Σελίδα 21 από 28

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 19:30
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
micmic έγραψε: 24 Μαρ 2025, 13:00 Δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες αλλά είχα πάντα μια απορία: Τα μπλε τυριά που έχουν και λίγο υποκίτρινο μέσα ανήκουν στα κασέρια ή όχι;
.

Το αισθησιακό Μπλού Στείλτον εχει περισσό υποτέτοιο πουλές..... :romance-hearteyes:


.



Εικόνα




Εν το μεταξί εχουν βγάλει και Καπνιστό Oak αλλα δε το φέρνουν οι ούστηδες.....


.


Εικόνα


.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 19:47
από Beria
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:30
micmic έγραψε: 24 Μαρ 2025, 13:00 Δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες αλλά είχα πάντα μια απορία: Τα μπλε τυριά που έχουν και λίγο υποκίτρινο μέσα ανήκουν στα κασέρια ή όχι;
.

Το αισθησιακό Μπλού Στείλτον εχει περισσό υποτέτοιο πουλές..... :romance-hearteyes:


.



[img]https://i.postimg.cc/4xM6h6Fy/Blue ... .jpg[/img]




Εν το μεταξί εχουν βγάλει και Καπνιστό Oak αλλα δε το φέρνουν οι ούστηδες.....


.


Εικόνα


.
Αυτό το ζητάς ως κασέρι με μούχλα στην νύφη του Θερμαϊκού;

Re: Re:

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 19:56
από Λοξίας
Σέλευκας έγραψε: 24 Μαρ 2025, 14:46
Σέλευκας έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:43 Την λέξη φέτα για το τυρί ξέρουμε ποιος μαλάκας την εφηύρε κάπου στα 70;

Κάπου βρώμισε αυτό το θέμα, κάποιος να κάνει εφεύρεση μιας λέξης, να την αποδέχονται στην Αθήνα αλλά πουθενά αλλού και μετά να θεωρείται επίσημη για πολύ σοβαρά προϊόντα. Ούτε καν μαθαίνουμε ποιος και σε ποιο γραφείο αποφάσισε.
Τι λες μωρέ; Τι είναι αυτά; Ποιος έκανε εφεύρεση λέξης και ποιο γραφείο αποφάσισε την ονομασία φέτα;
Κάνε μια έρευνα, μάθε ως βγήκε η ονομασία φέτα και μετά κοίτα τι έγραψες...

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 20:00
από taxalata xalasa
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:47
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:30
micmic έγραψε: 24 Μαρ 2025, 13:00 Δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες αλλά είχα πάντα μια απορία: Τα μπλε τυριά που έχουν και λίγο υποκίτρινο μέσα ανήκουν στα κασέρια ή όχι;
.

Το αισθησιακό Μπλού Στείλτον εχει περισσό υποτέτοιο πουλές..... :romance-hearteyes:


.



[img]https://i.postimg.cc/4xM6h6Fy/Blue ... .jpg[/img]




Εν το μεταξί εχουν βγάλει και Καπνιστό Oak αλλα δε το φέρνουν οι ούστηδες.....


.


Εικόνα


.
Αυτό το ζητάς ως κασέρι με μούχλα στην νύφη του Θερμαϊκού;
το μπλου στείλτον δεν ειναι κασερι... ειναι τυρι...

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 20:10
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:47
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:30
micmic έγραψε: 24 Μαρ 2025, 13:00 Δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες αλλά είχα πάντα μια απορία: Τα μπλε τυριά που έχουν και λίγο υποκίτρινο μέσα ανήκουν στα κασέρια ή όχι;
.

Το αισθησιακό Μπλού Στείλτον εχει περισσό υποτέτοιο πουλές..... :romance-hearteyes:


.



[img]https://i.postimg.cc/4xM6h6Fy/Blue ... .jpg[/img]




Εν το μεταξί εχουν βγάλει και Καπνιστό Oak αλλα δε το φέρνουν οι ούστηδες.....


.


Εικόνα


.
Αυτό το ζητάς ως κασέρι με μούχλα στην νύφη του Θερμαϊκού;

.


Πλάκα πλάκα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχουμε βγάλει δικό μας ΜουχλοΤυροτύπο οπως οι Βρετανοί.....


.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 20:33
από Allah
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 20:10
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:47
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:30

.

Το αισθησιακό Μπλού Στείλτον εχει περισσό υποτέτοιο πουλές..... :romance-hearteyes:


.



