Λοιπόν. Κάθισα και γκούγκλαρα τις δολοφονίες στις οποίες αναφέρεται η Λατινοπούλου Αφροδίτη. Πείτε το από διαστροφή. Πρώτον, το τσεκ μου είναι πολύ επιφανειακό. Δεύτερον (αλλά αυτό είναι μάλλον καλό) οι πηγές μου είναι εφημερίδες που δε διαβάζω, και που μόνο για τα φεμινιστικά τους (γελάμε) αντανακλαστικά δε φημίζονται.
1. Στη δολοφονία του 56χρονου Γάλλου στην Κρήτη τον Ιούλιο του 2019, όπου θύμα και θύτης ήταν συγγενείς εξ αίματος, και είχαν κάνει χρήση παραισθησιογόνων, στο ψαλίδι έχει βρεθεί DNA τρίτου ατόμου (iefimerida, 24/11/2020).
2. Η υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου από τη 42χρονη δεν ξέρω σε ποια φάση της εξιχνίασής της βρίσκεται, ωστόσο η δράστης έχει ισχυριστεί ότι στην αρχή του καυγά το μαχαίρι το κρατούσε εκείνος (newsbeast, 5/7/2020).
3. Η μάνα και η κόρη που δολοφόνησαν στη Θεσσαλονίκη τον 49χρονο έχουν πει ότι το θύμα βίαζε την κόρη από 14 χρονών (iefimerida, 16/6/2020).
4. Η 54χρονη που σκότωσε τον πεθερό της με το τηγάνι έχει πει ότι ζούσε κλειδωμένη σε δωμάτιο του σπιτιού του (tanea, 17/7/2020).
Ούτε δημοσιογράφος είμαι, ούτε διασταύρωση πηγών ξέρω να κάνω, οπότε αν αναπαράγω ανακρίβειες παρακαλώ διορθώστε με. Αν ωστόσο τα παραπάνω έχουν είτε επιβεβαιωθεί, είτε εκκρεμμούν, είναι πολύ πιθανό να έχουμε να κάνουμε με τουλάχιστον τρεις ακόμη περιπτώσεις αυτοάμυνας, τρεις ακόμη περιπτώσεις κακοποίησης εγκλωβισμένων γυναικών.
Σε κάθε περίπτωση, η ανάρτηση της Λατινοπούλου ειναι χυδαία.
Σε κάθε περίπτωση ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός είναι μεγάλη πληγή.
Σε κάθε περίπτωση ΠΕΣ ΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ: είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.
Σε κάθε περίπτωση ΠΕΣ ΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ: ήταν η Γαρυφαλλιά Ψαρράκου.
*στη φωτογραφία η Βαλερί Μπακό, η Γαλλίδα που σήμερα είναι ελεύθερη με δικαστική απόφαση, μετά τη δολοφονία του βιαστή πατριού και συζύγου της που την εξέδιδε και απείλησε την κόρη τους με την ίδια μοίρα.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6923525560