!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
stergiosbik

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

stergiosbik

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2024, 17:51
Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 14:08

*ειναι ακριβότερη αλλά αν έχεις γεμίσει απο εκεί που ξεκινάς, δε θα χρειαστείς ανεφοδιασμό, κάτι το οποίο δε συμβαίνει με το ρεύμα.
μια χαρα συμβαινει οταν ο προορισμος σου ειναι μεσα στα ορια αυτονομιας.

αλλα συμβαινει και οταν δεν ειναι, για τα πρωτα χλμ μεχρι το γεμισμα-συμπληρωμα. δηλαδη αν με αυτονομια 300 θες να κανεις 350, ακριβο ρευμα θα πληρωσεις για τα 50 μονο.
Πώς φαίνεται πως η εικόνα σου είναι καθαρά θεωρητική με τα ηλεκτρικά.
Μπορώ να σου φέρω τουλαχιστον 5 παραδείγματα ηλεκτρικών που ξεκινάς με Χ πόσο αυτονομίας και όταν φτάσεις (αν φτάσεις χωρίς ανεφοδιασμό) θα δεις πως υπάρχει απόκλιση τουλαχιστον 30%. Παραδείγματα από ταξιδια μου με ηλεκτρικά, όχι τι μου είπε κάποιος που του το είπε ο μπατζανακης του.
Επίσης δεν είναι βενζίνη να πεις "ας βάλω ένα εικοσάρικο στην εθνική να με βγάλει μέχρι το χωριό". Λειτουργεί εντελώς αλλιώς, αλλά σε καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις πρακτική εμπειρία από ev.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:06 Πώς φαίνεται πως η εικόνα σου είναι καθαρά θεωρητική με τα ηλεκτρικά.
Μπορώ να σου φέρω τουλαχιστον 5 παραδείγματα ηλεκτρικών που ξεκινάς με Χ πόσο αυτονομίας και όταν φτάσεις (αν φτάσεις χωρίς ανεφοδιασμό) θα δεις πως υπάρχει απόκλιση τουλαχιστον 30%. Παραδείγματα από ταξιδια μου με ηλεκτρικά, όχι τι μου είπε κάποιος που του το είπε ο μπατζανακης του.
Επίσης δεν είναι βενζίνη να πεις "ας βάλω ένα εικοσάρικο στην εθνική να με βγάλει μέχρι το χωριό". Λειτουργεί εντελώς αλλιώς, αλλά σε καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις πρακτική εμπειρία από ev.
Νομίζω ότι η χρήση που σκέφτεται μπορεί να μην εμπεριέχει το ρίσκο που πήρες ξεκινώντας ταξίδι. Αν ας πούμε το θέλει για να κάνει πήγαινε έλα έως 120-150 χλμ τη μέρα, όλα αυτά που λες ισχύουν αλλά ίσως δεν τον επηρεάζουν.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

ST48410 έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:09
Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:06 Πώς φαίνεται πως η εικόνα σου είναι καθαρά θεωρητική με τα ηλεκτρικά.
Νομίζω ότι η χρήση που σκέφτεται μπορεί να μην εμπεριέχει το ρίσκο που πήρες ξεκινώντας ταξίδι. Αν ας πούμε το θέλει για να κάνει πήγαινε έλα έως 120-150 χλμ τη μέρα, όλα αυτά που λες ισχύουν αλλά ίσως δεν τον επηρεάζουν.
Έχω κάνει διαδρομές 300 και 220 χλμ ξανά και ξανά με ηλεκτρικό πολύ απλά για να δω αν έκανα εγώ μλκια τη πρώτη και τη δεύτερη φορά . Συγκεκριμένα με ID3, ID4, tesla Y, Tesla 3, Mercedes EQB, Peugeot e2008
Στα 300χλμ ΌΛΑ ήθελαν ανεφοδιασμό πολύ πριν τον προορισμό, στα 220χλμ έφτασαν οριακά(δλδ με 15%υπολοιπο μπαταρίας) μόνο τα δύο τεσλα και το Mercedes.
Πουθενά δεν πήγα πάνω πάνω από 140-150.
Ναι οκ αν το θες για μέσα στην πόλη μόνο και έχεις δική σου εγκατάσταση είναι οκ, τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Για δεύτερο τρίτο αμάξι υπό προϋποθέσεις είναι οκ.

