!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο Σωκράτης και το κουρέλι.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Re: Ο Σωκράτης και το κουρέλι.
Θα το ανεβάσω στο FB με χαιρετισμό...
ΚΑΛΗΜΕΡΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΗΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ!!!!1!
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- kongrosian
marabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:45 Κάποτε ο Σωκράτης βρισκόταν στην αγορά της Αθήνας και συνομιλούσε με κάποιους φίλους. Κάποια στιγμή από λίγο πιο μακριά κάποιος άρχισε να του φωνάζει βρίζοντάς και προσβάλλοντας τον. Είσαι παλιάνθρωπος, αγύρτης, άσχετος και πότης. Ίσως να του είπε και άλλα πολύ χειρότερα. Ο Σωκράτης δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, κουνώντας το κεφάλι σχεδόν συγκαταβατικά. Ο άλλος συνέχιζε μα ο Σωκράτης δεν πτοούταν. Τότε τον πλησίασε κάποιος αριστοκράτης που είχε δει τη σκηνή και γεμάτος απορία και εκνευρισμό τον ρώτησε;
Μα είσαι καλά Σωκράτη; Δεν ακούς τι σου λέει αυτός; Πως ανέχεσαι τέτοιες προσβολές;
Ο Σωκράτης χαμογέλασε και πάλι και του είπε: Έλα μαζί μου. Τον οδήγησε σε μια παλιά αποθήκη βρώμικη και άθλια. Από ένα μπαούλο έβγαλε μια παλιά τρύπια χλαμύδα επίσης βρώμικη. Την πρόσφερε στον αριστοκράτη και του είπε: Φόρεσε αυτό.
Ο άντρας κοίταξε τη κουρελιασμένη χλαμύδα, και του είπε αγανακτισμένος: – Είσαι καλά Σωκράτη; Θα φορέσω εγώ αυτό το κουρέλι; Και του πέταξε πίσω τη χλαμύδα.
Είδες; Του είπε ο Σωκράτης. Αρνείσαι να φορέσεις κάτι βρώμικο που σου προσφέρω. Γιατί ζητάς από μένα να φορώ ότι βρώμικο μου πετάνε;
Δεν με άγγιξαν τα ανόητα και βρώμικα λόγια που είπε εκείνος ο άνθρωπος.
Το να ταράσσεται κάποιος και να θυμώνει από τις προσβολές των άλλων, είναι σαν να δέχεται να φορέσει τα κουρέλια που του ρίχνουν.
Spoiler

Πάλι δεν καταλαβαίνω. Δεν σας πιάνω τους περισσότερους.kongrosian έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:47marabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:45 Κάποτε ο Σωκράτης βρισκόταν στην αγορά της Αθήνας και συνομιλούσε με κάποιους φίλους. Κάποια στιγμή από λίγο πιο μακριά κάποιος άρχισε να του φωνάζει βρίζοντάς και προσβάλλοντας τον. Είσαι παλιάνθρωπος, αγύρτης, άσχετος και πότης. Ίσως να του είπε και άλλα πολύ χειρότερα. Ο Σωκράτης δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, κουνώντας το κεφάλι σχεδόν συγκαταβατικά. Ο άλλος συνέχιζε μα ο Σωκράτης δεν πτοούταν. Τότε τον πλησίασε κάποιος αριστοκράτης που είχε δει τη σκηνή και γεμάτος απορία και εκνευρισμό τον ρώτησε;
Μα είσαι καλά Σωκράτη; Δεν ακούς τι σου λέει αυτός; Πως ανέχεσαι τέτοιες προσβολές;
Ο Σωκράτης χαμογέλασε και πάλι και του είπε: Έλα μαζί μου. Τον οδήγησε σε μια παλιά αποθήκη βρώμικη και άθλια. Από ένα μπαούλο έβγαλε μια παλιά τρύπια χλαμύδα επίσης βρώμικη. Την πρόσφερε στον αριστοκράτη και του είπε: Φόρεσε αυτό.
Ο άντρας κοίταξε τη κουρελιασμένη χλαμύδα, και του είπε αγανακτισμένος: – Είσαι καλά Σωκράτη; Θα φορέσω εγώ αυτό το κουρέλι; Και του πέταξε πίσω τη χλαμύδα.
Είδες; Του είπε ο Σωκράτης. Αρνείσαι να φορέσεις κάτι βρώμικο που σου προσφέρω. Γιατί ζητάς από μένα να φορώ ότι βρώμικο μου πετάνε;
Το να ταράσσεται κάποιος και να θυμώνει από τις προσβολές των άλλων, είναι σαν να δέχεται να φορέσει τα κουρέλια που του ρίχνουν.
