Πόσα χρόνια ανέρχεται ο Φοίβος; Η Μπόσα Νόβα του Ησαΐα, ίσως το πιο γνωστό του κομμάτι, βγήκε όταν πήγαινα δημοτικό. Ή αλλιώς, πριν 25 χρόνια.Μπίστης έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:49 Όλοι οι ανερχόμενοι μουσικοί που παίζουν σε ταβερνεία και σκηνούλες να αναστείλουν την εξελιξή τους γιατί οι μη μουσικόφιλοι τους θεωρούν άχρηστους και οι φαν του Μπιλγκέι επικίνδυνους τους χώρους του
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φ. Δεληβοριας ,Τ.Τσανακλίδου, Σ. Μάλαμας.. ολοι οι μεγαλοι ΕΝΤΕΧΝΟΙ Ελληνες καλλιτεχνες εναντιον της κυβερ. Μητσοτακη
- hellegennes
Re: Φ. Δεληβοριας ,Τ.Τσανακλίδου, Σ. Μάλαμας.. ολοι οι μεγαλοι ΕΝΤΕΧΝΟΙ Ελληνες καλλιτεχνες εναντιον της κυβερ. Μητσοτα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Re: Φ. Δεληβοριας ,Τ.Τσανακλίδου, Σ. Μάλαμας.. ολοι οι μεγαλοι ΕΝΤΕΧΝΟΙ Ελληνες καλλιτεχνες εναντιον της κυβερ. Μητσοτα
Θα ανοίξεις τα φεστιβάλ, τα μαγαζια και τα θέατρα με συγκεκριμένους κανόνες, κι όποιος θέλει ας πάει. Όποιος δε θέλει, ας κάθεται σπίτι του όλη μέρα η να πηγαίνει βόλτες στην εξοχή.ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:53Λογικό ακούγεται για ένα πρώτο μικρό διάστημα. Δεν μπορείς να πεις σε άνθρωπο με μεγάλη εξειδίκευση να αλλάξει δουλειά από την μια μέρα στην άλλη. Αν το πράγμα τραβήξει και χαθεί και η σεζόν του επόμενου χειμώνα, τότε πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ λύση που να είναι εφικτή και ικανοποιητική.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:50 Εφόσον ως κράτος επιβάλεις την καραντίνα, η δίνεις επιδόματα για να επιβιώσουν τα θύματα της μέχρι να ομαλοποιηθουν τα πράγματα
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Μα και το επάγγελμα που κάνει ο Δεληβοριάς ή ο Μάλαμας καθ' όλα τιμιοτατο είναι. Οι απόψεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς καθώς και ο δημόσιος λόγος τους είναι κατακριτέος. Είναι διαφορετικό.Μπίστης έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:40Γιά όλους στη μπουτσάρα σου.Ερμής έγραψε: 02 Μάιος 2020, 09:54 Εννοείται στο μπουτσο μου για το σκατωμαθημενο πλουσιοπαιδο τον Δεληβοριά αλλά καθόλου στον μπουτσο μου για τον τεχνικό, τον μουσικό κλπ κλπ κλπ που παίζει στη συναυλία του παραπάνω άχρηστου.
Αν θεωρείς παράσιτο τον Φοίβο ας κάνουν και οι παρατρεχάμενοι κάποιο τίμιο χρήσιμο επάγγελμα, να γίνουν ντελιβεράδες ή σεκιούριτυ, μην κάνεις εκπτώσεις
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Το θέμα μάλλον προκύπτει επειδή πολλοι δεν είναι καταγραμμένοι.ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:54Και αυτό λογικό μου ακούγεται. Ας πούνε όσοι ξέρουν το χώρο καλύτεραΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:52 Και βέβαια οποίος έχει εισοδήματα μέσω δικαιωμάτων, είναι γελοίο να ζητάει χρήματα, και αρκετοί δεν το κάνουν. Για τους εργαζόμενους μιλάμε των φεστιβάλ, των μαγαζιών, και όσων πλήττονται από τα μέτρα της κυβερνήσεως. Δεν καθόμαστε να συζητάμε στα σοβαρά αν δικαιούται επίδομα ο Σφακιανάκης η ή Lady Gaga.
