Τότε θα έπρεπε να λέγεται εναλλακτική επιστημονική φαντασία.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:04Κανονικά θα έπρεπε να είναι στις εναλλακτικές επιστήμες.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:02Άρα το πρόβλημα σου -και η επιμονή επίλυσης του- δεν αφορά στο τι καταλαβαίνουν τα παιδιά αλλά κάτι άλλο.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:52
Το ότι ένας τριβλακας που δεν κατάλαβε τι έλεγε το βιβλίο και τι ζητούσε η άσκηση απειλούσε να πάει να κάνει φασαρία στην δασκάλα. Και όταν κατάλαβε πως τα 3/12 τα έβγαλε από το ακατοίκητό του είπε να βγάλει λάθος την διατύπωση.
Μήπως το νήμα άνοιξε σε λάθος κατηγορία;
Μιλάμε για επιστημονική φαντασία.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
το στεκι του wannabe μαθηματικού
Re: το στεκι του wannabe μαθηματικού
μητσο, έλεος καπου, καντο για 3 σοκολατες και θα δεις το 3/24, ειναι το ποσοστό, οχι η ποσότητα που βγαζεις εσύ που δεν καταλαβαινεις τι κάνεις.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:04 Αυτό το 3/24 ειλικρινά δεν ξέρω από πού μπορεί να το βγάλει κάποιος.

Ας δούμε και αυτό το ζήτημα οπτικά:Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:00Αν σου εξηγήσει αυτό φυσικά κι έχει δίκιο.Casp έγραψε: 07 Δεκ 2022, 10:04 Και εγώ 3/24 θα έλεγα ότι είναι η σωστή απάντηση. Βλέπω τι γράφει το βιβλίο και είμαι σε φάση, wtf?![]()
3 σοκολάτες, η κάθε σοκολάτα χωρισμένη σε 8 κομμάτια. Σύνολο 24 κομμάτια σοκολάτας.
Άρα παίρνει το κάθε παιδί ένα κομμάτι από κάθε σοκολάτα. Δηλαδή:
Από την πρώτη: 1/8
Από την δεύτερη: 1/8
Από την τρίτη: 1/8
Δηλαδή και από τις 3 σοκολάτες θα πάρουν τα 3/24.
Αν πάρεις τις 3 σοκολάτες και τις κάνεις 1 ολόκληρη, τότε ναι την χωρίζεις σε 8 κομμάτια και μόνο τότε θα είχες ως κλάσμα τα 3/8 (άρα 3/8 σοκολάτας), επειδή ο παρονομαστής είναι πάντα τα κομμάτια που χωρίζεις το σύνολο.
(Μπορεί να γελάσει ελεύθερα τώρα η Γκερ).
Tρείς σοκολάτες και ο Μανωλάκης παίρνει από κάθε μία το πρώτο κομμάτι...

"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εννοείται. 5 πίτσες, 7 άτομα και μου λέγανε 5/35.Ερμής έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:05Μαθηματικός που λέει πως οταν μοιράζεις 3 μέρη σε 4 προσωπα, τότε το ένα θα πάρει 12,50%;
Καλό αυτό. Αλλά για τον άλλο που θα πάρει διπλάσιο ποσοστό.
Χρειάζονται και αυτοί, για να πλουτίζουν άλλοι.
Και η Κασπ συμφωνούσε. Δεν ήταν ένα κλάσμα. Ήταν δύο, τρία. Και τελικά αποφάνθηκε κι αυτή και ο Ασέβαστος πως δεν κάνουν λάθος αυτοί αλλά είναι λάθος η διατύπωση του βιβλίου και των ασκήσεων.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τώρα σε αναλαμβάνει ο μαθηματικός που ξέρει από κλάσματα.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:07μητσο, έλεος καπου, καντο για 3 σοκολατες και θα δεις το 3/24, ειναι το ποσοστό, οχι η ποσότητα που βγαζεις εσύ που δεν καταλαβαινεις τι κάνεις.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:04 Αυτό το 3/24 ειλικρινά δεν ξέρω από πού μπορεί να το βγάλει κάποιος.
![]()
Ε, αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Ότι τα πιτσιρίκια σκέφτονται σχηματικά και καλώς κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλοι κάπου το χάνουν με τα σχήματα και καταλήγουμε σε μαλλιοτραβήγματα συλλόγων γονέων, με πρόσχημα τα παιδιά.Ερμής έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:55 Ξαναλέω, μάθετε στα παιδιά να σκέπτονται πρακτικά και εκτός πλαισίου.
