!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

ΑΜΕΡΙΚΗ
14
18%
ΚΑΝΑΔΑΣ
10
13%
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
1
1%
ΑΓΓΛΙΑ
1
1%
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
2
3%
ΙΤΑΛΙΑ
10
13%
ΣΟΥΗΔΙΑ
2
3%
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
11
14%
ΡΩΣΙΑ
4
5%
Β. ΚΟΡΕΑ
7
9%
ΑΛΛΗ
15
19%

Σύνολο ψήφων: 77

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Re: Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

Μου έχει μείνει απωθημένο που δεν ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Chicago. Αρρώστησε ο πατέρας μου και γύρισα πίσω να αναλάβω την οικογενειακή επιχείρηση. Αν ήξερα τι θα γινόταν με τα μνημόνια βέβαια θα καθόμουν εκεί.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Μεχρι στιγμης καλυτερη πολη απο την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ δεν εχω δει πουθενα
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Οκτ 2022, 12:34
Αυτό που βάζεις ξέρεις τι είναι; Εννοώ κοίταξες πραγματικά ή απλά έβαλες το πρώτο "compare Athens to London safety" που βρήκες;

Γιατί δεν είναι πραγματικά κάτι, ούτε επίσημα στατιστικά, ούτε κάποια επιστημονική μελέτη. Είναι self reporting φαση "πόσο ανησυχείτε ότι θα σας κλέψουν;". Τώρα να μου λες ότι η Αθήνα είναι πιο επικίνδυνη από μια αγγλική πόλη νταξ... τα έχουμε ξαναπεί, και εγώ και ο hellegennes έχουμε ζήσει στην Αγγλία. Αν απλά θες να βλογας τα γένια σου, οκ. Αλλά μη νομίζεις ότι θα πείσεις και κανέναν ειδικά με λογική τύπου

Επιχείρημα: το Λονδίνο είναι πιο επικίνδυνο από την Αθήνα
Αντεπιχειρημα: δεν είναι και τόσο πιο επικίνδυνο, σύμφωνα με self reported data στο ίντερνετ. Δηλαδή είναι πιο επικίνδυνο, αλλά όχι κ πολυ.

Συμπέρασμα: νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια στο Λονδίνο απ ότι στην Αθήνα.

Σου βγάζει νόημα;

ΥΓ να ξέρεις ότι αγαπάω το Ηνωμένο Βασιλειο όπου έζησα ευχάριστα χρόνια κ οι Άγγλοι είναι ο λαός που συμπαθώ περισσότερο απ όλους τους Ευρωπαίους
Ε ναι εβαλα το πρωτο που βρηκα - νομιζω το ειχαμε ξαναδει το "numeo". Δεν ειναι ασχημο να εχεις σχηματισει μια γνωμη απο 1000 contributors (* αλλωστε και εμεις εδω τη δικια μας εμπειρια περιγραφουμε, θα μπορουσα καλλιστα μια φορα να ειχα μαχαιρωθει ο ιδιος και να σας ελεγα παιδια μη πατε Λονδινο κλπ). Νομιζω ειναι πολυ δυσκολο να συγκρινεις τα απλα στατιστικα απο αστυνομια κλπ γιατι πολλες φορες δε δηλωνουν η' ειναι διαφορετικου ειδους εγκληματα. Το Λονδινο εχει πραγματι προβλημα με μαχαιρωματα σε απολυτους αριθμους αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι ειναι τυχαια περιστατικα (* δηλαδη μπορει να ειναι αναμεσα σε συμμοριες κλπ σε συγκεκριμενες περιοχες). Παντως προσωπικα δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα (* κοντευω 30 χρονια που κατεβαινω) ουτε ειδα καποιον αλλον να εχει - το μονο "εγκλημα" μπροστα μου ειναι οι παπατζηδες στις γεφυρες και μια φορα εναν φιλο που του βουτηξαν μια ροδα απο παρκαρισμενο αυτοκινητο. Ουτε καν δηλαδη με εχουν πλησιασει για ναρκωτικα..

Τωρα για Αθηνα τι να σας πω, δεν ειμαι απο εκει - οταν κατεβαινω απο επαρχια ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ επικινδυνη (το κεντρο σιγουρα) για να μου την πεσουν για ξαφρισμα τηλεφωνου η' για να μου πουλησουν ναρκωτικα. Δεν φοβαμαι τοσο για τη ζωη μου, αλλα και παλι περνοντας με το ταξι απο κατι υποβαθμισμενες περιοχες στο κεντρο μου πιανεται η καρδια. Μπορει να κανω λαθος.

Το numbeo παντως που κοιταξα για αλλες πολεις εχει μεσες-ακρες τις εντυπωσεις που μου αφησαν απο επισκεψη - ησυχες πολεις (σκανδιναβια), καθολου ησυχες (coventry). Προφανως δεν ειναι το ευαγγελιο αλλα σου δινει μια καλη εντυπωση του τι παιζει. Σαν τετοια την αφηνω εδω...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν είναι όλα τα στατιστικά της αστυνομίας συγκρίσιμα αλλά για βίαιο έγκλημα είναι. Δεν μένουν χωρίς καταγραφή οι φόνοι και τα μαχαιρώματα.