Υπάρχει όμως μια προυπόθεση : πρέπει να έχεις χαρτιά να το αποδείξεις ήτοι σύμβαση εργασίας.Διάφοροι που ίσως πηγαίνουν από γκρουπ σε γκρουπ και πληρώνονται μαύρα δεν έχουν.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Εγώ βέβαια κατά τέτοιων εμπορικών θεαμάτων και προτείνω παράνομα ρειβ πάρτυ αλά τέλη 80ς Αγγλία, αλλά εντάξει. Αυτό είναι προσωπική θέση.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:59 Εγώ βέβαια κατά τέτοιων εμπορικών θεαμάτων και προτείνω παράνομα ρειβ πάρτυ αλά τέλη 80ς Αγγλία, αλλά εντάξει. Αυτό είναι προσωπική θέση.
Τα παράνομα βέβαια δεν δικαιούνται 800άρι.
- hellegennes
Εδώ κινδυνεύουν να κλείσουν επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες άτομα και καθόμαστε στα σοβαρά να συζητάμε αν πρέπει το κράτος να στηρίξει την Τσανακλίδου και τον Δελληβοριά;alekhine έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:55 ολα τα επαγγελματα και "επαγγελματα" που βασιζονται στην προσελευση κοσμου την εχουν κατσει μεχρι να βρεθει λυση
απο εστιατορια και τουριστικα μεχρι μουσικους και αθλητες
Συμφωνώ ότι είναι θέμα για τους τεχνικούς. Για τους μουσικούς δεν θα μπορούσε να μου καίγεται καρφάκι λιγότερο από ό,τι τώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Ωωω τα μισά να μου χε πει...Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:50 Απλά δεν γράφεις σε φόρουμ, και παίξε το πουλάκι σου αντί να πετας μαλακιές μέσω πλήκτρων.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Απ' ότι έχει πάρει το αυτί μου, τα τελευταία χρόνια λόγω των προστίμων δύσκολα έπαιζε κανείς αδήλωτος. Ίσως δεν δήλωναν την πραγματική αμοιβή.πατησιωτης έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:58 Το θέμα μάλλον προκύπτει επειδή πολλοι δεν είναι καταγραμμένοι.Διότι μέχρι τώρα όποιος υποχρεωνόταν σε αναστολή εργασίας έκανε άιτηση και έπαιρνε το 800άρι.Λογικά το ιδιο ισχύει και για αυτούς.
Υπάρχει όμως μια προυπόθεση : πρέπει να έχεις χαρτιά να το αποδείξεις ήτοι σύμβαση εργασίας.Διάφοροι που ίσως πηγαίνουν από γκρουπ σε γκρουπ και πληρώνονται μαύρα δεν έχουν.
Ωστόσο είναι συχνό φαινόμενο στην δουλειά να μη βρεις εργασία μία σεζόν ή να μπεις σε σχήμα, να μην πάει καλά το μαγαζί, να κλείσει γρήγοροα και να μείνεις άνεργος για μήνες μέχρι να βρεις αλλού από τη νέα σεζόν.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
ρε συ το ιδιο λεμεhellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:01Εδώ κινδυνεύουν να κλείσουν επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες άτομα και καθόμαστε στα σοβαρά να συζητάμε αν πρέπει το κράτος να στηρίξει την Τσανακλίδου και τον Δελληβοριά;alekhine έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:55 ολα τα επαγγελματα και "επαγγελματα" που βασιζονται στην προσελευση κοσμου την εχουν κατσει μεχρι να βρεθει λυση
απο εστιατορια και τουριστικα μεχρι μουσικους και αθλητες
Συμφωνώ ότι είναι θέμα για τους τεχνικούς. Για τους μουσικούς δεν θα μπορούσε να μου καίγεται καρφάκι λιγότερο από ό,τι τώρα.
