!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης »

Gherschaagk έγραψε: 05 Φεβ 2023, 22:31
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 05 Φεβ 2023, 20:55 Δυτικα της Μασαχουσέτης, στα συνορα με ΝΥ με Βερμοντ.

Δεν χιονισε. Θερμοκρασία -17.5 C με δυνατό άνεμο που το κάνει να αισθάνεσαι σαν -23 C.
Εσείς θα παγώσετε.
Ειχαμε πάει στα βουνά της περιοχής για σκι το Σαββατοκύριακο. Εκανε λίγο κρύο αλλά ηταν αναμενόμενο.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 23:46
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 05 Φεβ 2023, 20:55 Δυτικα της Μασαχουσέτης, στα συνορα με ΝΥ με Βερμοντ.

Δεν χιονισε. Θερμοκρασία -17.5 C με δυνατό άνεμο που το κάνει να αισθάνεσαι σαν -23 C.
Εσείς θα παγώσετε.
Ειχαμε πάει στα βουνά της περιοχής για σκι το Σαββατοκύριακο. Εκανε λίγο κρύο αλλά ηταν αναμενόμενο.
Σωστό κι αυτό. Στους -17 έχει λίγο κρύο.
Μία θερμοφόρα σας παρακαλώ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης »

Gherschaagk έγραψε: 07 Φεβ 2023, 00:04
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 23:46

Εσείς θα παγώσετε.
Σωστό κι αυτό. Στους -17 έχει λίγο κρύο.
Μία θερμοφόρα σας παρακαλώ.

Θα φανεί εξωπραγματικό (για όσα έχουμε συνηθίσει στην χωρα της φαιδρής πορτοκαλέας) αλλά στο -17° μπορεις να κάτσεις αρκετη ωρα εξω. Ολοι έχουν τα κατάλληλα ρουχα.
(Γελάω οταν ειμαι στην Ελλάδα. Βλέπω να φοράνε τα ίδια μπουφάν που φοράμε στις ΗΠΑ ή στον Καναδά, τα οποία ειναι φτιαγμένα για τόσο χαμηλή θερμοκρασία, όμως τα φοράνε σε υπαίθρια καφετέρια υπό 18° και παραπονιόύνται οτι «κάνει κρύο» :D )

Θα πω μια κατάσταση που εχω δει συχνά.
Στο σπίτι έχουμε θέα σε λιμνη περίπου 150μ απο το σπίτι. Τον χειμώνα οταν παγωνει τα παιδιά της γειτονιάς κάνουν πατινάζ ή παίζουν χόκεΰ επι πάγου πάνω στην λιμνη. Εχω δει φορές να παίζουν χόκεΰ υπό -18°.
Στην Ελλάδα παραλύουν μονο στην σκέψη οτι η θερμοκρασία έπεσε κοντά στο 0 ενω σε άλλες χωρες αυτο δεν έχει επίδραση στην καθημερινότητα.

Το πραγματικά άσχημο ειναι οταν φυσάει δυνατός αέρας, τότε ειναι ανυπόφορο να είσαι εκτεθειμένος έξω. Ο Πίνακας δείχνει τον ρυθμό με τον οποίον χάνεται η θερμότητα απο το σωμα αναλόγως με την ταχύτητα του ανέμου.
Για αυτό πάντοτε οταν ανακοινώνουν την θερμοκρασία του αέρα αναφέρουν μαζί και την ταχύτητα του ανέμου (σε Μίλια ανα Ωρα ή Χιλιόμετρα ανα ωρα και οχι στο ανούσιο ακαταλαβίστικο «Μπωφόρ») και την Υγρασία, διότι στην πραγματικότητα το κρύο που αισθάνεται κάποιος ειναι απο την επίδραση του ανέμου και της υγρασίας.
Εικόνα
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:14

Έλα πάνω να βγάλεις ένα 5μηνο με μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 5-7 και θα καταλάβεις.

