!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νέα γυναικοκτονία στη Δάφνη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Νέα γυναικοκτονία στη Δάφνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:18
Χαοτικός έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:10
Cecily Anne έγραψε: 01 Αύγ 2021, 14:32

Το μόνο που λέει είναι ότι δεν έχεις λειτουργικές συνάψεις μεταξύ αμυγδαλής εγκεφάλου και φλοιού.
Δεν γίνεται αυτό. Εκτός αν στη λέξη "λειτουργικές" δίνεις πολύ ιδιαίτερη και υποκειμενική έννοια. Η πλάκα όμως είναι ότι το λες για τη Νάιδα που εν προκειμένω είναι σωστή. Αυτά που της λένε είναι στερεοτυπικόμορφες συμπεριφορές που μόνο υποκειμενικά μπορεί να είναι χρήσιμες. Είναι λίγο αυτιστικούλικο να θέτεις απόλυτους κανόνες ("δεν κάνουμε πλάκα με αυτά", κλπ). Εκεί είναι που δεν μπορούν να επεξεργαστούν συναίσθημα με λογική και κλείνουν συστήματα (άλλοτε την αμυγδαλή και άλλοτε τα κέντρα της σκέψης και της λογικής), παραδομένεοι στις στερεοτυπικές εμμονές τους.

Καλά για το θέμα της προβολής το εαυτού πάνω στους άλλους δεν κάνω κουβέντα. (Πρέπει να νιώθεις ότι νιώθω εγώ γιατί αλλιώς είσαι ανώμαλη!)
μας θυμίζει κάτι αυτό;
Ναι, μας θυμίζει.

Τη νοοτροπία των στρέιτ για τους γκέι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και τη νοοτροπία των τρανσκάτι για τους στρέιτ, σήμερα.
ΟΚ λοιπόν. Χαίρομαι να γίνεται αντιληπτό αυτό. Σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι τίποτα δεν άλλαξε κι ακόμα βαθύτερα θα δεις ότι και οι μεν και οι δε κι εσύ,
το 'ίδιο πράγμα είστε. Πληγμένοι από κατευθυντήριο αρχή και θεωρία, ότι υπάρχει το ένα - το σωστό (το εκ του πατρός εκπορευόμενο ίσως (για πολύ πολύ κόσμο) - το μοναδικό - το αληθινό κι αντικειμενικό ....
κι αυτό το κατέχουμε εμείς/εγώ

ή τουλάχιστον

δεν το κατέχω πλήρως αλλά είμαι σε πορεία τέτοια. Ή προσπαθώ να είμαι σε πορεία τέτοια. Ή Δεν μπορώ να προσπαθήσω αλλά ξέρω ότι θέλω να είμαι σε πορεία τέτοια. ή τέλος πάντων είμαι μακριά μεν αλλά ξέρω ότι και ο άλλος είναι. δεν είναι καθόλου κοντά. και το ξέρω και το λέω.

Κατάλαβες; Αυτό κάνετε. ΟΛΟΙ ΣΑΣ όμως!

(Τιπ. Δεν είναι ένα. Δεν είναι μοναδικό. Ο καθένας έχει το λόγο του, το δίκιο του και την αλήθεια του για να κάνει ό,τι κάνει)
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Ακόμη και το τρίτο κύμα, με την παράνοια της "κουλτούρας βιασμού" στα κολλέγια, εκπαίδευε τις γυναίκες στο να επιλέγουν σωστά σύντροφο και στο να αναγνωρίζουν τα σημάδια ότι "κάτι δεν πάει καλά".

Τώρα έχει καταργηθεί ακόμη κι αυτό. ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ καλούνε να "εκπαιδευτεί" προκειμένου να μην εμφανίζει βίαιες συμπεριφορές. Και πάνε και επιλέγουν τους πιο βίαιους. Τους πιο κάφρους.

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση: Να μάθει ο άντρας να συμπεριφέρεται σωστά, αλλά να μάθει και η γυναίκα να επιλέγει σωστά και να μπορεί να αναγνωρίσει τα σημάδια που μπορούν να οδηγήσουν σε γυναικοκτονία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Αγις έγραψε: 01 Αύγ 2021, 17:10
Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 16:35
Parrot έγραψε: 01 Αύγ 2021, 16:27
Εμένα πάντως, όταν μου έχουν πει γυναίκες "άντρας είσαι", ακόμα και τις φορές που γνώριζα ότι το είπαν για να με χώσουν κάποια αγγαρεία, το πήρα απάνω μου και σαν κοπλιμάν. Μάλλον πρέπει να είμαι χαζός, ε;
Για αυτό είπα άμα έχει αρνητική χροιά είναι πατριαρχική έκφραση. Θα σου δώσω παραδείγματα.
Μερικές εκφράσεις
"πως το παρκάρες έτσι; ε γυναίκα είσαι."
"εσείς οι γυναίκες μην ακούσετε χρήμα ή φήμη, αμέσως να ενδιαφερθείτε"
"εσείς οι γυναίκες ζηλευετε η μία την άλλη"
"άμα χαλάσει το σπιτικό η γυναίκα ευθύνεται"
"τα παγωτίνια παχαίνουν"
σωστα

