Χρησιμοποιουν καποιοι απο αυτους την πλατφορμα Airbnb δεν ειναι δικια τους.Beria έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 17:55Δεν διαφωνώ περί του ύψους της φορολόγησης, αλλά το Airbnb είναι δικιά τους πλατφόρμαzteo έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 17:53Φυσικα και το καταλαβαινω οτι υπαρχει αντιφαση.Εσυ καταλαβαινεις ομως οτι εαν φορολογησεις με 22% ολες τις μισθωσεις οτι σε 2-3 χρονια το 90% των κατοικιων θα ανηκει σε 4-5 εταιρειες real estate απο αυτες οχι 22% αλλα ουτε 0,2% φορο δεν θα παρει το κρατος.Ασε που τα ενοικια θα ξεκινουν απο 600-700 ευρω σε μια χωρα που ο μεσος μισθος ειναι 400-600 ευρω.Η εχεις την αυταπατη οτι δεν θα κανουν δικια τους πλατφορμα να τα δινουν σε τουριστες.Beria έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 17:44
Θα έπαιρναν μια αμιγώς καπιταλιστική πλατφόρμα και θα της έβαζαν ρυθμίσεις κεντρικής οικονομίας;
Την πιάνεις την αντίφαση, φαντάζομαι;![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς
Re: Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Έχει ΣΥΡΙΖΙΑΣΗ.perseus έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 16:53ρε Φοσι πραγματικα στο λεω σαν φιλος τον τελευταιο καιρο εισαι σε μονιμο ρεταρισμα.να ανταγωνίζεσαι παράνομα το ξενοδοχείο
αν θες να νοικιαζεις το εξοχικο σου οταν δεν εισαι εκει, ετσι για να κονομησεις 5 κατοσταρικα το χρονο, να πληρωνεις 6 τελος επιτηδευματος επειδη;Ερμής έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 12:44 Ναι αλλά στην Ελλάδα βλέπεις οτι υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά.
Το σωστό θα ήταν
"Παίρνεις απο κάπου χρήμα χωρίς να είσαι μισθωτός; Φτιάξε εταιρεία, απο ατομική μέχρι ΑΕ, αναλόγως τι σε συμφέρει. Με όλα τα προτερήματα και τις υποχρεώσεις"
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Ε μα πως κανεις αθεμιτο ανταγωνισμο στον Σαββιδη και στον Μουζενιδη.Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 18:28αν θες να νοικιαζεις το εξοχικο σου οταν δεν εισαι εκει, ετσι για να κονομησεις 5 κατοσταρικα το χρονο, να πληρωνεις 6 τελος επιτηδευματος επειδη;Ερμής έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 12:44 Ναι αλλά στην Ελλάδα βλέπεις οτι υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά.
Το σωστό θα ήταν
"Παίρνεις απο κάπου χρήμα χωρίς να είσαι μισθωτός; Φτιάξε εταιρεία, απο ατομική μέχρι ΑΕ, αναλόγως τι σε συμφέρει. Με όλα τα προτερήματα και τις υποχρεώσεις"
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Ήθελε η Σαββαΐδου να το κάνει με το μήνα.Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 18:28αν θες να νοικιαζεις το εξοχικο σου οταν δεν εισαι εκει, ετσι για να κονομησεις 5 κατοσταρικα το χρονο, να πληρωνεις 6 τελος επιτηδευματος επειδη;Ερμής έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 12:44 Ναι αλλά στην Ελλάδα βλέπεις οτι υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά.
Το σωστό θα ήταν
http://logistikoskosmos.blogspot.com/20 ... st_56.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nick την 17 Ιούλ 2018, 18:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
αυτο.Nameless Ghoul έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 18:00O νόμος επίσης ορίζει πότε η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα και πότε δεν αποτελεί (συγκεκριμένα, όταν παρέχεις μόνο τη χρήση του χώρου+κλινοσκεπάσματα). Και αυτό είναι απολύτως λογικό. Για να θεωρηθεί "ξενόδοχείο" το σπίτι που νοικιάζεις μέσω AirBnB (και επομένως να θεωρηθεί επιχείρηση που προϋποθέτει άνοιγμα εταιρίας ή/και έναρξη επαγγέλματος), πρέπει να έχεις διαθέσιμα ένα σωρό άλλα πράγματα και υπηρεσίες πέραν αυτών. Αλλιώς είναι παράλογο - βασικά είναι ο κλασικός κατσαπλιαδισμός στον οποίον αναφερόταν ο μηχανικός.zteo έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 17:41 http://prntscr.com/k4s6v2
Εδω ενα παραδειγμα εαν ενα ενοικιαζομενο διαμερισμα το δηλωσεις σαν επιχειρηση τι θα πληρωσεις σαν φορο.
https://prnt.sc/k4saag
Εδω ενα παραδειγμα εαν ενα ενοικιαζομενο το εχεις στην airbnb.
