!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

ST48410 έγραψε: 05 Φεβ 2023, 01:17
Cecily Anne έγραψε: 05 Φεβ 2023, 01:13 Δε νομίζω. Εγώ μια μέρα πήγα για δουλειά, ξεκίνησα από λιακάδα και κατέληξα στα χιόνια. Στον παράδρομο για να μπω στο εργοστάσιο ήταν απάτητο το χιόνι, δεν πέρναγε κανένα ΙΧ χωρίς αλυσίδα. Μπροστά είχε μπλόκο η αστυνομία. Τους εξήγησα ότι πρέπει να μπω στον παράδρομο, μου είπαν δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς αλυσίδα (εν τω μεταξύ ήδη έβλεπα ότι μου έφευγε το αμάξι οριακά) και με ξαναγύρισαν εθνική υποχρεωτικά. Ούτε με έγραψαν ούτε μου είπα κάτι παραπάνω.
άσε τι συνέβαινε μέχρι προχθές

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, αναφέρεται πως για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από την 18.00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

https://www.ethnos.gr/greece/article/24 ... ataforthga
Εικόνα

05|02|2023
«Μπάρμπαρα»: Μυθικός διάλογος ηλικιωμένης με τροχονόμο για τις αλυσίδες «Στη λαϊκή πάω παιδάκι μου…»

Εικόνα

Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να σφυροκοπά τη χώρα μας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πρόστιμο είναι 80 ευρώ με την τροχαία να έχει ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους στα οχήματα.

Μυθικός διάλογος ηλικιωμένης με τροχονόμο.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι… μυθικές καταστάσεις κατά την διάρκεια ελέγχων, όπως ο παρακάτω διάλογος που είχε ένας τροχονόμος με μια ηλικιωμένη γυναίκα όταν την σταμάτησε για έλεγχο.

Τροχονόμος: Έχετε αλυσιδούλες στο αυτοκίνητο;
Ηλικιωμένη: «Στη λαϊκή πάω παιδάκι μου…»
Τροχονόμος: Το γνωρίζετε ότι Οκτώβριο με Απρίλιο πρέπει να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αλυσίδες και ότι έχει πρόστιμο 40 ευρώ;
Ηλικιωμένη: «Άμα είμαι στη λαϊκή θα πάρω τηλέφωνο να μου τις φέρουν
Τροχονόμος: Το γνωρίζετε ότι έχει πρόστιμο;
Ηλικιωμένη: «Έχω στο σπίτι μου».
Τροχονόμος: Ναι δεν σας είπα να τις φοράτε, αλλά να τις έχετε μέσα στο όχημα γιατί μια φορά θα τις χρειαστείτε.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %b9%cf%89/
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

