Γιατί με τα λεφτά σταματάνε τα τροχαία; Η ασφάλεια πρέπει να είναι μέριμνα του κράτους, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, η εργασία. Από τι στιγμή που ζούμε σε κοινωνία που όλο και περισσότερο ακόμα και το παραμικρό δεν εξαρτάται από την ατομική σου δύναμη-ικανότητα αλλά από τον συνδυασμένη εργασία όλης της κοινωνίας. Αμα είσαι Ροβινσώνας Κρούσος κάνε ατομική ασφάλιση για τον καιρό και για τα τροχαία.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:45Ας πούμε, με επιστημονικό τρόπο θα μηδενισθούν τα τροχαία ατυχήματα. Κάπως έτσι;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:32Η κοινωνία, με επιστημονικό σχεδιασμό για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, όχι υπολογισμούς χρημάτων αλλά υπολογισμούς επιστημονικούς αν υπάρχει αυτή η τεχνική δυνατότητα. Σήμερα υπάρχει η τεχνική δυνατότητα αλλά το χρήμα περιορίζει την πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτήν.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 12:57 Και ποιός θα αναλαμβάνει το ρίσκο κάποιας δρασητριότητας; Οσα πάνε κι'όσα έλθουν;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φάτε γίδια υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και ειδικό τέλος κλιματικής κρίσης
- Ληστοσυμμορίτης
Re: Φάτε γίδια υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και ειδικό τέλος κλιματικής κρίσης
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Ε, όσο διατυπώνεται το ίδιο ερώτημα, αυτό θα γίνεται. Λογικό...Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:36Πέμπτη φορά που λέγεται αυτό το πράγμα σ'αυτό το νήμα and counting.Isildur έγραψε: 17 Σεπ 2023, 12:39Όλες και καμμία. Καμμία μόνη της, ασφαλώς (τυχαία επιλογή λέξης; δε νομίζω...) και όλες μέσω της αλληλοκάλυψης που υπάρχει στον κλάδο τους, μέσω της μεθόδου ασφάλισης των ασφαλίσεών τους σε μεγάλους διεθνείς οίκους.hellegennes έγραψε: 17 Σεπ 2023, 10:45 Αν δηλαδή ήταν όλοι ασφαλισμένοι υπάρχει ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα που θα μπορούσε να πληρώσει τις ζημιές; Αν ναι, ποια;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Το γενικό point μου είναι ότι οι ασφαλιστικές ψάχνουν κάθε παραθυράκι για να μην πληρώσουν. Βάλε και τα ψιλά γράμματα που οι παππούδες που θα ασφαλιστούν δεν θα διαβάσουν/καταλάβουν.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 12:10Πρέπει πρώτα να ξέρεις ποιό ήταν το βασικό αντικείμενο τής διαμάχης. Ηταν το γεγονός ότι οι περισσότερες ασφάλειες είχαν πλαφόν αποζημίωσης ανά γεγονός. Οι ασφαλιστικές εταιρείες υποστήριζαν λοιπόν ότι η πτώση αεροπλάνων στους δίδυμους πύργους ήταν ένα γεγονός, οι ιδιοκτήτες όμως υποστήριζαν ότι συνέβησαν δύο γεγονότα, ένα γιά κάθε αεροπλάνο. Υπήρχαν δε και μεγάλα συμφέροντα που αφορούσαν και τους δύο πύργους συγχρόνως.masterridley έγραψε: 16 Σεπ 2023, 22:22Το πρώτο άρθρο που διάβασα λέει ότι πήρε σχεδόν 20 χρόνια να γίνει settle αυτό το θέμαLeporello έγραψε: 16 Σεπ 2023, 20:18 Ασφαλώς. Ετσι πληρώθηκαν οι ζημιές από την 9/11. Η ασφάλιση είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί ο καπιταλισμός. Αν δεν υπήρχε, το ρίσκο που θα έπαιρνε κάθε επιχειρηματίας χωριστά, θα έκανε οποιαδήποτε επένδυση πολύ επικίνδυνη γιά να ασχοληθεί κάποιος.