Spoiler
![]()
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
- kongrosian
marabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:48Πάλι δεν καταλαβαίνω. Δεν σας πιάνω τους περισσότερους.kongrosian έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:47marabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:45 Κάποτε ο Σωκράτης βρισκόταν στην αγορά της Αθήνας και συνομιλούσε με κάποιους φίλους. Κάποια στιγμή από λίγο πιο μακριά κάποιος άρχισε να του φωνάζει βρίζοντάς και προσβάλλοντας τον. Είσαι παλιάνθρωπος, αγύρτης, άσχετος και πότης. Ίσως να του είπε και άλλα πολύ χειρότερα. Ο Σωκράτης δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, κουνώντας το κεφάλι σχεδόν συγκαταβατικά. Ο άλλος συνέχιζε μα ο Σωκράτης δεν πτοούταν. Τότε τον πλησίασε κάποιος αριστοκράτης που είχε δει τη σκηνή και γεμάτος απορία και εκνευρισμό τον ρώτησε;
Spoiler
![]()
Τι βλακεία είναι αυτή που διαβάσαμε;
Τι είδους δίδαγμα είναι αυτό;
Τέτοια έλεγε ο <<μεγάλος φιλόσοφος>> Σωκράτης;
Είναι το δίδαγμα να κοιτάς μπροστά. Εσύ τα λες καλύτερα από τον Σωκράτη; Μακάρι.runner έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:53 Τι βλακεία είναι αυτή που διαβάσαμε;
Εντάξει. Ό,τι πείτε.kongrosian έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:50
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marabou την 05 Οκτ 2024, 21:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Έγραψα πουθενά ότι πιστεύω πως τα λέω καλύτερα από τον Σωκράτη;marabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:57 Είναι το δίδαγμα να κοιτάς μπροστά. Εσύ τα λες καλύτερα από τον Σωκράτη; Μακάρι.
Το δίδαγμα πάντως είναι....
Άστα να πάνε.
Έγραψες ότι ο Σωκράτης έλεγε βλακείες. Μάλλον είναι βλάκας και όλος ο κόσμος που μέχρι σήμερα τον μνημονεύει.
Το απόσπασμα μπορεί να μην έχει απήχηση σε όλους, και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Η δύναμη της φιλοσοφίας δεν βρίσκεται μόνο στις απαντήσεις της, αλλά και στην πρόκληση του διαλόγου και της σκέψης. Ο Σωκράτης δίδασκε μέσα από συζητήσεις και ερωτήσεις που μας βοηθούν να εξετάζουμε τον εαυτό μας. Αν δεν συμφωνείς με το δίδαγμα, θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε ποια είναι η δική σου προσέγγιση.runner έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:53 Τι βλακεία είναι αυτή που διαβάσαμε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σπίρτο την 06 Οκτ 2024, 00:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:35 Θα το ανεβάσω στο FB με χαιρετισμό...
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Ανδροπαραδίνομαι
- Phorum.gr user: Λατ
- kongrosian
έχεις βρει κάνα τρόπο να μπαίνεις με vpn/proxy;Σπίρτο έγραψε: 05 Οκτ 2024, 23:51Το απόσπασμα μπορεί να μην έχει απήχηση σε όλους, και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Η δύναμη της φιλοσοφίας δεν βρίσκεται μόνο στις απαντήσεις της, αλλά και στην πρόκληση του διαλόγου και της σκέψης. Ο Σωκράτης δίδασκε μέσα από συζητήσεις και ερωτήσεις που μας βοηθούν να εξετάζουμε τον εαυτό μας. Αν δεν συμφωνείς με το δίδαγμα, θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε ποια είναι η δική σου προσέγγιση.runner έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:53 Τι βλακεία είναι αυτή που διαβάσαμε;
![]()
με ενδιαφέρει.
kongrosian έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:23έχεις βρει κάνα τρόπο να μπαίνεις με vpn/proxy;Σπίρτο έγραψε: 05 Οκτ 2024, 23:51Το απόσπασμα μπορεί να μην έχει απήχηση σε όλους, και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Η δύναμη της φιλοσοφίας δεν βρίσκεται μόνο στις απαντήσεις της, αλλά και στην πρόκληση του διαλόγου και της σκέψης. Ο Σωκράτης δίδασκε μέσα από συζητήσεις και ερωτήσεις που μας βοηθούν να εξετάζουμε τον εαυτό μας. Αν δεν συμφωνείς με το δίδαγμα, θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε ποια είναι η δική σου προσέγγιση.runner έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:53 Τι βλακεία είναι αυτή που διαβάσαμε;
![]()
με ενδιαφέρει.
![]()

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σπίρτο την 06 Οκτ 2024, 00:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- kongrosian
λολΣπίρτο έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:28kongrosian έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:23έχεις βρει κάνα τρόπο να μπαίνεις με vpn/proxy;Σπίρτο έγραψε: 05 Οκτ 2024, 23:51
Το απόσπασμα μπορεί να μην έχει απήχηση σε όλους, και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Η δύναμη της φιλοσοφίας δεν βρίσκεται μόνο στις απαντήσεις της, αλλά και στην πρόκληση του διαλόγου και της σκέψης. Ο Σωκράτης δίδασκε μέσα από συζητήσεις και ερωτήσεις που μας βοηθούν να εξετάζουμε τον εαυτό μας. Αν δεν συμφωνείς με το δίδαγμα, θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε ποια είναι η δική σου προσέγγιση.
![]()
με ενδιαφέρει.
![]()
![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 255 Προβολές