!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;
Re: Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;
Μπουγάτσα με κρέμα. Είπαμε, πρέπει να κατέχεις τη γλώσσα του ντόπιου πληθυσμού.
- hellegennes
Στο Λονδίνο όλα τα σπίτια έχουν εξωτερική πόρτα ασφαλείας, συνήθως με ηλεκτρονική κλειδαριά που λειτουργεί με κάρτα και εσωτερικά τουλάχιστον άλλη μία πόρτα ασφαλείας, αν όχι και ενδιάμεση.mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:20Τι να σου πω, έχω μείνει σε 5 πόλεις. Δεν έχω δει πουθενά πόρτα ασφαλείας. Ακόμη και σε σχετικά καλά σπίτια που ένας διαρρήκτης θα είχε κίνητρο να μπει.
Στις επαρχιακές πόλεις δεν συνηθίζονται οι πόρτες ασφαλείας γιατί είναι μάταιο. Αν το σπίτι είναι ισόγειο μπορούν να μπούνε από το παράθυρο ή και να ρίξουν την κάσα που φτιάχτηκε την εποχή του χαλκού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Στο σύνολο της Ελλάδας 15.000 το 2021. Στην Μητροπολιτική Περιοχή Λονδίνου 40.000. Στην Μητροπολιτική Περιοχή Μάντσεστερ 17.000.sharp έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:17Για ψάξε διαρρήξεις και πες, με ενδιαφέρει.Για όλα τα εγκλήματα σημασία έχει η πυκνότητα δραστηριότητας ανά έκταση.
Μιλάμε για ακραία μεγαλύτερα νούμερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα σπίτια στο Λονδινό γενικά δεν έχουν πόρτα ασφαλείας. Αυτά με της ηλεκτρονικές κλειδαριές αφορούν πολύόροφοες πολυκατοικίες.hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:38
Στο Λονδίνο όλα τα σπίτια έχουν εξωτερική πόρτα ασφαλείας, συνήθως με ηλεκτρονική κλειδαριά που λειτουργεί με κάρτα και εσωτερικά τουλάχιστον άλλη μία πόρτα ασφαλείας, αν όχι και ενδιάμεση.
Στις επαρχιακές πόλεις δεν συνηθίζονται οι πόρτες ασφαλείας γιατί είναι μάταιο. Αν το σπίτι είναι ισόγειο μπορούν να μπούνε από το παράθυρο ή και να ρίξουν την κάσα που φτιάχτηκε την εποχή του χαλκού.
Βάλτε μια πόρτα ασφαλείας ρε κορόιδααααhellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:39Στο σύνολο της Ελλάδας 15.000 το 2021. Στην Μητροπολιτική Περιοχή Λονδίνου 40.000. Στην Μητροπολιτική Περιοχή Μάντσεστερ 17.000.sharp έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:17Για ψάξε διαρρήξεις και πες, με ενδιαφέρει.Για όλα τα εγκλήματα σημασία έχει η πυκνότητα δραστηριότητας ανά έκταση.
Μιλάμε για ακραία μεγαλύτερα νούμερα.
- taxalata xalasa
η διαφορα ειναι οτι στην βραζιλια ζεις ανθρωπινα και μακρυα απ τις φαβελες, αν δεν εισαι φτωχοδιαβολος, ενω στην αθηνα εχεις τον φαβέλα φτωχοδιαβολο για γειτονα ολούθε...EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:29 Η αλήθεια είναι ότι ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο ούτε η Ελλάδα είναι καμία τραγική χώρα για την ασφάλεια. Πολλες φορες κανουμε exaggerated claims για να κανουμε το ποιντ μας κ αυτο νομιζω οτι θα οδηγουσε τον αντικειμενικο αναγνώστη να γελάει. Τυφλα να χουν οι φαβελες του Ριο, να πουμε. Η Αθήνα είναι γενικά πιο ασφαλής όμως από το Λονδίνο. Καμια από τις δύο δεν είναι ιδιαίτερα βιώσιμη πόλη, όπως καμια μεγάλη πόλη ΙΜΟ με ό,τι συνεπάγεται αυτό, εκτός αν είσαι 20 χρονων χαζογκομενα που σε νοιάζει "να έχει ζωή μωρέ".
που νομιζεις ειναι πιο safe?
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- Bill Hicks
άλλωστε γι'αυτό όλες οι στατιστικές γίνονται σε ανθρωποκτονίες ανά τ.χ.hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2022, 22:55Κάνεις λάθος να μετράς κατοίκους. Επιφάνεια πρέπει να μετράς. Η Αττική έχει διπλάσια έκταση και μόλις το 60% των ανθρωποκτονιών του Λονδίνου.Spoiler
runner έγραψε: 07 Οκτ 2022, 16:58Αν δεν κάνω λάθος, το Λονδίνο έχει περίπου 9-10 εκατομμύρια κατοίκους.hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2022, 15:46 Δεν είναι όλα τα στατιστικά της αστυνομίας συγκρίσιμα αλλά για βίαιο έγκλημα είναι. Δεν μένουν χωρίς καταγραφή οι φόνοι και τα μαχαιρώματα.