https://www.burnsandwilcox.co.uk/insigh ... rs-on-418/
Και μάλιστα ηγέτης του litigation ήταν ένας δισεκατομμυριούχος? που μπορούσε άνετα να το κυνηγήσειΓιατί να αρνηθούν να αποζημιώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες;masterridley έγραψε: 16 Σεπ 2023, 22:22Η ερώτηση μου είναι, αν ξαναπνιγούν στον Θεσσαλικό κάμπο και οι ασφαλιστικές αρνηθούν να αποζημιώσουν, τότε τα 3 σπίτια που είναι ασφαλισμένα στην Α ασφαλιστική, πώς μπορούν να κυνηγήσουν την αποζημίωση αν οι κάτοικοι δεν έχουν τίποτα, δεδομένου ότι αυτά τα πράγματα κοστίζουν;;Οτι υπάρχει προφανής διαφορά, υπάρχει. Τι συμπέρασμα όμως βγάζουμε από αυτό;masterridley έγραψε: 16 Σεπ 2023, 22:22Για να μην μιλήσουμε για την προφανή διάφορα των δίδυμων Πύργων με τα σπίτια στην μέση του πουθενά, που ανήκουν σε πουθενάδες
Οπότε οκ, αν το κάνουν αυτό σε μια επιχείρηση, αυτή θα τους κυνηγήσει. Αν το κάνουν όμως σε έναν φτωχό παππού που έχασε όλο το βιος του, δεν ξέρω πως μπορεί να τους τρέξει στα δικαστήρια που κοστίζουν.
Μπορει να εναι κλασμα των χρηματων, αλλα ουτε αυτο το κλασμα δεν υπαρχει, εκτος και εαν πει κανεις οτι θα τρωει μονο στις 5 απο τις 7 ημερες της εβδομαδας.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:34Με ένα κλάσμα των χρημάτων που θα απαιτηθούν γιά να ξεπεράσεις την δύσκολη κατάσταση όταν αυτή έλθει.axilmar έγραψε: 17 Σεπ 2023, 11:29Ναι, ωραία τα λες. Με τι λεφτά όμως; οι περισσότεροι ζούμε paycheck to paycheck.klg έγραψε: 16 Σεπ 2023, 13:08
Αστείο πάντως ότι η Γαλή έχει γενικά δίκιο εδώ πέρα. Το ότι πρέπει να εξηγούμε σε (δήθεν) ενήλικους ότι η ασφάλιστη είναι ένα από τα corner stones του σύγχρονου πολιτισμού με ξεπερνά. Πηγαίντε ασφαλίστε τα σπίτια σας, βάλτε καλύψη φυσικών φαινομένων στα policies για τα αυτοκίνητα να γλυτώσετε και κάντε και μια ωραία ιδιωτική ασφάλεια υγείας να μην ψοφάτε.
Οριστε, θα κανετε και διαιτα!!!
- Ληστοσυμμορίτης
Δεν μπορεί ατομικά ο καθένας να ασφαλιστει και δεν είναι και ατομική ευθύνη. Ευθύνη του κράτους είναι να παρέχει ασφάλεια αλλά και αν συμβεί κάτι ευθύνη να αποκαταστήσει τις ζημιές. Εξάλλου οι μεγάλες εταιρίες ασφαλιζονται, αυτους που τους συμπεριφέρονται σαν ζωα είναι οι λαϊκοί άνθρωποι και οι οικογένειες τους.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
- hellegennes
Lol! Άλλος περνάει την ζωή του χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία ούτε μια φορά και άλλος κοστίζει χιλιάδες ευρώ σε φάρμακα, εξοπλισμό και προσωπικό. Κατάφερες να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του "όχι ακραία διαφορετικά" χρησιμοποιώντας ένα από τα χειρότερα παραδείγματα που θα μπορούσες να διαλέξεις, όπου όντως οι ανάγκες μπορεί και είναι συχνά ακραία διαφορετικές.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:51Εκείνο που λέω είναι ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύπτει μέσω φόρων και εισφορών ανάγκες που είναι προφανέστατα και ακραία διαφορετικές γιά τους πολίτες του. Π.χ. όλοι μπορούν να έχουν προβλήματα υγείας, άλλος λίγα άλλος πολλά αλλά πάντως όχι ακραία διαφορετικά.