Επίσης σήκω μέσα στη νύχτα χειμώνα να θηλάσεις να μου πεις πόσα βράδια αντέχεις να το έχεις στους 17 ή να δουλεύει το καλοριφέρ ένα 7ωρο την ημέρα.

Τι μας έλεγε η παιδίατρος; Σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι, στους 20 τον πρώτο χειμώνα, μέρα νύχτα.

Αλλά τι να λέμε τώρα; Εμείς εδώ πάνω δεν ξέρουμε απλά γουστάρουμε να ξοδεύουμε.

Μέσα σε μία ώρα χθες έπεσε η θερμοκρασία στο μπάνιο από τους 17 στους 12 γιατί ανοίξαμε παράθυρο να οριστεί και μου συγκρίνετε σπίτια στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με καιρό στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μου λέτε πόσο καίτε εσείς και πόσο εμείς.

Συγνώμη που σας το ξαναλέω αλλά δεν είμαστε το ίδιο.
συγνωμη που θα στο ξαναπω, αλλα καλα κανεις. πολυ καλα. δεν συζηταμε για το αν πρεπει, η θες, να εχεις το σπιτι σου ζεστο και ποσες ωρες.

συζηταμε για το αν ειναι πιο οικονομικο να το εχεις μονιμα αναμμενο η οχι.

αν θες να το εχεις μονιμα ζεστο, ε, μονιμα αναμμενο θα το εχεις, δεν ειναι θεμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Στύγιος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:46 Κανονίστε να έχουμε τίποτα κλάσματα και 3/8 πάλι.
το ερωτημα ουσιας ειναι αν ειναι συμφερον να εχεις αναμμενη τη θερμανση ολη μερα, η τα 3/8 της μερας. προσοχη, της μερας, οχι των ημερων.

στα 3/8 της μερας, θα πληρωνεις περιπου τα 5/16 του λογαριασμου, πιστευω εγω.

:003: :003:

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:30

Έλα πάνω να βγάλεις ένα 5μηνο με μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 5-7 και θα καταλάβεις.

Επίσης σήκω μέσα στη νύχτα χειμώνα να θηλάσεις να μου πεις πόσα βράδια αντέχεις να το έχεις στους 17 ή να δουλεύει το καλοριφέρ ένα 7ωρο την ημέρα.

Τι μας έλεγε η παιδίατρος; Σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι, στους 20 τον πρώτο χειμώνα, μέρα νύχτα.

Μέσα σε μία ώρα χθες έπεσε η θερμοκρασία στο μπάνιο από τους 17 στους 12 γιατί ανοίξαμε παράθυρο να οριστεί και μου συγκρίνετε σπίτια στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με καιρό στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μου λέτε πόσο καίτε εσείς και πόσο εμείς.

συγνωμη που θα στο ξαναπω, αλλα καλα κανεις. πολυ καλα. δεν συζηταμε για το αν πρεπει, η θες, να εχεις το σπιτι σου ζεστο και ποσες ωρες.

αν θες να το εχεις μονιμα ζεστο, ε, μονιμα αναμμενο θα το εχεις, δεν ειναι θεμα.
Για τελευταία φορά.

Εμάς εδώ πάνω, για να είναι το σπίτι κατοικίσιμο μας συμφέρει να ανάψει μία φορά στην αρχή και να σβήσει μία φορά στο τέλος.

ΈΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

Εσείς που είστε άλλη περιοχή κι άλλη περίπτωση, το κάνετε αλλιώς και κάνετε πολύ καλά γιατί έχετε άλλες ανάγκες. Με γεια σας, με χαρά σας. Πολύ καλά κάνετε.

Καλή συνέχεια.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:59
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:56 Άρα συγκρίνει δύο διαφορετικές μορφές συνεχόμενης θέρμανσης, και όχι συνεχόμενη vs διακοπτόμενη.
Χειρότερα. Συγκρίνει συνεχόμενη θέρμανση με πετρέλαιο και μη σταθερό θερμοστάτη με συνεχόμενη θέρμανση με γκάζι και σταθερό θερμοστάτη.
ενας ωραιος αχταρμας. φορουμαρα ολε.