Το Λονδίνο το 2021 είχε 127 ανθρωποκτονίες. Ολόκληρη η Αττική (διπλάσια έκταση) είχε 76 (οι μισές από αμέλεια).
Δηλαδή είναι περίπου 3,5 φορές πιο πιθανό να σε δολοφονήσουν στο Λονδίνο απ' ό,τι στην Αθήνα. Για άλλες πόλεις της Ελλάδας δεν το συζητάμε καν. Η Θεσσαλονίκη έχει 6-7 ανθρωποκτονίες τον χρόνο.
Οι 127 ανθρωποκτονίες που ανέφερες είναι πολύ μικρός αριθμός για τέτοιο μέγεθος και για πόλη που φιλοξενεί, εκτός από Βρετανούς, ανθρώπους απ 'όλον το κόσμο κυριολεκτικά.
Με τόσες λίγες ανθρωποκτονίες φαίνεται αρκετά ασφαλής πόλη.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Για πες μερικά παραδείγματα.taxalata xalasa έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:57η διαφορα ειναι οτι στην βραζιλια ζεις ανθρωπινα και μακρυα απ τις φαβελες, αν δεν εισαι φτωχοδιαβολος, ενω στην αθηνα εχεις τον φαβέλα φτωχοδιαβολο για γειτονα ολούθε...EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:29 Η αλήθεια είναι ότι ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο ούτε η Ελλάδα είναι καμία τραγική χώρα για την ασφάλεια. Πολλες φορες κανουμε exaggerated claims για να κανουμε το ποιντ μας κ αυτο νομιζω οτι θα οδηγουσε τον αντικειμενικο αναγνώστη να γελάει. Τυφλα να χουν οι φαβελες του Ριο, να πουμε. Η Αθήνα είναι γενικά πιο ασφαλής όμως από το Λονδίνο. Καμια από τις δύο δεν είναι ιδιαίτερα βιώσιμη πόλη, όπως καμια μεγάλη πόλη ΙΜΟ με ό,τι συνεπάγεται αυτό, εκτός αν είσαι 20 χρονων χαζογκομενα που σε νοιάζει "να έχει ζωή μωρέ".
που νομιζεις ειναι πιο safe?
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τελικά το κόμπλεξ του φαινομένου "γκασταρμπάιτερ" είναι ακίνητο. Όπως κάποιοι πρώην πιαταδες των ΗΠΑ που σπάζονταν όταν η Ελλάδα βγηκε από τη δραχμή και μπήκε στο ισχυροτερο(μετά από λίγο) νόμισμα από το δολάριο.
Μπορεί να θες να ξεφύγεις από αυτό, αλλά αυτό δε ξεφεύγει από εσένα.
Μπορεί να θες να ξεφύγεις από αυτό, αλλά αυτό δε ξεφεύγει από εσένα.
Σπέρνει η Γαλλία και η Ιταλία στα γλυκά. Αστο.Κόκκορας έγραψε: 07 Οκτ 2022, 20:31δεδομενο ειναι αυτο που σου λεω,ανοστα για τον μεσο ελληνα τα φαγητα και ιδιως τα γλυκα της γαλλιας
δεν λεω πως δεν μου αρεσουν ,βασικα μια και αναφερθηκε το εκλερ,της γαλλιας να ειμαι ειλικρινης μου αρεσει περισσοτερο γιατι δεν ειναι τιγκα στην ζαχαρη
γενικα στην ελλαδα τα γλυκα ειναι σερμπετι,αλλα κατα την γνωμη μου,με αυτες τις επιρροες ευρωπαικες ανατολικες,βυζαντινες και ξερω γω
ειναι πολυ καλα
ιδιως αν αφαιρεσεις μια πρεζα ζαχαρη![]()
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
stergiosbik
Ειναι απλα ηλιθιο ο μεσος Ελληνας με τα χιλια δυο προβληματα της καθημερινοτητας του να μην θελει να μεινει σε μια ανεπτυγμενη χωρα,κατα κανονα οι Βορειες χωρες αλλα και Αυστραλια.
Ο φραγκατος ΟΠΟΥ και να ειναι θα περασει ζαχαρη.
Απλα ειναι τα πραγματα.
Απλα ειναι τα πραγματα.
- Dwarven Blacksmith
E, τότε υπάρχουν ή εκατομμύρια φραγκάτοι ή εκατομμύρια ηλίθιοι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.stergiosbik έγραψε: 08 Οκτ 2022, 12:00 Ειναι απλα ηλιθιο ο μεσος Ελληνας με τα χιλια δυο προβληματα της καθημερινοτητας του να μην θελει να μεινει σε μια ανεπτυγμενη χωρα,κατα κανονα οι Βορειες χωρες αλλα και Αυστραλια.