Ειδικά αυτά τα "τέλη επιτηδεύματος" είναι από τις πλέον άδικες χρεώσεις, όπως και οτιδήποτε άλλο που δεν υπολογίζεται αναλογικά με τα κέρδη. Το λογικό και δίκαιο θα ήταν να καταργηθούν για όλους - ακόμα και για τις επιχειρήσεις, όχι να επιβληθούν με το στανιό και στα φυσικά πρόσωπα (η κατσίκα του γείτονα που λέγαμε παραπάνω). Και ίσως να εξισωθούν τα ποσοστά του φόρου κλίμακας.
Ειδικά για επαρχιακές περιοχές που ζούνε από τον τουρισμό και έχουν χαμηλή αναλογία μόνιμου πληθυσμού προς διαθέσιμα ακίνητα (κοινώς: άδεια σπίτια) και δεν στερούν μόνιμη κατοικία από κανέναν, όλοι αυτοί οι γραφειοκρατικοί περιορισμοί και οι τιμωρητικές υπερφορολογήσεις θα είχαν καταστροφικό αποτέλεσμα για τις τοπικές οικονομίες. Δυστυχώς είναι τέτοιες οι νοοτροπίες της σύχρονης Νοτιοευρωπαϊκής Σοβιετίας που δεν καταλαβαίνουν πολλοί ότι είναι προτιμότερο να έχουμε επισκέπτες χωρίς περιορισμούς, παρά περιορισμούς χωρίς επισκέπτες.

και λιγο επειδη οι ωφελουμενοι νομιζαν οτι το σπιτι ειναι χαρισμα, και δεν πληρωσαν ποτε.zteo έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 15:15
Ηταν ενας οργανισμος που μπορουσε να κατασκευασει φτηνα σπιτια με χαμηλα ενοικια για τους εργαζομενους.Απαξιωθηκε και εκλεισε απο οπορτουνιστες και σοσσιαλοκρατες πραιτωριανους των εργολαβων.
Αυτοί που νοικιάζουν διαμερίσματα κλασικά ή με Airbnb, σήμερα πληρώνουν περισσότερους φόρους από τα ξενοδοχεία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 17 Ιούλ 2018, 18:49, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
ωπα, μισο. επειδη παραλογιζονται οι φορομπηχτες, εχθρευομαστε οποιον μπορει ακομη να αποφυγει αυτον τον παραλογισμο;foscilis έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 16:24
Άμα θες πάρε όσους Γιαπωνέζους θες αλλά θα πληρώσεις 22% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου, ΕΦΚΑ, υγειονομικό και όλα τα υπόλοιπα. Αλλιώτικα κι εγώ έρχομαι και πετάω τα σκατά μου (γιατί να πληρώνω αποχέτευση ενώ έχεις τόσο ωραίο χώρο; ).
αντι να λεμε να κοπουν οι μαλακιες, και να πληρωνουν ολοι τον ιδιο φορο αναλογα με το εισοδημα τους, και οχι αναλογα με το απο που προερχεται αυτο το εισοδημα, γουσταρουμε να χωσουμε κι αλλους στη γαλερα;
δηλαδη πως θα ακουγοταν αν καποιος ελεγε να πληρωνουν οι δυ, οι ιυ, οι συνταξιουχοι, ολοι τελοσπαντων ακομη και οι ανεργοι, τελος επιτηδευματος, 22% απο το πρωτο, εφκα κλπ; γιατι ουσιαστικα αυτο κανεις.
Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 18:48ωπα, μισο. επειδη παραλογιζονται οι φορομπηχτες, εχθρευομαστε οποιον μπορει ακομη να αποφυγει αυτον τον παραλογισμο;foscilis έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 16:24
Άμα θες πάρε όσους Γιαπωνέζους θες αλλά θα πληρώσεις 22% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου, ΕΦΚΑ, υγειονομικό και όλα τα υπόλοιπα. Αλλιώτικα κι εγώ έρχομαι και πετάω τα σκατά μου (γιατί να πληρώνω αποχέτευση ενώ έχεις τόσο ωραίο χώρο; ).
