Ειχαμε πάει στα βουνά της περιοχής για σκι το Σαββατοκύριακο. Εκανε λίγο κρύο αλλά ηταν αναμενόμενο.Gherschaagk έγραψε: 05 Φεβ 2023, 22:31Εσείς θα παγώσετε.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 05 Φεβ 2023, 20:55 Δυτικα της Μασαχουσέτης, στα συνορα με ΝΥ με Βερμοντ.
Δεν χιονισε. Θερμοκρασία -17.5 C με δυνατό άνεμο που το κάνει να αισθάνεσαι σαν -23 C.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tι καιρο κανει εκει που ειστε
- Ελβετός Τραπεζίτης
Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σωστό κι αυτό. Στους -17 έχει λίγο κρύο.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 23:46Ειχαμε πάει στα βουνά της περιοχής για σκι το Σαββατοκύριακο. Εκανε λίγο κρύο αλλά ηταν αναμενόμενο.Gherschaagk έγραψε: 05 Φεβ 2023, 22:31Εσείς θα παγώσετε.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 05 Φεβ 2023, 20:55 Δυτικα της Μασαχουσέτης, στα συνορα με ΝΥ με Βερμοντ.
Δεν χιονισε. Θερμοκρασία -17.5 C με δυνατό άνεμο που το κάνει να αισθάνεσαι σαν -23 C.
Μία θερμοφόρα σας παρακαλώ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Ελβετός Τραπεζίτης
Gherschaagk έγραψε: 07 Φεβ 2023, 00:04Σωστό κι αυτό. Στους -17 έχει λίγο κρύο.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 06 Φεβ 2023, 23:46Ειχαμε πάει στα βουνά της περιοχής για σκι το Σαββατοκύριακο. Εκανε λίγο κρύο αλλά ηταν αναμενόμενο.
Μία θερμοφόρα σας παρακαλώ.
Θα φανεί εξωπραγματικό (για όσα έχουμε συνηθίσει στην χωρα της φαιδρής πορτοκαλέας) αλλά στο -17° μπορεις να κάτσεις αρκετη ωρα εξω. Ολοι έχουν τα κατάλληλα ρουχα.
(Γελάω οταν ειμαι στην Ελλάδα. Βλέπω να φοράνε τα ίδια μπουφάν που φοράμε στις ΗΠΑ ή στον Καναδά, τα οποία ειναι φτιαγμένα για τόσο χαμηλή θερμοκρασία, όμως τα φοράνε σε υπαίθρια καφετέρια υπό 18° και παραπονιόύνται οτι «κάνει κρύο»
Θα πω μια κατάσταση που εχω δει συχνά.
Στο σπίτι έχουμε θέα σε λιμνη περίπου 150μ απο το σπίτι. Τον χειμώνα οταν παγωνει τα παιδιά της γειτονιάς κάνουν πατινάζ ή παίζουν χόκεΰ επι πάγου πάνω στην λιμνη. Εχω δει φορές να παίζουν χόκεΰ υπό -18°.
Στην Ελλάδα παραλύουν μονο στην σκέψη οτι η θερμοκρασία έπεσε κοντά στο 0 ενω σε άλλες χωρες αυτο δεν έχει επίδραση στην καθημερινότητα.
Το πραγματικά άσχημο ειναι οταν φυσάει δυνατός αέρας, τότε ειναι ανυπόφορο να είσαι εκτεθειμένος έξω. Ο Πίνακας δείχνει τον ρυθμό με τον οποίον χάνεται η θερμότητα απο το σωμα αναλόγως με την ταχύτητα του ανέμου.
Για αυτό πάντοτε οταν ανακοινώνουν την θερμοκρασία του αέρα αναφέρουν μαζί και την ταχύτητα του ανέμου (σε Μίλια ανα Ωρα ή Χιλιόμετρα ανα ωρα και οχι στο ανούσιο ακαταλαβίστικο «Μπωφόρ») και την Υγρασία, διότι στην πραγματικότητα το κρύο που αισθάνεται κάποιος ειναι απο την επίδραση του ανέμου και της υγρασίας.

Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
συγνωμη που θα στο ξαναπω, αλλα καλα κανεις. πολυ καλα. δεν συζηταμε για το αν πρεπει, η θες, να εχεις το σπιτι σου ζεστο και ποσες ωρες.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:14
Έλα πάνω να βγάλεις ένα 5μηνο με μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 5-7 και θα καταλάβεις.
Επίσης σήκω μέσα στη νύχτα χειμώνα να θηλάσεις να μου πεις πόσα βράδια αντέχεις να το έχεις στους 17 ή να δουλεύει το καλοριφέρ ένα 7ωρο την ημέρα.
Τι μας έλεγε η παιδίατρος; Σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι, στους 20 τον πρώτο χειμώνα, μέρα νύχτα.
Αλλά τι να λέμε τώρα; Εμείς εδώ πάνω δεν ξέρουμε απλά γουστάρουμε να ξοδεύουμε.
Μέσα σε μία ώρα χθες έπεσε η θερμοκρασία στο μπάνιο από τους 17 στους 12 γιατί ανοίξαμε παράθυρο να οριστεί και μου συγκρίνετε σπίτια στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με καιρό στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μου λέτε πόσο καίτε εσείς και πόσο εμείς.
Συγνώμη που σας το ξαναλέω αλλά δεν είμαστε το ίδιο.
συζηταμε για το αν ειναι πιο οικονομικο να το εχεις μονιμα αναμμενο η οχι.
αν θες να το εχεις μονιμα ζεστο, ε, μονιμα αναμμενο θα το εχεις, δεν ειναι θεμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
το ερωτημα ουσιας ειναι αν ειναι συμφερον να εχεις αναμμενη τη θερμανση ολη μερα, η τα 3/8 της μερας. προσοχη, της μερας, οχι των ημερων.
στα 3/8 της μερας, θα πληρωνεις περιπου τα 5/16 του λογαριασμου, πιστευω εγω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Για τελευταία φορά.Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:30συγνωμη που θα στο ξαναπω, αλλα καλα κανεις. πολυ καλα. δεν συζηταμε για το αν πρεπει, η θες, να εχεις το σπιτι σου ζεστο και ποσες ωρες.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:14
Έλα πάνω να βγάλεις ένα 5μηνο με μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 5-7 και θα καταλάβεις.
Επίσης σήκω μέσα στη νύχτα χειμώνα να θηλάσεις να μου πεις πόσα βράδια αντέχεις να το έχεις στους 17 ή να δουλεύει το καλοριφέρ ένα 7ωρο την ημέρα.
Τι μας έλεγε η παιδίατρος; Σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι, στους 20 τον πρώτο χειμώνα, μέρα νύχτα.
Μέσα σε μία ώρα χθες έπεσε η θερμοκρασία στο μπάνιο από τους 17 στους 12 γιατί ανοίξαμε παράθυρο να οριστεί και μου συγκρίνετε σπίτια στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με καιρό στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μου λέτε πόσο καίτε εσείς και πόσο εμείς.
αν θες να το εχεις μονιμα ζεστο, ε, μονιμα αναμμενο θα το εχεις, δεν ειναι θεμα.
Εμάς εδώ πάνω, για να είναι το σπίτι κατοικίσιμο μας συμφέρει να ανάψει μία φορά στην αρχή και να σβήσει μία φορά στο τέλος.
ΈΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Εσείς που είστε άλλη περιοχή κι άλλη περίπτωση, το κάνετε αλλιώς και κάνετε πολύ καλά γιατί έχετε άλλες ανάγκες. Με γεια σας, με χαρά σας. Πολύ καλά κάνετε.
Καλή συνέχεια.
ενας ωραιος αχταρμας. φορουμαρα ολε.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:59Χειρότερα. Συγκρίνει συνεχόμενη θέρμανση με πετρέλαιο και μη σταθερό θερμοστάτη με συνεχόμενη θέρμανση με γκάζι και σταθερό θερμοστάτη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:56 Άρα συγκρίνει δύο διαφορετικές μορφές συνεχόμενης θέρμανσης, και όχι συνεχόμενη vs διακοπτόμενη.