Απλα ειναι τα πραγματα.
Όταν έχεις χρήματα και μπορείς να πας ο που θες οπότε θες, τότε κοιτάς αλλά πράγματα.stergiosbik έγραψε: 08 Οκτ 2022, 12:00 Ειναι απλα ηλιθιο ο μεσος Ελληνας με τα χιλια δυο προβληματα της καθημερινοτητας του να μην θελει να μεινει σε μια ανεπτυγμενη χωρα,κατα κανονα οι Βορειες χωρες αλλα και Αυστραλια.
Απλα ειναι τα πραγματα.
Btw για κάποιον που ξεκινά από το μηδέν και θέλει να πετύχει, η επιλογή μου θα ήταν ΗΠΑ.
-
stergiosbik
Ε ναι ρε φιλε.Ερμής έγραψε: 08 Οκτ 2022, 12:04Όταν έχεις χρήματα και μπορείς να πας ο που θες οπότε θες, τότε κοιτάς αλλά πράγματα.stergiosbik έγραψε: 08 Οκτ 2022, 12:00 Ειναι απλα ηλιθιο ο μεσος Ελληνας με τα χιλια δυο προβληματα της καθημερινοτητας του να μην θελει να μεινει σε μια ανεπτυγμενη χωρα,κατα κανονα οι Βορειες χωρες αλλα και Αυστραλια.
Απλα ειναι τα πραγματα.
Btw για κάποιον που ξεκινά από το μηδέν και θέλει να πετύχει, η επιλογή μου θα ήταν ΗΠΑ.
Για τα χοντρα πορτοφολια σχεδον παντου ειναι Παραδεισος.
Αλλωστε μολις βαρεθεις την κανεις γι αλλου.
Το προβλημα ειναι για τον απλο πολιτη που φτυνει αιμα στην καθημερινοτητα του στο ελλαδισταν ακομη και για το πιο απλο πραγμα.
ΥΓΕρμής
Δεν ειμαι και τοσο βεβαιος για τις ΗΠΑ.
Ξαδερφακι που βρισκεται Σιατλ,πολυ καλη θεση στην Microsoft,ειχε την ιδια ακριβως αποψη.
Μετα απο καποια χρονια παραμονης εκει αρχισε να ψιλοαλλαζει αποψη.
Ναι μεν μπορεις να φτιαχτεις πολυ γρηγορα και χοντρα αλλα ακομη πιο γρηγορα μπορει να βρεθεις στο μηδεν χωρις απολυτως καμμια στηριξη απο πουθενα.
Αν κατι στραβωσει,βρισκεσαι στον δρομο και πεθαινεις σαν το σκυλι στ αμπελι χωρις κανενας να νοιαστει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stergiosbik την 08 Οκτ 2022, 12:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Για τον μέσο Έλληνα που τη βγάζει μήνα μήνα η Ελλάδα είναι κολαστήριο. Νομίζω τα έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη σελίδα. Για ένα μισθωτο ο παράδεισος του είναι κεντρική Ευρώπη.stergiosbik έγραψε: 08 Οκτ 2022, 12:10Ε ναι ρε φιλε.Ερμής έγραψε: 08 Οκτ 2022, 12:04Όταν έχεις χρήματα και μπορείς να πας ο που θες οπότε θες, τότε κοιτάς αλλά πράγματα.stergiosbik έγραψε: 08 Οκτ 2022, 12:00 Ειναι απλα ηλιθιο ο μεσος Ελληνας με τα χιλια δυο προβληματα της καθημερινοτητας του να μην θελει να μεινει σε μια ανεπτυγμενη χωρα,κατα κανονα οι Βορειες χωρες αλλα και Αυστραλια.
Απλα ειναι τα πραγματα.
Για τα χοντρα πορτοφολια σχεδον παντου ειναι Παραδεισος.
Αλλωστε μολις βαρεθεις την κανεις γι αλλου.
Το προβλημα ειναι για τον απλο πολιτη που φτυνει αιμα στην καθημερινοτητα του στο ελλαδισταν ακομη και για το πιο απλο πραγμα.
- EKPLIKTIKOS
Εκατομμύρια ηλιθιοι σίγουρα υπάρχουν, αλλά αυτό είναι άσχετο. Υπάρχουν κ άλλα πράγματα στη ζωή εκτός από τα λεφτά, τις καλύτερες υποδομές και γενικά το καλύτερο κράτος, που αδιαμφισβητητα είναι η Αυστραλία και οι βόρειες χώρες συγκριτικά με την Ελλάδα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Οκτ 2022, 12:03
E, τότε υπάρχουν ή εκατομμύρια φραγκάτοι ή εκατομμύρια ηλίθιοι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 182 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
-
- 45 Απαντήσεις