οι μουσικοτεχνικοι πανε για εξαφανιση μεχρι να βρεθει φαρμακο γιατι κανεις δεν θα μπορει να παει σε συναυλια η σε μαγαζι με live
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες πλούσιοι, το ακριβώς αντίθετο είναι ο κανόνας θα έλεγα. Ο Δεληβοριάς μπορεί να έχει βγάλει κάποιαhellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:48Οι συγκεκριμένοι που φωνάζουν είναι πλούσιοι. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι με βάση τι έπαιρναν. Αν δεν φρόντισαν να ξοδεύουν με σύνεση, σκεπτόμενοι ότι ίσως να μην περνάει για πάντα η μπογιά τους, πρόβλημα δικό τους, όχι δικό μας.ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:45 Επειδή καλλιτέχνης από καλλιτέχνη έχει μεγάλη διαφορά και επειδή ακόμη και στα χρόνια της κρίσης κυκλοφορεί αρκετό μαύρο χρήμα, καλό θα ήταν να υπάρξει μία διάκριση και να βοηθηθούν όσοι βάση περιουσιακών στοιχείων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Δεν θα λυπηθώ και τον τραγουδιστή που έπαιρνε 500+ για κάθε εμφάνιση. Μην τρελαθούμε
φράγκα από το τραγούδι και πολιτικά μιλώντας καλά κάνει που φωνάζει,στη τελική αν δε το έκανε θα τον κατηγορούσαν πως είναι
αναίσθητος κλπ Απλά, το πρόβλημα με τους καλλιτέχνες είναι πως ζητούν κάτι το οποίο ζητεί όλος ο ιδωτικός τομέας ούτε λίγο ούτε
πολύ άρα μάλλον είναι ουτοπικό αυτό που ζητάνε.
- hellegennes
Το ξέρω ότι λέμε το ίδιο. Μου φαίνεται τραγικό που κάποιοι υποστηρίζουν άτομα που έκαναν γερή μπάζα τις καλές εποχές και τώρα κλαίγονται.alekhine έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:05 ρε συ το ιδιο λεμε
οι μουσικοτεχνικοι πανε για εξαφανιση μεχρι να βρεθει φαρμακο γιατι κανεις δεν θα μπορει να παει σε συναυλια η σε μαγαζι με live![]()
![]()
Οι πλούσιοι είναι που φωνάζουν. Ή αυτοί που θα έπρεπε να είναι πλούσιοι. Αυτό που ζητάνε, δε, είναι θρασύ, γιατί προτεραιότητα έχουν όλα τα επαγγέλματα που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:06 Δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες πλούσιοι, το ακριβώς αντίθετο είναι ο κανόνας θα έλεγα. Ο Δεληβοριάς μπορεί να έχει βγάλει κάποια
φράγκα από το τραγούδι και πολιτικά μιλώντας καλά κάνει που φωνάζει,στη τελική αν δε το έκανε θα τον κατηγορούσαν πως είναι
αναίσθητος κλπ Απλά, το πρόβλημα με τους καλλιτέχνες είναι πως ζητούν κάτι το οποίο ζητεί όλος ο ιδωτικός τομέας ούτε λίγο ούτε
πολύ άρα μάλλον είναι ουτοπικό αυτό που ζητάνε.
Στην τελική οι μουσικοί έχουν ένα εκατομμύριο διεξόδους. Μπορούν να κάνουν unplugged live από το σπίτι τους με patreon και Youtube, να προωθήσουν παλιότερα τραγούδια τους ή ακόμη και να κυκλοφορήσουν unplugged/ακουστικές εκδοχές νέων τραγουδιών σε itunes/youtube ή όπου αλλού.
Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει καμμία διέξοδο και δεν μπορεί να αλλάξει ξαφνικά επάγγελμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιατί πιστεύεις ότι ένας ηχολήπτης παίρνει πιο λίγα από έναν ντράμερ που δεν παίζει με μεγάλο όνομα; Μπορεί να παίρνει τα ίδια και ή λιγότερα. Μουσικός είναι και αυτός που παίζει με τον Ρέμο με καλό τριψήφιο μεροκάματο, μουσικός και αυτός που παίζει σε ταβερνάκι και συνοδεύει μια τραγουδίστρια και δεν τους ξέρει κανείς. Ο δεύτερος παίρνει κάτω από 100 (και ίσως κάτω από 70) και να κάνει 1-2 μεροκάματα την εβδομάδα τα τελευταία χρόνια.hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2020, 13:01 Συμφωνώ ότι είναι θέμα για τους τεχνικούς. Για τους μουσικούς δεν θα μπορούσε να μου καίγεται καρφάκι λιγότερο από ό,τι τώρα.
Τέλος πάντων, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας που έχουν χτυπηθεί εξίσου άσχημα.