επισης συγκρινει καυστηρα κεντρικης θερμανσης, οπου ζεσταινεις τους σωληνες ολης της πολυκατοικιας, με δικο σου καυστηρα.
τι κλασματα, ολοκληρωματα θα βαλω σε λιγο, να στρωσετε χαρακτηρα.
-
stergiosbik
Gherschaagk έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:37Για τελευταία φορά.Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:30συγνωμη που θα στο ξαναπω, αλλα καλα κανεις. πολυ καλα. δεν συζηταμε για το αν πρεπει, η θες, να εχεις το σπιτι σου ζεστο και ποσες ωρες.Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:14
Εμάς εδώ πάνω, για να είναι το σπίτι κατοικίσιμο μας συμφέρει να ανάψει μία φορά στην αρχή και να σβήσει μία φορά στο τέλος.
ΈΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Εσείς που είστε άλλη περιοχή κι άλλη περίπτωση, το κάνετε αλλιώς και κάνετε πολύ καλά γιατί έχετε άλλες ανάγκες. Με γεια σας, με χαρά σας. Πολύ καλά κάνετε.
Καλή συνέχεια.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν είναι τζάκι να καίει συνεχόμενα, είναι λέβητας με ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΚΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:35το ερωτημα ουσιας ειναι αν ειναι συμφερον να εχεις αναμμενη τη θερμανση ολη μερα, η τα 3/8 της μερας. προσοχη, της μερας, οχι των ημερων.
![]()
![]()
Είναι σαν να μου λες, πως βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και δεν παίρνεις το πόδι από το γκάζι μέχρι που να το σβήσεις.
Είσαι σοβαρός;
-
stergiosbik
Μιλανε οι Πατρινοι και Αθηναιοι για θερμανση!
Σε λιγο θα μας μιλησουν και οι Εσκιμωοι για κλιματισμο.
Σε λιγο θα μας μιλησουν και οι Εσκιμωοι για κλιματισμο.
-
stergiosbik
Ρε συ τι ασχολεισαι;Gherschaagk έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:41Δεν είναι τζάκι να καίει συνεχόμενα, είναι λέβητας με ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΚΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:35το ερωτημα ουσιας ειναι αν ειναι συμφερον να εχεις αναμμενη τη θερμανση ολη μερα, η τα 3/8 της μερας. προσοχη, της μερας, οχι των ημερων.
![]()
![]()
Είναι σαν να μου λες, πως βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο και δεν παίρνεις το πόδι από το γκάζι μέχρι που να το σβήσεις.
Είσαι σοβαρός;
Αυτοι οταν ακουνε συνεχομενη θερμανση νομιζουν οτι ο καυστηρας δουλευει ανευ διακοπης ολο το 24ωρο.
Νοτιοι κοπελα μου,νοτιοι.Τι περιμενεις;
αμα τη θελεις ολη μερα, την αναβεις ολη μερα, δεν εχει κατι αλλο.enaon έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:30 ναι αυτο λεω, ειναι ερώτηση φιλόλογου, μπορεις να μην το αναψεις καθόλου, να πουλήσεις τα σώματα και να βγαλεις κέρδος. Οπότε η ερώτηση πρέπει να είναι πότε κοστίζει λιγότερο η θερμίδα την οποία υποτίθεται θέλεις ολη την ημέρα, η απαντηση εναι 24ωρο με χαμιλά νερά, μέχρι να βαλεις αυτόνομη γιατί εχεις μπλέξει αν δεν αναβουν όλοι.
αμα λειπεις 10 ωρες ομως, ειναι πιο οικονομικο να τη σβησεις, η να την αφησεις αναμμενη; αυτο συζηταμε.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Θες να σου συγκρίνω τον λέβητα πετρελαίου του πατέρα μου σε μονοκατοικία στην Ημαθία με χειρότερο χειμώνα απ'τον δικό μου; Περισσότερη υγρασία, χαμηλότερες θερμοκρασίες.Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:37ενας ωραιος αχταρμας. φορουμαρα ολε.Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:59Χειρότερα. Συγκρίνει συνεχόμενη θέρμανση με πετρέλαιο και μη σταθερό θερμοστάτη με συνεχόμενη θέρμανση με γκάζι και σταθερό θερμοστάτη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Φεβ 2023, 14:56 Άρα συγκρίνει δύο διαφορετικές μορφές συνεχόμενης θέρμανσης, και όχι συνεχόμενη vs διακοπτόμενη.