enaon έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:30 ναι αυτο λεω, ειναι ερώτηση φιλόλογου, μπορεις να μην το αναψεις καθόλου, να πουλήσεις τα σώματα και να βγαλεις κέρδος. Οπότε η ερώτηση πρέπει να είναι πότε κοστίζει λιγότερο η θερμίδα την οποία υποτίθεται θέλεις ολη την ημέρα, η απαντηση εναι 24ωρο με χαμιλά νερά, μέχρι να βαλεις αυτόνομη γιατί εχεις μπλέξει αν δεν αναβουν όλοι.
Η απάντηση ναι πληρώνεις παραπάνω, όχι "δεν είναι έτσι" γιατί την έβαψες, επειδή έτσι και αλλιώς πληρώνεις περισσότερα σε σχέση με μία πολυκατοικία με φυσιολογικούς ενοικιαστές. Να δω τί άλλο παράδειγμα θα βγάλετε για να επιχειρηματολογήσετε στο πόσο φτηνότερα καίνε όλη μέρα. Περιμένω να ακούσω για ενεργειακούς δείκτες F και τέτοια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Cecily Anne έγραψε: 05 Φεβ 2023, 01:13 Δε νομίζω. Εγώ μια μέρα πήγα για δουλειά, ξεκίνησα από λιακάδα και κατέληξα στα χιόνια. Στον παράδρομο για να μπω στο εργοστάσιο ήταν απάτητο το χιόνι, δεν πέρναγε κανένα ΙΧ χωρίς αλυσίδα. Μπροστά είχε μπλόκο η αστυνομία. Τους εξήγησα ότι πρέπει να μπω στον παράδρομο, μου είπαν δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς αλυσίδα (εν τω μεταξύ ήδη έβλεπα ότι μου έφευγε το αμάξι οριακά) και με ξαναγύρισαν εθνική υποχρεωτικά. Ούτε με έγραψαν ούτε μου είπα κάτι παραπάνω.
2003 , ξεκίνησα από Λάρισα για Πτολεμαίδα με λαμπρό ήλιο , έξω απ' την Κοζάνη έπεσα σε σφοδρή χιονοθύελλα. Αποτέλεσμα : στούκα 3 αμάξια το ένα πίσω απ' το άλλο. Αλυσίδες απέτυχα παταγωδώς να βάλω ,μου τις πέρασε η οδική βοήθεια. :102:
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Από αυτό το θέμα σε forum
https://www.michanikos.gr/forums/topic/ ... B1/page/2/
Ασχολούμαι μεταξύ των άλλων και με ρυθμίσεις καυστήρων & κατανομή δαπανών και έχω παρατηρήσει ότι σε μία πολυκατοικία όποιο διαμέρισμα διατηρεί τον θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία όλη μέρα (17-18 βαθμούς C) το βράδυ (περίπου 15 C) και το πρωί ανοίγει για αερισμό έχει τις λιγότερες ώρες, από άλλα διαμερίσματα που ανοίγουν τον θερμοστάτη περιοδικά (πχ 3-4 ώρες).
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Κάπου Δε κολαει ρε παιδιά.
Πώς γίνεται ένα διαμέρισμα που καίει 4 ώρες στους 18 να καίει περισσότερο από ένα άλλο διαμέρισμα που καίει 16 ώρες στους 18. Απλή αριθμητική δεν ειναι;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:34 Η απάντηση ναι πληρώνεις παραπάνω, όχι "δεν είναι έτσι" γιατί την έβαψες, επειδή έτσι και αλλιώς πληρώνεις περισσότερα σε σχέση με μία πολυκατοικία με φυσιολογικούς ενοικιαστές. Να δω τί άλλο παράδειγμα θα βγάλετε για να επιχειρηματολογήσετε στο πόσο φτηνότερα καίνε όλη μέρα. Περιμένω να ακούσω για ενεργειακούς δείκτες F και τέτοια.
αν δεν αναψεις καθόλου φιλόλογε δεν πληρώνεις τίποτα. Πέρα απο αυτό πάντως η θερμίδα κοστίζει λιγότερα οταν το έχεις 24 ανοικτό με χαμηλά νερά, με την εννοια οτι προσφέρεις λιγότερες δωρεάν στα μπετά των τρίτων. Αν σε ενδιαφέρει η ζεστη και οχι τα χρήματα μόνο.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

enaon έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:48
Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:34 Η απάντηση ναι πληρώνεις παραπάνω, όχι "δεν είναι έτσι" γιατί την έβαψες, επειδή έτσι και αλλιώς πληρώνεις περισσότερα σε σχέση με μία πολυκατοικία με φυσιολογικούς ενοικιαστές. Να δω τί άλλο παράδειγμα θα βγάλετε για να επιχειρηματολογήσετε στο πόσο φτηνότερα καίνε όλη μέρα. Περιμένω να ακούσω για ενεργειακούς δείκτες F και τέτοια.
αν δεν αναψεις καθόλου φιλόλογε δεν πληρώνεις τίποτα. Πέρα απο αυτό πάντως η θερμίδα κοστίζει λιγότερα οταν το έχεις 24 ανοικτό με χαμηλά νερά, με την εννοια οτι προσφέρεις λιγότερες δωρεάν στα μπετά των τρίτων. Αν σε ενδιαφέρει η ζεστη και οχι τα χρήματα μόνο.
Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό, αλλά δεν αφορά τη συζήτησή μας. Φελλόλογε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ευγε που δεν εισαι κολλημένος φιλόλογος.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Ου μη λήψει το όνομα μου επί ματαίω.
Άβαταρ μέλους
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας »

ST48410 έγραψε: 05 Φεβ 2023, 00:38
AlienWay έγραψε: 05 Φεβ 2023, 00:30 Βάλτε αλυσίδες. Το νου σας ρεμάλια! :011: :P
Ρώτησα και πιο πριν και απάντηση δεν πήρα. Ποιος υποχρεούται να φέρει αλυσίδες στο όχημα; Διάβασα σε κάποια άρθρα "όλοι αυτοί που βρίσκονται στις περιοχές της παραγράφου 3" αλλά δεν μπορώ να βρω ποια είναι αυτή η παράγραφος και ποιες οι σχετικές περιοχές.