επισης συγκρινει καυστηρα κεντρικης θερμανσης, οπου ζεσταινεις τους σωληνες ολης της πολυκατοικιας, με δικο σου καυστηρα.

τι κλασματα, ολοκληρωματα θα βαλω σε λιγο, να στρωσετε χαρακτηρα. :003:

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Gherschaagk έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:37
Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:30

Για τελευταία φορά.

Εμάς εδώ πάνω, για να είναι το σπίτι κατοικίσιμο μας συμφέρει να ανάψει μία φορά στην αρχή και να σβήσει μία φορά στο τέλος.

ΈΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

Εσείς που είστε άλλη περιοχή κι άλλη περίπτωση, το κάνετε αλλιώς και κάνετε πολύ καλά γιατί έχετε άλλες ανάγκες. Με γεια σας, με χαρά σας. Πολύ καλά κάνετε.

Καλή συνέχεια.
:smt023
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:35
Στύγιος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:46 Κανονίστε να έχουμε τίποτα κλάσματα και 3/8 πάλι.
το ερωτημα ουσιας ειναι αν ειναι συμφερον να εχεις αναμμενη τη θερμανση ολη μερα, η τα 3/8 της μερας. προσοχη, της μερας, οχι των ημερων.

Δεν είναι τζάκι να καίει συνεχόμενα, είναι λέβητας με ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΚΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Είναι σαν να μου λες, πως βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και δεν παίρνεις το πόδι από το γκάζι μέχρι που να το σβήσεις.

Είσαι σοβαρός;
stergiosbik

Μιλανε οι Πατρινοι και Αθηναιοι για θερμανση! :lol:
Σε λιγο θα μας μιλησουν και οι Εσκιμωοι για κλιματισμο.
stergiosbik

Gherschaagk έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:41
Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:35

Δεν είναι τζάκι να καίει συνεχόμενα, είναι λέβητας με ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΚΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Είναι σαν να μου λες, πως βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και δεν παίρνεις το πόδι από το γκάζι μέχρι που να το σβήσεις.

Είσαι σοβαρός;
Ρε συ τι ασχολεισαι;
Αυτοι οταν ακουνε συνεχομενη θερμανση νομιζουν οτι ο καυστηρας δουλευει ανευ διακοπης ολο το 24ωρο.
Νοτιοι κοπελα μου,νοτιοι.Τι περιμενεις;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

enaon έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:30 ναι αυτο λεω, ειναι ερώτηση φιλόλογου, μπορεις να μην το αναψεις καθόλου, να πουλήσεις τα σώματα και να βγαλεις κέρδος. Οπότε η ερώτηση πρέπει να είναι πότε κοστίζει λιγότερο η θερμίδα την οποία υποτίθεται θέλεις ολη την ημέρα, η απαντηση εναι 24ωρο με χαμιλά νερά, μέχρι να βαλεις αυτόνομη γιατί εχεις μπλέξει αν δεν αναβουν όλοι.
αμα τη θελεις ολη μερα, την αναβεις ολη μερα, δεν εχει κατι αλλο.

αμα λειπεις 10 ωρες ομως, ειναι πιο οικονομικο να τη σβησεις, η να την αφησεις αναμμενη; αυτο συζηταμε.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:37
Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:59
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:56 Άρα συγκρίνει δύο διαφορετικές μορφές συνεχόμενης θέρμανσης, και όχι συνεχόμενη vs διακοπτόμενη.
Χειρότερα. Συγκρίνει συνεχόμενη θέρμανση με πετρέλαιο και μη σταθερό θερμοστάτη με συνεχόμενη θέρμανση με γκάζι και σταθερό θερμοστάτη.
ενας ωραιος αχταρμας. φορουμαρα ολε.

επισης συγκρινει καυστηρα κεντρικης θερμανσης, οπου ζεσταινεις τους σωληνες ολης της πολυκατοικιας, με δικο σου καυστηρα.