Ναι, γιατί η βολεμένη κωλάρα σου μπορεί να είναι σε αστική περιοχή, σε λόφο, με μηδενικό κίνδυνο από φωτιά και πλημμύρα, ενώ ο άλλος που ζει σε ορεινό χωριό, ζει δίπλα σε δασική έκταση εκ των πραγμάτων.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:51Ο κίνδυνος όμως από φωτιά, πλημμύρα και λοιπές θεομηνίες όμως κυμαίνεται από μηδενικός έως πολύ μεγάλος.
Εσύ μας λες λοιπόν ότι το λογικό είναι να τον τιμωρήσεις που δεν ήρθε κι αυτός στην πόλη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Οι νεάντερταλ καπιταλιστές σ' αυτό το νήμα μάς λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η επιστήμη δεν είναι ο λόγος που προοδεύουμε, είναι η καταβολή χρημάτων σε ραντομάδες που κονομάνε, ώστε να σου παρέχουν ασφάλεια στην περίπτωση που την χρειαστείς.EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:48Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι θα γίνει. Πολύ πριν σταματήσουν να υπάρχουν ασφαλιστές, κ όχι στο τόσο μακρινό μέλλον.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:45 Ας πούμε, με επιστημονικό τρόπο θα μηδενισθούν τα τροχαία ατυχήματα. Κάπως έτσι;
Δηλαδή τα τροχαία μειώνονται επειδή πληρώνουν οι αυτοκινητιστές ασφάλιση (με ποιον μηχανισμό γίνεται αυτό άραγε; Μάλλον με μαγεία) όχι λόγω καλύτερων οχημάτων, καλύτερων οδοστρωμάτων, καλύτερης εκπαίδευσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Οι Μαρίες Αντουανέτες του φόρουμ βρήκαν την λύση σε όλα τα προβλήματα. Ο μέσος Έλληνας που έχει ξοδέψει τον μισθό του ως τις 15 του μήνα, θα δώσει περισσότερα χρήματα για να μην χρειαστεί να μοιραστούν μαζί του το βάρος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.axilmar έγραψε: 18 Σεπ 2023, 17:43Μπορει να εναι κλασμα των χρηματων, αλλα ουτε αυτο το κλασμα δεν υπαρχει, εκτος και εαν πει κανεις οτι θα τρωει μονο στις 5 απο τις 7 ημερες της εβδομαδας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Οργισμένος
αναρχοκαπιταλας μονο εκει που σε βολευει. Προβλεψιμος. Το φιλελευθερο κρατος φυσικα και πρεπει να επεμβαινει εκει οπου υφισταται συστημικος κινδυνος, Τελος, αυτα τα αλα καρτ αναρχοκαπιταλιστικα παγαινε πες τα σε κανα πετυ ξερωγω.hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2023, 22:40Οι νεάντερταλ καπιταλιστές σ' αυτό το νήμα μάς λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η επιστήμη δεν είναι ο λόγος που προοδεύουμε, είναι η καταβολή χρημάτων σε ραντομάδες που κονομάνε, ώστε να σου παρέχουν ασφάλεια στην περίπτωση που την χρειαστείς.EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:48Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι θα γίνει. Πολύ πριν σταματήσουν να υπάρχουν ασφαλιστές, κ όχι στο τόσο μακρινό μέλλον.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:45 Ας πούμε, με επιστημονικό τρόπο θα μηδενισθούν τα τροχαία ατυχήματα. Κάπως έτσι;
