!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
runner

Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner »

Τέλειος καιρός αυτός που έχει η Αττική τις τελευταίες μέρες.
Θα κρατήσει η χαμηλή θερμοκρασία αρκετές μέρες απ'ότι διαβάζω.
Μετά το αισχος που ζήσαμε Νοέμβριο Δεκέμβριο και σχεδόν ολόκληρο τον Ιανουάριο, ο τωρινός καιρός φαίνεται σαν όαση.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

runner έγραψε: 07 Φεβ 2023, 11:50 Τέλειος καιρός αυτός που έχει η Αττική τις τελευταίες μέρες.
Μετά το αισχος που ζήσαμε Νοέμβριο Δεκέμβριο και σχεδόν ολόκληρο τον Ιανουάριο, ο τωρινός καιρός φαίνεται σαν όαση.
Άλλος πληρώνει τη θέρμανση εκεί που μένεις, ε;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Στύγιος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:37
Cecily Anne έγραψε: 05 Φεβ 2023, 01:13 Δε νομίζω. Εγώ μια μέρα πήγα για δουλειά, ξεκίνησα από λιακάδα και κατέληξα στα χιόνια. Στον παράδρομο για να μπω στο εργοστάσιο ήταν απάτητο το χιόνι, δεν πέρναγε κανένα ΙΧ χωρίς αλυσίδα. Μπροστά είχε μπλόκο η αστυνομία. Τους εξήγησα ότι πρέπει να μπω στον παράδρομο, μου είπαν δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς αλυσίδα (εν τω μεταξύ ήδη έβλεπα ότι μου έφευγε το αμάξι οριακά) και με ξαναγύρισαν εθνική υποχρεωτικά. Ούτε με έγραψαν ούτε μου είπα κάτι παραπάνω.
2003 , ξεκίνησα από Λάρισα για Πτολεμαίδα με λαμπρό ήλιο , έξω απ' την Κοζάνη έπεσα σε σφοδρή χιονοθύελλα. Αποτέλεσμα : στούκα 3 αμάξια το ένα πίσω απ' το άλλο. Αλυσίδες απέτυχα παταγωδώς να βάλω ,μου τις πέρασε η οδική βοήθεια. :102:

Αυτό δεν το περίμενα από έναν Κουρσάρο...

Εικόνα
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

runner έγραψε: 07 Φεβ 2023, 11:50 Τέλειος καιρός αυτός που έχει η Αττική τις τελευταίες μέρες.
Αυτη την εβδομάδα μονο, και κυριως μεχρι Πεμπτη βράδυ. ΣΚ +/- στο 10αρι. Απο αρχες της επομενης εβδομαδας εγω διαβαζω για επιστροφή στα 13άρια και πανω.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Ήλιος με δόντια πανάθεμά τον.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:43 αμα τη θελεις ολη μερα, την αναβεις ολη μερα, δεν εχει κατι αλλο.

αμα λειπεις 10 ωρες ομως, ειναι πιο οικονομικο να τη σβησεις, η να την αφησεις αναμμενη; αυτο συζηταμε.
"οικονομικό" εννοείς πόσο σου κοστίζει η θερμίδα, ή έστω πόσες θερμίδες ελαβε το δικό σου διαμέρισμα για καθε λίτρο πετρελαίου;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

enaon έγραψε: 07 Φεβ 2023, 19:22
Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:43 αμα τη θελεις ολη μερα, την αναβεις ολη μερα, δεν εχει κατι αλλο.

αμα λειπεις 10 ωρες ομως, ειναι πιο οικονομικο να τη σβησεις, η να την αφησεις αναμμενη; αυτο συζηταμε.
"οικονομικό" εννοείς πόσο σου κοστίζει η θερμίδα, ή έστω πόσες θερμίδες ελαβε το δικό σου διαμέρισμα για καθε λίτρο πετρελαίου;
οικονομικο ειναι αν στο τελος της ημερας πληρωνεις λιγοτερα λεφτα,
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:14 οικονομικο ειναι αν στο τελος της ημερας πληρωνεις λιγοτερα λεφτα,
δεν ειναι τοσο απλο, ειναι οικονομικότερο να παρεις μια κοκα απο το περίπτερο αντι μια εξάδα απο το σουπερ, αλλα το μλ κοκακόλας στο σουπερ ειναι πιο οικονομικό, αν σε ενδιαφέρει η κοκακόλα παντα.