τι κλασματα, ολοκληρωματα θα βαλω σε λιγο, να στρωσετε χαρακτηρα. :003:
Θες να σου συγκρίνω τον λέβητα πετρελαίου του πατέρα μου σε μονοκατοικία στην Ημαθία με χειρότερο χειμώνα απ'τον δικό μου; Περισσότερη υγρασία, χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Το είχε διακοπτόμενο και το έκανε συνεχές γιατί κατάλαβε κι αυτός πως δεν γλυτώνει ΤΙΠΟΤΑ, ίσα-ίσα που κόβει από την ζέστη του.
stergiosbik

Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:43
enaon έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:30 ναι αυτο λεω, ειναι ερώτηση φιλόλογου, μπορεις να μην το αναψεις καθόλου, να πουλήσεις τα σώματα και να βγαλεις κέρδος. Οπότε η ερώτηση πρέπει να είναι πότε κοστίζει λιγότερο η θερμίδα την οποία υποτίθεται θέλεις ολη την ημέρα, η απαντηση εναι 24ωρο με χαμιλά νερά, μέχρι να βαλεις αυτόνομη γιατί εχεις μπλέξει αν δεν αναβουν όλοι.
αμα τη θελεις ολη μερα, την αναβεις ολη μερα, δεν εχει κατι αλλο.

αμα λειπεις 10 ωρες ομως, ειναι πιο οικονομικο να τη σβησεις, η να την αφησεις αναμμενη; αυτο συζηταμε.
Γι αυτο υπαρχουν οι ενεργειακες μελετες μελετες αγαπητε τις οποιες τις κανουν μηχανολογοι μηχανικοι.
Οχι πολιτικοι μηχανικοι,οχι χημικοι μηχανικοι κλπ κλπ.
Μηχανολογοι μηχανικοι γκε γκε;
Και αυτοι εχουν αποφανθει.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:57
ST48410 έγραψε: 05 Φεβ 2023, 00:38
AlienWay έγραψε: 05 Φεβ 2023, 00:30 Βάλτε αλυσίδες. Το νου σας ρεμάλια! :011: :P
Ρώτησα και πιο πριν και απάντηση δεν πήρα. Ποιος υποχρεούται να φέρει αλυσίδες στο όχημα; Διάβασα σε κάποια άρθρα "όλοι αυτοί που βρίσκονται στις περιοχές της παραγράφου 3" αλλά δεν μπορώ να βρω ποια είναι αυτή η παράγραφος και ποιες οι σχετικές περιοχές.

Όποιος ξέρει με βεβαιότητα ας δώσει τα φώτα του.
εντός αττικής (που νομίζω ότι είσαι) θεωρητικά αυτές τις μέρες σε γράφουνε οπουδήποτε
πρακτικά είναι μάλλον απίθανο να την στήσουνε σε συνοικιακό δρόμο για αυτό
ακόμα πιο πρακτικά, ένα σετ κουβέρτες μπαίνει και από άσχετο, ιδίως αν δεν έχεις περίεργο/χαμηλωμένο αμάξι, μπορεί να αποβεί σωτήριο (ποτέ δεν ξέρεις τι επείγον θα σου τύχει και πότε) και κάνει λιγότερο από 10 σουβλάκια πλέον :-? :-? :-? οπότε μην κολλάς στο πρόστιμο ή όχι, κατ' εμέ

η μόνη μου ένσταση είναι ότι αν σκιστεί (που δεν θα σκιστεί αν πηγαίνεις σιγά, δεν στρίβεις το τιμόνι ακίνητος και τις βγάλεις όταν δεν έχει πια χιόνι) λένε κάποιοι ότι τα σκισμένα κομμάτια μπορεί να κάνουν ζημιά στα φρένα που ακούγεται πολύ τρομακτικό ενδεχόμενο

αν κάποιος ξέρει κάτι επ' αυτού ας γράψει

Ασέβαστος
feindflug

να βαλετε κανονικες αλυσιδες σαν ανθρωποι. δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε κουβερτες.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”