ΟΚ λοιπόν. Χαίρομαι να γίνεται αντιληπτό αυτό. Σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι τίποτα δεν άλλαξε κι ακόμα βαθύτερα θα δεις ότι και οι μεν και οι δε κι εσύ,ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:18Ναι, μας θυμίζει.Χαοτικός έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:10Δεν γίνεται αυτό. Εκτός αν στη λέξη "λειτουργικές" δίνεις πολύ ιδιαίτερη και υποκειμενική έννοια. Η πλάκα όμως είναι ότι το λες για τη Νάιδα που εν προκειμένω είναι σωστή. Αυτά που της λένε είναι στερεοτυπικόμορφες συμπεριφορές που μόνο υποκειμενικά μπορεί να είναι χρήσιμες. Είναι λίγο αυτιστικούλικο να θέτεις απόλυτους κανόνες ("δεν κάνουμε πλάκα με αυτά", κλπ). Εκεί είναι που δεν μπορούν να επεξεργαστούν συναίσθημα με λογική και κλείνουν συστήματα (άλλοτε την αμυγδαλή και άλλοτε τα κέντρα της σκέψης και της λογικής), παραδομένεοι στις στερεοτυπικές εμμονές τους.Cecily Anne έγραψε: 01 Αύγ 2021, 14:32
Το μόνο που λέει είναι ότι δεν έχεις λειτουργικές συνάψεις μεταξύ αμυγδαλής εγκεφάλου και φλοιού.
Καλά για το θέμα της προβολής το εαυτού πάνω στους άλλους δεν κάνω κουβέντα. (Πρέπει να νιώθεις ότι νιώθω εγώ γιατί αλλιώς είσαι ανώμαλη!)
μας θυμίζει κάτι αυτό;
Τη νοοτροπία των στρέιτ για τους γκέι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και τη νοοτροπία των τρανσκάτι για τους στρέιτ, σήμερα.
το 'ίδιο πράγμα είστε. Πληγμένοι από κατευθυντήριο αρχή και θεωρία, ότι υπάρχει το ένα - το σωστό (το εκ του πατρός εκπορευόμενο ίσως (για πολύ πολύ κόσμο) - το μοναδικό - το αληθινό κι αντικειμενικό ....
κι αυτό το κατέχουμε εμείς/εγώ
ή τουλάχιστον
δεν το κατέχω πλήρως αλλά είμαι σε πορεία τέτοια. Ή προσπαθώ να είμαι σε πορεία τέτοια. Ή Δεν μπορώ να προσπαθήσω αλλά ξέρω ότι θέλω να είμαι σε πορεία τέτοια. ή τέλος πάντων είμαι μακριά μεν αλλά ξέρω ότι και ο άλλος είναι. δεν είναι καθόλου κοντά. και το ξέρω και το λέω.
Κατάλαβες; Αυτό κάνετε. ΟΛΟΙ ΣΑΣ όμως!
(Τιπ. Δεν είναι ένα. Δεν είναι μοναδικό. Ο καθένας έχει το λόγο του, το δίκιο του και την αλήθεια του για να κάνει ό,τι κάνει)