Ο Σωκράτης είπε πολλές ανοησίες ως φιλοσοφική σκέψη, τις οποίες ΔΕΝ τήρησαν ούτε οι ίδιοι οι μαθητές του
Βασικά αυτά που παρουσιάζονται ως φιλοσοφική σκέψη του Σωκράτη είναι ιδέες του Πλάτωνα
Ο Σωκράτης είπε πολλές ανοησίες ως φιλοσοφική σκέψη, τις οποίες ΔΕΝ τήρησαν ούτε οι ίδιοι οι μαθητές του
Ναι και;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Οκτ 2024, 20:43Ο Σωκράτης είπε πολλές ανοησίες ως φιλοσοφική σκέψη, τις οποίες ΔΕΝ τήρησαν ούτε οι ίδιοι οι μαθητές του
Βασικά αυτά που παρουσιάζονται ως φιλοσοφική σκέψη του Σωκράτη είναι ιδέες του Πλάτωνα
Ο πραγματικός Σωκράτης ήταν ένα γραφικό άτομο της Αρχαίας Αθήνας που οι πλούσιοι αριστοκράτες "μαθητές" του τον καλούσαν σε συμπόσια προκειμένου να σπάνε πλάκα και απλά ο Πλάτωνας τον έκανε κεντρικό πρόσωπο στα έργα του βάζοντας δικές του απόψεις στο στόμα του Σωκράτη
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Οκτ 2024, 20:55Ο πραγματικός Σωκράτης ήταν ένα γραφικό άτομο της Αρχαίας Αθήνας που οι πλούσιοι αριστοκράτες "μαθητές" του τον καλούσαν σε συμπόσια προκειμένου να σπάνε πλάκα και απλά ο Πλάτωνας τον έκανε κεντρικό πρόσωπο στα έργα του βάζοντας δικές του απόψεις στο στόμα του Σωκράτη
Είναι αδιάφορο. Η ιστορία που έγραψα μ' ενδιαφέρει και τη βρίσκω καλή.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Οκτ 2024, 20:55Ο πραγματικός Σωκράτης ήταν ένα γραφικό άτομο της Αρχαίας Αθήνας που οι πλούσιοι αριστοκράτες "μαθητές" του τον καλούσαν σε συμπόσια προκειμένου να σπάνε πλάκα και απλά ο Πλάτωνας τον έκανε κεντρικό πρόσωπο στα έργα του βάζοντας δικές του απόψεις στο στόμα του Σωκράτη
Καλή αλλά ανεφάρμοστηmarabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 20:58Είναι αδιάφορο. Η ιστορία που έγραψα μ' ενδιαφέρει και τη βρίσκω καλή.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Οκτ 2024, 20:55Ο πραγματικός Σωκράτης ήταν ένα γραφικό άτομο της Αρχαίας Αθήνας που οι πλούσιοι αριστοκράτες "μαθητές" του τον καλούσαν σε συμπόσια προκειμένου να σπάνε πλάκα και απλά ο Πλάτωνας τον έκανε κεντρικό πρόσωπο στα έργα του βάζοντας δικές του απόψεις στο στόμα του Σωκράτη
Καθόλου.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Οκτ 2024, 20:59Καλή αλλά ανεφάρμοστηmarabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 20:58Είναι αδιάφορο. Η ιστορία που έγραψα μ' ενδιαφέρει και τη βρίσκω καλή.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Οκτ 2024, 20:55
Ο πραγματικός Σωκράτης ήταν ένα γραφικό άτομο της Αρχαίας Αθήνας που οι πλούσιοι αριστοκράτες "μαθητές" του τον καλούσαν σε συμπόσια προκειμένου να σπάνε πλάκα και απλά ο Πλάτωνας τον έκανε κεντρικό πρόσωπο στα έργα του βάζοντας δικές του απόψεις στο στόμα του Σωκράτη
Δεν βρίσκω λόγο να ασχοληθώ. Εσύ άμα βρίσκεις μπράβο σου.
Bor du i Sverige ?marabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:45 Κάποτε ο Σωκράτης βρισκόταν στην αγορά της Αθήνας και συνομιλούσε με κάποιους φίλους. Κάποια στιγμή από λίγο πιο μακριά κάποιος άρχισε να του φωνάζει βρίζοντάς και προσβάλλοντας τον. Είσαι παλιάνθρωπος, αγύρτης, άσχετος και πότης. Ίσως να του είπε και άλλα πολύ χειρότερα. Ο Σωκράτης δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, κουνώντας το κεφάλι σχεδόν συγκαταβατικά. Ο άλλος συνέχιζε μα ο Σωκράτης δεν πτοούταν. Τότε τον πλησίασε κάποιος αριστοκράτης που είχε δει τη σκηνή και γεμάτος απορία και εκνευρισμό τον ρώτησε;
Μα είσαι καλά Σωκράτη; Δεν ακούς τι σου λέει αυτός; Πως ανέχεσαι τέτοιες προσβολές;
Ο Σωκράτης χαμογέλασε και πάλι και του είπε: Έλα μαζί μου. Τον οδήγησε σε μια παλιά αποθήκη βρώμικη και άθλια. Από ένα μπαούλο έβγαλε μια παλιά τρύπια χλαμύδα επίσης βρώμικη. Την πρόσφερε στον αριστοκράτη και του είπε: Φόρεσε αυτό.