Δηλαδή τα τροχαία μειώνονται επειδή πληρώνουν οι αυτοκινητιστές ασφάλιση (με ποιον μηχανισμό γίνεται αυτό άραγε; Μάλλον με μαγεία) όχι λόγω καλύτερων οχημάτων, καλύτερων οδοστρωμάτων, καλύτερης εκπαίδευσης.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Αχ μας συγκινησες παλι ρε μπαγασα. Εσυ το καταστημα το ασφαλισες για φωτια, πλημμυρα, κτλ;;;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2023, 22:42Οι Μαρίες Αντουανέτες του φόρουμ βρήκαν την λύση σε όλα τα προβλήματα. Ο μέσος Έλληνας που έχει ξοδέψει τον μισθό του ως τις 15 του μήνα, θα δώσει περισσότερα χρήματα για να μην χρειαστεί να μοιραστούν μαζί του το βάρος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.axilmar έγραψε: 18 Σεπ 2023, 17:43Μπορει να εναι κλασμα των χρηματων, αλλα ουτε αυτο το κλασμα δεν υπαρχει, εκτος και εαν πει κανεις οτι θα τρωει μονο στις 5 απο τις 7 ημερες της εβδομαδας.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:34 Με ένα κλάσμα των χρημάτων που θα απαιτηθούν γιά να ξεπεράσεις την δύσκολη κατάσταση όταν αυτή έλθει.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- hellegennes
Για πλημμύρα δεν μπορώ καν να το ασφαλίσω γιατί είμαι σε περιοχή που έχει μπαζωμένο ρέμα. Κάθε χρόνο τα μαγαζιά που είναι πιο κάτω στον δρόμο πλημμυρίζουν, πολλές φορές και 5-6 φορές από άνοιξη ως φθινόπωρο. Προσωπικά δεν κινδυνεύω, λόγω του σημείου που είμαι.Οργισμένος έγραψε: 18 Σεπ 2023, 22:58Αχ μας συγκινησες παλι ρε μπαγασα. Εσυ το καταστημα το ασφαλισες για φωτια, πλημμυρα, κτλ;;;hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2023, 22:42Οι Μαρίες Αντουανέτες του φόρουμ βρήκαν την λύση σε όλα τα προβλήματα. Ο μέσος Έλληνας που έχει ξοδέψει τον μισθό του ως τις 15 του μήνα, θα δώσει περισσότερα χρήματα για να μην χρειαστεί να μοιραστούν μαζί του το βάρος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.axilmar έγραψε: 18 Σεπ 2023, 17:43
Μπορει να εναι κλασμα των χρηματων, αλλα ουτε αυτο το κλασμα δεν υπαρχει, εκτος και εαν πει κανεις οτι θα τρωει μονο στις 5 απο τις 7 ημερες της εβδομαδας.
Τυπική εικόνα μετά από 5 λεπτά βροχής:

Εδώ έρχονται πάλι οι Μαρίες Αντουανέτες και λένε ότι εμείς φταίμε που έχουμε μαγαζιά σε αυτήν την περιοχή, ήταν επιλογή μας να βρισκόμαστε σε ένα σημείο που πλημμυρίζει ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε σε όποιο σημείο του κόσμου θέλαμε, όπου να έχει όση κίνηση θέλαμε, όσο ήλιο θέλαμε, όποια θερμοκρασία θέλαμε και γενικώς ό,τι κλίμα θέλαμε. Απλά ήμασταν χαζοί που δεν το σκεφτήκαμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Ακόμα και σε αστική περιοχή μπορεί πράγματι να κυμαίνεται ο κίνδυνος από πλημμύρα από μηδενικός έως πολύ μεγάλος. Είναι εντελώς τυχαίο βέβαια ότι στην πρώτη κατηγορία ανήκουν κατά κόρον άτομα που μένουν σε ρετιρε και μεζονέτες του 8ου-9ου ορόφου σε ακριβές περιοχές με καλές υποδομές κ κόστος πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ ενώ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν άτομα που μένουν σε υπόγεια κ ημιυπόγεια σε κάτι σαπιες περιοχές με άθλιες υποδομές πανω σε μπαζωμενα ρεματα. Είναι κ επιλογή τους φυσικά να αναλάβουν ένα τέτοιο ρίσκο να μένουν σε τέτοια σαπακια ενώ θα μπορούσαν να μένουν σε ρετιρέ στη Γλυφάδα, έκαναν την επιλογή τους, ας πληρώσουν τωραhellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2023, 22:35Ναι, γιατί η βολεμένη κωλάρα σου μπορεί να είναι σε αστική περιοχή, σε λόφο, με μηδενικό κίνδυνο από φωτιά και πλημμύρα, ενώ ο άλλος που ζει σε ορεινό χωριό, ζει δίπλα σε δασική έκταση εκ των πραγμάτων.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:51Ο κίνδυνος όμως από φωτιά, πλημμύρα και λοιπές θεομηνίες όμως κυμαίνεται από μηδενικός έως πολύ μεγάλος.
