Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Αλήθεια ,σας δίνουν κάνα έξτρα επίδομα κει στη νουδου ή βασίζονται στον εθελοντισμό;
Παλεύει ο μαύρος με τα 0,30 να μαζέψει να πάρει αρνί. Τώρα με τον κορονοϊό, οι κλακαδόροι έχουν χάσει το επίδομα παρουσίας οπότε το παλεύουν εξ αποστάσεως. Αλλά τι να το κάνεις. Με εξίμισι ευρώ το κιλό είναι δύσκολα...
'Ηρθε έγγραφο απ' το Υπουργείο στο e-mail ότι θα συνεχίσουμε με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεδιδασκαλία μετά τις 27 και σε παρακάτω ύλη , η οποία όμως θεωρείται ως μη διδαχθείσα για αξιολόγηση. Προαγωγικές μάλλον δε θα γίνουν..
Τα παιδιά θα περάσουν αυτόματα στην επόμενη τάξη ή θα παραμείνουν στην ίδια; Υπάρχει πληροφόρηση;
Θέλω να ξέρω, γιατί τρολάρω όλα τα πιτσιρίκια που έρχονται στο μαγαζί ότι θα ξανακάνουν την ίδια τάξη και με κοιτάνε με γουρλωμένα μάτια.
Απ' την πληροφόρηση που έχω, έγκυρες πηγές αφήνουν να εννοηθεί-σε ανεπίσημο όμως επίπεδο-ότι στο δημοτικό τουλάχιστον όλοι θα περάσουν στην επόμενη τάξη. Οπότε σταμάτα να τρομάζεις τα πιτσιρίκια.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Tην ίδια πληροφόρηση έχω κι εγώ , σχολεία δεν ξανανοίγουν ,παρά μόνο για πανελλήνιες κι όσοι εμπλεκόμαστε ως επιτηρητές σ' αυτές.
Νταρνάκα, ίσως επιστρατεύσουν με ΠΝΠ και δασκάλους ως επιτηρητές , γιατί θα πάνε για καιρό οι εξετάσεις. Αναφέρω κι αυτό το ενδεχόμενο και μη βαράς.
sloopy έγραψε: 15 Απρ 2020, 11:26
Κούλη είπες προχθες μας ευχαριστείς που σου δείξαμε εμπιστοσύνη και μείναμε σπίτι, Κούλη όλοι σε κοροϊδεύουν που λες σαχλά συνέχεια, μείναμε σπίτι γιατί ΔΕΝ σου έχουμε εμπιστοσύνη Κούλη
Μίλα για τον εαυτό σου. Το 80% είναι ευχαριστημένο με την κυβέρνηση. Κλάψε, τσαούσα.
Όταν ακούς τον Μητσοτάκη να μιλάει εννοείται σου φαίνεται αδιανόητο το να είναι πρωθυπουργός.
Αυτή είναι η δύναμη των ΜΜΕ και του διαδικτύου.Αμα μου εδιναν και μενα 11 εκατομμύρια όπως εδωσαν στους καναλαρχες όχι 80% θα του εδινα αλλα 101% .Κατασκεύασαν έναν πρωθυπουργό και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές.
Τρομακτικές συνεπειες που ηδη διακρινονται σε σενα.
Αλήθεια ,σας δίνουν κάνα έξτρα επίδομα κει στη νουδου ή βασίζονται στον εθελοντισμό;
Παλεύει ο μαύρος με τα 0,30 να μαζέψει να πάρει αρνί. Τώρα με τον κορονοϊό, οι κλακαδόροι έχουν χάσει το επίδομα παρουσίας οπότε το παλεύουν εξ αποστάσεως. Αλλά τι να το κάνεις. Με εξίμισι ευρώ το κιλό είναι δύσκολα...
Ασχετο, αλλά θυμήθηκα τα περί πληθωρισμού επί ευρώ. Λοιπόν, θυμάμαι εναργέστατα το Πάσχα του 1993, διαφήμιση: εννιά, εννιά, εννιά τα κατσίκια και τ'αρνιά. 999 δρχ/kg, δηλαδή €2,93 αύξηση μόλις 70,5% σε 27 χρόνια. Τόσο θα είχαμε παλιά σε 3-4 χρόνια. Ασε που δεν θυμάμαι πόσο ήταν η αύξηση μεταξύ 1993 και 2002.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Κούλη είπες προχθες μας ευχαριστείς που σου δείξαμε εμπιστοσύνη και μείναμε σπίτι, Κούλη όλοι σε κοροϊδεύουν που λες σαχλά συνέχεια, μείναμε σπίτι γιατί ΔΕΝ σου έχουμε εμπιστοσύνη Κούλη
Μίλα για τον εαυτό σου. Το 80% είναι ευχαριστημένο με την κυβέρνηση. Κλάψε, τσαούσα.
