Leporello έγραψε: 12 Δεκ 2018, 09:02
Chainis έγραψε: 12 Δεκ 2018, 08:20Τα (γ) και (δ) ειδικά μας δείχνουν ότι η άποψη που λανσάρεται ότι τα Δεκεμβριανά έγιναν λόγω των νεκρών της 3ης Δεκεμβρίου είναι επιεικώς γελοία.
Έγιναν γιατί έτσι είχαν αποφασίσει τα όργανα του ΚΚΕ.[/u][/b]
Αντε να πούμε ότι έγιναν όλα όσα λες. Αν όμως πάς εσύ και σκοτώσεις 30 (!) από τα μέλη ενός κόμματος που ξέρεις πως είναι οπλισμένο, νομίζεις ότι αυτό είναι βήμα προς την ειρήνη; Και τι θα μπορούσε να κάνει η τότε ηγεσία του ΚΚΕ; Να δεχθεί να αφοπλισθεί και να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να σκοτωθούν άλλα τόσα σε επόμενη διαδήλωση;
Λες ότι το ΚΚΕ ήθελε να καταλάβει την εξουσία διά τής βίας. Μα η άλλη πλευρά πώς την πήρε την εξουσία, με αγάπη και λουλούδια;
Εγώ πιστεύω ότι το ΚΚΕ έχει μεγάλες ευθύνες γιά τον κυρίως εμφύλιο 1946-1949, γιά τα Δεκεμβριανά όμως η ευθύνη βαραίνει περισσότερο την άλλη πλευρά.
Επιτέλους ένα ποστ για συζήτηση.
Έχω να επισημάνω τα εξής:
- Οι σκοτωμοί δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο στην απελευθερωμένη Ελλάδα και Αθήνα δυστυχώς και γίνονταν καθημερινά και από τις δύο πλευρές.
Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αυτό που έγινε στο σύνταγμα.
- Όταν την ίδια ώρα ομάδα διαδηλωτών πάει να καταλάβει το σπίτι του πρωθυπουργού, οι προθέσεις του ΚΚΕ γίνονται ξεκάθαρες.
Τα συλλαλητήρια της 3ης Δεκεμβρίου ήταν το πρώτο βήμα κατάληψης της εξουσίας με τα όπλα.
- Ειλικρινά δεν ξέρω (πιστεύω κανένας) αν πυροβολούσαν στον αέρα οι χωροφύλακες αντί στο ψαχνό αν οι συγκεντρωμένοι θα διαλύονταν ή θα το έβλεπαν σαν αδυναμία και θα έκαναν ντου στην Βουλή και την Μ. Βρετανία.
- Την ευθύνη για τον Δεκέμβρη δεν θα την δούμε από την σπίθα που άναψε την φωτιά αλλά από το ποιος μάζεψε τα προσανάματα και τα ξύλα.
Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.
- Τέλος θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι.
Το θέμα που συζητάω εγώ δεν είναι η ηθική πλευρά της κόκκινης τρομοκρατίας των Δεκεμβριανών και του εμφυλίου.
Και οι δυο πλευρές έχουν τα επιχειρήματα του, το ΚΚΕ ήθελε να φτιάξει τον κόσμο που ονειρευόταν και όλοι οι άλλοι δεν ήθελαν κομουνιστική δικτατορία.
Αναμενόμενα φτάσαμε στην λύση με τα όπλα.
Αυτό που συζητάω ξανά και ξανά είναι η διαστρέβλωση της ιστορίας από την αριστερά.
Ναι υπήρξε κόκκινη τρομοκρατία το 43-44.
Ναι αυτή είχε σαν αποτέλεσμα 100ντάδες χιλιάδες Έλληνες να γίνουν φανατικοί αντικομουνιστές και να πρωτοστατούν στις διώξεις του ΚΚΕ το 45.
Ο Παπανδρέου αυτό που ήθελε ήταν να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση του (εξαφανίστηκε μετά τον Δεκέμβρη) και οι Άγγλοι να γυρίσει ο Βασιλιάς και να έχουμε ομαλή πολιτική πορεία όπως είχαν η Ιταλία και η Γαλλία.
Ναι το παλιό πολιτικό καθεστώς θα έκανε τα πάντα για να μην χάσει την εξουσία του και αυτό το τόσο αναμενόμενο έκανε. ακριβώς
Ναι αυτό το καθεστώς πήρε βοήθεια από το εξωτερικό για να κρατηθεί στην εξουσία και το ίδιο ακριβώς έκανε και το ΚΚΕ για να καταλάβει την εξουσία κατά τον εμφύλιο 46-49.
Το να μας κάνουν τις μωρές παρθένες τώρα οι ΚΚΕδες, δεν είδαν δεν άκουσαν για όλα αυτά και μόνο ο Παπανδρέου και οι Άγγλοι φταίνε για ότι έγινε, με εξοργίζει.