Τα βιβλία έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ως εργαλεία κατασκευής μορφωμένων ηλίθιων.
Το παιδί πρώτα πρέπει να μάθει να υπολογίζει χειροπιαστά και μετά στο χαρτί.
Φερτου 3 σοκολάτες να τις μοιράσει μόνος του σε 4 μέρη, να δεις το σκεπτικό του. Βάλτο να ακονίσει το κεφάλι του.
Επ' ευκαιρία, βάζω ένα επίκαιρο κουίζ.
Έστω ότι μια παρέα 5 πιτσιρικιών κανονίζει τουρ για κάλαντα. Ποιος τρόπος θεωρείτε ότι θα κάνει πιο εύκολη τη μοιρασιά των εσόδων;
α) Το κάθε παιδί θα πάρει το 1/5 από το σύνολο των εσόδων.
β) Για κάθε 5 ευρώ που μαζεύονται (χαρτονομίσματα ή κέρματα), το κάθε παιδί θα κερδίζει 1 ευρώ.
Ποιον τρόπος είναι πιο κατανοητός;
Εγώ νομίζω ο βου, γιατί έτσι το κάθε πιτσιρίκι θα ήξερε τι έχει κερδίσει σε ρίαλ τάιμ, πριν να χτυπήσουν το επόμενο κουδούνι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Χαρά στο κουράγιο σου.Αρχέλαος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:08Ας δούμε και αυτό το ζήτημα οπτικά:Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:00Αν σου εξηγήσει αυτό φυσικά κι έχει δίκιο.Casp έγραψε: 07 Δεκ 2022, 10:04 Και εγώ 3/24 θα έλεγα ότι είναι η σωστή απάντηση. Βλέπω τι γράφει το βιβλίο και είμαι σε φάση, wtf?![]()
3 σοκολάτες, η κάθε σοκολάτα χωρισμένη σε 8 κομμάτια. Σύνολο 24 κομμάτια σοκολάτας.
Άρα παίρνει το κάθε παιδί ένα κομμάτι από κάθε σοκολάτα. Δηλαδή:
Από την πρώτη: 1/8
Από την δεύτερη: 1/8
Από την τρίτη: 1/8
Δηλαδή και από τις 3 σοκολάτες θα πάρουν τα 3/24.
Αν πάρεις τις 3 σοκολάτες και τις κάνεις 1 ολόκληρη, τότε ναι την χωρίζεις σε 8 κομμάτια και μόνο τότε θα είχες ως κλάσμα τα 3/8 (άρα 3/8 σοκολάτας), επειδή ο παρονομαστής είναι πάντα τα κομμάτια που χωρίζεις το σύνολο.
(Μπορεί να γελάσει ελεύθερα τώρα η Γκερ).
Tρείς σοκολάτες και ο Μανωλάκης παίρνει από κάθε μία το πρώτο κομμάτι...
![]()
ναι αλλα γω το κανω και γελαω, η γκερ τσαντιζεται.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:23σωστά το ελυσε και ο Ασέβαστος και αν ο δασκαλος του πει οτι δεν εχουν μαθει ποσοστά ακομα ειναι σάχλας, έχει χρησιμοποιήσει ποσοστα για να ορίσει το 1/8, το κομματάκι.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:58 Ξεχνάς πως όλα ξεκίνησαν από ένα πρόβλημα που ελυσες με λάθος τρόπο.
Το λαθος του Ασέβαστου ήταν αυτο που κανεις και εσύ, το κόλλημα 3 μερες.
δεν ειναι λιγο μικροτερο το δικο μου λαθος;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εξαρτάται. Να του πω πως 3 φρούτα για 4 ανθρώπους είναι 3/4 να του πω πως είναι 1/4 του συνόλου ή να του πω πως είναι 3/12 των φρούτων;Ερμής έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:55 Ξαναλέω, μάθετε στα παιδιά να σκέπτονται πρακτικά και εκτός πλαισίου.
Τα βιβλία έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ως εργαλεία κατασκευής μορφωμένων ηλίθιων.
Το παιδί πρώτα πρέπει να μάθει να υπολογίζει χειροπιαστά και μετά στο χαρτί.
