Βλήμα έγραψε: 30 Απρ 2021, 13:22
1. Εγώ είμαι υπέρ του να μην θεραπεύουν τα ταμεία τις αρρώστιες που προέρχονται από το κάπνισμα αν αυτό σημαίνει κι ότι θα σταματήσετε να μας σπάτε το μπούτσο. Θα έπρεπε όμως ταυτόχρονα να μειωθεί δραματικά η φορολογία τους, αφού πλέον δεν θα επιβαρύναμε τις κρατικές δομές υγείας. Εδώ σε θέλω μάστορα.
2. Ποια είναι η τελευταία φορά που σας ενόχλησε ένα τσιγάρο; Δεν προστατεύεστε πια από το παθητικό κάπνισμα; Οι αντικαπνιστές πλέον δεν προσπαθούν να προστατευτούν αλλά να επιβάλλουν "το σωστό". Αλλάξτε παρέες και σταματήστε ν' ασχολείστε με την πάρτη μας. Δεν έχει πια πλάκα.
1. Εγώ δεν είμαι υπέρ. Δεν μπορεί να αναγνωρίζεται ευθύνη στο δικαίωμα στην περίθαλψη. Με την ιδια λογική κ οποιοσδήποτε κάνει οποιαδήποτε μαλακια θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το ίδιο. Απο κακή διατροφή μέχρι τροχαίο, φαντάσου να μη σε παίρνει το ασθενοφόρο αν παραβίασες στοπ, αν ήσουν μεθυσμένος, οτιδήποτε. Οι μισοί στα νοσοκομεία μπορεί να έχουν κάποια υπαιτιοτητα της κατάστασής τους. Είτε λέγεται κάπνισμα, είτε λέγεται τροχαίο, είτε οτιδήποτε.
2. Σήμερα. Εμένα και πολλούς άλλους που ξερω το τσιγάρο μας ενοχλεί πάρα πολύ, και ιδιαίτερα, δηλαδή περισσότερο από καυσαέρια ή οτιδήποτε άλλο. Φαση αν καπνίζει κάποιος αλλάζω πεζοδρόμιο, με ενοχλεί αμέσως στο λαιμό.
Σήμερα για να καταλάβεις περπάταγα στο πεζοδρόμιο κ κάποια κάπνιζε σταματημένη μεσα σε αμαξι κ με ενοχλούσε που πέρασα μέσα από το ντουμανι της. Καταλαβαίνω οτι κάποιος καπνιστής μπορεί να μην το καταλαβαίνει αυτό, αλλά δεν υπερβάλλω.