Είπαμε, όταν θα φορτίζει σε πέντε δέκα λεπτά και η αυτόνομιες θα πιάνουν πραγματικά 500-600 τότε θα είναι οκ και πρώτος θα πω ότι τελείωσαν οι ΜΕΚ. Τώρα δεν είναι, πως να το κάνουμε. Τώρα είναι για να παίζουν όσοι τα έχουν, για να μπορούν να έχουν και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται

Εδιτ. Το πρόβλημα επίσης είναι και το άλλο. Στον οικιακό φορτιστή, το απλό δλδ πρίζα - ρεύμα θες από 14ωρες μέχρι και 22 να φορτίσει. Άρα όταν φτάσεις εκεί που είναι να φτάσεις θα πρέπει η να μην κινηθείς η να κινηθείς με άλλο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

έρμη τα έχουμε ξανά ακούσει αυτα, το βίντεο δεν θα πεθάνει γιατι δεν υπάρχουν υποδομές για στρεαμινγ, η φωτογραφία θα είναι παντα στο χαρτί γιατί δεν έχουν ανάλυση οι σενσορες και οι οθόνες ειναι μάπα, παιχνιδια ολα αυτα. Δεν υπάρχει λόγος να λες το ίδιο πράγμα συνεχεια νομιζω, οκ δεν έχουμε υποδομές, θα φτιάξουμε, ότι φτάσαμε να λέμε θέμα υποδομών είναι απίστευτο ομως, τα μεκ πέθαναν.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:06
Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 14:08

*ειναι ακριβότερη αλλά αν έχεις γεμίσει απο εκεί που ξεκινάς, δε θα χρειαστείς ανεφοδιασμό, κάτι το οποίο δε συμβαίνει με το ρεύμα.

αλλα συμβαινει και οταν δεν ειναι, για τα πρωτα χλμ μεχρι το γεμισμα-συμπληρωμα. δηλαδη αν με αυτονομια 300 θες να κανεις 350, ακριβο ρευμα θα πληρωσεις για τα 50 μονο.
ακομη κι ετσι αυτο που ειπα ισχυει, απλως αντι για αυτονομια, βαλε "πραγματικη αυτονομια' :102: αν το εχεις για μερικους μηνες, ξερεις τι να περιμενεις, οτι κι αν ειναι αυτο.

δεν υπαρχει λογος να ειναι το χωριο στο οριο αυτονομιας η εξω απο αυτο. μπορει να ειναι και στα 50χλμ απο την εδρα σου. η στα 300 οταν εχεις πραγματικη αυτονομια 400.

αν δεν φτανεις, η ζοριζεσαι, δε φταιει το οχημα, φταις εσυ που το επελεξες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:23 αν δεν φτανεις, η ζοριζεσαι, δε φταιει το οχημα, φταις εσυ που το επελεξες.
και η παραπλανητική διαφήμιση. Δεν είναι όλες οι εταιρείες άγιες, ούτε έχουμε όλοι πρόσβαση σε leasing να δούμε τις ιδιομορφίες τέτοιων αμαξιών πριν τα αγοράσουμε.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ST48410 έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:25
Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:23 αν δεν φτανεις, η ζοριζεσαι, δε φταιει το οχημα, φταις εσυ που το επελεξες.
και η παραπλανητική διαφήμιση. Δεν είναι όλες οι εταιρείες άγιες, ούτε έχουμε όλοι πρόσβαση σε leasing να δούμε τις ιδιομορφίες τέτοιων αμαξιών πριν τα αγοράσουμε.
ναι, μεν, αλλα οχι. :003:

παραπλανητικη διαφημιση παιζει στα παντα. να μελετησεις, να μαθεις, να ξερεις τι παιρνεις. αλλιως πιανεσαι κοροιδο, και φταιει λιγο ο διαφημιστης, πολυ εσυ. :102: επειδη ολη η συζητηση ειναι για την αυτονομια, παντα μπορεις να μαθεις την πραγματικη πριν αγορασεις, στην εποχη του νετ ζουμε.

stergiosbik

Ρε πάρτε ηλεκτρικά,μην τα εκθειάζετε μόνο.
Τι,δεν τολμάτε;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stergiosbik έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:46 Ρε πάρτε ηλεκτρικά,μην τα εκθειάζετε μόνο.
Τι,δεν τολμάτε;
δεν εχουμε λεφτα. :102:

μην ξεχνας οτι αυτος που ανοιξε το νημα, και τα κατηγορουσε, πηρε. και δεν τα κατηγορει πλεον.

