!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

ΑΜΕΡΙΚΗ
14
18%
ΚΑΝΑΔΑΣ
10
13%
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
1
1%
ΑΓΓΛΙΑ
1
1%
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
2
3%
ΙΤΑΛΙΑ
10
13%
ΣΟΥΗΔΙΑ
2
3%
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
11
14%
ΡΩΣΙΑ
4
5%
Β. ΚΟΡΕΑ
7
9%
ΑΛΛΗ
15
19%

Σύνολο ψήφων: 77

mao mao

Re: Σε ποιά χώρα του κόσμου θέλετε να ζήσετε ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

sharp έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:09
EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Οκτ 2022, 21:09 Η Ελλάδα μια χαρά είναι πέρα απ την πλάκα αν έχεις λεφτά.
Αυτό ακριβώς μού έλεγε πριν πολλά χρόνια Έλληνας φίλος στην Ελβετία.
Η Ελβετία έιναι μια χαρά φτάνει να έχεις λεφτά. :smt005:
και στο τέλος καταλήγουμε οτι αν έχεις λεφτά, παντού είναι καλά. Το οποίο ισχύει σε μεγάλο βαθμό.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

sharp έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:12
hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:08
mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2022, 22:57 Δε σκοτώνουν οι επιφάνειες Χέλη, οι άνθρωποι σκοτώνουν.
Κάτι έχετε καταλάβει λάθος κι εσύ και ο Navis και ο runner. Αυτό που έχει σημασία έχει η πιθανότητα να πάθεις κάτι σε μια περιοχή που κινείσαι. Το πόσους κάτοικους θα έχει πακτωμένους στην περιοχή είναι τελείως αδιάφορο. Θα σου το δώσω με ένα παράδειγμα.

Πες ότι έχεις δυο διπλανά χωριά, με τον ίδιο αριθμό σπιτιών και την ίδια έκταση. Στο ένα κατοικούν 500 άτομα και στο άλλο 1000, γιατί π.χ. έχουν κάνει περισσότερα παιδιά. Στο πρώτο χωριό γίνονται 10 κλοπές τον χρόνο, στο δεύτερο 15. Σε ποιο χωριό αισθάνεσαι πιο ασφαλής να ζεις;

Για να εξηγήσω πού βρίσκεται το πρόβλημα: η πιθανότητα να γίνεις θύμα ενός εγκλήματος είναι συνάρτηση του συνόλου της εγκληματικής δραστηριότητας στην περιοχή που κινείσαι. Αυτό που εκφράζει η πληθυσμιακή αναλογία είναι πόσο συχνά εγκληματεί ο πληθυσμός ανά μονάδα χρόνου. Η πιθανότητα όμως να είσαι θύμα εκφράζεται από την συχνότητα εγκλημάτων ανά έκταση.
Έλα ρε Χέλη, δεν είμαστε όλοι φοιτητάρια να γυρνάμε βραδυάτικα μόνοι μας από τον κολλητό. Κάποτε αυτά και ήταν ακίνδυνα τότε. Τώρα έχει αλλάξει παντού. Η μόνη στατιστική που με ενδιαφέρει είναι διαρρήξεις.
Για όλα τα εγκλήματα σημασία έχει η πυκνότητα δραστηριότητας ανά έκταση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:12
sharp έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:09
EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Οκτ 2022, 21:09 Η Ελλάδα μια χαρά είναι πέρα απ την πλάκα αν έχεις λεφτά.
Αυτό ακριβώς μού έλεγε πριν πολλά χρόνια Έλληνας φίλος στην Ελβετία.
Η Ελβετία έιναι μια χαρά φτάνει να έχεις λεφτά. :smt005:
και στο τέλος καταλήγουμε οτι αν έχεις λεφτά, παντού είναι καλά. Το οποίο ισχύει σε μεγάλο βαθμό.
Μα οι Έλληνες όλο για λεφτά μιλάνε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 08 Οκτ 2022, 00:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
mao mao

Πάντως στην Αγγλία η πόρτα ασφαλείας είναι κάτι το άγνωστο. Ακόμη και σε ισόγεια. Σε Αθήνα/Θεσσ και στην τελευταία γκαρσονιέρα βάζουν πόρτα ασφαλείας για να μη γίνει μπούκα. Αυτό λέει πολλα.
sharp

hellegennes έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:13
sharp έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:12

Κάτι έχετε καταλάβει λάθος κι εσύ και ο Navis και ο runner. Αυτό που έχει σημασία έχει η πιθανότητα να πάθεις κάτι σε μια περιοχή που κινείσαι. Το πόσους κάτοικους θα έχει πακτωμένους στην περιοχή είναι τελείως αδιάφορο. Θα σου το δώσω με ένα παράδειγμα.