Εσύ μας λες λοιπόν ότι το λογικό είναι να τον τιμωρήσεις που δεν ήρθε κι αυτός στην πόλη.
-
Εμπεδοκλής
Στην Ελλάδα δύσκολα. Ενώ όλοι κάνουν βήματα εμπρός, εδώ γίνονται βήματα προς τα πίσω.EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:48Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι θα γίνει. Πολύ πριν σταματήσουν να υπάρχουν ασφαλιστές, κ όχι στο τόσο μακρινό μέλλον.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:45 Ας πούμε, με επιστημονικό τρόπο θα μηδενισθούν τα τροχαία ατυχήματα. Κάπως έτσι;
Η τροχαία έχει διαλυθεί,το ίδιο και οι δρόμοι. Η παιδεία πάλι, γάμησε τα...
hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2023, 22:35Lol! Άλλος περνάει την ζωή του χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία ούτε μια φορά και άλλος κοστίζει χιλιάδες ευρώ σε φάρμακα, εξοπλισμό και προσωπικό. Κατάφερες να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του "όχι ακραία διαφορετικά" χρησιμοποιώντας ένα από τα χειρότερα παραδείγματα που θα μπορούσες να διαλέξεις, όπου όντως οι ανάγκες μπορεί και είναι συχνά ακραία διαφορετικές.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:51Εκείνο που λέω είναι ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύπτει μέσω φόρων και εισφορών ανάγκες που είναι προφανέστατα και ακραία διαφορετικές γιά τους πολίτες του. Π.χ. όλοι μπορούν να έχουν προβλήματα υγείας, άλλος λίγα άλλος πολλά αλλά πάντως όχι ακραία διαφορετικά.
Ναι, γιατί η βολεμένη κωλάρα σου μπορεί να είναι σε αστική περιοχή, σε λόφο, με μηδενικό κίνδυνο από φωτιά και πλημμύρα, ενώ ο άλλος που ζει σε ορεινό χωριό, ζει δίπλα σε δασική έκταση εκ των πραγμάτων.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:51Ο κίνδυνος όμως από φωτιά, πλημμύρα και λοιπές θεομηνίες όμως κυμαίνεται από μηδενικός έως πολύ μεγάλος.

Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
- EKPLIKTIKOS
Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Σεπ 2023, 09:22Στην Ελλάδα δύσκολα. Ενώ όλοι κάνουν βήματα εμπρός, εδώ γίνονται βήματα προς τα πίσω.EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:48Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι θα γίνει. Πολύ πριν σταματήσουν να υπάρχουν ασφαλιστές, κ όχι στο τόσο μακρινό μέλλον.Leporello έγραψε: 18 Σεπ 2023, 13:45 Ας πούμε, με επιστημονικό τρόπο θα μηδενισθούν τα τροχαία ατυχήματα. Κάπως έτσι;
Η τροχαία έχει διαλυθεί,το ίδιο και οι δρόμοι. Η παιδεία πάλι, γάμησε τα...

Φαντάσου τι θα γίνει όταν με το καλο επικρατήσουν τα self driving cars.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
-
- 2 Απαντήσεις