Όταν ακούς τον Μητσοτάκη να μιλάει εννοείται σου φαίνεται αδιανόητο το να είναι πρωθυπουργός.
Αυτή είναι η δύναμη των ΜΜΕ και του διαδικτύου.Αμα μου εδιναν και μενα 11 εκατομμύρια όπως εδωσαν στους καναλαρχες όχι 80% θα του εδινα αλλα 101% .Κατασκεύασαν έναν πρωθυπουργό και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές.
Είναι εκλεγμένος απ' τον ελληνικό λαό κι οφείλουμε να πειθαρχήσουμε ,μας αρέσει δε μας αρέσει.
αυτό με το 11 εκατομμύρια τι καραμέλα είναι και το πιπιλάνε τα διάφορα συριζόφωνα ;
Το ποσό είναι το συνολικό ποσό της καμπάνιας για τον ιο που δόθηκε για να παίζουν τα σποτ σε κανάλια ραδιόφωνα εφημερίδες σελίδες του Internet youtube κτλ κτλ .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Ασχετο, αλλά θυμήθηκα τα περί πληθωρισμού επί ευρώ. Λοιπόν, θυμάμαι εναργέστατα το Πάσχα του 1993, διαφήμιση: εννιά, εννιά, εννιά τα κατσίκια και τ'αρνιά. 999 δρχ/kg, δηλαδή €2,93 αύξηση μόλις 70,5% σε 27 χρόνια. Τόσο θα είχαμε παλιά σε 3-4 χρόνια. Ασε που δεν θυμάμαι πόσο ήταν η αύξηση μεταξύ 1993 και 2002.
άλλη ισοτιμία είχε η δραχμη με το ECU το 1993 και άλλη το 2002
Σωστό, και δείχνει ακόμη μικρότερη αύξηση, έως και μηδενική. Η διαφορά οφείλεται κυρίως στον διαφορετικό πληθωρισμό τής Ελλάδας σε σχέση με τής Δ.Ευρώπης. Δεν πειράζει, εγώ σου βάζω με σταθερή ισοτιμία με το ευρώ, και έτσι παίρνω όλο τον πληθωρισμό τής δραχμής τής περιόδου 1993-2002.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Leporello έγραψε: 15 Απρ 2020, 15:37
Σωστό, και δείχνει ακόμη μικρότερη αύξηση, έως και μηδενική. Η διαφορά οφείλεται κυρίως στον διαφορετικό πληθωρισμό τής Ελλάδας σε σχέση με τής Δ.Ευρώπης. Δεν πειράζει, εγώ σου βάζω με σταθερή ισοτιμία με το ευρώ, και έτσι παίρνω όλο τον πληθωρισμό τής δραχμής τής περιόδου 1993-2002.
Επειδή κάπου μπρεδέυτηκα με τις ισοτιμίες σε ECU χρησιμοποίησα δολάρια. Την άνοιξη του 1993 το δολάριο έπαιζε γύρω στις 220 δραχμές (210-225). Για χάριν ευκολίας ας πούμε 1000 δραχμές = 4,5 δολάρια το 1993. Χρησιμοποιώντας έναν ονλάιν αλγόριθμο αποπληθωρισμού προκύπτει ότι 4,5 δολάρια του 1993 αντιστοιχούν σε 8,04 σημερινά δολάρια που αντιστοιχούν σε 7,4 ευρώ.
Εντάξει, ο υπολογισμός δεν είναι ακριβής -άλλωστε η ισοτιμία δολαρίου ευρώ έχει δει πολλές μεταβολές προς τα πάνω και προς τα κάτω- αλλά νομίζω μπορούμε πράγματι να πούμε ότι το κατσικάκι του 1993 στην Ελλάδα καθόλου φθηνότερο, αν όχι ακριβότερο, δεν ήταν απ' ότι σήμερα.