Όποιος ξέρει με βεβαιότητα ας δώσει τα φώτα του.
εντός αττικής (που νομίζω ότι είσαι) θεωρητικά αυτές τις μέρες σε γράφουνε οπουδήποτε
πρακτικά είναι μάλλον απίθανο να την στήσουνε σε συνοικιακό δρόμο για αυτό
ακόμα πιο πρακτικά, ένα σετ κουβέρτες μπαίνει και από άσχετο, ιδίως αν δεν έχεις περίεργο/χαμηλωμένο αμάξι, μπορεί να αποβεί σωτήριο (ποτέ δεν ξέρεις τι επείγον θα σου τύχει και πότε) και κάνει λιγότερο από 10 σουβλάκια πλέον :-? :-? :-? οπότε μην κολλάς στο πρόστιμο ή όχι, κατ' εμέ

η μόνη μου ένσταση είναι ότι αν σκιστεί (που δεν θα σκιστεί αν πηγαίνεις σιγά, δεν στρίβεις το τιμόνι ακίνητος και τις βγάλεις όταν δεν έχει πια χιόνι) λένε κάποιοι ότι τα σκισμένα κομμάτια μπορεί να κάνουν ζημιά στα φρένα που ακούγεται πολύ τρομακτικό ενδεχόμενο

αν κάποιος ξέρει κάτι επ' αυτού ας γράψει

Ασέβαστος
feindflug
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Φεβ 2023, 15:50
Οι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιο
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

4 βαθμούς σου λέει και πάγωσαν μέχρι και οι ρίζες των μαλλιών μου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 20:34 4 βαθμούς σου λέει και πάγωσαν μέχρι και οι ρίζες των μαλλιών μου.
Το άσπρο τραβάει το κρύο...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Airman68 έγραψε: 06 Φεβ 2023, 20:41
Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 20:34 4 βαθμούς σου λέει και πάγωσαν μέχρι και οι ρίζες των μαλλιών μου.
Το άσπρο τραβάει το κρύο...
Θενκς δεν το ήξερα, νόμιζα πως ήταν η διαφορά θερμοκρασίας και ο Βαρδάρης που ξυρίζει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

στη Γλυφάδα από το μεσημέρι έχουν λιώσει τα χιόνια
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 06 Φεβ 2023, 19:57
ST48410 έγραψε: 05 Φεβ 2023, 00:38
AlienWay έγραψε: 05 Φεβ 2023, 00:30 Βάλτε αλυσίδες. Το νου σας ρεμάλια! :011: :P
Ρώτησα και πιο πριν και απάντηση δεν πήρα. Ποιος υποχρεούται να φέρει αλυσίδες στο όχημα; Διάβασα σε κάποια άρθρα "όλοι αυτοί που βρίσκονται στις περιοχές της παραγράφου 3" αλλά δεν μπορώ να βρω ποια είναι αυτή η παράγραφος και ποιες οι σχετικές περιοχές.

Όποιος ξέρει με βεβαιότητα ας δώσει τα φώτα του.
εντός αττικής (που νομίζω ότι είσαι) θεωρητικά αυτές τις μέρες σε γράφουνε οπουδήποτε
πρακτικά είναι μάλλον απίθανο να την στήσουνε σε συνοικιακό δρόμο για αυτό
ακόμα πιο πρακτικά, ένα σετ κουβέρτες μπαίνει και από άσχετο, ιδίως αν δεν έχεις περίεργο/χαμηλωμένο αμάξι, μπορεί να αποβεί σωτήριο (ποτέ δεν ξέρεις τι επείγον θα σου τύχει και πότε) και κάνει λιγότερο από 10 σουβλάκια πλέον :-? :-? :-? οπότε μην κολλάς στο πρόστιμο ή όχι, κατ' εμέ

η μόνη μου ένσταση είναι ότι αν σκιστεί (που δεν θα σκιστεί αν πηγαίνεις σιγά, δεν στρίβεις το τιμόνι ακίνητος και τις βγάλεις όταν δεν έχει πια χιόνι) λένε κάποιοι ότι τα σκισμένα κομμάτια μπορεί να κάνουν ζημιά στα φρένα που ακούγεται πολύ τρομακτικό ενδεχόμενο

αν κάποιος ξέρει κάτι επ' αυτού ας γράψει

Ασέβαστος
feindflug
Κατά πάσα πιθανότητα, ούτε κουβέρτες, ούτε αλυσίδες ξέρουν να βάζουν οι περισσότεροι τύποι, τύπε, οπότε ας κάτσουν σπίτι, ας πάρουν ένα ταξί ή ας μετακινηθούν με άλλον τρόπο
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”