Αυτο που θελουν οι μουσικοι και οι τεχνικοι (και το ξερω απο πρωτο χερι) ειναι το αυτονοητο. Να συμπεριληφθουν και αυτοι στο 800ευρω σε πρωτοι φαση. Η' τουλαχιστον να εχουν την ιδια αντιμετωπιση με τους υπολοιπους ελευθερους επαγγελματιες. Το θεωρεις παραλογο?hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:47Δεν έχω πρόβλημα να πάρουν επίδομα ανεργίας για ένα μικρό διάστημα. Μέχρι εκεί. Θα πρέπει να τους ζει το κράτος επειδή επέλεξαν ένα επάγγελμα που δεν έχει συγκεκριμένο ρυθμό εργασίας και έσοδα;ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:45 Επαγγελμα ειναι οπως ολα τ'αλλα. Οπως περνουν επιδομα οι υπολοιποι ετσι πρεπει να παρουν και αυτοι. Μαθατε ολοι σε τσαμπα μουσικη. Αιντε.
Φυσικά αυτοί δεν διεκδικούν επίδομα ανεργίας.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Το μαύρο χρήμα δυσχεραίνει την οικονομική ενίσχυση των καλλιτεχνών (και όχι μόνο). Δε μπορείς να μπεις στη λίστα των ζημιωμένων και επδοτούμενων συνάμα επαγγελματιών άμα δεν είσαι δηλωμένος κάπου.Τα περιουσιακά στοιχεία αποτελούν ένα θέμα προς συζήτηση, πάρεST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:45Τα λεφτά από μόνα τους δεν είναι λύση. Ούτε υπάρχει απεριόριστη δυνατότητα του κράτους για επιδόματα. Άνθρωποι που είχαν κανονίσει τις υποχρεώσεις τους με 2-3 χιλ το μήνα, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με πχ 500 Ευρώ. Νομίζω θα τους ανακούφιζε πολύ περισσότερο να ήξεραν ότι αυτό το πράγμα θα κρατήσει άλλους 2 μήνες και μετά θα εργαστούν με κάποιο τρόπο σε ανοικτούς χώρους, πανηγύρια, οτιδήποτε. Απλά κατανοώ και την αδυναμία του κράτους να τους πει τι θα γίνει. Δεν υπάρχει εύκολη λύση*.CRWH έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:29Άρα η λύση δεν είναι να ανοίξει το κατάστημα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, κανόνες και ότι άλλο γουστάρουν τα νερντς του ΕΟΔΥ που σήμερα τα λένε έτσι κι άυριο γιουβέτσι ανάλογα με το ραβασάκι του πολιτικού τους προιστάμενου αλλά να δοθεί επίδομα και μετά βλέποντας και κάνοντας.ST48410 έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:24
Ακριβώς. Σχήματα έχουν διαλυθεί και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για το μέλλον. Δηλαδή το χ κατάστημα ξέρει ότι θα ανοίξει σε 15 μέρες ή ένα μήνα. Κάποιοι από αυτούς είναι τελείως στο σκοτάδι.
Επειδή καλλιτέχνης από καλλιτέχνη έχει μεγάλη διαφορά και επειδή ακόμη και στα χρόνια της κρίσης κυκλοφορεί αρκετό μαύρο χρήμα, καλό θα ήταν να υπάρξει μία διάκριση και να βοηθηθούν όσοι βάση περιουσιακών στοιχείων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Δεν θα λυπηθώ και τον τραγουδιστή που έπαιρνε 500+ για κάθε εμφάνιση. Μην τρελαθούμε
* Γενικώς βλέπω να κυριαρχεί η πεποίθηση ότι το κράτος πρέπει να βρίσκει λύσεις (που μας ικανοποιούν) ότι κι αν γίνει. Μου φαίνεται ουτοπικό.
για παράδειγμα τους ανέργους που έμειναν εκτός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος επειδή έμεναν σε δικό τους σπίτι ή φιλοξενούμενοι σε
κάποιο συγγενή. Πέρα από το οικονομικό του θέματος δηλαδή, υπάρχει και το νομικό που αποτελεί ένα βραχνά στην ενίσχυση καλλιτεχνών
και λοιπών επαγγελματιών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 37 Απαντήσεις
- 779 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ναύτης
-