα πεθαιναν πολλοι περισσότεροι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα το καλοκαίρι?
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

panos291 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:04
Otto Weininger έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:50

Μα εννοείται οτι μιλαμε για ενα εναλλακτικο σενάριο αφου δεν συνεβη.
Πρέπει να ξερεις ομως οτι οι Σουηδοι δεν ειναι αντικοινωνικα οντα με την έννοια οτι μενουν σπιτι. Ναι δεν εχουν παρτιδες με πολλους, αλλα εχουν την συνηθεια να πηγαινουν σε εμπορικα κεντρα στα οποια γίνεται της πουτανας και εκει κολλησαν σχεδον ολοι.
Που βασιζεις λοιπον το οτι θα πεθαιναν πολλοι περισσότεροι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα το καλοκαίρι?
Το βασίζω, στο ότι στην Ελλάδα με lockdown, υπήρχαν περισσότερα άτομα συνωστισμένα, ξρμασκωτα, ο ένας πάνω στον άλλο, στα πεζούλια στο Πασαλιμανι στοκ Πειραια καθημερινά, από ότι σε όλα μαζί τα εμπορικά κέντρα της Στοκχόλμης.
Και αυτά στο πρώτο lockdown. Δεν σχολιάζω καν το δεύτερο.
Δεν σχολιάζω καν συνολικά δε όλη την Ελλάδα.
Δεν σχολιάζω το ποσό πυκνοκατοικημένη είναι η Αττική σε σχέση με την Σουηδία.
Αφήνω έξω μπουζούκια, κλαμπ, γυμναστήρια, μπυραριες που εσκουζαν κάποιοι γιατί έκλεισαν
Κλπ
Κλπ
Κλπ

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

ik_90 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:35 Σε όλη τη διάρκεια του κόβιντ, φίμωτρο φόρεσα μόνο σε καταστάσεις που, αν δεν το έκανα, θα είχα είτε θέματα με πρόστιμο είτε με τη δουλειά. Προφανώς και δεν έβαλα ποτέ σε εξωτερικό χώρο (ό,τι πιο ηλίθιο, πραγματικά) και αν ήταν στο χέρι μου δεν θα έβαζα ποτέ, πάρα μόνο αν ερχόμουν σε επαφή με άτομο με κόβιντ. Έχω να φορέσω σχεδόν χρόνο και ελπίζω να μην μας αναγκάσουν να φορέσουμε ποτέ ξανά.
Την μάσκα, σε περίοδο πανδημίας, την φοράς πρωτίστως για να προστατεύσεις τον άλλον, όχι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Αν φοράνε μάσκα και οι δυο, προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Αν φοράνε μάσκες όλοι, και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρμόδιοι επιστήμονες, προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο και περιορίζεται η θνητότητα. Πολίτης σημαίνει ασκώ τα δικαιώματά μου και παράλληλα τηρώ τις εκ του νόμου υποχρεώσεις μου είτε μ' αρέσουν είτε δεν μ' αρέσουν.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 27 Μαρ 2023, 08:01
Δημοκράτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 04:26
southern έγραψε: 27 Μαρ 2023, 01:48
Η αφεντικινα μου απαιτεί ΚΝ95 και εμβολιασμό. δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αλλιώς κι έχει κάμερες παντού...
Κουράγιο, δουλεύεις για ζαβη
Το ίδιο ισχύει στα νοσοκομεία.
Με άλλα λόγια λες την κυβέρνηση και τον κύριο Πλεύρη ζαβους.
Αν δεν φοράς μάσκα σε νοσοκομείο ο ζαβπς είσαι εσύ
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

Ναύτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:41 Την μάσκα, σε περίοδο πανδημίας, την φοράς πρωτίστως για να προστατεύσεις τον άλλον, όχι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Αν φοράνε μάσκα και οι δυο, προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Αν φοράνε μάσκες όλοι, και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρμόδιοι επιστήμονες, προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο και περιορίζεται η θνητότητα. Πολίτης σημαίνει ασκώ τα δικαιώματά μου και παράλληλα τηρώ τις εκ του νόμου υποχρεώσεις μου είτε μ' αρέσουν είτε δεν μ' αρέσουν.
Επίσης σημαίνει πως όταν βλέπω μια συλλογική παράνοια, αποφεύγω να γίνω μέρος αυτής. Οπότε, όταν η παράνοια γίνεται νομιμότητα, έχω κρίση να αποφασίσω τι θα τηρήσω και τι όχι.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

ik_90 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:47
Ναύτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:41 Την μάσκα, σε περίοδο πανδημίας, την φοράς πρωτίστως για να προστατεύσεις τον άλλον, όχι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Αν φοράνε μάσκα και οι δυο, προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Αν φοράνε μάσκες όλοι, και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρμόδιοι επιστήμονες, προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο και περιορίζεται η θνητότητα. Πολίτης σημαίνει ασκώ τα δικαιώματά μου και παράλληλα τηρώ τις εκ του νόμου υποχρεώσεις μου είτε μ' αρέσουν είτε δεν μ' αρέσουν.
Επίσης σημαίνει πως όταν βλέπω μια συλλογική παράνοια, αποφεύγω να γίνω μέρος αυτής. Οπότε, όταν η παράνοια γίνεται νομιμότητα, έχω κρίση να αποφασίσω τι θα τηρήσω και τι όχι.
Όχι βέβαια, αυτό έλειπε να τίθεται υπό τη διακριτική ευχέρεια των πολιτών η εφαρμογή των νόμων.
Παράνοια είναι να μη θέλει κάποιος να φορά μάσκα, εκεί όπου οι επιστήμονες λένε ότι επιβάλλεται, σε περίοδο πανδημίας. Και δείγμα εξαιρετικής ανευθυνότητας, να προσθέσω.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Ναύτης έγραψε: 27 Μαρ 2023, 10:41
ik_90 έγραψε: 27 Μαρ 2023, 09:35 Σε όλη τη διάρκεια του κόβιντ, φίμωτρο φόρεσα μόνο σε καταστάσεις που, αν δεν το έκανα, θα είχα είτε θέματα με πρόστιμο είτε με τη δουλειά. Προφανώς και δεν έβαλα ποτέ σε εξωτερικό χώρο (ό,τι πιο ηλίθιο, πραγματικά) και αν ήταν στο χέρι μου δεν θα έβαζα ποτέ, πάρα μόνο αν ερχόμουν σε επαφή με άτομο με κόβιντ. Έχω να φορέσω σχεδόν χρόνο και ελπίζω να μην μας αναγκάσουν να φορέσουμε ποτέ ξανά.
Την μάσκα, σε περίοδο πανδημίας, την φοράς πρωτίστως για να προστατεύσεις τον άλλον, όχι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Αν φοράνε μάσκα και οι δυο, προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Αν φοράνε μάσκες όλοι, και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρμόδιοι επιστήμονες, προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο και περιορίζεται η θνητότητα. Πολίτης σημαίνει ασκώ τα δικαιώματά μου και παράλληλα τηρώ τις εκ του νόμου υποχρεώσεις μου είτε μ' αρέσουν είτε δεν μ' αρέσουν.
:goodpost:
Αλλά η μάσκα σε ανοιχτούς χώρους ήταν παράνοια δεν υπήρχε ίχνος λογικής
Αν και το πιο αντιεπιστημονικο πράγμα που έγινε ήταν ότι πίεσαν για καθολικό εμβολιασμό ενώ ούτε χρειαζόταν στους κάτω των 60 και γνωρίζουμε ότι μόνιμη ανοσία στους κορωναίους δεν υπάρχει
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”