Φερτου 3 σοκολάτες να τις μοιράσει μόνος του σε 4 μέρη, να δεις το σκεπτικό του. Βάλτο να ακονίσει το κεφάλι του.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Όχι γιατί εσύ απειλούσες να πας να μαλώσεις την δασκάλα που δεν ξέρει μαθηματικά σαΐνι μου.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:21ναι αλλα γω το κανω και γελαω, η γκερ τσαντιζεται.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:23σωστά το ελυσε και ο Ασέβαστος και αν ο δασκαλος του πει οτι δεν εχουν μαθει ποσοστά ακομα ειναι σάχλας, έχει χρησιμοποιήσει ποσοστα για να ορίσει το 1/8, το κομματάκι.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:58 Ξεχνάς πως όλα ξεκίνησαν από ένα πρόβλημα που ελυσες με λάθος τρόπο.
Το λαθος του Ασέβαστου ήταν αυτο που κανεις και εσύ, το κόλλημα 3 μερες.![]()
δεν ειναι λιγο μικροτερο το δικο μου λαθος;
γιατί υπαρχει μαθηματικός που δεν ξερει απο κλάσματα;
ποιός όμως να μην εχω αγωνία;
βλαμμενοτάτη, το 3/24 ειναι το 1/8, μην ξαναπεις οτι δεν ξερεις απο που βγηκε, ντροπή, αφιέρωσε λιγο χρόνο που θα ελεγες μαλακιες στον Ασεβαστο να το καταλάβεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 09 Δεκ 2022, 14:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
να κανουμε αλλη μια λουπα;Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:39Όχι στο πρόβλημά του Ασέβαστου η λύση είναι ΜΙΑ 3/4.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:23σωστά το ελυσε και ο Ασέβαστος και αν ο δασκαλος του πει οτι δεν εχουν μαθει ποσοστά ακομα ειναι σάχλας, έχει χρησιμοποιήσει ποσοστα για να ορίσει το 1/8, το κομματάκι.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:58 Ξεχνάς πως όλα ξεκίνησαν από ένα πρόβλημα που ελυσες με λάθος τρόπο.
Και αυτή τη λύση δεν την έγραψε. Αντ' αυτού προτίμησε να πει τριβλακα αυτόν που διατύπωσε το πρόβλημα.
3/4 δεν ειναι λυση. θελει και λεξεις μετα, να δουμε σε τι αναφερονται τα 3/4. απο αυτες τις λεξεις ξεχωριζει το σωστο απο το λαθος.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Όταν έχεις ένα κλάσμα χωρισμένο σε 24 ίσα κομμάτια και παίρνεις τα 3. Ισοδύναμό του το 1/8.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:25γιατί υπαρχει μαθηματικός που δεν ξερει απο κλάσματα;![]()
ποιός όμως να μην εχω αγωνία;
βλαμμενοτάτη, το 3/24 ειναι το 1/8, μην ξαναπεις οτι δεν ξερεις απο που βγηκε, ντροπή.
οχι ρε, καθολου. τι να εξηγησω, απο την αρχη ο μικρος, τηι ιδια με μενα απαντηση εδωσε, απλως του επιβεβαιωσα οτι εχει δικιο.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:49ποντάρω οτι καήκε να το εξηγήσει στον μικρό γιατι ετσι παει οταν δεν καταλαβαίνεις τι λες, και τα εβγαλε εδώ. Σου λεει σιγα μην ρωτήσω, θα σας λέω βλακες 3εις μερες και καποιος θα το εξηγήσει, που θα παει.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:41 Ε, αν όντως πιστεύεις ότι καταλαβαίνουν τα παιδιά, τότε ΠΟΙΟ ακριβώς είναι το πρόβλημα σου;
stavmanrίζεις επικίνδυνα...Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 14:27να κανουμε αλλη μια λουπα;Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:39Όχι στο πρόβλημά του Ασέβαστου η λύση είναι ΜΙΑ 3/4.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 13:23
σωστά το ελυσε και ο Ασέβαστος και αν ο δασκαλος του πει οτι δεν εχουν μαθει ποσοστά ακομα ειναι σάχλας, έχει χρησιμοποιήσει ποσοστα για να ορίσει το 1/8, το κομματάκι.
Και αυτή τη λύση δεν την έγραψε. Αντ' αυτού προτίμησε να πει τριβλακα αυτόν που διατύπωσε το πρόβλημα.
3/4 δεν ειναι λυση. θελει και λεξεις μετα, να δουμε σε τι αναφερονται τα 3/4. απο αυτες τις λεξεις ξεχωριζει το σωστο απο το λαθος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 621 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από regarding_to_Being