!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Bazoomba έγραψε: 18 Ιαν 2024, 22:14 ηλεκτρικό χωρίς να το γκώσουν με χιλιαδυο ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια μπορούν να φτιάξουν; Να εχει ηλεκτροκινητήρα αλλα τα υπολοιπα να ειναι αναλογικα.
Τι εννοείς τα υπόλοιπα, συστήματα η χειριστήρια;
Χειριστήρια μπορεί, όταν βγάλανε το τελευταίο γκολφ που είναι τα πάντα μέσα αφής, φάγανε κράξιμο γιατί συνειδητοποίησε ο κόσμος ότι δε μπορεί να οδηγάει και ταυτόχρονα να ψάχνει τα μενού στην ταμπλέτα για να αλλάξει θερμοκρασία στο ac. Και στο επόμενο ηλεκτρικό (κάτι σαν) γκολφ που έβγαλαν πρωτότυπο πρόσφατα τα χειριστήρια στο εσωτερικό είναι πάλι μοχλουδακια και κουμπιά κανονικα. Αν δεν τους εκραζε ο κόσμος θα βγάζανε και το τιμόνι και θα εστριβες πατώντας δεξια-αριστερα στην ταμπλέτα. Γιατί; γιατί είναι και φτηνότερο και πιο κοντά στον τελικό στόχο που είναι η αυτόνομη οδήγηση.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Chilloutbuddy έγραψε: 19 Ιαν 2024, 00:50 Χειριστήρια μπορεί, όταν βγάλανε το τελευταίο γκολφ που είναι τα πάντα μέσα αφής, φάγανε κράξιμο γιατί συνειδητοποίησε ο κόσμος ότι δε μπορεί να οδηγάει και ταυτόχρονα να ψάχνει τα μενού στην ταμπλέτα για να αλλάξει θερμοκρασία στο ac.
Αυτό.

Αποσπά ενοχλητικά την προσοχή να πρέπει να αναζητάς πράγματα μέσα σε μενού την ώρα που οδηγάς. Καλώς τους κράζουν.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Δεν είναι απλά ενοχλητικό, κάποιοι άνθρωποι κυριολεκτικά *δεν μπορούν* να το κάνουν εκτός αν είναι το αμάξι σταματημένο.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 20:45
Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:23
Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:06

Πώς φαίνεται πως η εικόνα σου είναι καθαρά θεωρητική με τα ηλεκτρικά.
Μπορώ να σου φέρω τουλαχιστον 5 παραδείγματα ηλεκτρικών που ξεκινάς με Χ πόσο αυτονομίας και όταν φτάσεις (αν φτάσεις χωρίς ανεφοδιασμό) θα δεις πως υπάρχει απόκλιση τουλαχιστον 30%. Παραδείγματα από ταξιδια μου με ηλεκτρικά, όχι τι μου είπε κάποιος που του το είπε ο μπατζανακης του.
Επίσης δεν είναι βενζίνη να πεις "ας βάλω ένα εικοσάρικο στην εθνική να με βγάλει μέχρι το χωριό". Λειτουργεί εντελώς αλλιώς, αλλά σε καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις πρακτική εμπειρία από ev.
ακομη κι ετσι αυτο που ειπα ισχυει, απλως αντι για αυτονομια, βαλε "πραγματικη αυτονομια' :102: αν το εχεις για μερικους μηνες, ξερεις τι να περιμενεις, οτι κι αν ειναι αυτο.

δεν υπαρχει λογος να ειναι το χωριο στο οριο αυτονομιας η εξω απο αυτο. μπορει να ειναι και στα 50χλμ απο την εδρα σου. η στα 300 οταν εχεις πραγματικη αυτονομια 400.

αν δεν φτανεις, η ζοριζεσαι, δε φταιει το οχημα, φταις εσυ που το επελεξες.
Δεν υπάρχει ηλεκτρικό με πραγματικη αυτονομία στα 400χλμ αυτή τη στιγμή, ούτε καν με 300. Και σου έχω φέρει 5 παραδείγματα που έχουν περάσει από τα χερια μου.
Όσο για το τελευταίο ευτυχώς το παραδέχτηκε. Δεν είναι για ολους. Είναι για λίγους.
Σε προκαλώ. Σου πληρώνω ενοίκιο οποιο ηλεκτρικό θέλεις στην Ελ αγορά και πάμε Αθήνα Θεσσαλονίκη. Εσύ με το ηλεκτρικό και εγώ με το Σιτροεν των 415 χιλιάδων χλμ. Αν φτάσεις πρώτος από εμένα θα στο κάνω δώρο. Αν φτάσω εγώ μου πληρώνεις το μισό της αξίας του. Είσαι;
μα αυτο λεω.