[img]https://i.postimg.cc/4xM6h6Fy/Blue ... .jpg[/img]




Εν το μεταξί εχουν βγάλει και Καπνιστό Oak αλλα δε το φέρνουν οι ούστηδες.....


.


Εικόνα


.
Αυτό το ζητάς ως κασέρι με μούχλα στην νύφη του Θερμαϊκού;

.


Πλάκα πλάκα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχουμε βγάλει δικό μας ΜουχλοΤυροτύπο οπως οι Βρετανοί.....


.
Καρίκι Τήνου.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 21:55
από Beria
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 20:10
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:47
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:30

.

Το αισθησιακό Μπλού Στείλτον εχει περισσό υποτέτοιο πουλές..... :romance-hearteyes:


.



[img]https://i.postimg.cc/4xM6h6Fy/Blue ... .jpg[/img]




Εν το μεταξί εχουν βγάλει και Καπνιστό Oak αλλα δε το φέρνουν οι ούστηδες.....


.


Εικόνα


.
Αυτό το ζητάς ως κασέρι με μούχλα στην νύφη του Θερμαϊκού;

.


Πλάκα πλάκα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχουμε βγάλει δικό μας ΜουχλοΤυροτύπο οπως οι Βρετανοί.....


.
Γιατί εμείς τη μούχλα την έχουμε βάλει όλη στα σχολεία και τη Βουλή

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 22:04
από taxalata xalasa
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 21:55
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 24 Μαρ 2025, 20:10
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:47

Αυτό το ζητάς ως κασέρι με μούχλα στην νύφη του Θερμαϊκού;

.


Πλάκα πλάκα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχουμε βγάλει δικό μας ΜουχλοΤυροτύπο οπως οι Βρετανοί.....


.
Γιατί εμείς τη μούχλα την έχουμε βάλει όλη στα σχολεία και τη Βουλή
:a040: :smt005:

κλαψιγελως...

Re: Re:

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 22:11
από Σέλευκας
Λοξίας έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:56
Σέλευκας έγραψε: 24 Μαρ 2025, 14:46
Σέλευκας έγραψε: 23 Μαρ 2025, 23:43 Την λέξη φέτα για το τυρί ξέρουμε ποιος μαλάκας την εφηύρε κάπου στα 70;

Κάπου βρώμισε αυτό το θέμα, κάποιος να κάνει εφεύρεση μιας λέξης, να την αποδέχονται στην Αθήνα αλλά πουθενά αλλού και μετά να θεωρείται επίσημη για πολύ σοβαρά προϊόντα. Ούτε καν μαθαίνουμε ποιος και σε ποιο γραφείο αποφάσισε.
Τι λες μωρέ; Τι είναι αυτά; Ποιος έκανε εφεύρεση λέξης και ποιο γραφείο αποφάσισε την ονομασία φέτα;
Κάνε μια έρευνα, μάθε ως βγήκε η ονομασία φέτα και μετά κοίτα τι έγραψες...
Πέφτεις από τα σύννεφα;

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 22:38
από hellegennes
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:08
Σπύρος έγραψε: 24 Μαρ 2025, 01:57 Μήπως φέτα λοιπόν ονομάστηκε αυτό το φρέσκο λευκό τυρί που δεν τρίβεται;
Η φέτα πήρε το όνομα της από το ιταλικό fetta που σημαίνει ακριβώς αυτό, κάτι λεπτοκομμένο

Μιας και οι πρώτοι τυροκομοι που έφταναν αυτό που πια λέμε φέτα ήταν από την Κεφαλονιά, είναι πολύ πιθανό αυτοί να έδωσαν το ιταλικό όνομα σε αυτό το τυρί
100% αδύνατον γιατί η φέτα είναι από τα πράγματα που παράγονται στην Ελλάδα από την ίδια εποχή με το ελαιόλαδο.