Μαλακίες. Πολλά είναι. Με ένα είστε όλες καριόλες καθαρίζεις,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ο Χάο παραδίδει μαθήματα δωρεάν.
Σπεύστε όσοι προλαβαίνετε.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:09

Οι γάτες μου σε χαιρετούν

[img]https://i.postimg.cc/PrQ4crKY/IMG- ... .jpg[/img]
ο καστρατος που ειναι ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 14:28
Ουδέποτε αισθάνθηκα τον παραμικρό φόβο για μένα όσο οργισμένο και αν τον έχω δει. Αυτό προσωπικά λέει πολλά.
Το μόνο που λέει είναι ότι δεν έχεις λειτουργικές συνάψεις μεταξύ αμυγδαλής εγκεφάλου και φλοιού.
Δεν γίνεται αυτό. Εκτός αν στη λέξη "λειτουργικές" δίνεις πολύ ιδιαίτερη και υποκειμενική έννοια. Η πλάκα όμως είναι ότι το λες για τη Νάιδα που εν προκειμένω είναι σωστή. Αυτά που της λένε είναι στερεοτυπικόμορφες συμπεριφορές που μόνο υποκειμενικά μπορεί να είναι χρήσιμες. Είναι λίγο αυτιστικούλικο να θέτεις απόλυτους κανόνες ("δεν κάνουμε πλάκα με αυτά", κλπ). Εκεί είναι που δεν μπορούν να επεξεργαστούν συναίσθημα με λογική και κλείνουν συστήματα (άλλοτε την αμυγδαλή και άλλοτε τα κέντρα της σκέψης και της λογικής), παραδομένεοι στις στερεοτυπικές εμμονές τους.

Καλά για το θέμα της προβολής το εαυτού πάνω στους άλλους δεν κάνω κουβέντα. (Πρέπει να νιώθεις ότι νιώθω εγώ γιατί αλλιώς είσαι ανώμαλη!)
μας θυμίζει κάτι αυτό;
Μόνο που αναφέρομαι στα κέντρα επεξεργασίας του φόβου και όχι της λογικής, πράγμα που είναι ένστικτο ακόμα και στα ζώα που δεν έχουν ανεπτυγμένο φλοιό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
I know just what you re sayin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από I know just what you re sayin »

Naida έγραψε: 31 Ιούλ 2021, 10:40 ...
τι μαλακίες διαβάζουμε εδώ μέσα :fp:
the comet the course the tail έγραψε: 22 Μάιος 2021, 00:59 μαλακίες έλεγε ο Κώστας. ήταν καλά μέχρι το 2000-2001 τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Χαοτικός έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:30

μας θυμίζει κάτι αυτό;
Ναι, μας θυμίζει.

Τη νοοτροπία των στρέιτ για τους γκέι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και τη νοοτροπία των τρανσκάτι για τους στρέιτ, σήμερα.
ΟΚ λοιπόν. Χαίρομαι να γίνεται αντιληπτό αυτό. Σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι τίποτα δεν άλλαξε κι ακόμα βαθύτερα θα δεις ότι και οι μεν και οι δε κι εσύ,
το 'ίδιο πράγμα είστε. Πληγμένοι από κατευθυντήριο αρχή και θεωρία, ότι υπάρχει το ένα - το σωστό (το εκ του πατρός εκπορευόμενο ίσως (για πολύ πολύ κόσμο) - το μοναδικό - το αληθινό κι αντικειμενικό ....

ή τουλάχιστον

δεν το κατέχω πλήρως αλλά είμαι σε πορεία τέτοια. Ή προσπαθώ να είμαι σε πορεία τέτοια. Ή Δεν μπορώ να προσπαθήσω αλλά ξέρω ότι θέλω να είμαι σε πορεία τέτοια. ή τέλος πάντων είμαι μακριά μεν αλλά ξέρω ότι και ο άλλος είναι. δεν είναι καθόλου κοντά. και το ξέρω και το λέω.

