Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2019, 20:02
Υπάρχει και μακαρονάδα με αυγό από πάνω. Just saying..
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Junk food φτανει στο εξωτερικο, κακοποιημενο, κατακρεουργημενο.hellegennes έγραψε: 12 Μαρ 2019, 19:56Είναι γεγονός ότι το τζανκ φουντ αρέσει σε όλον τον κόσμο.Daje έγραψε: 12 Μαρ 2019, 19:49 Η ιταλική κουζίνα καλύτερη στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η ελληνική
https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-i ... _term=Pos4
Eίσαι οφφ, τα γραμμάρια είναι άρτια, η σωστή ποσότητα υδατάνθρακα πλήρους γεύματος. Τα ζυγίζουν όλα. Υπάρχει πάντα δεύτερο που είναι η πρωτεΐνη και υπάρχει πάντα κοντόρνο με τη σαλάτα σαν επιλογή. Έχουν διαφορετική λογική στο φαί από τη δική μας, αλλά το σύνολο του γεύματος είναι άρτιο.hellegennes έγραψε: 12 Μαρ 2019, 19:56Είναι γεγονός ότι το τζανκ φουντ αρέσει σε όλον τον κόσμο.Daje έγραψε: 12 Μαρ 2019, 19:49 Η ιταλική κουζίνα καλύτερη στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η ελληνική
https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-i ... _term=Pos4
Αυτή είναι μια εξιδανίκευση που μπορεί να την ισχυριστεί κανείς και για την ελληνική κουζίνα.Cecily Anne έγραψε: 12 Μαρ 2019, 20:49 Eίσαι οφφ, τα γραμμάρια είναι άρτια, η σωστή ποσότητα υδατάνθρακα πλήρους γεύματος. Τα ζυγίζουν όλα. Υπάρχει πάντα δεύτερο που είναι η πρωτεΐνη και υπάρχει πάντα κοντόρνο με τη σαλάτα σαν επιλογή. Έχουν διαφορετική λογική στο φαί από τη δική μας, αλλά το σύνολο του γεύματος είναι άρτιο.
Σκέψου ότι αντί να βάλεις τη ψωμάρα του ελληνικού τραπεζιού, χρησιμοποιούν ζυμαρικό ή ρύζι και τα άλλα όλα παρόμοιας φιλοσοφίας.
Δεν μου πέφτουν και οι κάλτσες με την εκπληκτικότητα της ιταλικής κουζίνας. Πολύ μυθοποίηση. Αλλά αυτό που πόσταρες αφορά έτσι κι αλλιώς το τζανκ φουντ, όχι την ιταλική κουζίνα per se.Daje έγραψε: 12 Μαρ 2019, 20:35 Junk food φτανει στο εξωτερικο, κακοποιημενο, κατακρεουργημενο.
Στο εσωτερικο της χωρας ειναι κατι το εκπληκτικο.
Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, αυτό είναι η καθημερινότητα και όχι η εξιδανίκευση.hellegennes έγραψε: 12 Μαρ 2019, 21:25
Αυτή είναι μια εξιδανίκευση που μπορεί να την ισχυριστεί κανείς και για την ελληνική κουζίνα.
Kι όμως. Είναι με τη ζυγαριά όλοι/ες και μετράνε. Αρχικά να σου πω ότι για να δεις χοντρό, θα πρέπει να ψάξεις ΠΟΛΥ.hellegennes έγραψε: 12 Μαρ 2019, 21:50 Συγγνώμη, αλλά μού είναι δύσκολο να πιστέψω τέτοιο πράγμα, όπως είναι δύσκολο να πιστέψω ότι υφίσταται η εξιδανίκευση ψωμί-ελιές-τυρί-όσπρια-κρέας της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Ίσως ίσχυε κάποτε, πριν δεκαετίες.
Πρόχειρα σε γυναίκες έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκά. Δεν προλαβαίνω να ψάξω παραπάνω τώρα, αλλά αν κάποια στιγμή βρω χρόνο θα δω και για άντρες, παιδιά.hellegennes έγραψε: 12 Μαρ 2019, 22:17 Μπορεί να είναι εντύπωση που έχεις σχηματίσει -ή απλώς ψέματα των Ιταλών*-, γιατί στατιστικά βλέπω άλλα πράγματα:
https://www.welt.de/gesundheit/article1 ... uropa.html
https://www.theguardian.com/society/201 ... -in-europe
* σύμφωνα με τον OECD, η Ιταλία δίνει στοιχεία παχυσαρκίας με βάση την αυτοαναφορά και όχι μετρήσεις και όλοι ξέρουμε πόσο εμμονικοί είναι οι Ιταλοί με ό,τι αφορά την εικόνα και το πρεστίζ τους.
Ερμή, όταν λέμε Ιταλική κουζίνα, πχ αν ζήσεις σε ένα μέρος στην Ιταλία και τρως κυρίως το φαί της μαμάς και της γιαγιάς σου, πόσο % θα έλεγες ότι είναι υδατάνθρακες; Έχω την εντύπωση από τις επισκέψεις μου ότι το ποσοστό σε μακαρόνι/πίτσα/ζύμες είναι πολύ χαμηλότερο από όσο νομίζει ο κόσμος, αλλά δεν ξέρω.Ερμής έγραψε: 12 Μαρ 2019, 23:57 Εξήγησε παραπάνω η Σεσιλι κάτι που έχουμε πει επανειλημμένως και στο τώρα και στο παλιό πχωρουμ.
Δεν έχει καμία σχέση η ιταλική φιλοσοφία στο φαγητό με την ελληνική.
Επίσης και μεσογειακή διατροφή δεν είναι μόνο η ελληνική.