δεν κανουν ολα για ολους. εμενα για να καλυψει τις αναγκες μου πρεπει να ειναι το σαιμπερτρακ η το ριβιαν, και δε βγαινω μανα μου.

αν/οταν θα πρεπει να εχω 2 οχηματα στην οικογενεια, το ενα πολης, ηλεκτρικο θα παρω.

stergiosbik

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:53
stergiosbik έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:46 Ρε πάρτε ηλεκτρικά,μην τα εκθειάζετε μόνο.
Τι,δεν τολμάτε;
δεν εχουμε λεφτα. :102:

μην ξεχνας οτι αυτος που ανοιξε το νημα, και τα κατηγορουσε, πηρε. και δεν τα κατηγορει πλεον.

δεν κανουν ολα για ολους. εμενα για να καλυψει τις αναγκες μου πρεπει να ειναι το σαιμπερτρακ η το ριβιαν, και δε βγαινω μανα μου.

αν/οταν θα πρεπει να εχω 2 οχηματα στην οικογενεια, το ενα πολης, ηλεκτρικο θα παρω.
Να το παρεις να γελασουμε κι εμεις,να καταλαβεις κι εσυ ποσο λαθος εισαι.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

πάντως οι κινεζοι τρεχουν, λεγαμε για τεσλα και γιγαφακτοριες που θα φτιάχνουν φοβερές μπαταρίες, και η τεσλα απο την catl παιρνει τωρα. ερχονται τα πρώτα αμάξια με 10 λεπτά 400 χιλιόμετρα, αυτό που θέλει ο ερμης, απλα η υποδομή εδώ θέλει δεκαετια σιγουρα.

https://www.catl.com/en/news/6177.html
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2024, 19:23
Ερμής έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:06

ακομη κι ετσι αυτο που ειπα ισχυει, απλως αντι για αυτονομια, βαλε "πραγματικη αυτονομια' :102: αν το εχεις για μερικους μηνες, ξερεις τι να περιμενεις, οτι κι αν ειναι αυτο.

δεν υπαρχει λογος να ειναι το χωριο στο οριο αυτονομιας η εξω απο αυτο. μπορει να ειναι και στα 50χλμ απο την εδρα σου. η στα 300 οταν εχεις πραγματικη αυτονομια 400.

αν δεν φτανεις, η ζοριζεσαι, δε φταιει το οχημα, φταις εσυ που το επελεξες.
Δεν υπάρχει ηλεκτρικό με πραγματικη αυτονομία στα 400χλμ αυτή τη στιγμή, ούτε καν με 300. Και σου έχω φέρει 5 παραδείγματα που έχουν περάσει από τα χερια μου.
Όσο για το τελευταίο ευτυχώς το παραδέχτηκε. Δεν είναι για ολους. Είναι για λίγους.
Σε προκαλώ. Σου πληρώνω ενοίκιο οποιο ηλεκτρικό θέλεις στην Ελ αγορά και πάμε Αθήνα Θεσσαλονίκη. Εσύ με το ηλεκτρικό και εγώ με το Σιτροεν των 415 χιλιάδων χλμ. Αν φτάσεις πρώτος από εμένα θα στο κάνω δώρο. Αν φτάσω εγώ μου πληρώνεις το μισό της αξίας του. Είσαι;
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

enaon έγραψε: 18 Ιαν 2024, 18:42 έρμη τα έχουμε ξανά ακούσει αυτα, το βίντεο δεν θα πεθάνει γιατι δεν υπάρχουν υποδομές για στρεαμινγ, η φωτογραφία θα είναι παντα στο χαρτί γιατί δεν έχουν ανάλυση οι σενσορες και οι οθόνες ειναι μάπα, παιχνιδια ολα αυτα. Δεν υπάρχει λόγος να λες το ίδιο πράγμα συνεχεια νομιζω, οκ δεν έχουμε υποδομές, θα φτιάξουμε, ότι φτάσαμε να λέμε θέμα υποδομών είναι απίστευτο ομως, τα μεκ πέθαναν.
Δεν είναι τόσο απλό πράγμα οι υποδομές - σκέφτεσαι μόνο τα ΙΧ και τα ελάχιστα ηλεκτρικά που υπάρχουν σήμερα...
Για βάλε μέσα και επαγγελματικά, μέχρι και νταλίκες, και τότε θα καταλάβεις ότι θα προκύψει μεγάλο θέμα!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”