δεν ειναι το ηλεκτρικο για κοντρα αθηνα - θεσσαλονικη. αν θες για φαναρια, να το συζητησουμε. :003:

επισης αν θες να δουμε ποιος θα πληρωσει λιγοτερα :102:

το θεμα ειναι να ταιριαζει το οχημα με τις αναγκες του ιδιοκτητη.

εστω οτι δεν υπαρχει ηλεκτρικο με αυτονομια 300 οπως λες. (υπαρχει, αλλα με στυλ οδηγησης συνταξιουχου, τεσπα).

ε, απλο, οποιος θελει να κανει συνεχεια 300 χωρις σταση, μην παρει. :102: αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αχρηστα, απλως ειναι για αλλους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 20:59 Επίσης ακούω πως πρέπει να μελετάμε και να μαθαίνουμε ποια είναι η πραγματική αυτονομία και όχι αυτή που λέει η διαφήμιση.
Για πείτε πως τη μαθαίνουμε; πως τη βρίσκουμε; υπάρχει κάποιος τύπος;
το γκουγκλιζεις, και βλεπεις τι αυτονομια εχουν πραγματικοι ανθρωποι σε πραγματικες συνθηκες.

ε, θελει και λογο να νιωθεις οτι δε θα ειναι το ιδιο με 100 και με 200.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Chilloutbuddy έγραψε: 19 Ιαν 2024, 00:50
Bazoomba έγραψε: 18 Ιαν 2024, 22:14 ηλεκτρικό χωρίς να το γκώσουν με χιλιαδυο ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια μπορούν να φτιάξουν; Να εχει ηλεκτροκινητήρα αλλα τα υπολοιπα να ειναι αναλογικα.
Τι εννοείς τα υπόλοιπα, συστήματα η χειριστήρια;
Χειριστήρια μπορεί, όταν βγάλανε το τελευταίο γκολφ που είναι τα πάντα μέσα αφής, φάγανε κράξιμο γιατί συνειδητοποίησε ο κόσμος ότι δε μπορεί να οδηγάει και ταυτόχρονα να ψάχνει τα μενού στην ταμπλέτα για να αλλάξει θερμοκρασία στο ac. Και στο επόμενο ηλεκτρικό (κάτι σαν) γκολφ που έβγαλαν πρωτότυπο πρόσφατα τα χειριστήρια στο εσωτερικό είναι πάλι μοχλουδακια και κουμπιά κανονικα. Αν δεν τους εκραζε ο κόσμος θα βγάζανε και το τιμόνι και θα εστριβες πατώντας δεξια-αριστερα στην ταμπλέτα. Γιατί; γιατί είναι και φτηνότερο και πιο κοντά στον τελικό στόχο που είναι η αυτόνομη οδήγηση.
Και τα δυο εννοω. Πχ manual drive εχει στα ηλεκτρικα? Πψς ρυθμιζονται οι σχεσεις ταχυτητας οταν τα μοτερ ειναι στους τροχους; Το τιμονι μπορει να ειναι υδραυλικο αντι για ηλεκτρικο; Τα μπλιμπλικια μεσα μπορουν να λειπουν; Οι ηλεκτρονικες ρυθμισεις αναρτησεων και μηχανικης αποκρισης του μοτερ μπορουν να παρακαμφθουν και να κανουμ την κατασκευη τους απλουστερη;

Με ενδιαφερει να καταλαβω αν η κατευθυνση την οποια εχουν παρει κατασκευαστικα τα ηλεκτρικα ειναι απο επιλογή ή μονοδρομος.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

OANNHSEA έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:56
enaon έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:52
OANNHSEA έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:50 Συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα...
.
τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, δεν μου μοιάζει απλό θα γίνει όμως.
Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνει - το έχω ξαναγράψει ότι πιστεύω στα ηλεκτρικά.
Η διαδικασία είναι το πρόβλημα, αυτή που ακολουθήθηκε μέχρι εδώ και από δω και πέρα...
Π.χ. όταν βλέπεις τα τεράστια προβλήματα που έχουν τα Tesla, ποιός θα τα αγοράσει για μεταχειρισμένα;

.
ποια ειναι τα μεγαλα προβληματα;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