Re: Re:

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 23:36
από Λοξίας
Σέλευκας έγραψε: 24 Μαρ 2025, 22:11
Λοξίας έγραψε: 24 Μαρ 2025, 19:56
Σέλευκας έγραψε: 24 Μαρ 2025, 14:46
Κάπου βρώμισε αυτό το θέμα, κάποιος να κάνει εφεύρεση μιας λέξης, να την αποδέχονται στην Αθήνα αλλά πουθενά αλλού και μετά να θεωρείται επίσημη για πολύ σοβαρά προϊόντα. Ούτε καν μαθαίνουμε ποιος και σε ποιο γραφείο αποφάσισε.
Τι λες μωρέ; Τι είναι αυτά; Ποιος έκανε εφεύρεση λέξης και ποιο γραφείο αποφάσισε την ονομασία φέτα;
Κάνε μια έρευνα, μάθε ως βγήκε η ονομασία φέτα και μετά κοίτα τι έγραψες...
Πέφτεις από τα σύννεφα;
Δεν πρέπει, ε;
Έχεις δίκιο...με αυτά που γράφεις κατά καιρούς, δεν πρέπει να εκπλήσσομαι...

Φαντάσου:
ένα μισοσκότεινο γραφείο, 7 συνωμότες δημόσιοι υπαλλήλοι του υπουργείου εμπορίου, επεξεργάζονται την μυστική λέξη και τσουουούπ, την περνάνε σε ένα διάταγμα που κανείς δεν το είδε και έτσι, η λέξη φέτα γίνεται κάρφος στο μυαλό σου και το διαπερνάει πέρα για πέρα...
:c020:

Έχεις δίκιο, έτσι ή κάπως έτσι, εφευρέθηκε η λέξη φέτα...τους ξεμπρόστιασες λέμε...
:8)

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 23:41
από Καραμελίτσα
Αν βάψω τη φέτα κίτρινη (π.χ. με κρόκο), μπορώ να την λέω κασέρι;

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2025, 23:46
από taxalata xalasa
hellegennes έγραψε: 24 Μαρ 2025, 22:38
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:08
Σπύρος έγραψε: 24 Μαρ 2025, 01:57 Μήπως φέτα λοιπόν ονομάστηκε αυτό το φρέσκο λευκό τυρί που δεν τρίβεται;
Η φέτα πήρε το όνομα της από το ιταλικό fetta που σημαίνει ακριβώς αυτό, κάτι λεπτοκομμένο

Μιας και οι πρώτοι τυροκομοι που έφταναν αυτό που πια λέμε φέτα ήταν από την Κεφαλονιά, είναι πολύ πιθανό αυτοί να έδωσαν το ιταλικό όνομα σε αυτό το τυρί
100% αδύνατον γιατί η φέτα είναι από τα πράγματα που παράγονται στην Ελλάδα από την ίδια εποχή με το ελαιόλαδο.
πάντως η φέτα (σαλμοτύρι) φαίνεται πως πρωτοφτιάχτηκε είτε σε νησί είτε σε παραλία που είχανε θαλασσινο νερό για την σαλαμουριάσουν...

μπορει να ειναι εκ φοινικης απο την Τυρο... :D τυρί ναυτικών...

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2025, 00:03
από enaon
ωραίο το deepseek, χάλια τα εχουν και οι Ιταλοι.
απο μπάλa πήγαν σε μπαλίτσα και μετα το κάνανε επίπεδη φέτα. :011:

offa->offetta->fetta.

Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;

Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2025, 01:56
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
hellegennes έγραψε: 24 Μαρ 2025, 22:38
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2025, 09:08
Σπύρος έγραψε: 24 Μαρ 2025, 01:57 Μήπως φέτα λοιπόν ονομάστηκε αυτό το φρέσκο λευκό τυρί που δεν τρίβεται;
Η φέτα πήρε το όνομα της από το ιταλικό fetta που σημαίνει ακριβώς αυτό, κάτι λεπτοκομμένο

Μιας και οι πρώτοι τυροκομοι που έφταναν αυτό που πια λέμε φέτα ήταν από την Κεφαλονιά, είναι πολύ πιθανό αυτοί να έδωσαν το ιταλικό όνομα σε αυτό το τυρί
100% αδύνατον γιατί η φέτα είναι από τα πράγματα που παράγονται στην Ελλάδα από την ίδια εποχή με το ελαιόλαδο.
.


Λέει " αυτό που πιά λέμε Φέτα ".....γιατί οι παλιοί δεν έφτιαχναν τη σημερινή Φέτα.....

Και στην Κεφαλλονιά απότι θυμάμαι έγινε η 1η Τυροκομική Σχολή.....και φτιάχτηκε η σημερινή της μορφή.....

Αν πάντως η λέξη Φέτα δεν προυπήρχε σαν Ελληνική.....πιθανόν έχει δίκιο.....


.