Το Λονδίνο το 2021 είχε 127 ανθρωποκτονίες. Ολόκληρη η Αττική (διπλάσια έκταση) είχε 76 (οι μισές από αμέλεια).

Δηλαδή είναι περίπου 3,5 φορές πιο πιθανό να σε δολοφονήσουν στο Λονδίνο απ' ό,τι στην Αθήνα. Για άλλες πόλεις της Ελλάδας δεν το συζητάμε καν. Η Θεσσαλονίκη έχει 6-7 ανθρωποκτονίες τον χρόνο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 07 Οκτ 2022, 15:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2022, 15:46 Δεν είναι όλα τα στατιστικά της αστυνομίας συγκρίσιμα αλλά για βίαιο έγκλημα είναι. Δεν μένουν χωρίς καταγραφή οι φόνοι και τα μαχαιρώματα.

Το Λονδίνο το 2021 είχε 127 ανθρωποκτονίες. Ολόκληρη η Αττική (διπλάσια έκταση) είχε 76 (οι μισές από αμέλεια).
Ξαναλέω, η χάβρα η μεγάλη στις ευρωπαϊκές πόλεις είναι στα προάστια, όχι στο κέντρο.
>Το της Αθήνας είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 07 Οκτ 2022, 10:16
Chilloutbuddy έγραψε: 07 Οκτ 2022, 08:41 ρε φίλε, κάποιος λόγος θα υπάρχει που οι ελβετοί ξεκίνησαν να φτιάχουν ρολόγια στο γκαράζ :lol:
ακούτε ρε τον παλιό, δεν είπα τυχαία το μέρος, έχω μείνει ένα χρόνο. δεν είναι τυχαίο ότι εκεί γηροκομούνε εξόριστους αφρικανούς δικτάτορες
κι εγώ ο μαλάκας που νόμιζα το τραπεζικό απόρρητο
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Chilloutbuddy έγραψε: 07 Οκτ 2022, 08:41 ρε φίλε, κάποιος λόγος θα υπάρχει που οι ελβετοί ξεκίνησαν να φτιάχουν ρολόγια στο γκαράζ :lol:
ακούτε ρε τον παλιό, δεν είπα τυχαία το μέρος, έχω μείνει ένα χρόνο. δεν είναι τυχαίο ότι εκεί γηροκομούνε εξόριστους αφρικανούς δικτάτορες
Κι οι αστέρες του Χόλλυγουντ όλοι εκεί έχουν ή είχαν σπίτι, Τσάπλιν, Χέμπουρν κλπ
Magnus3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 »

Sid Vicious έγραψε: 07 Οκτ 2022, 13:15 Μεχρι στιγμης καλυτερη πολη απο την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ δεν εχω δει πουθενα
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

sharp έγραψε: 07 Οκτ 2022, 16:19
Κι οι αστέρες του Χόλλυγουντ όλοι εκεί έχουν ή είχαν σπίτι, Τσάπλιν, Χέμπουρν κλπ
Οι αστερες του Μεταλ παντως προτιμουν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, βλεπε τον τραγουδιστη των TIAMAT που μαλιστα χτυπησε και τατουαζ ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Magnus3 έγραψε: 07 Οκτ 2022, 16:20
Sid Vicious έγραψε: 07 Οκτ 2022, 13:15 Μεχρι στιγμης καλυτερη πολη απο την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ δεν εχω δει πουθενα
Προς τι το γελιο Πυργιωτη φιλε μου;
Magnus3

Ισπανία, Κοστα Ρικα ή Αργεντινή
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

τα Καημμενα Βουρλα ειναι πιο ωραια απ την Θεσσαλλλλονίκα...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

taxalata xalasa έγραψε: 07 Οκτ 2022, 16:23
τα Καημμενα Βουρλα ειναι πιο ωραια απ την Θεσσαλλλλονίκα...
Δεν ξερετε να ζειτε, δεκτον τοτε
Magnus3

Sid Vicious έγραψε: 07 Οκτ 2022, 16:22
Θεσσαλονικιός ειναι φιλε ( κέντρο ) , αν εξαιρέσεις το ιστορικό κέντρο, την παραλία άντε και μερικά σποτ Β. Σοφιασ το υπόλοιπο ειναι για carpet bombing. Δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Magnus3 έγραψε: 07 Οκτ 2022, 16:24
Sid Vicious έγραψε: 07 Οκτ 2022, 16:22

Θεσσαλονικιός ειναι φιλε ( κέντρο ) , αν εξαιρέσεις το ιστορικό κέντρο, την παραλία άντε και μερικά σποτ Β. Σοφιασ το υπόλοιπο ειναι για carpet bombing. Δυστυχώς.
Δεν την εχεις πολυκυκλοφορησει την πολη μαλλον. Τα Καστρα carpet bombing;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”