Ο άντρας κοίταξε τη κουρελιασμένη χλαμύδα, και του είπε αγανακτισμένος: – Είσαι καλά Σωκράτη; Θα φορέσω εγώ αυτό το κουρέλι; Και του πέταξε πίσω τη χλαμύδα.
Είδες; Του είπε ο Σωκράτης. Αρνείσαι να φορέσεις κάτι βρώμικο που σου προσφέρω. Γιατί ζητάς από μένα να φορώ ότι βρώμικο μου πετάνε;
Δεν με άγγιξαν τα ανόητα και βρώμικα λόγια που είπε εκείνος ο άνθρωπος.
Το να ταράσσεται κάποιος και να θυμώνει από τις προσβολές των άλλων, είναι σαν να δέχεται να φορέσει τα κουρέλια που του ρίχνουν.
Εξαρτάται τις περιστάσεις. Εσύ είχες ανήλικα παιδιά στα απαραίτητα όρη της Ρούμελης όταν τα έγραφες όλα στα αρχιδια σου για το συμφέρον και μιλούσες για γκομενακιαΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Οκτ 2024, 15:41 Το δίδαγμα ποιο είναι;
Αν μας βρίζουν και μας προσβάλουν να μην αγανακτούμε και αντιδρούμε;
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Δεν καταλαβαίνω κύριε. Με έβρισες κι εσύ νομίζω σε άλλο νήμα χωρίς να σου έχω κάνει κάτι. Εκφράσου κι άλλο.Οργισμένος έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:14Bor du i Sverige ?marabou έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:45 Κάποτε ο Σωκράτης βρισκόταν στην αγορά της Αθήνας και συνομιλούσε με κάποιους φίλους. Κάποια στιγμή από λίγο πιο μακριά κάποιος άρχισε να του φωνάζει βρίζοντάς και προσβάλλοντας τον. Είσαι παλιάνθρωπος, αγύρτης, άσχετος και πότης. Ίσως να του είπε και άλλα πολύ χειρότερα. Ο Σωκράτης δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, κουνώντας το κεφάλι σχεδόν συγκαταβατικά. Ο άλλος συνέχιζε μα ο Σωκράτης δεν πτοούταν. Τότε τον πλησίασε κάποιος αριστοκράτης που είχε δει τη σκηνή και γεμάτος απορία και εκνευρισμό τον ρώτησε;
Μα είσαι καλά Σωκράτη; Δεν ακούς τι σου λέει αυτός; Πως ανέχεσαι τέτοιες προσβολές;
Ο Σωκράτης χαμογέλασε και πάλι και του είπε: Έλα μαζί μου. Τον οδήγησε σε μια παλιά αποθήκη βρώμικη και άθλια. Από ένα μπαούλο έβγαλε μια παλιά τρύπια χλαμύδα επίσης βρώμικη. Την πρόσφερε στον αριστοκράτη και του είπε: Φόρεσε αυτό.
Ο άντρας κοίταξε τη κουρελιασμένη χλαμύδα, και του είπε αγανακτισμένος: – Είσαι καλά Σωκράτη; Θα φορέσω εγώ αυτό το κουρέλι; Και του πέταξε πίσω τη χλαμύδα.
Είδες; Του είπε ο Σωκράτης. Αρνείσαι να φορέσεις κάτι βρώμικο που σου προσφέρω. Γιατί ζητάς από μένα να φορώ ότι βρώμικο μου πετάνε;
Δεν με άγγιξαν τα ανόητα και βρώμικα λόγια που είπε εκείνος ο άνθρωπος.
Το να ταράσσεται κάποιος και να θυμώνει από τις προσβολές των άλλων, είναι σαν να δέχεται να φορέσει τα κουρέλια που του ρίχνουν.
Κι άλλος ένας γέλασε και δεν κατάλαβα. Τι καταλάβατε και γελάτε;
Άρα αυτό που βγαίνει σαν δίδαγμα από την στάση του Σωκράτη ΔΕΝ είναι απόλυτο αλλά εξαρτάται από τις περιστάσειςAitwlos έγραψε: 05 Οκτ 2024, 21:18Εξαρτάται τις περιστάσεις. Εσύ είχες ανήλικα παιδιά στα απαραίτητα όρη της Ρούμελης όταν τα έγραφες όλα στα αρχιδια σου για το συμφέρον και μιλούσες για γκομενακιαΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Οκτ 2024, 15:41 Το δίδαγμα ποιο είναι;
Αν μας βρίζουν και μας προσβάλουν να μην αγανακτούμε και αντιδρούμε;