OANNHSEA έγραψε: 18 Ιαν 2024, 22:04
Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:57 Καταλαβαίνετε ότι κάποτε έφτιαξαν ηλεκτρικό δίκτυο από το μηδέν ε;
Το ότι συζητάμε αν είναι εφικτό να υπάρξουν πιο πολλές δυνατές μπρίζες ή όχι είναι απλά δείγμα του πόσο έχει συντρίψει ο ύστερος καπιταλισμός την πίστη της κοινωνίας στην πρόοδο. Αλλά ακόμα κι αυτός δεν είναι τόσο άχρηστος, θα το κάνουμε απλά θα γκρινιάζουμε κιόλας.
Πρέπει να καταλάβεις ότι π.χ. άλλο μεταφέρω 2 κιλά στα χέρια και άλλο 50 κιλά στην πλάτη....
Άλλο δίκτυο θέλει το σπίτι με τα 6Kw/h μέγιστη απορρόφηση και άλλο ένα δίκτυο που θα ρουφάει κάθε θέση φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου 500Kw/h!!!
Άλλη μπαταρία θέλει το δίκτυο των σπιτιών και άλλη γιγαντομπαταρία το δίκτυο φόρτισης!!!

Ω ναι!!!, μπορεί να φτιαχτεί!!!, θα είναι όμως τεράστιο και πανάκριβο και ποιός γιόκα μου θα το πλερώσει; Εσύ μήπως;

.
εδω να ενημερωσω οτι το 90% των οχηματων φορτιζουν τη νυχτα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

προς το παρον εχει τα μισα μπλιμπλικια απο τα θερμικα. :102:

αλλα οχι, δε γινεται, ο κοσμος ζηταει μπλιμπλικια.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Bazoomba έγραψε: 18 Ιαν 2024, 22:34
Δεν καταλαβαίνω πως συγκρίνονται . Δεν έρχονται για την άνεση τα ηλεκτρικά, από ανάγκη έρχονται λόγω κλιματικής αλλαγής. Δεν νομίζω πως υπάρχει νορμάλ άνθρωπος που δεν εκτιμάει ένα σωστό ντιζελάκι ή βενζινάτο ακόμα και σήμερα. Ούτε μείωση χρόνων θα έχουμε, ούτε τίποτα. Το φιατάκι μου με πάει 600χλμ με γεμάτο ντεπόζιτο. Και αυτό γεμίζει σε 1μιση λεπτό. Τι συζητάμε;
ερχονται επειδη ειναι καλυτερα. οπως ηρθαν τα αυτοκινητα και εφυγαν τα καρα με τα αλογα.

ειναι απλως τεχνολογικη εξελιξη.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Ασέβαστος έγραψε: 19 Ιαν 2024, 09:30

Προς το παρον βρισκεις απλα θερμικα. Το αμαξακι που καβατζωσες προσφατα ζητημα ειναι να εχει εγκεφαλο.

Το L200 μου δεν εχει πχ. Τα μπεκ, το τιμονι, το κιβωτιο ολα ρυθμιζονται μηχανικα. Επομενως οι βλαβες που μου βγαζει ειναι εντοπισμενες. Θα μου βγαλει μπεκ, ξερω οτι φταιει το μπεκ. Θα μου βγαλει κιβωτιο, ξερω οτι φταιει το κιβωτιο. Θα μου βγαλει τιμονι, ξερω οτι φταιει το τιμονι. Ολα αυτα σε ενα συστημα ηλεκτρονικης διευθυνσης δεν ειναι αυτονοητο οτι θα ειναι εντοπισμενα. Επισης, αν γινει καμια μλκια πχ ζημια σε εξαρτημα εξωτερικο, μπορω και εγω ο ιδιος να ασχοληθω με αυτο. Εσυ ειπες οτι μονο για τις βαριες περιπτωσεις το πας στον μαστορα, με τα ηλεκτρικα δεν θα μπορεις να αγγιξεις τιποτα στο αμαξι.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Bazoomba έγραψε: 18 Ιαν 2024, 22:46 Τι να σας πω μαγκες, εμένα με τρομάζει η ιδεά πως όλα τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου θα είναι τόσο περίπλοκα και διασυνδεδεμένα μεταξύ τους.
αυτο πρεπει να το ξαναπω.

το φιατακι σου ειναι πιο περιπλοκο απο τεσλα. πολυ.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Bazoomba έγραψε: 19 Ιαν 2024, 09:15 Με ενδιαφερει να καταλαβω αν η κατευθυνση την οποια εχουν παρει κατασκευαστικα τα ηλεκτρικα ειναι απο επιλογή ή μονοδρομος.
Από επιλογή γιατί είναι φτηνότερο. Αλλά φτηνότερο σημαίνει ότι είναι μονόδρομος, κανείς ποτέ δεν επιλέγει την ακριβότερη παραγωγή, και οι καταναλωτές έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνουν χριστό και μισούν την οδήγηση.