οταν λεμε "οικονομικό" δεν εννοουμε πόσα δίνουμε στο τέλος ασχετα αντικρύσματος, αλλα πόσο κόστισε η θερμίδα.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Airman68 έγραψε: 07 Φεβ 2023, 11:56
Στύγιος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:37
Cecily Anne έγραψε: 05 Φεβ 2023, 01:13 Δε νομίζω. Εγώ μια μέρα πήγα για δουλειά, ξεκίνησα από λιακάδα και κατέληξα στα χιόνια. Στον παράδρομο για να μπω στο εργοστάσιο ήταν απάτητο το χιόνι, δεν πέρναγε κανένα ΙΧ χωρίς αλυσίδα. Μπροστά είχε μπλόκο η αστυνομία. Τους εξήγησα ότι πρέπει να μπω στον παράδρομο, μου είπαν δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς αλυσίδα (εν τω μεταξύ ήδη έβλεπα ότι μου έφευγε το αμάξι οριακά) και με ξαναγύρισαν εθνική υποχρεωτικά. Ούτε με έγραψαν ούτε μου είπα κάτι παραπάνω.
2003 , ξεκίνησα από Λάρισα για Πτολεμαίδα με λαμπρό ήλιο , έξω απ' την Κοζάνη έπεσα σε σφοδρή χιονοθύελλα. Αποτέλεσμα : στούκα 3 αμάξια το ένα πίσω απ' το άλλο. Αλυσίδες απέτυχα παταγωδώς να βάλω ,μου τις πέρασε η οδική βοήθεια. :102:

Αυτό δεν το περίμενα από έναν Κουρσάρο...

Εικόνα
Άστο φίλε, έφαγα τραγική ήττα. Καλή η πρόβα 2 φορές με ιδανικές συνθήκες , αλλά με 30 πόντους χιόνι δεν....
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Κατά τις 6 που βγήκα χιόνιζε αραιά. Οκ, κρύο αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό για την εποχή, είχαμε συνηθίσει στην ανοιξιάτικη φάση που προηγήθηκε. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
runner

vantono έγραψε: 07 Φεβ 2023, 11:59 Αυτη την εβδομάδα μονο, και κυριως μεχρι Πεμπτη βράδυ. ΣΚ +/- στο 10αρι. Απο αρχες της επομενης εβδομαδας εγω διαβαζω για επιστροφή στα 13άρια και πανω.
Ναι, θα κάνει 4-5 μέρες λίγο υψηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με τώρα, από Τρίτη και μετά, αλλά μετά τις 20/02 υπάρχουν ενδείξεις για νέα ψυχρή εισβολή.
Παρασκευή, σ/κ και Δευτέρα οι θερμοκρασίες στο κέντρο θα φτάνουν το πολύ 8-9 βαθμούς.
Πιστεύω και ο Μάρτιος θα είναι δυνατός φέτος και άκρως χειμωνιάτικος.
runner

Bic έγραψε: 07 Φεβ 2023, 11:50 Άλλος πληρώνει τη θέρμανση εκεί που μένεις, ε;
Μπράβο εξυπνακια, το βρήκες.
Για να τελειώνουμε με τις χαζομάρες περί θέρμανσης, το καλοκαίρι με τις ζέστες και τους καύσωνες ο κλιματισμός, τα πλυντήρια, τα νερά κλπ πιο πολύ έρχονται.
Υπόψιν πως οι δυνατές και ανυπόφορες ζέστες διαρκούν πάνω από 4 μήνες και συνήθως πολλές μέρες συνεχόμενες χωρίς διαλείμματα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Έχει πάρα πολύ κρύο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:54
Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:14 οικονομικο ειναι αν στο τελος της ημερας πληρωνεις λιγοτερα λεφτα,
δεν ειναι τοσο απλο, ειναι οικονομικότερο να παρεις μια κοκα απο το περίπτερο αντι μια εξάδα απο το σουπερ, αλλα το μλ κοκακόλας στο σουπερ ειναι πιο οικονομικό, αν σε ενδιαφέρει η κοκακόλα παντα.

οταν λεμε "οικονομικό" δεν εννοουμε πόσα δίνουμε στο τέλος ασχετα αντικρύσματος, αλλα πόσο κόστισε η θερμίδα.
Σωστά αλλά κάπου στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και το αν υπάρχουν άχρηστες θερμίδες. Εξηγούμαι. Αν λείπω από το σπίτι από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ και θέλω να έχω μια θερμοκρασία 18οC μόνο τις ώρες που είμαι εκεί μπορεί να μην συμφέρει να καταναλώσω τις έξτρα θερμίδες που θα κρατήσουν μια καλή θερμοκρασία την διάρκεια της μέρας ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσω κάπως ακριβότερα τις θερμίδες εκείνη την μία ώρα που θα φουλάρει πριν πάω σπίτι.

Θέλω να πω ότι ακόμα και αν για ένα δεδομένα σπίτι και προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή μία χ θερμοκρασία είναι καλύτερο να παραμένει το καλοριφέρ ανοικτό και να αποφασίζει ο θερμοστάτης, για κάποιους εργαζόμενους που απουσιάζουν αυτό τελικά μπορεί να σημαίνει άσκοπη σπατάλη.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

enaon έγραψε: 07 Φεβ 2023, 20:54

Αναλόγως τι θες να μετρήσεις, θα ορίσεις και το αντίστοιχο metric. Νόμιζα δεν ήσουν φιλόλογος.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”