(Τιπ. Δεν είναι ένα. Δεν είναι μοναδικό. Ο καθένας έχει το λόγο του, το δίκιο του και την αλήθεια του για να κάνει ό,τι κάνει)
Γιατί μου γράφεις λες και είμαι 8χρονο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Cecily Anne έγραψε: 01 Αύγ 2021, 19:36

μας θυμίζει κάτι αυτό;
Μόνο που αναφέρομαι στα κέντρα επεξεργασίας του φόβου και όχι της λογικής, πράγμα που είναι ένστικτο ακόμα και στα ζώα που δεν έχουν ανεπτυγμένο φλοιό.
Μα νιώθω φόβο γενικά . Πες μου να περπατήσω βράδυ δίπλα σε νεκροταφείο ή τον προϊστάμενο μου άμα φωνάζει, να δεις τι παλμούς ανεβάζω. Ε αυτόν δεν τον φοβάμαι και νομίζω αυτό είναι και το σωστό σε μια σχέση.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Cecily Anne έγραψε: 01 Αύγ 2021, 19:36

μας θυμίζει κάτι αυτό;
Μα ο φόβος στην αμυγδαλή είναι στο φλοιό είναι οι μνήμες που θα σου φέρουν φόβο. Αυτές όμως για να ανακληθούν πρέπει να περάσεις αισθητηριακή οδό να μπορέσεις να θυμηθείς κάτι καταξεραμένο πάλι από την αισθητηριακή οδό.

Το αντιστοιχίζω αυτό στα λεγόμενα και καταλαβαίνω μόνο την περίπτωση που τέτοιες λέξεις (που δεν λέγονται, γιατί δεν είναι αστείο) θα πρέπει να σου ανακαλέσουν πραγματικό φοβικό ερέθισμα. Το να σου πω θα σε πνίξω, να είναι για πλάκα, να είμαι πρόσωπο της οικογένειας ας πούμε κι εσύ σε μικρή ηλικία, και παράλληλα να συνυπάρχουν τα ερεθίσματα ότι σε έχω δείρει άλλες φορές ή σκότωσα τη μαμά/τον μπαμπά και άλλα πιο ελαφριά βεβαίως -επίτηδες έφερα ακραία παραδείγματα για τεντώσω μέχρι που φτάνει το φάσμα (που νομίζω δηλαδή ότι καλύπτω τις περισσότερες περιπτώσεις).

Εκεί λοιπόν ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θεωρεί ότι τον παίρνει να τηρεί τον κανόνα "Δεν είναι αστεία αυτά, δεν λέμε τέτοια" κλπ. Μπορεί επίσης να θεωρεί ότι πρέπει να το επιβάλει αυτό ως καθολικό κανόνα. Αλλά υπάρχουν άλλοι που έχουν τόση εμπιστοσύνη στις λειτουργίες τους που θεωρούν ότι και τους παίρνει να κάνουν πλάκα και αντέχουν οποιαδήποτε τέτοια πλάκα κι ότι δεν φοβούνται στο ελάχιστο τέλος πάντων.

Ευχαριστώ κιόλας που άθελά σου έδωσες αφορμή (εντάξει εγώ την πήρα, δεν την έδωσες εσύ) να προσεγγίσουμε από αυτήν την οδό ένα τέτοιο ζήτημα.

Το θεωρώ χρήσιμο για εμπλουτίζουμε τις απόψεις μας. Διακρίνω εδώ τέτοιο πεδίο:
Πράγματα που μας φαίνονται ορθολογικότατα, και εμφανέστατα και καραδεδομένα να είναι ο τρόπος εγκεφαλικής επεξεργασίας ερεθισμάτων και οι οδοί που έχουν φτιαχτεί εκεί μέσα για να λειτουργήσουμε όπως λειτουργούμε. Αν βάλεις και την λάθος αίσθηση μας περί στατιστικής πραγματικότητας (ότι λίγο πολύ "Λέω αυτό που λένε όλοι", "Που θα έλεγε ο καθένας" ή έστω "ο κάθε λογικός") και τοποθετούμε τους εαυτούς μας σε λάθος σύνολα χωρίς να έχουμε επιβεβαιώσει πόσοι τελικά συμφωνούν με μας.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Αύγ 2021, 20:16
Χαοτικός έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:30

Ναι, μας θυμίζει.

ή τουλάχιστον

Γιατί μου γράφεις λες και είμαι 8χρονο;
Από τη δουλειά. :102:
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Πεθεροκτονιες δεν αναφερονται και μου κανει εντυπωση.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Αγις έγραψε: 01 Αύγ 2021, 19:32
Naida έγραψε: 01 Αύγ 2021, 18:09

Οι γάτες μου σε χαιρετούν

[img]https://i.postimg.cc/PrQ4crKY/IMG- ... .jpg[/img]
ο καστρατος που ειναι ;
ετονμπστ! :smt005:
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Επρεπε να χαθεί μια ζωή για να ξεκινήσουν να γίνονται πράγματα. Θα βελαξετε καγιοληδες.
https://www.newsit.gr/ellada/ksespasma- ... s/3336528/

Μορφή χιονοστιβάδας πήραν το τελευταίο 24ωρο οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που έφτασαν στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία ερεύνησε συνολικά 30 περιστατικά σε όλη την χώρα.

Aστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 14 άτομα για, μεταξύ άλλων, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Οπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Εάν ή γυναίκα μου ή ή κόρη μου με κατηγορήσουν για ενδοοικογενειακή βία θα τις .

ΑΠΟΚΛΗΡΏΣΩ !!! :011:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”