Πες ότι έχεις δυο διπλανά χωριά, με τον ίδιο αριθμό σπιτιών και την ίδια έκταση. Στο ένα κατοικούν 500 άτομα και στο άλλο 1000, γιατί π.χ. έχουν κάνει περισσότερα παιδιά. Στο πρώτο χωριό γίνονται 10 κλοπές τον χρόνο, στο δεύτερο 15. Σε ποιο χωριό αισθάνεσαι πιο ασφαλής να ζεις;

Για να εξηγήσω πού βρίσκεται το πρόβλημα: η πιθανότητα να γίνεις θύμα ενός εγκλήματος είναι συνάρτηση του συνόλου της εγκληματικής δραστηριότητας στην περιοχή που κινείσαι. Αυτό που εκφράζει η πληθυσμιακή αναλογία είναι πόσο συχνά εγκληματεί ο πληθυσμός ανά μονάδα χρόνου. Η πιθανότητα όμως να είσαι θύμα εκφράζεται από την συχνότητα εγκλημάτων ανά έκταση.
Έλα ρε Χέλη, δεν είμαστε όλοι φοιτητάρια να γυρνάμε βραδυάτικα μόνοι μας από τον κολλητό. Κάποτε αυτά και ήταν ακίνδυνα τότε. Τώρα έχει αλλάξει παντού. Η μόνη στατιστική που με ενδιαφέρει είναι διαρρήξεις.
Για όλα τα εγκλήματα σημασία έχει η πυκνότητα δραστηριότητας ανά έκταση.
Για ψάξε διαρρήξεις και πες, με ενδιαφέρει.
sharp

mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:16 Πάντως στην Αγγλία η πόρτα ασφαλείας είναι κάτι το άγνωστο. Ακόμη και σε ισόγεια. Σε Αθήνα/Θεσσ και στην τελευταία γκαρσονιέρα βάζουν πόρτα ασφαλείας για να μη γίνει μπούκα. Αυτό λέει πολλα.
Άντε ρε, σοβαρά; Σε όλες τις περιοχές;
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:12
Κάποια πράγματα όμως νομίζω ότι είναι ανεξάρτητα από τα λεφτά που έχεις. Πχ η ποιότητα του αέρα. Αυτό είναι και κάπως αντικειμενικο, γιατί υπάρχουν κ άλλα, υποκειμενικά: κουλτούρα, κλίμα (εξαιρούνται τα άκρα προφανώς, με ανώμαλους δεν ασχολούμαι) κτλ.
mao mao

sharp έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:17
mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:16 Πάντως στην Αγγλία η πόρτα ασφαλείας είναι κάτι το άγνωστο. Ακόμη και σε ισόγεια. Σε Αθήνα/Θεσσ και στην τελευταία γκαρσονιέρα βάζουν πόρτα ασφαλείας για να μη γίνει μπούκα. Αυτό λέει πολλα.
Τι να σου πω, έχω μείνει σε 5 πόλεις. Δεν έχω δει πουθενά πόρτα ασφαλείας. Ακόμη και σε σχετικά καλά σπίτια που ένας διαρρήκτης θα είχε κίνητρο να μπει.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Στο Μάντσεστερ που εμένα εγώ πράγματι δεν είχα πόρτα ασφαλείας. Είχε όμως κωδικό για να μπεις στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, κωδικό για να μπεις στο κτήριο, κωδικό για να μπεις στον όροφο, κωδικο για να μπεις στο υπνοδωμάτιο σου, κωδικο για να κάτσεις στη χεστρα σου κοκ, κ κάμερες πρακτικά παντού.
mao mao

EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:21
Στο Μάντσεστερ που εμένα εγώ πράγματι δεν είχα πόρτα ασφαλείας. Είχε όμως κωδικό για να μπεις στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, κωδικό για να μπεις στο κτήριο, κωδικό για να μπεις στον όροφο, κωδικο για να μπεις στο υπνοδωμάτιο σου, κωδικο για να κάτσεις στη χεστρα σου κοκ, κ κάμερες πρακτικά παντού.
εσύ έμενες κέντρο σε μεγάλη πολυκατοικία. εκεί στην είσοδο έχων κωδικούς ή σκάναρουν κάρτες. Εγώ λέω για τα κλασσικά σπίτια στις γειτονιές.
sharp

Δεκαετίες μπροστά, Ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis »

mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2022, 22:57 Δε σκοτώνουν οι επιφάνειες Χέλη, οι άνθρωποι σκοτώνουν.

ναι ισως , με την προυποθεση οτι η πυκνοτητα πληθυσμου ειναι σταθερη. Στο λεκανοπεδιο πραγματικα αμφιβαλλω οτι ειναι, πχ εχεις Καλλιθεα που ειναι ο ενας πανω στον αλλο (περισσοτερο απο την πιο πυκνοκατοικημενη περιοχη στο Λονδινο) και εχεις και βουνα και λαγκαδια. Η πιθανοτητα να κυκλοφορεις στα βουνα ειναι αντιστροφως αναλογη της πυκνοτητας στο σημειο αυτο, αρα; Μετα τα κανεις μια σουμα και διαιρεις; δε νομιζω οτι παει ετσι. Λεμε τι θα παθεις εαν κυκλοφορεις στον αστικο ιστο, Αθηνα δηλαδη και Λονδινο ζοουν μεχρι πες 3. Για αυτο και οι συγκρισεις πολυ δυσκολες εως αδυνατες.
Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis »

mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2022, 23:23

εσύ έμενες κέντρο σε μεγάλη πολυκατοικία. εκεί στην είσοδο έχων κωδικούς ή σκάναρουν κάρτες. Εγώ λέω για τα κλασσικά σπίτια στις γειτονιές.
Στα σπιτια που εμεινα τα τελευταια 15 χρονια σαν οικογενειαρχης δεν ειχαμε ποτε πορτα ασφαλειας ουτε πισω στην αυλη. Οταν φευγω πολλες φορες αφηνω τα παραθυρα ανοιχτα πισω, θεωρητικα μπορει καποιος να μπει μεσα χωρις καν να παραβιασει την πορτα της αυλης γιατι δεν ειναι ουτε και αυτη ποτε κλειδωμενη.

Για αυτο και μου προκαλει θλιψη οταν επισκεπτομαι Θεσνικη και βλεπω τις κλειδαριες ασφαλειας και τους συρτες στα αθλια κουτακια/διαμερισματα του κεντρου.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Η αλήθεια είναι ότι ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο ούτε η Ελλάδα είναι καμία τραγική χώρα για την ασφάλεια. Πολλες φορες κανουμε exaggerated claims για να κανουμε το ποιντ μας κ αυτο νομιζω οτι θα οδηγουσε τον αντικειμενικο αναγνώστη να γελάει. Τυφλα να χουν οι φαβελες του Ριο, να πουμε. Η Αθήνα είναι γενικά πιο ασφαλής όμως από το Λονδίνο. Καμια από τις δύο δεν είναι ιδιαίτερα βιώσιμη πόλη, όπως καμια μεγάλη πόλη ΙΜΟ με ό,τι συνεπάγεται αυτό, εκτός αν είσαι 20 χρονων χαζογκομενα που σε νοιάζει "να έχει ζωή μωρέ".
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

pylothess έγραψε: 07 Οκτ 2022, 19:22
taxalata xalasa έγραψε: 07 Οκτ 2022, 16:37 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ OR DEATH! :003:

wrong !

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ IS DEATH!

φιχεδ!
Να κάθεσαι μπροστά στον Λευκό Πύργο και να πίνεις την φραπεδιά!!!
Να τρως μπουγάτσα με τυρί!!!

Εγώ για να καταλάβετε όταν επισκέπτομαι την Θεσσαλονίκη κάθομαι σε αυτή την πόλη για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Η τελευταία μου επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη κράτησε 36 ολόκληρα χρόνια.
ωραια ζωη...
να πινεις nescafe της Nestle
και να τρως μπουγατσα ...

ζομπιλανδια
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”