επισης συγκρινει καυστηρα κεντρικης θερμανσης, οπου ζεσταινεις τους σωληνες ολης της πολυκατοικιας, με δικο σου καυστηρα.
τι κλασματα, ολοκληρωματα θα βαλω σε λιγο, να στρωσετε χαρακτηρα.![]()
Το είχε διακοπτόμενο και το έκανε συνεχές γιατί κατάλαβε κι αυτός πως δεν γλυτώνει ΤΙΠΟΤΑ, ίσα-ίσα που κόβει από την ζέστη του.
-
stergiosbik
Γι αυτο υπαρχουν οι ενεργειακες μελετες μελετες αγαπητε τις οποιες τις κανουν μηχανολογοι μηχανικοι.Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2023, 09:43αμα τη θελεις ολη μερα, την αναβεις ολη μερα, δεν εχει κατι αλλο.enaon έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:30 ναι αυτο λεω, ειναι ερώτηση φιλόλογου, μπορεις να μην το αναψεις καθόλου, να πουλήσεις τα σώματα και να βγαλεις κέρδος. Οπότε η ερώτηση πρέπει να είναι πότε κοστίζει λιγότερο η θερμίδα την οποία υποτίθεται θέλεις ολη την ημέρα, η απαντηση εναι 24ωρο με χαμιλά νερά, μέχρι να βαλεις αυτόνομη γιατί εχεις μπλέξει αν δεν αναβουν όλοι.
αμα λειπεις 10 ωρες ομως, ειναι πιο οικονομικο να τη σβησεις, η να την αφησεις αναμμενη; αυτο συζηταμε.
Οχι πολιτικοι μηχανικοι,οχι χημικοι μηχανικοι κλπ κλπ.
Μηχανολογοι μηχανικοι γκε γκε;
Και αυτοι εχουν αποφανθει.
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:57εντός αττικής (που νομίζω ότι είσαι) θεωρητικά αυτές τις μέρες σε γράφουνε οπουδήποτεST48410 έγραψε: 05 Φεβ 2023, 00:38Ρώτησα και πιο πριν και απάντηση δεν πήρα. Ποιος υποχρεούται να φέρει αλυσίδες στο όχημα; Διάβασα σε κάποια άρθρα "όλοι αυτοί που βρίσκονται στις περιοχές της παραγράφου 3" αλλά δεν μπορώ να βρω ποια είναι αυτή η παράγραφος και ποιες οι σχετικές περιοχές.
Όποιος ξέρει με βεβαιότητα ας δώσει τα φώτα του.
πρακτικά είναι μάλλον απίθανο να την στήσουνε σε συνοικιακό δρόμο για αυτό
ακόμα πιο πρακτικά, ένα σετ κουβέρτες μπαίνει και από άσχετο, ιδίως αν δεν έχεις περίεργο/χαμηλωμένο αμάξι, μπορεί να αποβεί σωτήριο (ποτέ δεν ξέρεις τι επείγον θα σου τύχει και πότε) και κάνει λιγότερο από 10 σουβλάκια πλέον![]()
![]()
οπότε μην κολλάς στο πρόστιμο ή όχι, κατ' εμέ
η μόνη μου ένσταση είναι ότι αν σκιστεί (που δεν θα σκιστεί αν πηγαίνεις σιγά, δεν στρίβεις το τιμόνι ακίνητος και τις βγάλεις όταν δεν έχει πια χιόνι) λένε κάποιοι ότι τα σκισμένα κομμάτια μπορεί να κάνουν ζημιά στα φρένα που ακούγεται πολύ τρομακτικό ενδεχόμενο
αν κάποιος ξέρει κάτι επ' αυτού ας γράψει
Ασέβαστος
feindflug
να βαλετε κανονικες αλυσιδες σαν ανθρωποι. δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε κουβερτες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1166 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
-
- 148 Απαντήσεις