αντι να λεμε να κοπουν οι μαλακιες, και να πληρωνουν ολοι τον ιδιο φορο αναλογα με το εισοδημα τους, και οχι αναλογα με το απο που προερχεται αυτο το εισοδημα, γουσταρουμε να χωσουμε κι αλλους στη γαλερα;
δηλαδη πως θα ακουγοταν αν καποιος ελεγε να πληρωνουν οι δυ, οι ιυ, οι συνταξιουχοι, ολοι τελοσπαντων ακομη και οι ανεργοι, τελος επιτηδευματος, 22% απο το πρωτο, εφκα κλπ; γιατι ουσιαστικα αυτο κανεις.
Μα τοσο πληρωνουν. Μονο 2000 εκπτωση φορου εχουν. Κατα τα αλλα και εφκα και ολα. Και παρακρατηση οι μισθωτοι (δεν ειναι κατι αλλο η προκαταβολη).
Το εισοδημα απο ακινητα φορολογειται πολυ ευνοϊκοτερα (15% και τελειωσες για τα πρωτα 10κατι χιλιαρικα, 33% απο εκει και πανω) και σε αυτο πατανε οι ΒνΒδες ενω ασκουν επιχειρηματικη δραστηριοτητα.
Τώρα δουλευόμαστε;Heritage86 έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 17:50
Εγώ είμαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχε το ενφια ελάχιστοι θα ασχολιόντουσαν σοβαρά με το airbnb.Γίνεται ξεκάθαρα λόγω του ενφια,και το ενφια υπάρχει στο βαθμό που υπάρχει
Μην ψάχνεις να βρεις λογική στη φορολογία της Ελλάδος, το θέμα είναι οτι για κάποιο λόγο σε όσους έχουν έσοδα απο ακίνητα υπάρχει ένα καθεστώς χαϊδεματος.Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 18:28αν θες να νοικιαζεις το εξοχικο σου οταν δεν εισαι εκει, ετσι για να κονομησεις 5 κατοσταρικα το χρονο, να πληρωνεις 6 τελος επιτηδευματος επειδη;Ερμής έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 12:44 Ναι αλλά στην Ελλάδα βλέπεις οτι υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά.
Το σωστό θα ήταν
Αν θες τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχουν φόροι κλιμακωτά. Για 5κατοστάρια το χρόνο δε νομίζω οτι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα ζητήσει να πέσουν κεφάλια. Αν όμως κονομάς και κάθεσαι για ακίνητα που σου χάρισαν θειάδες, μπαρμπαδες, γονείς, ε τότε σορρυ ρε φίλε ή που θα πληρώσεις ή που θα φτιάξεις εταιρεία εκμετάλλευσης. Αν επίσης κάποιος (επειδή έχει στοκάρει ένα σκασμό χρήμα) είναι της λογικής "καλύτερα να το έχω και να το κοιτάω" τότε καλώς υπάρχει ΕΝΦΙΑ.
Καταλάβετε το, επενδύσεις χωρίς ρισκο ΔΕΝ υπάρχουν
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
μονο 2000, ε; σιγα, τι ειναι 2 χιλιαρικα, ψιλολογια. α, και 650 το επιτηδευματος. κερματα. η παρακρατηση δεν ειναι το ιδιο με την προκαταβολη. παρακρατηση κανουν σε χρημα που εισπρατεις, προκαταβολη δινεις για χρημα που μπορει να μην εισπραξεις ποτε. νταξει τωρα, λεπτομερειες.περσευουν και για ενφια.foscilis έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 19:11Ασέβαστος έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 18:48ωπα, μισο. επειδη παραλογιζονται οι φορομπηχτες, εχθρευομαστε οποιον μπορει ακομη να αποφυγει αυτον τον παραλογισμο;foscilis έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 16:24
Μα τοσο πληρωνουν. Μονο 2000 εκπτωση φορου εχουν. Κατα τα αλλα και εφκα και ολα. Και παρακρατηση οι μισθωτοι (δεν ειναι κατι αλλο η προκαταβολη).
Το εισοδημα απο ακινητα φορολογειται πολυ ευνοϊκοτερα (15% και τελειωσες για τα πρωτα 10κατι χιλιαρικα, 33% απο εκει και πανω) και σε αυτο πατανε οι ΒνΒδες ενω ασκουν επιχειρηματικη δραστηριοτητα.
οποιος βαζει airbnb, ειναι γνωστο οτι δεν ειναι κανας ψιλικατζης, εκατομυριουχοι ειναι ολοι, αφου. να πλερωσουν.
η μηπως οχι;
ποσα νομιζεις οτι κονομαει ο μεσος ερμπιενμπης; δεν εχω στοιχεια, αλλα θαλεγα οτι δεν μιλαμε για πολλα. αμα κονομας πολλα, σε συμφερει ετσι κι αλλιως να κανεις εταιρεια, να περνας στα εξοδα και το κωλοχαρτο, λιγοτερο φορο θα πληρωσεις στο τελος.Ερμής έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 19:14
Μην ψάχνεις να βρεις λογική στη φορολογία της Ελλάδος, το θέμα είναι οτι για κάποιο λόγο σε όσους έχουν έσοδα απο ακίνητα υπάρχει ένα καθεστώς χαϊδεματος.
