Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 20:45
Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:23
Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:06
Πώς φαίνεται πως η εικόνα σου είναι καθαρά θεωρητική με τα ηλεκτρικά.
Μπορώ να σου φέρω τουλαχιστον 5 παραδείγματα ηλεκτρικών που ξεκινάς με Χ πόσο αυτονομίας και όταν φτάσεις (αν φτάσεις χωρίς ανεφοδιασμό) θα δεις πως υπάρχει απόκλιση τουλαχιστον 30%. Παραδείγματα από ταξιδια μου με ηλεκτρικά, όχι τι μου είπε κάποιος που του το είπε ο μπατζανακης του.
Επίσης δεν είναι βενζίνη να πεις "ας βάλω ένα εικοσάρικο στην εθνική να με βγάλει μέχρι το χωριό". Λειτουργεί εντελώς αλλιώς, αλλά σε καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις πρακτική εμπειρία από ev.
ακομη κι ετσι αυτο που ειπα ισχυει, απλως αντι για αυτονομια, βαλε "πραγματικη αυτονομια'

αν το εχεις για μερικους μηνες, ξερεις τι να περιμενεις, οτι κι αν ειναι αυτο.
δεν υπαρχει λογος να ειναι το χωριο στο οριο αυτονομιας η εξω απο αυτο. μπορει να ειναι και στα 50χλμ απο την εδρα σου. η στα 300 οταν εχεις πραγματικη αυτονομια 400.
αν δεν φτανεις, η ζοριζεσαι, δε φταιει το οχημα, φταις εσυ που το επελεξες.
Δεν υπάρχει ηλεκτρικό με πραγματικη αυτονομία στα 400χλμ αυτή τη στιγμή, ούτε καν με 300. Και σου έχω φέρει 5 παραδείγματα που έχουν περάσει από τα χερια μου.
Όσο για το τελευταίο ευτυχώς το παραδέχτηκε. Δεν είναι για ολους. Είναι για λίγους.
Σε προκαλώ. Σου πληρώνω ενοίκιο οποιο ηλεκτρικό θέλεις στην Ελ αγορά και πάμε Αθήνα Θεσσαλονίκη. Εσύ με το ηλεκτρικό και εγώ με το Σιτροεν των 415 χιλιάδων χλμ. Αν φτάσεις πρώτος από εμένα θα στο κάνω δώρο. Αν φτάσω εγώ μου πληρώνεις το μισό της αξίας του. Είσαι;
μα αυτο λεω.
δεν ειναι το ηλεκτρικο για κοντρα αθηνα - θεσσαλονικη. αν θες για φαναρια, να το συζητησουμε.
επισης αν θες να δουμε ποιος θα πληρωσει λιγοτερα
το θεμα ειναι να ταιριαζει το οχημα με τις αναγκες του ιδιοκτητη.
εστω οτι δεν υπαρχει ηλεκτρικο με αυτονομια 300 οπως λες. (υπαρχει, αλλα με στυλ οδηγησης συνταξιουχου, τεσπα).
ε, απλο, οποιος θελει να κανει συνεχεια 300 χωρις σταση, μην παρει.

αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αχρηστα, απλως ειναι για αλλους.