Αυτό είναι το βασικό που πρέπει να καταλάβεις: αν δεις τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το συντριπτικό ποσοστό το πληρώνουν πελάτες που μισούν και τα αυτοκίνητα και την οδήγηση. Αυτοί λοιπόν όσο περισσότερους αυτοματισμούς και λιγότερη οδήγηση τους δίνεις, αυτό θα αγοράζουν, και αυτούς θα κοιτά να ικανοποιήσει η βιομηχανία γιατί από αυτούς τρέφεται. Οι υπόλοιποι είμαστε χομπίστες και οικονομικά ασήμαντοι οπότε απλά θ'ακολουθήσουμε.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Bazoomba έγραψε: 19 Ιαν 2024, 09:39
Ασέβαστος έγραψε: 19 Ιαν 2024, 09:30

Προς το παρον βρισκεις απλα θερμικα. Το αμαξακι που καβατζωσες προσφατα ζητημα ειναι να εχει εγκεφαλο.

Το L200 μου δεν εχει πχ. Τα μπεκ, το τιμονι, το κιβωτιο ολα ρυθμιζονται μηχανικα. Επομενως οι βλαβες που μου βγαζει ειναι εντοπισμενες. Θα μου βγαλει μπεκ, ξερω οτι φταιει το μπεκ. Θα μου βγαλει κιβωτιο, ξερω οτι φταιει το κιβωτιο. Θα μου βγαλει τιμονι, ξερω οτι φταιει το τιμονι. Ολα αυτα σε ενα συστημα ηλεκτρονικης διευθυνσης δεν ειναι αυτονοητο οτι θα ειναι εντοπισμενα. Επισης, αν γινει καμια μλκια πχ ζημια σε εξαρτημα εξωτερικο, μπορω και εγω ο ιδιος να ασχοληθω με αυτο. Εσυ ειπες οτι μονο για τις βαριες περιπτωσεις το πας στον μαστορα, με τα ηλεκτρικα δεν θα μπορεις να αγγιξεις τιποτα στο αμαξι.
αυτο ομως ειναι ασχετο με το αν ειναι θερμικα η ηλεκτρικα. οτιδηποτε καινουριο κι αν παρεις, ενα σωρο σκατολοιδια θα εχει. γιατι τα ζητα ο κοσμος, ο οποιος βασικα δεν εχει κανενα σκοπο να το σκαλισει μονος του, και δεν τον νοιαζει.

ξαναλεω, τα ηλεκτρικα εχουν πολυ λιγοτερα εξαρτηματα, και οτι δεν υπαρχει, δε χαλαει.

α, αυτο που καβαντζωσα προσφατα, ειναι 20ετιας, και εχει 2 εγκεφαλους. εβαλα και αεριο, 3.

και καμμια 40αρια αισθητηρες, που συνδεονται με τους εγκεφαλους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 19 Ιαν 2024, 09:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Ασέβαστος έγραψε: 19 Ιαν 2024, 09:27
OANNHSEA έγραψε: 18 Ιαν 2024, 22:04
Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Ιαν 2024, 21:57 Καταλαβαίνετε ότι κάποτε έφτιαξαν ηλεκτρικό δίκτυο από το μηδέν ε;
Το ότι συζητάμε αν είναι εφικτό να υπάρξουν πιο πολλές δυνατές μπρίζες ή όχι είναι απλά δείγμα του πόσο έχει συντρίψει ο ύστερος καπιταλισμός την πίστη της κοινωνίας στην πρόοδο. Αλλά ακόμα κι αυτός δεν είναι τόσο άχρηστος, θα το κάνουμε απλά θα γκρινιάζουμε κιόλας.
Πρέπει να καταλάβεις ότι π.χ. άλλο μεταφέρω 2 κιλά στα χέρια και άλλο 50 κιλά στην πλάτη....
Άλλο δίκτυο θέλει το σπίτι με τα 6Kw/h μέγιστη απορρόφηση και άλλο ένα δίκτυο που θα ρουφάει κάθε θέση φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου 500Kw/h!!!
Άλλη μπαταρία θέλει το δίκτυο των σπιτιών και άλλη γιγαντομπαταρία το δίκτυο φόρτισης!!!

Ω ναι!!!, μπορεί να φτιαχτεί!!!, θα είναι όμως τεράστιο και πανάκριβο και ποιός γιόκα μου θα το πλερώσει; Εσύ μήπως;

.
εδω να ενημερωσω οτι το 90% των οχηματων φορτιζουν τη νυχτα.

Την νύχτα - όπως όλοι ξέρουμε - ο ήλιος λάμπει στη μεγαλύτερη φωτεινότητα του και τα Φ/Β παράγουν σαν τρελά...
Τι έγραψα για τις γιγαντομπαταρίες;

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”