Αν θες τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχουν φόροι κλιμακωτά. Για 5κατοστάρια το χρόνο δε νομίζω οτι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα ζητήσει να πέσουν κεφάλια. Αν όμως κονομάς και κάθεσαι για ακίνητα που σου χάρισαν θειάδες, μπαρμπαδες, γονείς, ε τότε σορρυ ρε φίλε ή που θα πληρώσεις ή που θα φτιάξεις εταιρεία εκμετάλλευσης. Αν επίσης κάποιος (επειδή έχει στοκάρει ένα σκασμό χρήμα) είναι της λογικής "καλύτερα να το έχω και να το κοιτάω" τότε καλώς υπάρχει ΕΝΦΙΑ.
Καταλάβετε το, επενδύσεις χωρίς ρισκο ΔΕΝ υπάρχουν
εδω βλεπω ομως να λενε να ψοφησει η κατσικα του γειτονα, με το 22 απο το πρωτο και το επιτηδευματος, δεν θα πονεσει αυτος που εχει ολοκληρο κοπαδι, αυτος δινει ετσι κι αλλιως 33, κι αν κανει εταιρεια σε καλο θα του βγει. αυτα πονανε αυτον με τη μια κατσικα, που παλευει να την κανει να βγαλει λιγο παραπανω γαλα.
Τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας τους υπολογίζει κανείς;gassim έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 14:38 .....
Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που τα εκμεταλλεύονται μέσω διαδικτύου είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις παροχές και με το πόσο ανταποκρίνεται η περιγραφή σε αυτό που προσφέρουν, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και μια αρνητική κριτική αρκεί για να σε καταποντίσει.
Που πρέπει να ανέχονται πάρτι κάθε μέρα γιατί ο ξένος έρχεται για άντε μία εβδομάδα, αλλά είναι σε διακοπές και θα κάνει και τη φασαρία του στο μπαλκόνι μεταμεσονύκτια μια που αυτός δεν θα ξυπνήσει χαράματα για να πάει στη δουλειά;
Που ανεβαίνουν τα κοινόχρηστα πχ άντε βάλε-βγάλε βαλίτσες στο ασανσέρ κάθε 4-5 μέρες; Δεν είναι ίδια η συντήρηση.
Μπορεί ο airbnbάκιας να είναι ιδιοκτήτης του διαμερίσματός του, αλλά είναι συνιδιοκτήτης στην πολυκατοικία.
Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να βγάζει έτσι λεφτά ο διπλανός μου, αν όμως οι τουρίστες μας δημιουργούσαν πρόβλημα, θα υπήρχε θέμα. Και μιλάμε για κανονικό σαμποτάζ.
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
-
Heritage86
Ας πρόσεχε ο μπαμπάς και η μαμά όταν το δίνανε για αντιπαροχή.Easy come,easy go.Juno έγραψε: 17 Ιούλ 2018, 19:43Τους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας τους υπολογίζει κανείς;gassim έγραψε: 09 Ιούλ 2018, 14:38 .....
Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που τα εκμεταλλεύονται μέσω διαδικτύου είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις παροχές και με το πόσο ανταποκρίνεται η περιγραφή σε αυτό που προσφέρουν, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και μια αρνητική κριτική αρκεί για να σε καταποντίσει.
Που πρέπει να ανέχονται πάρτι κάθε μέρα γιατί ο ξένος έρχεται για άντε μία εβδομάδα, αλλά είναι σε διακοπές και θα κάνει και τη φασαρία του στο μπαλκόνι μεταμεσονύκτια μια που αυτός δεν θα ξυπνήσει χαράματα για να πάει στη δουλειά;
Που ανεβαίνουν τα κοινόχρηστα πχ άντε βάλε-βγάλε βαλίτσες στο ασανσέρ κάθε 4-5 μέρες; Δεν είναι ίδια η συντήρηση.
Μπορεί ο airbnbάκιας να είναι ιδιοκτήτης του διαμερίσματός του, αλλά είναι συνιδιοκτήτης στην πολυκατοικία.
Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να βγάζει έτσι λεφτά ο διπλανός μου, αν όμως οι τουρίστες μας δημιουργούσαν πρόβλημα, θα υπήρχε θέμα. Και μιλάμε για κανονικό σαμποτάζ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 58 Απαντήσεις
- 1458 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 0 Απαντήσεις